Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Csakrákról - funkcióikról - működésükről (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Csakrákról - funkcióikról - működésükről
#665
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 11 éve, 5 hónapja  
.

A csakrákról, müködésükről és a hozzátartozó testrészekről, betegségekről.


Még jobban megismerheted energiáidat, hasznosíthatod azokat az erőket, amik benned vannak, hogyha felismered, esetlegesen hol vannak benned a blokádok, amik megakadályoznak abban, hogy harmónia legyen önmagadban, és ezáltal a környezetedben is. Egyesével megmutatom, melyik csakrádban milyen erő rejlik. Mindhez kapcsolódik egy szín, egy érzet, érzelmek, fizikai szervek és elemek.

A gyökércsakrához, (más néven bázis csakra) általában ősi látók érzékelései alapján, vörös színt társítanak. Ez az az energiaközpont, amely a Földanyához kapcsol téged. A gerinc alapjánál, a farok csontnál található, érzete a szaglás, a hozzá kapcsolódó elem a föld, testtája a nemi szervek, a végbélnyílás, a mellékvesék. Elégtelen működése nem csak azt akadályozza meg, hogy a többi, felsőbb csakráidba megfelelően áramoljon az energia, hanem talajt vesztettnek, céltalannak érezheted az életed.

A túl éles csakrája ez, hiszen, mint a növények, mi is gyökereinkkel kapcsolódunk családunkhoz. Ott tanulunk meg mindent, onnan hozzuk magunkkal az útravalót, az éltet minket, ahogy a fákat is a földből felszívott tápanyag és energia táplálja. Gondolj csak bele, milyen egy gyökér nélküli fa. Mi is ilyenek lehetünk, ha nem figyelünk arra, hogy harmónia legyen bennünk, ha nem engedjük első csakránknak, hogy megfelelően működjön. A biztonságot, a túlélést (fizikai és szellemi szinten is!) jelképezi, a hozzáállásunkat a pénzhez, munkához, karrierhez, hiszen manapság ezek nélkül mindez, jócskán megnehezül.

A második csakra a szex-, szakrális- vagy köldökcsakra
. Színe a narancssárga (néhol világoskék) és a köldök alatt pár centivel helyezkedik el. Érzete az ízlelés, eleme a víz, testája a nemi szevek. Ennek a csakrának a helytelen működésére utalhat, ha valaki irtózik a víztől. Ezzel az energiaközpontunkkkal érzékeljük mások érzelmeit, valamint azt, hogy mire van szüksége a testünknek. Ide tartoznak a szexuális vágyak is. Nem működő szexcsakra okozhat nemi betegségeket, medencetáji betegségeket, nemzési képtelenséget.
(forrás: Helloinfo)

folytatása a következőben
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.08.05 21:02 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#666
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról 11 éve, 5 hónapja  
folytatása az előzőnek

A solar plexus vagy más néven a napfonat csakra, harmadik a sorban. Színe a napsárga, érzete a látás. A köldök felett, a has közepén helyezkedik el, eleme a tűz, a nap energiája, a hozzá kapcsolódó szervek a máj, a gyomor, és a vékonybél. Ez a csakra felelős azért, hogy harmóniát legyen az alsóbb és a felsőbb csakráink között. Ilyen szempontból központi csakrának is tekinthető, a belső erőnket, szabadságunkat, (ön)kontroll-képességünket befolyásolja.

Elégtelen működése esetén szellemi szinten kontrollálatlan érzelmi kitöréseink lehetnek, dühöt és flusztrációt okozhat, míg fizkailag emésztési rendellenességekhez, cukorbetegséghez vezethet. Az alkohol különösen rossz hatással van ennek az energiamezőnek a működésére. A napallergia vagy a tűztól való félelem gyakran jár együtt gyenge magabiztossággal, bizonytalan énhatárokkal.

A negyedik csakra a szívcsakra, a szeretetközpont. A mellkas közepén található, színe zöld vagy rózsaszín, érzete a tapintás. A hozzá kapcsolódó szervek a bőr, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, eleme a levegő. Ha nem működik jól, fizikai szinten asztmát, szívrohamot okozhat, de néhányan az AIDSért is ezt teszik felelőssé, hiszen az immunrendszer legyengülése által az egyén elhatárolódik azoktól, akiket szeret, vagy akik szeretnék őt.

A torokcsakra a következő állomás. Színe a kék, eleme az éter, ami a fizikai világot köti össze a spirituálissal. Szerve, érzete a torok, a hangok (a belső hangok is). A kommunkikáció, a kreativitás, az önérdekérvényesítés azok, amikért ez a csakra felelős. Segít abban, hogy meghalljuk, meglássuk megérzéseinket, hogy hallgathassunk belső hangjainkra. Ez a képesség mindenkiben megvan, csak ebben a világban nem engedhető meg, hogy ösztöneinkre, megérzéseinkre hallgassunk, hajlamosabbak vagyunk a statisztikákra figyelni és a józan következtetésekre. Energetizáld ezt a csakrád, hiszen a belső hangod jobban tudja, mi a jó Neked, mint egy kimutatás. Ez a csakra zárt állapotban beszédzavarokat, ismétlődő szájüregi betegségeket, fertőzéseket, krónikus torokfájást okozhat.

A homlokcsakrád (harmadik szem csakra) a két szemöldök között helyezkedik el. Indigókék, éjkék a színe (esetleg lila), eleme a belső hang. Az érzéken túli érzékelés a feladata, hogy látomásaid segítségedre legyenek. Segít kialakítani, és mélyíteni a spirituális kommunikációt életed jobbá tételéhez. Paranoiát, szorongást, önértékelési nehézségeket, tanulási problémákat, feszültséget, fejfájást okozhat, ha nem funkcionál jól ez a csakra.

A korona- vagy fejtetőcsakra az Égi szellemekhez, az Égi atyádhoz köt téged, ahogy a gyökércsakra a Földanyához. A fej tetején található, az agy és az idegrendszer kapcsolható hozzá. Eleme a belső fény, érzete az empátia, az egység, annak tudata, hogy a világmindenség részei vagyunk, és annak energiáit ezen a csakrán keresztül kapjuk. Színe a viola, az arany, esetleg a fehér. Bár tökéletesen csak nagyon kevés ember esetében működik, mégis ha jól funkcionál. Az őszinteségért, önmagunk elfogadásáért felelős.
(forrás: helloinfo)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.01.22 19:33 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#844
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 11 éve, 4 hónapja  
1. Gyökér csakra

A gyökér csakra elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. Felelős a fizikai erőnkért és a vitalitásunkért. A gyökér csakra felelős a tisztulási folyamatokért is. A legalacsonyabb rezgésszámú csakra.

Hol helyezkedik el a gyökér csakra?
A gyökér csakra a gerinc alsó végén, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el.

Mely testrészek tartoznak a gyökér csakrához?
csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, húgyhólyag, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb.

-
Milyen érzelmi működési zavarok léphetnek fel a gyökér csakrával kapcsolatban?
félelmek, depresszió, alvászavarok.

Milyen fizikai működési zavarok léphetnek fel a gyökér csakrával kapcsolatban?
aranyér, isiász (ülőideg-gyulladás), vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.


folytatása következik


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.02.17 12:23 Név: Istvan.
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
#848
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 11 éve, 4 hónapja  
2.Szakráliscsakra - (szexcsakra)

Elhelyezkedése a köldök és a nemi szervek között van.

A szexcsakra szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a hold befolyásolása alatt áll. A termékenység, a női és férfiidentitás bölcsője. Ennél a csakránál is fel kell oldani a régi félelmeket, amelyek a szexualitással kapcsolatosak. Ehhez a csakrához tartoznak a párkapcsolati problémák: a közelség és távolság, az odaadás és a dominancia.
A puritán társadalmakban a szexcsakra energiái gyakran elzáródnak. Az ilyen személy szürke, bátortalan és gátlásos.

Az elutasítástól való félelem gátolja e csakra működését, ami görcsös testtartáshoz vezet. Ezen úgy segíthetünk, hogy járás közben tudatosan előrenyomjuk a medencéket, ezzel erősítve a csakrát.

A szexcsakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek:

- Bélgörcsök: Felfúvódáshoz és székrekedéshez vezethetnek. Gyakran egy nem kívánt függőség következményei. Egy kapcsolaton belül az elnyomott neheztelés gyakran okoz bélgörcsöket. A bélgörcs testi szinten fejezi ki a kapcsolat görcsét.

- Felfúvódás: Gyakran utal arra, hogy az érintett érzelmileg erjed, forrong. Sokszor egy ki nem mondott konfliktusról van szó a kapcsolaton belül. A felfúvódás bűzzel jár, ami megteremti a távolságot két ember között. Ha tisztázod kapcsolatodat és félelem nélkül fejezed ki szükségleteidet, sok esetben megszűnik a felfúvódás.

- Gombás fertőzések: Ha leginkább a nemi szerveken jelennek meg, akkor a szexcsakra működésének enyhe zavarát jelzik, de részben a gyökércsakráét is.

- Hajproblémák: A haj a szexualítás archetipikus szimbóluma, a vonzerőt szimbolizálja. Az idő előtti kopaszodás a szexcsakra zárlatára vezethető vissza.

- Hereproblémák: Majdnem mindig a férfi szexualitástól való félelmére utal.

- Hízás: Az altesten felgyülemlő zsírpárnák védőpáncélt képeznek, ami a szexualitás elleni, többnyire tudattalan védekezést jelenti.

- Hólyaggyulladás: A legfőbb oka az, hogy az illető nem tud elengedni, ami a szex- és a gyökércsakra gyakori problémája.

- Impotencia: Gyakran az érzelmek túl erős ellenőrzésére vagy a szexualitás túlhangsúlyozására utal.

folytatása a következőben
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.02.18 19:14 Név: Margit.
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
#849
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 11 éve, 4 hónapja  
folytatása az előzőnek

- Méhmióma: A méh izomzatának egy része túlzottan megvastagodik, és kerek domborulatot hoz létre. Ez a mióma jelentheti azt is, hogy a belső gyermeket kell táplálni. A szexualitásnak csak akkor lehet örülni, és energiáit alkotóan átalakítani, ha a belső gyermek már nem él.

- Méhproblémák: Szinte minden nő elégedetlen a mellével, hiszen vagy kicsinek, vagy túl nagynak tartja. Ez a feszültség gyakran a mell megbetegedéséhez vezet. A mell betegségénél sokszor a nőiesség elutasításáról van szó.

- Menstruációs problémák: Mindig a női energiák zárlatával függnek össze a szexcsakrában.
A fájdalmas és elhúzódó menstruáció a szexcsakra alacsony energiaszintjére utal. A szokatlanul erős menstruáció és a köztes vérzés pedig a csakra nagyobb aktivitását jelzi.
A ciklus második szakaszában fellépő menstruáció előtti tünetegyüttes, ami magában foglalja a mell feszülését, a felfúvódást és az indokolatlan sírást, elnyomott női szükségletekre utal.

- Petefészek-fájdalmak: A női energiák visszatartására s ezzel gyakran a szexcsakra zárlatára utalnak.

- Prosztatapanaszok: Mindig az alkotó férfierők elnyomására utal, ami azt jelenti, hogy a szexcsakrában részleges vagy teljes zárlat van.

- Szexuális zavarok: Alapvetően a szexcsakra energiáinak diszharmóniájára vezethetők vissza.

- Vaginizmus: Gyakran annak a jele, hogy az érintett bűnösnek érzi magát szexuális vágyai miatt. Ez a tünet gyakran lép fel azoknál a nőknél, akiket gyermekkorukban megerőszakoltak.
(forrás Nők Lapja Cafe)


folytatása következik
 
Naplózott Naplózott  
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
#858
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Csakrákról - funkcióikról - működésükről 11 éve, 4 hónapja  
folytatása az előzőnek


3. Köldökcsakra

Elhelyezkedése a köldök felett a hasközepén.


Számtalan fizikai és lelki probléma vezethető vissza a köldökcsakra nem megfelelő működésére. Ha szembesülsz panaszaid lelki hátterével, könnyebben kezelheted azokat.
A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait.
A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással.

Az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés a szívcsakrában.

A köldökcsakra az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. Ehhez a területhez lassan kell felnőnie. Így az érzelmi kielégülést itt sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér- és a köldökcsakrát. A köldökcsakra szintjén szembesülünk árnyékunkkal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával.
A köldökcsakra energiáinak segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal és belső világunkkal is.

Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz viszont világít is, hogy lássunk, ezért a szem és a látás is ehhez a csakrához tartozik. A tűz a belső erőnket is szimbolizálja, amitől a legtöbben félünk. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Aki meg akarja valósítani önmagát és elképzeléseit, annak erősítenie kell a köldökcsakráját. Gyenge harmadik csakrával szinte lehetetlen élni mai társadalmunkban.

A köldökcsakra betegségei

E csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél a saját erejétől. Így elnyomott agressziója önmaga ellen irányul, és hosszú távon fekélyt okoz. Ha valamit nem veszünk észre vagy nem akarjuk meglátni, annak gyakran a köldökcsakrához van köze.
A köldökcsakra zártságát gyakran a felületes légzés is mutatja. Ebben az esetben a hasi szervek és különösen az emésztőszervek nem kapnak elegendő életenergiát.


folytatása a következőben
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.02.19 10:29 Név: Istvan.
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat