Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Csakrákról - funkcióikról - működésükről (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Csakrákról - funkcióikról - működésükről
#4295
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 2 éve, 4 hónapja  
A harmadik szem csakra pszichoenergetikai információiSzervei: agyalapi mirigy, agy, kisagy, központi idegrendszer, arc, szem, fül, orr, melléküregek.
Betegségei: idegi rendellenességek, gerincbántalmak összpontosítás hiánya, feszültség, fejfájás, migrén, agydaganat, agyvérzés, fülgyulladás, szem- és melléküreg-problémák, hurut, szénanátha, álmatlanság, hormonális zavarok, hallucinációk, vakság, süketség, arcüreg bántalmak, tanulási nehézségek, zöldhályog, agyi értörténés, kisagyi zavarok, kisagyi remegés, beszédhibák.

Negatív lelki és mentális tartalmai: szellemi megértés hiánya, összpontosítás hiánya, önáltatás, szélsőséges nézetek, elfojtott alkotóerő, szellemi magány, hiteltelenség, túlzott büszkeség, látszatra adás, képzelgés, alvási rémület, egyéniség kibontakoztatás hiánya miatti szorongás, isteni hang meg nem hallása, feledékenység.

Pozitív lelki és mentális tartalmai
: művészi ihlet, dolgok lényegi megértése, szellemi integráció, belső tűz, telepátia, vizualizáció, gyors megértés, szellemi erő, metafizikai jártasság, megáldottság, szellemi összhang, éberség, szellemi megtisztulás, fegyelem, kötődőképesség.

Forrás: Késmárki László: Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh Kiadó 2012.

A könyv megvásárolható: https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.nadi-joga.html
https://www.facebook.com/testlelekszotar
http://elozoeletek.blogspot.hu/2017/09/a-harmadik-szem-csakra.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4362
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 2 éve, 2 hónapja  
.


1: Korona csakra

A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el, az ibolya, fehér színek kapcsolódnak hozzá.

A korona csakra a létezéssel, egységgel és teljességgel hozható összefüggésbe. A boldogság megtalálására ösztökél, segít felismerni a boldogsághoz vezető utat. A teljességre törekszik, magasabb szintre lépés szellemi szinten Általa kerülünk kapcsolatba a szellemi világgal.
Problémák lehet vele ha, mentális problémák jelentkeznek, idegrendszeri gondok lépnek fel.

2: Homlok csakra


A homlok csakra a két szemöldök között található, kicsit feljebb mint a szemöldökök vonala, sötétkék szín társul hozzá. A "harmadik szem" csakrájának is nevezik, az intúícióért és a hatodik érzékért felelős ez a csakra. A rendkívül kifinomult ezért, legkisebb ingerekre is reagál, segítségével olyan dolgokat is érzékelhetünk, amiket máskülönben nem. A tudatosság magasabb szintjével áll kapcsolatban, figyelembe kell vennünk a felsőbb énünk irányítását.
A spirituális látáson kívül a kreativitás, és szellemiség központja is.
Probléma lehet vele ha, fejfájást; látás zavarokat tapasztalunk, ilyenkor érdemes szakszerű segítséget kérni.

3: Torok csakra


A torok csak a nyakvonalán, a torok mentén található, égszínkék, világoskék szín társul hozzá.
A torok csakra a kommunikációval és önkifejezéssel van összhangban, ezen kívül a hallás is ide kapcsolható. A fő szerepe, hogy hallgatásra ösztökél, hogy másokat is meghallgassunk, ne csak saját magunk szavával törődjünk. Fontos ugyanakkor, hogy belső ösztöneikre is figyelmet fordítsunk, ne csak a külvilág hatásait érzékeljük.
Probléma lehet vele ha, asztma, légzőszervi betegségek, fülproblémák jelentkeznek.

4: Szív csakra

A mellkas szegycsont részénél helyezkedik el középen, zöldes rózsaszín szín társul hozzá.
A szív csakra a szellemi és földi világ közötti kapocs. Szerepkörébe tartózik szeretet adni és kapni feladatának megtanulása. Általa fejleszthetőek intuíciók ésa tisztánlátás-érzékelés képessége, fontos, hogy folyamatos karbantartás alatt legyen. Arra tanít, hogy a legnagyobb erő a szeretetben rejlik, fontos, hogy ne blokkoljuk a felénk áradó szeretet.
Probléma lehet vele ha, szívpanaszok, vérkeringési problémák, immungyengeség jelentkezik.

5: Köldök csakra


A köldök tájékán található meg, a sárga szín társul hozzá.
A köldök csakra által szembesülünk árnyékunkkal, és a jó és a rossz végletekkel. Szerepe a problémák kezelése, érzelmi és lelki sebek feldolgozása, a harag felszámolása. A személyiség fejlődésében segít, akaratot és a lelkierőt támogatja. Fontos erősíteni ezt az energiapontot, általa fejlődhet az akaratunk és lehetünk határozottak.
Probléma lehet vele ha, gyengének, gátlásosnak, félelmekkel telinek érezzük magunkat.

6: Lép csakra


A köldök alatti tájékon helyezkedik el, kb. két ujjnyira, narancs szín társul hozzá.
A lép csakra a szexuális problémákkal, frusztrációkkal foglalkozik, továbbá a testünk értékelésében játszik szerepet. A hatáskörébe tartoznak még az emberek közötti kapcsolatok kezelése. Hozzá köthető a féltékenység, szenvedély, szabadság és kötöttség közötti ingázás. Arra tanít, hogy foglalkozzunk önmagunkkal, vágyainkkal, mert így lehet kiegyensúlyozott kapcsolatunk önmagunkkal és másokkal.
Probléma lehet vele ha, nőgyógyászati illetve urológiai problémák merülnek fel, önbizalomhiány, hízás jelentkezik.


7: Gyökér csakra

A gyökércsakra a farokcsont, gerincoszlop vége tájékánál található, vörös szín társul hozzá.
A gyökér csakra szerepe a leföldelés, a biztonságérzet kialakítása. Az egyensúly megtalálására törekszik az aktivitás és a passzivitás között. Összefüggésben áll a szükségleteinkkel, amelyek a stabilitásunk megtartásáért fontosak számunkra. Feladata, hogy haladjunk előre, megtudjuk valósítani céljainkat, terveinket.
Probléma lehet vele, ha emésztőrendszeri, hát, fog, vese problémák merülnek fel.

https://hu-hu.facebook.com/182197731796574/photos/a.445645782118433.118179.182197731796574/533634819986195/


http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/uj-jo-weboldalak-es-erdekessegek-9.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.23 22:19 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4363
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 2 éve, 2 hónapja  
.
Csakrák - kicsit másképp!

A testünk energiái a csakrákban gyűlnek össze. Az érzelmi gondok, rossz élmények viszont elzárhatják őket. 7 csakra található a testben, mindegyiknek megvan a maga célja és mindegyiket egy bizonyos érzelmi piszok, zárhatja el.

1. csakra: Ez a Föld csakra, ami a gerincben található. Célja a túlélés és a félelem zárhatja el. Megnyitásához le kell győzni minden félelmünket.

2. csakra: Ez a Víz csakra. Ez az öröm csakrája és a bűntudat zárhatja el. Ennek a csakrának a megnyitásához meg kell bocsátani magunknak.

3. csakra: Ez a Tűz csakra, ami a gyomorban található. Ez a csakra az akaraterőt befolyásolja és a szégyen zárja el.

4. csakra: Ez a Szív csakra. Ez a szeretet csakrája és a bánat zárhat el.

5. csakra: Ez a Hang csakra,
ami a torokban található. Ez az igazság csakrája és a hazugságok zárhatnak el, amiket magunknak mondunk.

6. csakra: Ez a Fény csakra
, ami a homlok közepén található. Ez a tisztánlátás csakrája és a tévhitek zárhatják el.

7. csakra: Ez az utolsó csakra. Ha az avatár megnyitja ezt a csakrát akkor, léphet be az avatár állapotba, amikor csak akar. Ez a gondolat csakrája ami, a fejünkben található, ez a tiszta kozmikus energia csakrája és a földi kapcsolatok zárhatják el. Megnyitásához el kell engedni az összes földi kapcsolatunkat.

https://www.facebook.com/Eg%C3%A9szs%C3%A9g-Egyetem-182197731796574/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4577
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 1 éve, 5 hónapja  
.


A hét csakra - Kapcsolat test és lélek közöttA csakrákat érintő tudás már több ezer éve létezik, noha csupán az elmúlt évszázadban szivárgott át Nyugatra.

A hindu és a metafizikai rendszer szerint a hét csakra az asztrális test energiaközpontja, azé a finom fizikai síké, mely együtt létezik a durva fizikai testtel.

A csakrák a test és a lélek közötti kapcsolatot biztosító területek, amelyek, ha a jóga magas szintű gyakorlatai által megtisztulnak és megnyílnak, elvezetik a beavatottat a megvilágosodáshoz, habár bizonyos emberekben, mindeddig még nem teljesen tisztázott okokból, a csakrák néha spontán módon is megnyílhatnak.

Gyakorta ábrázolják őket lótuszvirágokként vagy forgó kerekekként (a szanszkrit nyelvben a csakra szó "kereket" vagy "kört" jelent), és minden finomfizikai csakra megfeleltethető a durva fizikai test egy adott területének.


Az első, vagy Múládhára-csakra (gyökércsakra) a végbélnyílás és a genitáliák közötti ponton található, ahol a test vagy lélek életereje nyugszik összetekeredett kígyóhoz hasonló módon.

A hindu rendszerben a kígyó felébresztésének folyamatát kundaliní jóga néven ismerik. A második, a nemi csakra a genitáliák gyökerénél helyezkedik el; a harmadik a napfonat vagy solar plexus, más néven köldökcsakra; a negyedik a szív közelében található (vagy a mellkas középpontjában, vagy pedig attól kicsit jobbra); az ötödik a torok területén; a hatodik a szemöldökök közötti ponton és kicsit befelé nyúlva található (az úgynevezett harmadik szem); a hetedik pedig a fejtetőnél helyezkedik el, noha a tobozmiriggyel áll összefüggésben.

A hetedik csakrát Szahaszrára-csakrának (szanszkritul "ezer") vagy koronacsakrának is nevezik, ami voltaképpen utalás a megvilágosodás "ezerszirmú lótuszára".

Azon nyugati emberek számára, akik nem jártasak a keleti terminológiában és metafizikában, talán egyszerűbb a csakrákat CD lemezekként elképzelni, melyeken mindenféle információ lenyomatát megtalálhatjuk.

A CD-khez hasonlóan a csakrák is forognak, adatokat vesznek be, és hozzájuk lehet férni, hogy kiárasszák ugyanazt az információt.


Csakra központok

Minden egyes energia-adatbank egy sajátos energiarezgésre rezonál, melyre fizikai és spirituális testünknek egyaránt szüksége van. A keleti gondolkodás szerint az univerzális életerő keresztülárad fejtetőnkön, majd lefelé halad végig a csakrákon, és testünket hét különböző energiafajtával táplálja, melyek mindegyike elengedhetetlenül fontos fizikai és spirituális fejlődésünkhöz.

Felfelé áramlik a csakrákon keresztül, egyéni belső meglátásokat, az univerzummal való kapcsolatunk tudatos érzetét adja. Noha valamennyi csakra eleve részét alkotja spirituális és fizikai felépítésünknek, mi, emberi lények éppen hogy csak most szereztünk teljes hozzáférést csakráinkhoz a pszichospirituális fejlődés különböző szakaszai során.

Hasonlóképpen, a kisgyermekkorból a felnőttségbe vezető úton alulról felfelé haladva fokozatosan aktiváljuk a csakrák energiáit, illetve a bennünk rejlő spirituális leckéket.

Első csakra

Ez az energiaközpont tartalmazza a biológiai családunkkal és korai társadalmi környezetünkkel legszorosabb kapcsolatban álló hiedelemmintákat.

Az első csakrához tartozó minták ismertetőjelei a vallási, etnikai, kulturális, társadalmi, üzleti, politikai és családi hagyományokban gyökerező csoport-gondolatformák.

Ezek a minták megtanítják a törzs tagjainak, hogyan irányíthatnak csoportokat vagy adhatják át az irányítást a csoport tekintélyes vezető alakjainak, következésképpen e csakra spirituális kihívása azzal áll összefüggésben, hogy mennyire vagyunk képesek megállni a helyünket fizikai világunkban.


Második csakra


A csoportkontrolltól a két ember kapcsolatát érintő kontroll felé való elmozdulással áll összefüggésben. A második csakra mintái és leckéi elsősorban a nemi kapcsolatokra, barátságokra, üzleti, illetve hatalmi társulásokra és egyéb két személyt érintő interakciókra vonatkoznak, melyek felszínre hozzák egy helyzet irányításának, befolyásolásának szükségességét.

A kontroll mintái természetesen pozitív és negatív kifejezésmódokat is magukban foglalnak. Életében mindenki megtapasztalja a két személyt érintő kontroll valamilyen negatív mintáját, melyekkel szembe kell néznünk abban az értelemben, hogy megvizsgáljuk, e minták milyen befolyást gyakorolnak energiáinkra és testünkre.

Harmadik csakra

Ez az energiaközpont főkét a saját magunkra vonatkoztatott hiedelemmintáinkkal áll összefüggésben, beleértve fizikai megjelenésünket, értelmi képességeinket, fizikai képességeinket, jártasságainkat a sporttól a táncon át a paplankészítésig.

Röviden összefoglalva, ez a csakra önbecsülésünk központja, ennélfogva az e központtal kapcsolatos kihívások az ego érését érintik.


Negyedik csakra


Az emberi test szívközpontja minden érzelmünk generátora: a szereteté, a kedvességé, a féltékenységé, a haragé, a gyűlöleté.

A szívet tekinthetjük valamennyi csakra közül a legerőteljesebbnek, mert abszolút hatalma van teremteni és rombolni; szívenergiánkat egyben ezért is lehet a legnehezebben irányítani.

Ha szívenergiánkat a törzsi erő igazgatja, akkor érzelmi kapcsolataink ennek megfelelően limitáltak lesznek. A negyedik csakrában rejlő spirituális kihívás együttérzést tanulni, ráébredni a megbocsátás óriási értékére és a tudatos szeretet (vagy ahogyan gyakran emlegetik, a "feltétel nélküli szeretet") jelentésére, mely a szívet a jóság univerzális eszközévé teszi, anélkül hogy saját szükségleteinek kielégítésére törekedne, ami a szeretetet manipulatív megnyilvánulásokká és mások irányításának kívánalmává silányítaná.


Ötödik csakra


Ez az energiaközpont az emberi akaraterő központja, az a hely, ahonnan hangot adunk igazságunknak. Minden döntésünk a változás erejét hordozza magában.

Minél inkább tudatára ébredünk annak, hogy olyan dolog, mint saját, egyedülálló döntés nem létezik, annál nagyobb ereje és hatása lesz akaratunknak. E csakra spirituális kihívása felismerni, hogy erőnket nem azon tudjuk lemérni, milyen mértékben vagyunk képesek akaratunkat mások felett érvényesíteni, hanem azon, hogy milyen mértékben vagyunk képesek irányítani saját magunkat.

A tudatos önkontroll és a fegyelem azt jelenti, hogy azon igazság szerint élünk, mely kimondja, hogy minden gondolat magában hordozza a jótettek vagy a rombolás lehetőségét.

A helyes gondolat helyes beszédhez vezet, a helyes beszéd pedig helyes cselekvéshez. Meg kell tanulnunk életerőnket tudatosan olyan gondolatokba terelni, melyek pozitív eredményeket hoznak a számunkra.

Ez a szabály még fontosabbá válik, amikor betegséggel kell szembenéznünk. Az alternatív gyógyító eljárások különösen megkívánták, hogy akaratunk összhangban legyen szívünkkel, ha eredményeket akarunk elérni.

Akaraterő nélkül a vizualizáció és a belső fegyelem más gyakorlatai csupán az édes álmodozás erejét képesek hordozni, és semmiképpen sem azt az erőt, mely pozitív változást idézhetne elő fizikai szintű sejtműködésünkben.

Hatodik csakra

Ez az energiaközpont működteti az elme energiáját. Lévén, hogy tudatunk lényegi magját alkotja, erős befolyással rendelkezik.

A spirituális igazság a szemünk mögött, nem pedig a szemünk előtt létezik, és ez a csakra feladatul állítja elénk, hogy ismerjük meg a létezés és a tudat mélyebb szintjeit.

Mindenkinek újra meg újra szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy felülvizsgálja hiedelmeit, melyekbe energiát fektetett.

Olykor ráébredünk, hogy ezek a hiedelmek nem hordoznak semmi értelmet, és újabb, igazabb hiedelmeket kell a magunkévá tennünk.

A hatodik csakrában rejlő sajátosságok a legnagyobb akadályt vagy a legnagyobb tőkénket jelenthetik: büszkeséget és ítélőképességet. Ha pozitív módon használjuk fel őket, megtaníthatnak bölcsen cselekedni; negatív vagy árnyék megnyilatkozásukban viszont arrogáns és cinikus megnyilvánulásokra késztetnek bennünket.

A hatodik csakra spirituális leckéi a mély belső meglátásokkal és az intuícióval állnak összefüggésben, valamint azzal, hogy megtanuljunk túllátni a látható határain.

Hetedik csakra

E központ energiája olyan, mint egy mágnes, mely felfelé, a Transzcendes felé húz bennünket. Reménnyel és hittel telít bennünket. Ezt a csakrát úgy is nevezhetnénk, hogy "kegyelem bankszámla" vagy "sejtszintű bankszámla", mert az imáink és a spirituális odaadás más formáiból eredő energiát tárolja.

Spirituális lelkiismeretünk színterét is jelenti egyben - vagyis azt a részünket, mely Isten társaságát keresi, és tudatosan vagy tudattalanul, de emlékeztet bennünket arra, hogy az élet többről szól, mint csupán anyagi javak gyűjtögetéséről.


Ha megtanuljuk tudatosan érzékelni az e csakrán keresztüláradó finom energiaáramot, az a belső átalakuláshoz vezető spirituális kérdések feltevését fogja előidézni bennünk: Mi célból születtem? Mi az igazság? Mi az élet mélyebb értelme, és meglelhetem-e? Szorongáshoz és depresszió-hoz vezethet, ha nem vagyunk képesek meghallani ezeket a kérdéseket és felelni rájuk.

(Csakrák)

forrás: https://rejtelyekszigete.com/a-het-csakra-kapcsolat-test-es-lelek-kozott/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.08.02 21:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4680
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 1 éve, 2 hónapja  
.


Így hozhatod a legjobban egyensúlyba csakráidat!
A csakrák megfelelő működése egészségünk kulcsa. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogy miként kell megtisztítani, illetve felnyitni a 7 csakrát, hogy testünk és lelkünk harmonikusan működjön.


1. A gyökér csakra (Muladhara)


Ez a csakra a gát, a gerinc alsó részénél található. Itt összpontosulnak a félelmek, illetve a túlélést szolgáló ösztönök. Ennek a csakrának a színe a vörös, ezért ha fáradtnak, rosszkedvűnek, kimerültnek, ingerlékenynek érezzük magunkat, öltözzünk vörösbe. Ez segít visszaállítani a harmóniát, az egyensúlyt az életünkben. Érdemes még kipróbálni a meditációt is, amikor a félelmeink legyőzésére összpontosítunk, és ne felejtsük közben összeérinteni mindkét kezünkön a mutató- és a hüvelykujjunkat.


2. Szakrális, vagy szex csakra (Svadhisthana)

Ez a csakra az alhasban, a köldök és a nemi szervek közötti területen található. Ez a csakra leginkább az érzelmi, kapcsolati életünkre vonatkozik. Ha azt szeretnénk, hogy minden rendben menjen ezen a területen, őszintének és nyitottnak kell lennünk, bármilyen kapcsolatról is legyen szó. A narancssárga ennek a csakrának a színe, így öltözzünk ilyen ruhákba, ha jobban szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben. Meditáció alatt gondoljunk arra, hogy minden kapcsolatunk jól működik, legyünk hálásak, őszinték magunkkal szemben.


3. Napfonat csakra (Manipura)


Ez a csakra a szegycsont alól indul, végig a köldökig. Nagyon szoros kapcsolatban él az Énünkkel, a büszkeségünkkel, az önbizalmunkkal. Rá kell jönnünk arra, hogy melyek azok a dolgok, amelyek motiválnak bennünket, és meg kell ismernünk jobban önmagunkat, mert csak így fejthetjük meg, hogy bizonyos helyzetekben miért cselekszünk, viselkedünk úgy, ahogy. A köldök csakra színe a sárga. így vegyük körbe magunkat ezzel a színnel, hogy ráleljünk a lelki harmóniánkra. A meditálás alatt gondoljunk önmagunkra, fogadjuk el olyannak magunkat, amilyenek vagyunk.


4. Szív csakra (Anahata)


Mi mással legyen kapcsolatban ez a csakra, mint a szeretettel, a szerelemmel, az empátiával, és igen, a lelki nehézségekkel, aggódással is. Ahhoz, hogy jól működjön ez a csakránk, el kell felejtenünk az egoizmust, őszintének, jószívűnek kell lennünk másokhoz. A színe inkább a zöld, de van, amikor a rózsaszín is talál vele, például a rózsaszínű kvarcból készült ékszer segít abban, hogy megnyugodjunk.


5. Torok csakra (Vishuddha)


Ez a csakra mindent ural, ami a kommunikációval és a művészetekkel van kapcsolatban. Ahhoz, hogy ez megjavuljon, őszintének kell lennünk magunkhoz, majd utána másokhoz is. Érdemes foglalkozni a hobbijainkkal, az írással, a festéssel például. Ennek a csakrának a színe a kék, így a kék színű kristályoknak van jótékony hatása. A meditáció során tegyük fel magunkban a kérdést, hogy kit és mivel sikerült megbántanunk, és hogyan tudjuk helyrehozni tévedéseinket.


6. Homlok csakra (Ajna)

Ezt a harmadik szem csakrájának is nevezik. Ez a fizikailag nem létező szervünk arra jó, hogy meglássuk az igazságot a dolgok mögött. Ha valami megakadályozza ennek a “szemnek” a működését, akkor elveszítjük intuíciónkat, az érzékünket, így nem tudjuk teljesen felfogni, hogy mi történik körülöttünk. Ennek a csakrának a színe az indigó kék. Ez a szín segít visszaállítani a tisztánlátásunkat, a beleérző képességünket. A meditálás alkalmával koncentráljunk arra, hogy ismerjük meg jobban önmagunkat.


7. Korona csakra (Sahasrara)

Itt történik a megvilágosodás, ez a csakra a kapocs köztünk és a túlvilági istenségek között. A legfontosabb elem itt a gondolat. A rá jellemző szín az ibolykék, de több szín, például a fehér is találó. A meditálás alatt a legfontosabb, hogy megtisztítsuk elménket a káros gondolatoktól, és összpontosítsunk a tiszta, igazi és szép dolgokra.


Forrás: http://filantropikum.com/igy-hozhatod-a-legjobban-egyensulyba-csakraidat/

https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/igy-hozhatod-legjobban-egyensulyba.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4813
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4907
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 1 éve  
.


Egészséges akarsz lenni? Harmonizáld a csakráidat!


Ha felborul a test energiaközpontjainak egyensúlya, az előbb-utóbb komoly fizikai és lelki panaszokat okoz. Erősítsd meg a csakráidat, és élj békében önmagaddal!

Energiaörvény


A csakrák, vagyis a szervezet energiaközpontjai függőlegesen, a gerinc vonala mentén helyezkednek el. Ha harmonikusan működnek, az energia is zavartalanul áramlik a testünkben - ám ha felborul az egyensúly, az különböző testi és lelki betegségekhez vezet. Írásunkból kiderül, hogyan erősítheted meg őket!Koronacsakra


Helye: A fejtetőn, a kutacs környékén helyezkedik el.
Jelentősége: A spiritualitásért, a be - és elfogadásért, a megnyugvásért felel, hálaérzetet kelt.
Betegségei: Epilepszia, színvakság, alkoholizmus, álmatlanság, neurózisok, idegrendszeri betegségek.
Lelki tünetei: Céltalanság, kiúttalanság, depresszió, halálfélelem.
Színe: Lila.

Így erősítheted: Fogadd el a múltat, és merj szembenézni a hibáiddal!Homlokcsakra


Helye: A két szemöldök között, az úgynevezett harmadik szemnél található.
Jelentősége: Ez a szellemiség és az intellektus központja. Ha jól működik, a gondolataink is rendezettek és világosak lesznek. A bölcsességért, a tisztánlátásért, a tudatosságért felel.
Betegségei: Fejfájás, migrén, mindenféle szemmel kapcsolatos panasz, agydaganat, agyvérzés.
Lelki tünetei: Fanatizmus, mások manipulálása, a dolgok túlracionalizálása, zavaros fantáziaképek, az
ismeretlentől való félelem, érzelmi közömbösség.
Színe: Indigókék.

Így erősítheted: Figyelj oda, majd hallgass is a megérzéseidre, és minden módon igyekezz kapcsolatot teremteni a belső éneddel!Torokcsakra


Helye: A gégefőnél, a torok alsó részén található.
Jelentősége: A kommunikációért, az önkifejezés szabadságáért felel. Ha nem működik megfelelően, akkor az illető nem képes kimondani az igazságot vagy azt, hogy mi okozza a problémáit.
Betegségei: Pajzsmirigygondok, torokfájás, torokgyulladás, süketség, a fogak romlása, állkapocs - és ínypanaszok.
Lelki tünetei: Beszédzavar, a problémák elfojtása, mások manipulálása, alacsony érdekérvényesítő képesség, önsajnálat, önértékelési zavarok.
Színe: Kék.

Így erősítheted: Tanuld meg kifejezni az érzéseidet: fontos, hogy meg tudj nyílni mások előtt, és kimondd, ami a szívedet nyomja!


Szívcsakra

Helye: A mellkas közepén, a szív magasságában.
Jelentősége: Az érzelmek, a szeretet, az életöröm, a vitalitás helye. Ennek állapotától függ, hogy mennyire tudjuk kimutatni a szeretetünket, illetve nyitottak vagyunk - e mások érzelmeire. Hűségre és lojalitásra ösztönöz.
Betegségei: Érelmeszesedés, szívbetegségek, szívritmuszavar, tüdőgyulladás.
Lelki tünetei: Kimerültség, félelem a csalódástól, bizalmatlanság, kapcsolatfüggőség, befelé fordulás, közönyösség.
Színe: Zöld.

Így erősítheted: Fogadd el a szeretteidet olyannak, amilyenek, nyisd meg a szíved, és bízz másokban!Napfonatcsakra


Helye: Kicsivel a köldök felett, a szegycsont alatt található.
Jelentősége: A munkára és a pénzügyekre hat. Az akaraterőért, a céltudatosságért, a pénzügyi képességekért, a talpraesettségért felel, segíti az érdekérvényesítést.
Betegségei: Emésztési zavarok, gyomorsavtúltengés, fekély, májgyulladás, cukorbetegség.
Lelki tünetei: Önzés, uralomvágy, irigység, elégedetlenség, szorongás, konfliktuskerülés.
Színe: Sárga.

Így erősítheted: A hibáink is hozzánk tartoznak - ne gyötrődj, fogadd el önmagad, szűrd le a múlt tapasztalatait, és lépj tovább!


Keresztcsonti csakra


Helye: A köldök alatt, attól kétujjnyira helyezkedik el.
Jelentősége: Az élvezetekhez, a szexualitáshoz való viszonyunkért felel, a férfi - női energiák egyensúlyára hat. Ennek az állapotától függ az is, hogy mennyire vagyunk kreatívak.
Betegségei: Puffadás, ödéma, prosztataproblémák, impotencia, a méhnyak és a petefészkek betegségei.
Lelki tünetei: Túlzásba vitt szexualitás, párkapcsolatra való képtelenség, az érzelmek elfojtása, félelem a kiszolgáltatottságtól, frigiditás, pánikrohamok.
Színe: Narancssárga.

Így erősítheted: Beszéld meg a párkapcsolati problémáidat a pároddal. Ne akarj mindenáron mindenkinek megfelelni - sokkal fontosabb, hogy a saját céljaid kövesd!Gyökércsakra


Helye: A farokcsont közelében, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el.
Jelentősége: A létfenntartásért, a fizikai teherbírásunkért felel. Rendet, állandóságot visz az életünkbe, és arra is hatással van, hogyan birkózunk meg a nehézségekkel.
Betegségei: A lábfej, a térd, a csípő ízületi gyulladásai, vesekő, csonttal kapcsolatos panaszok, autoimmun betegségek.
Lelki tünetei: Agresszió, düh, anyagiasság, birtoklási vágy, féltékenység, lustaság, fáradtság, önbizalomhiány.
Színe: Vörös.

Így erősítheted: Merj egy kicsit ösztönösebben, spontánabbul élni, és ne kontrolláld állandóan önmagad!


Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/egeszseges-akarsz-lenni-harmonizald-a-csakraidat-104216
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.14 22:47 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat