Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Történetek
#5601
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4686
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Történetek 1 hónapja, 2 hete  
.


5 egyszerű szabály a boldogsághoz, egy 92 éves hölgytől!


Reggel nyolc óra. A szóban forgó idős hölgy felöltözve, tökéletes frizurával és sminkkel, várja, hogy elvigyék az öregek otthonába.

A férje nemrégiben elhunyt, és számára nincs más választás. A hosszú várakozás ellenére csendesen elmosolyodik, amikor azt mondják, hogy szobája készen áll a beköltözésére. A lift felé vezető néhány lépés alatt még elmondják számára, hogy bár kicsi a szoba, de minden megvan benne, amire szüksége lehet.

"Ó, ez nagyon fog tetszeni nekem, és rendkívül mód örülök!" - válaszolja az idős hölgy nő egy kisgyerek lelkesedésével.

"Mrs. Jones, talán várja ki, amíg a saját szemével győződhet meg mindenről!" - válaszolják az néni számára.

"Nem számít édesem" mondja mosolyogva. "A boldogság az, amit előre képesek vagyunk eldönteni. Akár tetszik az új otthonom, akár nem, ez nem a bútorok elrendezésétől függ majd, hanem attól, hogyan is működik az elmém. Én már úgy döntöttem, hogy imádni fogom ezt a kis szobát. Ugyanis én minden reggel, közvetlenül a felébredés után ilyen döntéseket hozok. Választhatok a között, hogy az egész napomat az ágyban töltöm, a betegségeimen gondolkodva, vagy felkelek az ágyból, és hálát adok a Mindenhatónak ezért a napomért. Mert én minden napot valódi ajándékként élek meg és igyekszem csak erre összpontosítani, meg a régi kellemes emlékeimre."

Majd az idős hölgy mosolyogva még hozzátette: "Az öregség olyan, mint egy bankszámla: kiveszed mindazt, amit egy egész élet alatt elhelyeztél oda. Ezért azt javaslom, hogy igyekezzünk minél több boldog pillanattal feltölteni a bankszámlánkat. Én továbbra is gyűjtöm a boldog pillanatokat."

Ezt követően az idős hölgy mesélt még a boldog ember 5 egyszerű szabályáról, mely így hangzik:

Tisztítsd meg a szíved a gonosztól.
Engedd el az aggodalmaidat.
Próbálj meg olyan egyszerűen élni, amennyire csak lehet.
Igyekezz minél többet felajánlani mások számára.
Ne legyenek túl magas elvárásaid.

https://filantropikum.com/5-egyszeru-szabaly-a-boldogsaghoz-egy-92-eves-holgytol/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.09.28 19:28 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5627
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4686
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Történetek 1 hónapja, 1 hete  
.


"Az életet élvezni kell, nem elviselni" - egy 83 éves néni levele barátnőjének.
"Kedves Berta!

Többet olvasok és kevesebbet foglalkozom a takarítással. Többször ülök ki az udvarra, csak, figyelem a természetet, a tájat, a madarakat, a fákat, virágokat, és nem foglalkozom azzal, hogy ki kellene tépni a gyomokat.

Több időt töltök a barátaimmal és a családommal, kevesebbet a munkával. Az életet élvezni kell, nem csak elviselni. Megpróbálok sokkal jobban figyelni ezekre a pillanatokra, és értékelni minden percet.

Megváltoztam egy kicsit: nem tartogatom tovább a szekrényben a családi porcelánt, van úgy, hogy, mikor egyedül ebédelek, akkor is előveszem. Szépen felöltözök a piacra, és egy kis rúzst teszek magamra. Használok egy kevés parfümöt csak úgy itthon is.

Igyekszem élvezni az életet! Kiiktattam a szókincsemből a "valamikor", "majd aztán egyszer" szavakat, rájöttem, hogy most kell élni, nem majd. Fel fogom hívni a rokonaimat és barátaimat, bocsánatot kérek azoktól, akiket megsértettem, esetleg elhívom őket kávézni vagy egy étterembe.

Azt hiszem soha nem fogom tudni már megtenni, hogy válaszoljak azokra a levelekre, amiket régen időhiány miatt figyelmen kívül hagytam. Sajnálom, hogy nem mondtam többször a férjemnek és a családtagjaimnak, hogy mennyire szeretem őket."

Te se mulaszd el megtenni azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek. Minden reggel, amikor felébredek és kinyitom a szemem, hálát adok ezért a különleges napért. Minden nap, minden perc, minden óra egy csodálatos ajándék az életből."

https://filantropikum.com/az-eletet-elvezni-kell-nem-elviselni-egy-83-eves-neni-levele-baratnojenek/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.10.07 20:45 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5687
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4686
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Történetek 1 hete, 5 napja  
.

Isten sohasem tévedEgyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.
Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.
"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
"Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten." - felelte a kapitány.
Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!

(ismeretlen szerző)


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5711
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4686
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Történetek 1 napja, 17 órűja  
.


A gazdag férfi és a kisfiúA férfi magányosan élt, hatalmas házában senki sem várta este.

Amikor azt kérdezték, miért? Cinikus nevetéssel válaszolt: A nővel csak baj van, ráadásul olyan, mint a meztelen csiga:csupaszon jön, amikor meg megy, viszi a házat. A gyerekeket pedig nem szeretem. Amíg kicsik, büdösek és sokba kerülnek, amikor már nagyobbak, állandóan nyavalyognak...és ne mondd, hogy olyan aranyosak! Ez csak az ostobák közhelye! Az arcukra már óvodáskorukban rá van írva, hogy milyen ostoba és rosszindulatú felnőtt lesz belőlük...

Úgyhogy a férfi egyedül élt. Igazgatta a vállalatait, golfozott, sokat olvasott, és utazott, ám egyszer, amikor a város szegénynegyedén hajtott keresztül, defektet kapott.

Káromkodva szállt ki az autóból, ám miután telefonon segítséget hívott, elégedettsége visszatért ,mert örömmel töltötte el a tény, hogy minden problémát képes megoldani...

Ekkor vette észre a gyereket.

A kisfiú - aki még öt nyarat sem élt meg - egy kerítés vasrácsába kapaszkodott, és némán figyelte őt. Apró testét rongyok fedték, s noha a kéregetők jellegzetes kisugárzását árasztotta, nem szólt egyetlen árva szót sem...... ...... .......Csak nézett.

A férfi nem hatódott meg, ezer ilyet látott már - mi több, még csak el se fordult.

A legtöbb ember gyenge, hogy őszinte nyugalommal fogadja egy koldus közeledését, ám őt más fából faragták: rezzenéstelen arccal állta a rászegeződő tekintetet, mi több, még bele is merült a gyermeki szempárba...!

S akkor megszédült...

Erővel vágta mellbe valami, pedig a fiú pillantásából hiányzott minden emberi: pici lelke nem sugárzott haragot, dühöt, félelmet vagy örömöt, egyszerűen nem volt benne semmi.


A férfi nem bírta elfordítani a fejét, pedig a kölyök szembogara, mint két feneketlen üreg, a halál ürességével dermesztette szívét. Azok néznek így, akik a kelleténél többet láttak az élet mocskából. Egész nap ez a pillanat járt a fejében.

Hiába golfozott a ragyogó napsütésben, a semmi hűvöse vele maradt; hiába döntött magába nemesebbnél nemesebb borokat, szájában csak por és hamu íze fakadt. Nem tudott aludni, forgolódott a hatalmas ágyban, és a plafonra szerelt tükörben nem látott mást,csak egy halott szempárt...

Amikor másnap a kormány mögé ült, eleinte még győzködte magát, hogy nem érdekli a gyerek, és csak azért megy arra, mert úgy rövidebb, aztán egyszer csak lélekben vállat vont, és nem színészkedett tovább önmaga előtt...... ...... ...... ........ Igenis látni akarta...

A kisfiú pontosan ott állt...... ...... ...... ...... ...... ....... A férfi csak nézte a merev szempárt, a mozdulatlan testet.

Meg akarta szólítani a gyereket, de amikor ki akart szállni az autóból, elkezdett izzadni a tenyere. Ahogy az ajtó felé nyúlt, görcsbe rándult a gyomra-és elhajtott.

A felkelő nap újra a vasrács mellet érte. Még most se tudott megszólalni, de egy doboz tejet már a fiú kezébe tudott nyomni. Másnap egy fürt szőlőt hozott, harmadnap egy hatalmas szendvicset, negyednap pedig...

Amikor a férfi húsz esztendővel később haldoklott, halálos ágya mellet egyedül a fiú állt.

Nemcsak hogy jóvágású fiatalember lett belőle, de kivételes intelligenciájának hála, az élet dzsungelében is megállta a helyét. Együtt töltött éveik alatt igaz barátokká váltak, több szeretetet és figyelmességet adtak egymásnak, mint a legtöbb vér szerinti család.

A fiú szemében őszinte könnyek ragyogtak, ahogy fogta a férfi ráncos kezét.

Mindenét odaadta volna, hogy a sok jót meghálálhassa nevelőapjának, de a halállal szemben tehetetlen volt. Nem tudta megmenteni. Ebben a pillanatban a férfi kinyitotta a szemét, és halkan megszólalt.

- Ne gyötörd magad. A halál elől nincs menekvés, de most, a kapuban már látom, hogy ez nem elmúlás, hanem születés. Egy új kaland kezdete.

S tudod, azért szállhatok most fel az égbe, mert a VALÓDI haláltól te, - akkor ott, a kerítésnél - mentettél meg.


Forrás: http://sgforum.hu/

https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat