Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Csakrákról - funkcióikról - működésükről (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Csakrákról - funkcióikról - működésükről
#1053
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 11 hónapja  
5. A torokcsakrához kapcsolható tanulnivaló: személyes akaratodat vesd alá az isteni Akaratnak

Az ötödik csakra a döntéshozatal, a kommunikáció és ebből következően a spirituális karma központja. Lényege a hit. Ha hiszünk valamiben, energiáink egy részét afelé irányítjuk, ha a félelembe helyezzük hitünket, energiáink jórészét a félelem itatja át. Minden gondolatunk, döntésünk, és minden érzésünk az erő olyan megnyilatkozása, ami biológiai, környezetei, társadalmi, személyes és globális szinteken érezteti hatását.

Mindenhol ott vagyunk, ahová gondolataink kalandoznak, így személyes felelősségünk az energetikai fejleményekre is vonatkozik. Hitünk és választási szabadságunk valójában a teremtésben megnyilatkozó erőket jelenti. Mi vagyunk a csatorna, melyen keresztül az energia anyaggá válik.

Vajon milyen döntéseket hoznánk, milyen gondolatokat dédelgetnénk magunkban, ha megpillanthatnánk választásaink energetikai következményeit? Az előrelátás e magaslatára akkor tehetünk szert, ha a személyes akaratunkat képesek vagyunk az Isteni Erők kezébe helyezni, ahogy Jézus vagy Buddha és még számos más tanító tette.

A legnagyobb jótéteményt akkor teszed magaddal, ha a következő szabályok szerint élsz:

1. Ne ítélkezz!
2. Ne legyenek elvárásaid.
3. Ne akard tudni, miért történnek úgy a dolgok, ahogyan történnek.
4. Higgy benne, hogy életünk váratlan eseményei a spirituális útmutatás egy formáját alkotják.
5. Bátran hozd meg azokat a döntéseket, melyeket meg kell hoznod, fogadd el, amit nem tudsz megváltoztatni, és légy elég bölcs ahhoz, hogy különbséget tudj vonni a kettő között.
(forrás:hageandi.hu)

folytatása következik
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1071
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 11 hónapja  
6. A harmadikszem csakra leckéje: csak az Igazságot keresd!

A hatodik csakra aktiválja azokat a leckéket, melyek a bölcsességhez hivatottak elvezetni bennünket. A bölcsességet élettapasztalatok, illetve a tárgyilagosság képességének megszerzése révén érhetjük el. A szenvtelen vagy tárgyilagos valóságfelfogást a "személyes elme" befolyása felett álló tudatállapotnak tekinthetjük, mely a "személytelen" vagy kitárult elme erejéhez, éleslátásához és ösztönös megérzéseihez vezethet bennünket.

Amennyiben valaki ritkán bízik érzéseiben, megreked az eszmék és fogalmak világában, a harmadik szem csakrájában az energia pangani kezd, és minél inkább beprogramozza a racionális irányítást életébe, annál szűkebb tere lesz a megnyugvásra és a békére.

Mindig elérni, megszerezni és legyőzni igyekszik a következő akadályt. Kimeríti, szorongóvá és fáradttá teszi magát. Pedig az egész világmindenség várja, hogy értelmi képességeinkkel egyensúlyba tudjuk hozni az intuíciót, a képzeletet és bölcsességet. Az igazi egyensúlyhoz a gondolatok és érzelmek elegyítése révén juthatunk. Amikor az értelmet a szellem szolgálatába állítjuk, megleljük a bölcsesség, az élet válságain átívelő és más nemes tulajdonságok felé vezető utunkat.

A hatodik csakra működését gyengítjük az igazság feltárásától való félelmeinkkel, ha félünk külső tanácsokra támaszkodni, ha félünk árnyékos oldalunkkal szembesülni. Nem véletlen az összefüggés, hiszen a csakra szakrális tanulnivalója... "csak az igazságot keresd" bölcsességében rejlik. Arra késztet bennünket, hogy szüntelenül a minden pillanatban jelen lévő két ellentétes erő, az igazság és az illúzió közötti különbséget próbáljuk felfedni.
(forrás:hageandi.hu)

folytatása következik
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1103
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 11 hónapja  

7. A korona csakrához tartozó lecke: élj a jelenben!

A hetedik csakra energiái ösztönöznek bennünket arra, hogy a transzcendessel való bensőséges kapcsolatra törekedjünk mindenben, amit teszünk. Előre bocsátom, a személyes spirituális kapcsolat keresése legmélyebb lényegünkig megráz bennünket.
A krízis általában azzal kezdődik, hogy az ember tudatára ébred az élet értelmével és céljával kapcsolatban felmerülő valamiféle hiánynak, melyet nem lehet az élet külsőleges alkotóelemeinek, mint lakás, autó, értéktárgyak biztosításával betölteni.

Aztán jön a félelem az öregségtől, az elhagyatottságtól, mintha kezdené elveszíteni az ember a kapcsolatot én-tudatával, önazonosságával. Már nem vagyok biztos benne, ki vagyok, és mit akarok az élettől!" Aztán a harmadik szimptóma, amikor az odaadásra irányuló vágyunk önmagunknál valami nagyobb dolognak képes átadni magát.

Amikor már nem állítjuk, hogy mindenre agyból, azonnal tudunk megoldást, hanem észrevesszük, hogy jönnek - véletlenek formájában - választási lehetőségek. Egyszeriben a csodák és a remény forrásával kerülünk összeköttetésbe, mert tudatos elménk összekapcsolódik a tudattalan, isteni örök énükkel, ami pedig egyfajta isteni jelenléttel hoz kapcsolatba bennünket. Így elménk megszabadul lassanként életerőnket gúzsba kötő félelmeitől, hiedelmeitől, illúzióitól. Így ezek nem fogják befolyásolni döntéseinket, figyelmünket.
(forrás:hagenandi.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.08.29 21:39 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1504
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 8 hónapja  
Beteg a solar plexusom!

Torokfájás? Talán takargatott igazság, amit nem hallgatnak meg... Gyomorfekély? Lehet, hogy képtelen irányítani valamit, amit pedig nagyon szeretne... A betegség mindig elárulja, valójában min kell dolgoznunk. Nem csak az egészségünk, de a lelki békénk érdekében is.
A betegségekről számos teória létezik. Bekerül valami a testbe, és az betegíti meg (vírus), hiányzik valami a testből, és ettől lesz beteg (tápanyagok), felborul a sav-bázis egyensúly, és az betegíti meg, vagy épp felborul a lelki egyensúly, és az betegíti meg. Valószínűleg mindegyik igaz, és mind hatással van egymásra: a test, a táplálkozás és a lélek maga.

Egy igen jól működő rendszer a csakrákon keresztül való diagnosztizálás és gyógyítás, ami egyszerűen abból áll, hogy különböző módszerekkel egyensúlyba hozzuk a csakráinkat. A csakrák az egyén energiaközpontjai, és mindegyik más-más területet irányít, legyen az fizikai vagy szellemi. Így ha valamilyen betegségre teszünk szert, az az adott csakrán keresztül jól mutatja, életünk melyik területén szükséges tudatosabbá válnunk, és megtalálnunk a probléma valódi okát. A fizikai betegség csupán tünet, amit mindig megelőz valamilyen negatív történés, lelki probléma, vagy egy hosszabb folyamat, amin keresztül bizonyos csakrák működése kizökken az ideális
egyensúlyból.

A csakrákba be- és az azokból kiáramló energia befolyásolja az izmok működését, az idegrendszert és a hormonrendszert is. Röviden: az egész szervezetre hatással van, így egy gátolt csakra mindenféle egészségügyi problémákat képes okozni. Nyitott és áramló csakrákkal az egyén sugárzó és életteli, de ha az energiaközpontok nem jól működnek, az illető nem tudja használni az energiáit, ettől zavarodottá és lehangolttá válik, majd egy idő után betegségek is felütik a fejüket. Az energiák akár a rossz tartástól, egy-egy folyamatosan megfeszített izomtól is blokkolódhatnak, de valamilyen érzelmileg megterhelő időszak, a környezetből jövő ellenszándék is ugyanezt okozza.
Hasonló a hasonlót
Sokszor egy gátolt csakrát egy másik, túlműködő csakrával kompenzál az ember. Ez is könnyen vezet betegséghez, ilyen például a csökkent szívcsakra és a túlzottan aktív napfonat csakra gyakori párosítása. Ez lehangoltságot, a külvilág felé érzett neheztelést vagy félelmet eredményez, miközben hormonális problémák vagy evési rendellenességek (anorexia, bulímia) alakulnak ki. Ráadásul a kompenzálás során a környező csakráktól vonunk el energiát, ami további fizikai, emocionális és lelki problémákhoz vezethet.

Akinek alacsony az önbecsülése, az hajlamos arra, hogy kívülről húzzon be energiát. Ez általában negatív energia, mivel az alacsony önbecsülés eleve negatív. Így fordulhat elő, hogy az illető akár másvalaki betegségeit is magára veszi az átvett energiával együtt.
Légy tudatosabb!
A csakrákat megfelelő táplálkozással, némi testmozgással és pozitív szellemi táplálékkal (akikkel vagy, amit megnézünk/meghallgatunk, önfejlesztő tanfolyamok) lehet ápolgatni. Ugyanakkor ha egyszer a fizikai test már leképezte az emocionális vagy spirituális eredetű problémát, érdemes megnézni, melyik csakrához tartozik, és ezen keresztül mit jelez számunkra a betegség.

Korona csakra (tudás, felsőbb erők, spiritualitás):
Kopaszodás, agytumor, rák, epilepszia, migrén, Parkinson-kór, agyalapi mirigy problémák

Homlokcsakra (intuíció, meditáció, jövőkép)
Központi idegrendszer problémái, szem, és a látással kapcsolatos problémák, arcüreggyulladás

Torokcsakra (önkifejezés, kreativitás, légzés, beszéd, hallás)
Dadogás, fülproblémák, asztma, torokgyulladás, mandulagyulladás, pajzsmirigy-problémák, szklerózis multiplex, tüdőproblémák, a nyak és a váll problémái, fogbetegségek

Szívcsakra (szeretet, megbocsátás, elfogadás és adás, együttérzés)
Asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szív-érrendszeri panaszok, autoimmun betegségek, magas vérnyomás, tüdőbetegségek, a hát felső részének problémái

Napfonat csakra (energiaelosztás, személyes hatalom, egó, agresszió, harag, félelmek)
Gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, anorexia, bulímia, izületi gyulladás, idő előtti öregedés

Szex csakra (párkapcsolat, szexualitás, kreativitás, táplálkozás, érzelmek)
Vérszegénység, allergiák, cukorbetegség, hasmenés, veseproblémák, leukémia, derék-probémák, PMS, petefészek és herék betegségei, elhízás, impotencia

Gyökércsakra (biztonság, fizikai erő, vitalitás, pénzkereset, méregtelenítés)
aranyér, isiász, vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, gombás fertőzés, vizesedés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, húgyúti problémák
(forrás:nana.hu)

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.06.08 22:03 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1777
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 6 hónapja  
Csakrákról

A látható és fizikai érzékszerveinkkel érzékelhető anyagi világon túl még sok minden van, ami érzékszerveink átlagos működése közben nem érzékelhető.

Az Univerzumban minden Fényből és energiából épül fel. Testünkben a Fény Anyaggá sűrűsödött, de szüksége van energiára is a működéshez. Fizikai testünk mellett vannak energiatesteink, és olyan energetikai rendszerünk, amin ezen energiák közlekednek.

Belső szerveink tökéletes működéséhez energiára is szüksége van. Ha egy szerv nem kap elegendő energiát, megbetegszik.

A csakrák energiákat engednek be és ki a test energiarendszerébe, az energiapályákra. Sorrendben lentről felfelé haladva:

1. csakra: gyökércsakra

2. csakra: szexcsakra

3. csakra: napfonat (energiaközpont)

4. csakra. szívcsakra (másik energiaközpont)

5. csakra: torokcsakra

6. csakra: harmadik szem és tarkócsakra

7. csakra: koronacsakra

Mindegyik csakrának van hátulsó fele, kivéve a gyökércsakrát, melynek a koronacsakra a párja.

A csakrákat fel lehet tölteni színnel és hanggal. Lentről felfelé a szivárvány hét színével (vörös, narancs, citromsárga, zöld, kék, lila, ezüst vagy fehér); vagy hanggal (c=dó, d=ré, e=mi, f=fá, g=szó, a=lá, h=ti).

A hét alapszín helyett lehet használni fehér színt, Egy-egy csakrát 3-4 percig szükséges tölteni. Akinek nincs erre ideje, egyszerűen csak kérje a feltöltést az Univerzumtól, az angyaloktól, Istentől, ki-ki hite szerint.

Ha rendszeresen foglalkozunk a feltöltésével, energetikailag emelkedni fogunk. Aki nem foglalkozik az energiarendszerével, egy bizonyos energetikai szinten marad.

Minden csakra a hozzá közel elhelyezkedő belső szervek közvetlen energiaellátásáért felelős. Tehát ha valamelyik szerv nem kap a szerv működéséhez elegendő energiát, megbetegszik.

Ha fáj valamink, jelzés arra, hogy a fájó testrészhez vagy szervhez tartozó csakránk nem működik jól, nincs energiával feltöltve. Az energiahiány oka legtöbbször érzelmi blokkokból adódik, melyek eltömítik a csakrákat, gátat képeznek a bejövő-kimenő energia útjában.

Rendszeres csakratöltés (vagyis energetikai kiegyensúlyozás) után az energiarendszer energiapályái összeérnek, összekapaszkodnak, és lesz belőlük erővonal és erőpálya. Ekkor már képessé válik a fizikai test az isteni teremtő erők befogadására, vagyis együtt dolgozik Istennel.
Philippa rovata (philippa.virtus.hu)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.08.17 21:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2073
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4959
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - auráról - funkcióikról - működésükről 10 éve, 3 hónapja  
Gyerekszemmel - az aura

A gyerekek például még látják az aurát, és sokan közülük még emlékeznek az előző életükre is. Csak hát amit mondanak, rajzolnak, mesélnek, azt a "racionálisan gondolkodó" felnőttek képzeletnek, gyermeki fantáziának nevezik, és anélkül, hogy meghallgatnák, odafigyelnének rá, elkezdik átformálni a gondolkodását: "Okos kislány nem mond ilyen butaságokat, még hogy a mama feje zöld, a nagyapáé meg piros."

A gyerek nem érti, hogy amit ő lát " a testet körülvevő színes felhőt", a többiek miért nem látják. Aztán szép lassan elsorvad ez a képessége, mert nem használja, igyekszik nem is észrevenni, próbálja a felnőtteket utánozni, hogy mielőbb maga is felnőtté váljon. Felnőtté, aki fejcsóválva hallgatja, hogy a barátnője aurafotót készíttet, és a színes energiafelhő olyan színű, mint amilyennek a négyéves kislánya rajzolta minap a fejét. Ekkorra már teljesen elfelejtette, hogy egykor ő is ilyen színes alakokat rajzolt. Felnőttként szemfényvesztésnek tartja az egészet. És hitetlenkedve csóválja a fejét akkor is, amikor az auraelemző pusztán "rápillantásból" elkezdi sorolni az egészségi problémáit, amelyek nem a gyógyszeres kezeléstől fognak elmúlni, hanem akkor, ha kiszakad abból a környezetből, ahol nap mint nap gyengül az aurája, annyira, hogy már átengedi a negatív energiákat. És oda az egészség, a boldogság.
(forrás:astronet.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.11.19 17:37 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat