Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Csakrákról - funkcióikról - működésükről (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Csakrákról - funkcióikról - működésükről
#3844
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 6 éve  
.

A csakrák jellemzői és tulajdonságai


Mik is a csakrák és mit jelentenek -
A csakrák egyfajta energiatölcsérek (energiát szívnak fel az Egyetemes Energiamezőből), melyeken keresztül fizikai testünk energiát kap, illetve, ha bizonyos energiákból többlet keletkezik, akkor a csakrákon keresztül adjuk tovább a felesleget környezetünknek. A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van. A csakrák a gerinchez és az idegrendszerhez különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. A teljes csakra-rendszer rendkívül összetett. 7 fő, és több, mint 300 kisebb csakra van az emberi testben.

A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei. A fizikai test a normális érzékszervek számára is érzékelhető, az embernek azonban vannak olyan finomabb testei, amelyek az érzékfeletti, vagy más néven szellemi világhoz tartoznak. A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat nadi-knak vagy meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik.

Lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik, s a csakrák vagy túlpörögnek, vagy lelassulnak, amit a szellemi látó színváltozásként észlel. Ezek a változások hatással vannak az étertestre, illetve azon keresztül a fizikai testre is, így idővel szervi panaszokat, betegségeket is előidézhetnek. A lelki zavarok megszűnésével a csakrák működése, a szervezet energiaellátása helyreáll, s életbe léphetnek az öngyógyító mechanizmusok.
A csakrák tölcsér alakúak. Az Egyetemes Energiamezőből a csakra, mint energiaörvény energiát szív magába. A normális csakra körülbelül 15 cm átmérőjű és 2,5 cm távolságban helyezkedik el a testtől.

ELSŐ CSAKRA ( GYÖKÉRCSAKRA, ANYAGI LÉT, /ÖNFENNTARTÁS )

A gyökércsakra a földdel van kapcsolatban és a gerincoszlop tövénél található. Az önfenntartást és a stabilitást képviseli, a fizikai léthez való kötődést, a testi egészséget, a túlélést, a bőséget. A gyökércsakra az emésztőrendszer- a belek és a vese-működését irányítja. Ha ez a csakra eltömődik, bizalmatlanságot, önbizalomhiányt, szorongást tapasztalsz és problémáid adódhatnak a fogakkal, a gerinccel, az ízületekkel és a csontokkal, aranyér, bélgyulladás, hasmenés, székrekedés, hideg végtagok.

MÁSODIK CSAKRA ( SZEXCSAKRA, KÖLDÖKCSAKRA/ÖNBECSÜLÉS )

Ez a csakra a nemi szervek működését és a nemi energiát szabályozza. A has, a nemi szervek és a hát alsó részében helyezkedik el. Az önbecsülést képviseli, a képlékenység, az alkalmazkodás képességét adja, az öröm, az élvezetek helye és lehetővé teszi a másokkal való érzelmi kapcsolatteremtést. Amikor az energia itt megreked, ideges vagy, epehólyag fertőzés, gombás fertőzések, bélgörcsök, felfúvodás, májproblémák lépnek fel, migrén, deréktáji fájdalom, szexuális zavarok, depresszió, alacsony energiaszint, apátia, letargia, koros elhízás, és az idegrendszerrel kapcsolatos problémák fordulhatnak elő.

HARMADIK CSAKRA ( NAPFONATCSAKRA/ÖNMEGHATÁROZÁS )

Ez a csakra a személyiség, az ego székhelye és a solar plexusban helyezkedik el. Fő szerepe az önmeghatározási képesség. Ez az erőd, a célod az életerőd és az önbecsülésed központja. Itt emészted meg az ételt. Ha nem elég nyitott, akkor szomorúságot, egoizmust, visszafojtott érzelmeket, izomfeszültséget, rossz anyagcserét és gyomorproblémákat tapasztalhatsz.

NEGYEDIK CSAKRA ( SZÍVCSAKRA/ÖNELFOGADÁS )

Ez a csakra a szív területén helyezkedik el, azzal az artériával szemben, amely a szívbe továbbítja a vért. Fő szerepe az önelfogadás. Itt találod meg a békédet, az egyensúlyt, az együttérzést. Ez az a hely, ahonnan mélyen tudsz szeretni és megelégedést hozó kapcsolatokat tudsz teremteni. Ha ez a csakra eltömődik, problémáid lehetnek a tüdőddel, a légzéseddel, a bőröddel, az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv. nehezedre eshet elfogadni a szeretetet- negatív gondolkodást, bezárult szívet eredményezhet.

ÖTÖDIK CSAKRA ( TOROKCSAKRA/ÖNKIFEJEZÉS )

Ez a csakra a nyak tövében helyezkedik el, a gége mögött. A lokális kifejezés és a személy integritásának központja. Fő funkciója az önkifejezés, a kreativitás és a kommunikációs képesség. Ha elzáródik, kommunikációs nehézségeid támadhatnak, gyakran feldúltnak érzed magad, visszautasítod a felelősséget, súlyproblémáid lehetnek, gyakori megfázások és fertőzések fordulhatnak elő.

HATODIK CSAKRA ( HARMADIK SZEM/ÖNKÉP )

Ez a csakra a két szemed között, a szemöldöknél helyezkedik el, az agyalapi mirigy közelében. Az önképet mutatja, és ha nyitott, akkor képes vagy a tudatalatti és a tudatos elme tartalmát elegyíteni. Ez az intuíciód és a képzeleted központja. Ezen a csakrán keresztül képes vagy a földi célok mögé látni. Ha elzáródik, akkor szem-, látási és koncentrációs problémáid lehetnek, kritikus és ítélkező leszel.

HETEDIK CSAKRA ( A FEJ KORONÁJA/ÖNISMERET )

Ez a csakra a fejtetőnél található, közel az agykéreghez. Itt van a tudatosságod központja, ez a fő kapocs a láthatatlan és a látható világ között. Fő szerepe az önismeret, itt tapasztalod meg a bölcsességet, a megértést és a spirituális kötődést. Ha ez a csakra zárt, önbizalomhiányban szenvedsz, problémáid adódnak a mellékvesével, a pajzsmiriggyel és a mellékpajzsmiriggyel.
http://www.fenyorveny.hu/2013/09/csakrak-jellemzoi-es-tulajdonsagai.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4101
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A köldökcsakra betegségei 3 éve, 4 hónapja  
.

A köldökcsakra betegségei: hasra hízástól a kisebbségi érzésig


Gyomorfekélytől, cukorbetegségtől szenvedsz? Emésztési problémáid vannak?


A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait. A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással. Az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés a szívcsakrában.

A hét csakra elhelyezkedése
- Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékeln
- Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
- Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
- Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
- Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
- Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
- Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A köldökcsakra

A köldökcsakra az én energiáit fejezi ki, és érzéseidet irányítja. Ezoterikusan ez azt jelenti, hogy a köldökcsakrához az érzelmi, az asztráltest kapcsolódik. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. A köldökcsakra szintjén szembesülsz árnyékoddal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával. A köldökcsakra energiáinak segítségével vívod meg csatáidat a külvilággal és belső világoddal is. Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. Mindebből következik, hogy az önbizalom, az egoizmus és a nárcizmus is a köldökcsakrához tartozik.

A köldökcsakra betegségei

E csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél a saját erejétől. Így elnyomott agressziója önmaga ellen irányul, és hosszú távon fekélyt okoz. Ha valamit nem veszel észre vagy nem akarsz meglátni, annak gyakran a köldökcsakrádhoz van köze. A köldökcsakra zártságát gyakran a felületes légzés is mutatja. Ebben az esetben a hasi szervek és különösen az emésztőszervek nem kapnak elegendő életenergiát.

Fizikai megbetegedések

Cukorbetegség: A pszichológiai vizsgálatok szerint a cukorbetegek nagyon erősen kontrollálják és elnyomják érzéseik kifejezését. A cukorbetegség és más, a csakrához tartozó betegségek megelőzésére ajánlottak a küzdősportok.

Emésztési problémák: Agresszióra utalnak. Az emésztés során a külvilágot veszed magadhoz, amiből azt tartod meg, ami táplál, a többit pedig kiválasztod. A köldökcsakra szintjén ugyanígy mennek végbe a testi-lelki folyamatok.

Epepanaszok: Elnyomott dühre és agresszióra vezethetők vissza, amit le kell építeni. Itt is ajánlatos küzdősportokat űzni.

Evési problémák
: Itt különösen azokról az evési problémákaról van szó, amelyek elhízáshoz vezetnek. Azt már mindenki megtapasztalta, hogy az evés vigasztal, az édesség pedig szeretetpótlék. Elsősorban meditációval segíthetsz problémádon, és tudatosan figyelj étkezésedre!

Gyomorégés
: Ilyenkor feljön valami; valamit meg kell emészteni. Ez azt jelenti, hogy a lelki problémák nem dolgozódtak fel. E betegség tünetei azt mutatják, hogy valami "savanyú" feltör alulról, a tudatalattiból.

Gyomorfekély
: Gyakran nem jutnak kifejezésre az aggodalmak és a félelmek. Ezért nem is emésztődnek meg, ami azt jelenti, hogy nem kerülnek tudatos feldolgozásra, feloldásra. A gyomorfekély másik oka a befogadóképesség túlbecsülése.

Hízás hasra: A nagy pocak azt szimbolizálja, hogy az illető védeni szeretné köldökcsakráját. A csakra bezáródik, ha egy záróréteggel " zsírpárnával " veszik körbe. A zsírréteget legtöbbször a meg nem emésztett érzések hozzák létre. Az érintett bánatában eszik és iszik túl sokat.

Májbetegségek: A rosszkedvvel függenek össze. Elsősorban az elnyomott dühre kell gondolni, ez okozza a rosszkedvet. Minden fel nem oldott negatív érzés a májat mérgezi.

Rekeszizom-problémák: A köldökcsakra tipikus problémájának tekinthetők, és a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.

Szemproblémák: A szem problémái legtöbbször azzal függnek össze, hogy valamit nem szeretnél meglátni.
Általános tanácsok a köldökcsakra működésének optimalizálásához
Szembesülj saját árnyoldaladdal, például álmaid feldolgozása révén.
Fejezd ki agressziód játékosan vagy sport által.
Hordj meleg, sárga tónusú alsóneműt, és használj hasonló színű ágyneműt.
Meditálj égő gyertyára.

Lelki megbetegedések

Harag
: Ha a harag tudattalanul fejeződik ki, és ural téged, akkor ez egyértelműen a köldökcsakra zavarára utal. Ezzel ellentétes a "szent harag", amit tudatosan fejezhetsz ki, ez pedig tisztítja a köldökcsakrádat.

Hatalmi visszaélések: A gyenge köldökcsakrára vezethető vissza. Csak a harmonikusan működő köldökcsakra segít abban, hogy a hatalmat szociális felelősséggel összekötve gyakorold.

Hisztéria:
Ebben az esetben a köldökcsakra félrecsúszott energiái nyilvánulnak meg.

Kisebbségi érzés: Ha gyakran lép fel, akkor meggyengült a köldökcsakrád. A küzdősportok hosszú távon feloldják a kisebbségi érzést. Ha mégsem, akkor mindenképpen ajánlatos pszichoterapeutához fordulnod.

Szégyenlősség: Arra utal, hogy a köldökcsakrában kevés energia van.

Forrás: http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20090709/a-koldokcsakrank-es-a-betegsegek/
:
forrás:http://ebredeshajnalan.com/aktualisprogramok/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.10.26 21:25 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4113
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 3 éve, 3 hónapja  
.


Csakrák és archetípusaikGYÖKÉRCSAKRA


A gyökércsakra közvetíti az energiákat a magasabb központok felé, ugyanakkor segíti a magasabb rendű spirituális energiák anyagi síkon való megkapaszkodását. Eme központon keresztül tudjuk kreativitásunkat kézzelfogható, testi formába önteni. Minél inkább földhöz kötjük magunkat, annál nagyobb eséllyel váltjuk valóra álmainkat, és fejlődünk azzá az emberré, akivé válni szeretnénk. Amikor elveszítjük a kapcsolatunkat a Földdel, leválasztjuk magunkat a Föld szelleme gyógyító forrásáról, s ezzel létünk alapjait is elveszítjük. Elveszítjük önmagunk táplálásának és szeretetteljes gondozásának képességét, éppúgy , ahogy az életünk élhető szintjének fenntartásához szükséges testi kényelem biztosításának képességét is.
A csakra archetípusai az anyagi világgal és az élet fenntartásának fizikai valóságával kapcsolatosak. A túlélés legprimitívebb szintjeitől a legkifinomultabbakig mindenhol szilárdan két lábbal kell állnunk. Vagy bírjuk a túléléshez szükséges alapvető dolgokat, vagy életünk áldozataivá válunk.
Megismerhetjük a két archetípus, az áldozat és az anya, közötti különbségeket, és fejlesztő feladatokat írok le, melyek használatával könnyebbé válik az önfejlesztés és a magasabb rendű energiaállapotokhoz szükséges tárgyi alapok fenntartása, a valóság és legbenső önvalónkkal való kapcsolatunk megőrzése. A földön való megállapodás nélkül a magasabb energiák befogadása és megtartása bizonytalan lesz, és szinte lehetetlen fenntartani a jelenlétüket. Ezért kényszerűen visszanehezedünk a föld és a valóság felé. Egy egészséges alapból kiindulva képesek vagyunk összekapcsolódni az érzéseinkkel, megtapasztalni a testünket és kapcsolatba lépni másokkal.
A leföldelés egyik alapelve: Szállj ki a gondolataidból és költözz bele a testedbe. Csak a test élete révén vagyunk képesek megtapasztalni az örömöt és a fájdalmat, s összekapcsolódni az érzelmeinkkel. A hétköznapi élet során felgyülemlett érzelmi energiákat csak egy fizikai testünkkel való közvetlen és tudatos kapcsolat során tudjuk kiüríteni. Energiáink valamilyen önkifejezési módon keresztüli leföldelése nélkül érzelmeink tespedtté és beakadottá válnak, minek következtében helyzetünk is rögzül és nyugtalanná válik, képtelenek leszünk kellő életerővel és nyomatékkal szembenézni kihívásainkkal. A testünkkel kialakított ilyen szintű kapcsolat nélkül elveszünk a térben, és képtelenek leszünk meghatározni a valóságot és önmagunkat.
A ábrándok és feltevések világában élő emberek elveszítik kapcsolatukat a földdel. Nincs kapcsolatuk saját érzelmeikkel, dühükkel és örömükkel egyaránt képtelenek megbirkózni. Alig vannak hatással az életre, és nem törődnek magukkal kellő mértékben. A leföldelés révén az összes alapvető életet támogató rendszer fenntartása megfelelővé válik, van otthon, kellő étel, pénz és ruha, melyek megőrzik testi világunk épségét.
Amikor elveszítjük a kapcsolatot a valósággal, áldozattá válunk. Ez oly módon nyilvánul meg, hogy lehetetlenné válik számunkra az életünk irányítása, és az olyan dolgok végzése, mint a munka, az otthonteremtés vagy más alapvető szükségletek. Minden küzdelemmé válik.
Úgy juthatunk túl ezen, hogy újra összekapcsolódunk belső lényünkkel, önmagunk azon részével, mely örökkévaló és állandó, és visszahozzuk tudatosságunkat testünkbe. Bensőnkkel való kapcsolatunk testközelivé teszi a szellemet, s testünk érzékelése kapcsolatba hoz minket az érzéseinkkel. Így képesek vagyunk olyan élet közeli döntéseket hozni, melyek a magasabb rendű jóra és a legnagyobb örömre alapulnak. Képesek leszünk elengedni azon elképzelésünket, miszerint az élet egy biztos ösvény, és egyre inkább sodródni a feltétlenül szükséges változások áramlatával. Amikor rugalmasak és gördülékenyek vagyunk, nem igyekszünk többé erőltetve irányítani, hogyan bontakozzék ki az életünk.
A megvalósítási mód a tudatos légzés és a haladás, mely során igyekszünk nem beleragadni sem a merev lecövekelésben, sem a változatlan hangulatokba. Ez segít eloszlatni rettegésünket és félelmeinket, szégyen- és bűnösségérzetünket, vagy bármely más érzelmünket, mely valódi földre szállásunk útjában áll.

NEMI CSAKRA


A nemi csakra irányítja ízérzetünket és étvágyunkat. Ez nemcsak testi szinten igaz, hanem spirituálisabb értelemben is, azaz az élet szeretetét és élvezetét illetően is. Közérzetünk, nemiségünk, a bőség és a gazdagság engedélyezése ehhez a csakrához kapcsolódik. Ezen a csakrán keresztül bontakozik ki az elkötezettségérzésünk, s itt érthetjük meg azt is, hogy mi fogja fokozni és gazdagítani létünket. Itt teremtjük meg az életünket, és hatolunk be szabadon a materiális világba. Eleme a víz, és ebből következik az is, hogy hozzátartoznak az érzelmek. Ha az érzelmeink folyamatosan áramlanak, akkor egészségesek és boldogok lehetünk, hiszen az energia folyékony és állandó mozgásban van. A lelkünkben nem keletkeznek sérülések, melyek ezáltal nem tudnak megjelenni a fizikai kivetülésünkben, mint betegségek.
Az ehhez a csakrához kapcsolódó archetípusok: a mártír és az uralkodó(nő). Kettősséget testesítenek meg, a szenvedést és az áldozathozatalt az egyik oldalon, és örömöt, boldogságot, elégedettséget a másik oldalon. A mártír boldogtalan, nem vállalja a felelősséget a saját jólétéért. Az uralkodó(nő) ezzel szemben élvezi az élet bőségét, mindenben csak az öröm után kutat.

KÖLDÖKCSAKRA

A köldökcsakra az önértékelésünkkel és személyes erőnkkel áll kapcsolatban. Energiái segítenek önbecsülésünk, határozottságunk és magabiztosságunk kialakításában. Amikor engedelmesek és érzékenyek vagyunk más emberek hatásaival szemben, eme központ energiája legyengül, és erőtlennek érezzük magunkat.
A köldökcsakra fontos központ, mert ez irányítja az energiák befogadását és kiáramlását a másokkal való energiacsere során. Ez teszi lehetővé számunkra az emberekkel való foglalkozást érzelmi és ösztöni szinten egyaránt. Amikor ez a központ kiegyensúlyozott, elégedettséget okozó és egészséges kapcsolatokat alakít ki, mert képesek vagyunk az önmagunkról való tudatosságból kiindulva kapcsolatba kerülni másokkal. Amikor birtokoljuk erőinket és elfogadjuk értékeinket, és tudjuk azt, hogy a számunkra lehető legjobbat érdemeljük, olyan embereket idézünk meg életünkbe, akik gondoskodást, kedvességet és tiszteletet mutatnak iránt.
Csak akkor indulhatunk el a bizonyosság és a szeretet kötelékeinek magasabb szintjére, ha birtokoljuk saját erőnket. Amikor képtelenek vagyunk értékelni és tisztelni önmagunkat, úgy érezzük, mások negativitásának terhét cipeljük magunkon, és olykor igen rosszul bánnak velünk. Amikor ez a köz¬pont gyenge, olyan élményeket teremtünk magunknak, melyek aláássák önértékelésünket és szétzúzzák magabiztosságunkat.
A köldökcsakra főként kapcsolati kérdéseinkre összpontosít. Önértékelési és öntiszteleti szintünk határozza meg kapcsolataink minőségét, és teszi lehetővé az egyenlő mértékű érzelmi energia kicserélését. Ilyenkor nem gondolkodunk vagy cselekszünk magasabb vagy alacsonyabb rendű módon mások irányába, hanem az egyenlőség szemszögéből alakítjuk ki kapcsolatainkat, és olyan embereket vonzunk be életünkbe, akik önszeretetünket és önértékelésünket tükrözik vissza ránk, a le¬hető legegészségesebb és legtisztességesebb módon.
Ha összekötjük köldökcsakránkat a koronacsakra spirituális energiájával, akkor kapcsolatainkat egy olyan spirituális helyzetbe emelhetjük, ami csodás kibontakozási lehetőséget biztosít számunkra. Ettől egy erőteljes és rendszerezett életet biztosíthatunk, mely támogatja elménk békéjét, személyes egységünket és képességünket az érzelmi konfliktusok megoldására.

SZÍVCSAKRA

A szívcsakra képezi fizikai testünk és spirituális lényegünk magvát. Ahogy a szív a legfontosabb szerv A testünkben, úgy a szeretet áll az élet középpontjában. A szívcsakra révén tudjuk testi életünket átitatni a szeretet, az öröm, az egység és a testvériség ragyogásával, és ezen központunk kelti életre a benső kapcsolatot és örömöt életünkben. Spirituális szempontból a szívünkből tudjuk megérezni és kifejezni az élet legmélyebb értelmét. A szerető és együtt érző emberré váláshoz és a benne való virágzáshoz nyitottá kell válnunk a szeretetre. Amikor szívünk nyitott, békében vagyunk önmagunkkal, és a minket körülvevők¬kel, és önmagunkban kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. A szeretet élménye segít szorosabb kapcsolatot kialakítani a más emberekből áradó szépséggel és fénnyel, csakúgy, mint a belőlünk áradóval. Mert végső soron a szeretet az élet alapja.
Nyitott szívvel születünk, de ahogy belépünk az élet – a szeretet örök jelenlétéről leválasztó – illúzióiba, rögtön bezárjuk. E világban szükségünk van ártatlanságunk, tisztaságunk és örömünk védelmére. Nem biztonságos nyitottnak és sebezhetőnek lenni.
Képtelenek vagyunk túlélni, ha teljesen megnyílunk mások fájdalmára. Ahogy korosodunk, lehetőségünk nyílik arra, hogy megtanuljunk védekezni a sebezhetőséggel szemben szívközpontunk bezárásával. Így viszont sajnos elveszíthetjük az élet örök jóságába vetett hitünket, és az elégedetlenkedés és boldogtalanság bevett sémáiban találhatjuk magukat. Ettől legtöbb vágyunk és kívánságunk elérhetetlenné válik, és ráébredünk, sóvárgunk a szeretet után.
A drogoktól kezdve a nemi életen át a túltáplálkozásig vagy túldolgozásig, számtalan dologgal igyekezhetünk elfedni az üresség érzését. Tettethetjük mesterkéltségünket, azt mutatva, a szeretet nem számít, de szívünk mélyén akkor is tudjuk, hogy ez az egyetlen dolog, mely valóban számít életünkben, és nincs semmi, ami helyettesíthetné hiányát.
Akkor vagyunk a lehető legelevenebbek és legörömtelibbek, amikor szerelmesek vagyunk. Olyasvalakire találtunk rá, akivel megoszthatjuk magunkat, és megismerhetjük mind¬azt a ragyogást, melynek megtapasztalását Isten számunkra rendelte. Amikor szerelmesek vagyunk, egyek vagyunk önmagunkkal és az élet egészével.
A szívcsakra energiáját bemutató két archetípus a színész és a szerető. Az első archetípus a szeretet tettetését mutat¬ja be, az élmény tényleges részesévé válás nélkül. A második archetípus teljességgel nyitott a szeretetre, és élvezi is annak csodáját.

TOROKCSAKRA

A torokcsakra roppant sebezhető, és ki van téve a külső be¬hatásoknak. A fizikai test felszínéhez közel helyezkedik el, és a mentális életenergiát irányítja elménkbe és szívünkbe, hangot adva ezzel érzéseinknek, gondolatainknak és élményeinknek.
A test ezen részének alig van védelme. Mivel egy apró gyermek keveset tud tenni önmaga védelmében, könnyű megsebesíteni. Amíg a többi központot az ego erejét jelképező izmok védik, addig a torokcsakra védtelen, és könnyen kiegyensúlyozottlanná válhat huzat vagy hőmérsékletváltozás hatására. Bá¬tortalan kisgyerekeknél láthatod, ahogyan torkukra “húzzák” állukat sebezhetőségük miatti védekezésként.
Ez az önkifejezés, a kreativitás és az akarat központja. Itt tároljuk az önkifejezéshez szükséges energiát. Ez számtalan formát ölthet, de szellemünk kifejezésén van a hangsúly.
Akár beszédünket használjuk önmagunk kifejezésére, akár gesztusainkat, színeket, zenét, táncot vagy írásunkat, önmagunkról fogalmazunk meg állításokat. A torokcsakra közvetíti a kreativitáshoz és kommunikációhoz szükséges energiát. A torokcsakra minden egyes igaz és maradéktalan önkifejezésünkkel megerősödik és fokozódik. Hídként szolgál szívcsakránk érzelmi központja és a homlokcsakránkban összpontosuló gondolatok között.¬
Amikor felhalmozódik a kifejezetlen érzelmekből származó energia, megreked, és elszorítja torkunkat, vagy egészségesebb helyzetben egy kreatív önkifejezésbe áramlik. Amikor nem tud érzelmi önkifejezés formájában kitörni, a kifejezetlen érzelmeknek valamilyen más kifejeződési módot kell találniuk.
Ezen csakra archetípusa természetes módon összpontosít kommunikációnk minőségére és intenzitására, vagy annak hiányára. Az archetípus a valódi lényét elrejtő, szégyenlősségétől és megbántottságától elhallgattatott csendes gyermek, és a felnőtt kommunikátor, aki vállalja a felelősséget életéért, és tisztán, közvetlenül és egységesen szót emel vágyai és igényei mellett.

HOMLOKCSAKRA


A homlokcsakrát tartjuk a test irányító központjának, mert innen indul ki a testi, érzelmi és mentális jólétünkért mozgósított tudatos irányítás. Ez a gondolkodás, az elemzés, a megkülönböztetés, az intuíció és a bölcsesség központja. A székhelye a pszichikai és a művészi képességeknek. Az emberi intuíció lakhelyéül szolgál, mely képes arra, hogy inspirálja az embert a tetteiben, vagy azoknak a meglépésében. Ahogy tudatosságunkat ide irányítjuk, lényünk azon részének nyílunk meg, melyet Felsőbb Énnek vagy Fölöttes Énnek nevezünk, mely az összekötő kapocs saját magunk és a spirituális világ között. Ez a részünk útmutatást és védelmet is nyújt számunkra, ha odafigyelünk rá és megfogadjuk a tanácsát.
A kiegyensúlyozott homlokcsakra összhangba hozza a mindig racionális, számoló és elemző, összpontosító bal agyféltekét és az idealista, intuitív, művészi, játékos, pszichikus képességű, nyitott jobb agyféltekét. Erre a központra való összpontosításunk alkalmával kifejlődik a megkülönböztető képességünk, valamint a bölcsességünk is. Egyszerre tudunk összpontosítani benső tudatosságunk állapotára és a minket körbevevő külső világra. Segít tisztán látni, és megadja a befogadás és a belátás képességét.
Amikor valami megfelelő számunkra, benső tudásunk jelzi ezt a fizikai testünkben is. Ám ha aggódás vagy a véget nem érő mentális összevisszaság állapotába keveredünk, a homlokcsakrát túlterheljük, és a testünk fizikai tüneteket produkál. Ha megnyitjuk e központot, a fény világítótornya lehet gyógyulásunknak és fejlődésünknek Ha környezetünket manipuláljuk vagy mások életét akarjuk irányítani, rosszul használjuk fel a csakra energiáját, melynek előbb vagy utóbb akár komoly betegség is lehet a következménye. A meditáció egyszerre lehet megnyugtató és összpontosító hatású a homlokcsakra számára.
A központ energiáit tükröző két archetípus a homlokcsakra túlzott intellektualizálását képviselő értelmiségi, illetve a szépérzékünket fejlesztő, mindig nyitott jobb agyféltekés, a szépség, a színek és a spirituális világ titkait befogadó intuitív.

KORONACSAKRA

A koronacsakra testesíti meg a szépség, a kifinomultság és a spiritualitás életünkben megtapasztalható csúcsát. A koronacsakra feladata megnyitni bennünket a Forrással örök kapcsolatban álló szellem fényére. Mindenki képes olyan szinten önmagába nézni, hogy észre vegye, egy a Forrással.
A korona¬csakra közvetíti lényünk ezen energiáit, melyet gyakran Felsőbb Énnek neveznek, és átölel bennünket gyógyító és védelmező fényével. Itt mindig öröm és béke honol. Ha nyitottak vagyunk a szeretet és a bölcsesség befogadására Felsőbb Énünktől, akkor a minket minden tettünkben irányító és inspiráló Legfelsőbb energiáival töltekezünk. A tudatosság ezen szintjén könnyedén sétálunk a sors ösvényén, bentről kifelé kapcsolódva az élethez.
A koronacsakra két archetípusa, a negatív és a pozitív, az egoista és a guru. Az egoista a nárcisztikus személyiség, aki kérkedő és hálátlan. A guru viszont tiszteli az isteni Forrást, és tudja, minden a benne rejlő Felsőbb Én kegyéből származik. Hatalmas minőségi különbség van energia és tudatosság terén az egyik arroganciája és a másik bölcsessége között.

Ambika Wauters: Csakrák és archetípusaik című könyvéből
http://ebredeshajnalan.com/csakrak-es-archetipusaik/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4120
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 3 éve, 3 hónapja  
.
Csakratisztítás


Csakráid megtisztításával növelheted energiaszintedet, fejlesztheted pszichikus képességeidet, és egészségesebbé válhatsz. A cél az, hogy csakráid nagyobbak, méretben egyformák, és kívül-belül tiszták legyenek. Gondolj úgy rájuk, mintha lyukacsos ékszerek lennének, és rendszeresen meg kellene őket tisztítanod kívül-belül. Sokféle módszer létezik csakráid megtisztítására és kiegyensúlyozására. Ezek közül most két gyors és hatékony módszer leírása következik.

1. TISZTÍTÁS HABBAL

Képzeld azt, hogy egy fehér, habos tisztítófolyadék árad koronacsakrádon keresztül a testedbe. Lásd és érezd, hogy a hab beleömlik csakráidba és átmossa őket. A hab kívül-belül gyorsan megtisztítja őket minden szennytől és mocsoktól. Majd kérd meg Rafael arkangyalt, hogy addig árasszon testedbe folyékony zöld fényt, amíg csakráid ragyogóan tiszták nem lesznek.

2. TISZTÍTÁS FEHÉR FÉNNYEL


Lásd, vagy érezd, hogy fejtetődön keresztül egy fehér fénynyaláb lép be testedbe, és egész testeden végighalad. Majd lásd vagy érezd azt, hogy a fehér fény, gerincoszlopod alján, megtisztítja, kifényesíti és megnöveli rubinvörös gyökércsakrádat. Utána lásd vagy érezd, hogy " a gyökércsakrád és a köldököd között félúton " megtisztítja és megnöveli fényes narancsszínű szakrális csakrádat. Ekkor a fény továbbhalad, és most sárga köldökcsakrád tisztítása és növelése következik, mely köldököd mögött található.

Ezt követően a fehér fény felmelegíti mellkasodat, és smaragdzöld szívcsakrádon dolgozik tovább. Miután ezt is megtisztította és megnövelte, világoskék színű torokcsakrádon a sor, amely ádámcsutkádnál található. Lásd, vagy érezd, hogy ez is kitisztul és megnő a fehér fény hatására. A fény most feléleszti, megtisztítja és megnöveli indigókék színű harmadik szem csakrádat, mely két szemöldököd között található. Végül a fehér fény elérkezik bíborszínű koronacsakrához, mely fejtetődön található. Mikor ennek tisztításával és megnagyobbításával is végzett, minden csakrád egyformán nagy, és mind fehér fénnyel világít belülről.

Dr. Doreen Virtue

http://ebredeshajnalan.com/aktualisprogramok/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.11.24 20:29 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4159
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 3 éve, 1 hónapja  
.


Csakragyógyítás: a Lélek üzenetei a testen keresztül

A legtöbb betegség akkor üti fel a fejét a testünkben, amikor nem vagyunk jelen benne. Amikor legyengít az idegesség, az elme pörgésétől, folytonos zakatolásától feszültté válik az egész test és elzáródnak az energiapályák. A testi tünetek megjelenése előtt érzékelhetők a zavarok a csakrákban, a test finomenergia-központjaiban. Könnyebb a csakrákból oldani az energiablokkokat, mint egy testi betegséget megszüntetni. Melyik tünet melyik csakra üzenete és hogyan gyógyíthatjuk meg?

A szárnyaló Lélek üzenetei a testnek
Legyen akár pozitív vagy negatív egy energia, mindenféleképpen manifesztálódni, megnyilvánulni akar és nem tesz különbséget a polaritásban. A külső hatásoknak ilyenformán nincs akkora jelentősége, mint a bennünk lévő gondolatoknak és érzéseknek, mert azokra a szervezet rögtön válaszol. Akkor is hatással vannak ránk, ha nem figyelünk oda az érzéseinkre vagy a gondolatainkra, tehát amikor tudattalanul zajlanak bennünk. Először csak az energiarendszerünkben, az aurában és a csakrákban látszik a negatív hatás, később a testben is jelentkezik. Hogy melyik csakrát kell erősíteni, azt a test elárulja. Az automatikus öngyógyítás akaratunktól függetlenül elindul bennünk. A mindennapi életben láthattunk már olyan jelenetet, amikor valaki az asztal sarkához vagy éléhez dörzsölgeti a tenyerét - biztos, hogy ezek a mozdulatok nem tudatosak, csak jól esnek. Általában eszünkbe sem jut ilyenkor, hogy a tenyér akupresszúrás pontjait stimuláljuk éppen. Az ékszerek viselésével sem mindig az a cél, hogy kiemeljük szépségünket, a régi görögök és egyiptomiak is ékszerrel stimuláltak bizonyos pontokat. Ki gondolta volna, hogy a gyűrű volt az első ékszer az emberiség történetében, melynek misztikus erőt tulajdonítottak. Úgy hitték, hogy a bal kéz gyűrűsujjából (amit ebben az időben a szerelem ujjának hívtak) egyenesen a szívig és az ott lakó szerelemig vezet egy véna, a "vena amoris". Ez stimulálta a szívcsakrát és emlékeztette a viselőjét a szíve párjára. Régebben Indiában a családok ékszerekbe fektették vagyonukat, melyeket a nők hordtak, ha pedig férjük elzavarta őket és pénzre volt szükségük, eladták azokat. A házas hölgyek kagylóból készült karkötőt is hordanak a csontok erősítése érdekében. Vörös karkötőt is viselhetnek korallból, ami pedig elősegíti a vérképződést, stimulálja a keringést, illetve a csuklón lévő termékenységet erősítő pontokat.


Előző cikkeimben leírtam, hogy ha egy bizonyos ízt vagy színt kívánunk, azzal melyik csakrát gyógyítjuk. Kívánhatunk illatot, zenét, drágakő érintését sőt bizonyos pozitúrák felvételét is minden előzmény nélkül (a jógában felvett jóleső ászana is ide tartozik), de önkéntelen masszírozhatjuk valamely testrészünket is. Természetesen könnyebb kioldani a csakrából a blokkot, mint egy testi betegséget megszüntetni. A legtöbb betegség akkor üti fel a fejét a testedben, amikor nem vagy jelen benne. Amikor legyengíti az idegesség, az elme pörgésétől, folytonos zakatolásától feszültté válik az egész test és elzáródnak az energiapályák. (A szakszerű masszázs is sokat segít a feloldásukban.)

Mikor billenünk ki életünk középpontjából, a harmóniából, az egyensúlyból? Akkor, amikor nem tudunk belesimulni saját életutunkba, melyet leszületésünk előtt választottunk. A betegségek, tünetek, jelzések a lélek üzenetei, amellyel erre próbálja meg felhívni a figyelmünket. Ha értjük a jelet, könnyebben tudjuk orvosolni a problémát a csakrák szintjén, mielőtt még komolyabb betegség alakulna ki.


GYÖKÉRCSAKRA - TESTTUDAT, ÉLETERŐ, BIZTONSÁGÉRZET, VITALITÁS, BIZALOM
Testi tünetek: székrekedés, aranyér, csont-, fog-, illetve fogínyproblémák, magas/ alacsony vérnyomás, hideg végtagok, meddőség, prosztatagondok, lábak problémái, szaglás gyengülése, vesekő

Lelki jelenségek: életösztön és biztonságérzet hiánya, halálfélelem, enerváltság.
Megerősítése: Tudom, hogy a Földanya támogatja létezésemet és minden tervemet.


SZEXCSAKRA - KREATIVITÁS, SZEXUALITÁS, ÉRZELMEK, ALKOTÓERŐ, KAPCSOLATOK, CSALÁD
Testi tünetek: vese- és hólyagbántalmak, petefészkek és méh megbetegedései, felfúvódás, herék problémái, altesti hízás, nyirokkeringés zavarai, ízérzékelés gyengülése, frigiditás, impotencia, menstruációs zavarok, ödéma, sérv

Lelki jelenségek: örömtelenség, elfojtott vágyak, tisztátalanság érzése, kapcsolódási problémák az emberekkel, túlzott félelmek és szexualitás, önzés, betokosodott érzelmek, saját testünk elutasítása.
Megerősítése: Örömmel nyílok meg a kapcsolatoknak, hiszen az élet öröme én vagyok!


NAPFONAT CSAKRA - A SZEMÉLYISÉG SZÉKHELYE, ERŐ, HATALOM
Testi tünetek: gyomorfekély, emésztési és gyomorbántalmak, epe- és máj problémák, anorexia, bulimia, cukorbetegség, elhízás, hasnyálmirigy- és epehólyag gyulladás.
Lelki jelenségek: küzdelem, erőtlenség, megfelelni akarás, döntésképtelenség, önigazolás keresése, cselekvéskényszer, boldogtalanság, passzivitás, belső nyugtalanság, sikertelenség, maximalizmus, túlzott racionalizmus, agresszió.
Megerősítése: ÉN vagyok az ÉLETEM megalkotója, ÉLETEM középpontja vagyok.


SZÍVCSAKRA - "A LÉLEK KAPUJA", SZERETET, HARMÓNIA, ÖNZETLEN SZERELEM, EGGYÉVÁLÁS A MÁSIK EMBERREL, ADÁS-KAPÁS, ODAADÁS, MEGBOCSÁTÁS
Testi tünetek: mellkasi és szívbetegségek, tüdőgyulladás, bőrproblémák, az immunrendszer megbetegedései, növekedés szabályozás (testmagasság), hajlott testtartás, allergia, hát felső szakaszának betegségei, asztma, sclerosis multiplex
Lelki jelenségek: állandó tagadás - nemet mondás, érdektelenség, közöny, elutasítástól való félelem, túlzott kedvesség vagy együttérzés, : A szeretet ősforrása vagyok, mely depresszió, bánat, düh, sivárság.
Megerősítés összeköt minden érző lénnyel.


TOROKCSAKRA - ÖNKIFEJEZÉS, BESZÉD, HALLGATÁS, HALLÁS, FÜGGETLENSÉG, HÍD A GONDOLATAINK ÉS ÉRZÉSEINK KÖZÖTT

Testi tünetek: hallás romlása, fülpanaszok, dadogás, torok- és mandula gyulladás, a nyelv problémái, rekedtség, pajzsmirigy alul- és túlműködése, anyagcsere-problémák, ha a testi és szellemi működés nincs arányban, hörgőgyulladás, karok megbetegedései
Lelki jelenségek: lényegtelen, hangos beszéd, ha nem akarjuk vagy tudjuk kifejezni magunkat, öntudatosság hiánya, manipuláció
Megerősítése: A Létezés szól általam.

HARMADIK SZEM - BÖLCSESSÉG, INTUÍCIÓ, BELSŐ ÖSSZEFÜGGÉSEK- IGAZSÁGOK ISMERETE, TISZTÁNLÁTÁS, TUDATOSSÁG, HATODIK ÉRZÉK
Testi tünetek: szemek romlása, központi idegrendszeri zavarok, homloküreg-gyulladás, fejfájás
Lelki jelenségek: hitrendszerünk csak az anyagi világot fogadja el egyetlen valóságnak, jövőkép hiánya, zavaros gondolatok, megértési problémák.
Megerősítése: Az Igazság Forrásából fakad belső bölcsességem.

KORONA CSAKRA - TUDÁS, SPIRITUALITÁS, HATÁRTALANSÁG, EGYESÜLÉS AZ ISTENI EREDETTEL
Testi tünetek: nagyagy és tobozmirigy-problémák, melyek az egész szervezetre hatással vannak.
Lelki jelenségek: korlátok, a nem támogatottság érzése, elkülönültség, a teljességérzés hiánya.
Megerősítése: Magasabb rendű tudatosság vagyok, az ISTENI EGÉSZ.


Kanyurszky Katalin, Tara http://www.harmonet.hu/ezoteria/61864-csakragyogyitas-a-lelek-uzenetei-a-testen-keresztul.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.01.07 21:35 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4241
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4953
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 2 éve, 9 hónapja  
.Gyógyító Csakra Meditáció - 432 Hz meditációs zenével , 13 perces - feliratos.


https://www.youtube.com/watch?v=6F-Ri37v4hg
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.05.12 21:38 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat