Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#5724
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 4 hónapja, 1 hete  
.

2019.11.18 - Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!Különleges nap ez a mai, ugyanis november 18-án van az év utolsó tízmilliószoros napja. Teremts ma bölcsen, okosan!

2019. november 18-án van az év utolsó tízmilliószoros napja, amely a buddhizmus filozófiából ered. Minden évben négy tízmilliószoros napot tartunk számon. Ezen a napon minden, amire gondolsz többszörös energiát kap, ezzel pedig nagy hatással van a jövődre.

A buddhisták szerint erről szól a 4 tízmilliószoros nap:

- az első Tízmilliószoros napon Buddha csodatevéseit ünneplik;
a második Tízmilliószoros nap Buddha születésnapja, ami egyben a megvilágosodás napja is;
- a harmadik Tízmilliószoros nap arról híres, hogy ekkor tért vissza Buddha a tanításhoz, és ekkor lettek beavatva az őt követők a Négy Nemes Igazságot magában foglaló tanokba;
- a negyedik Tízmilliószoros nap, ami ma van, azért a legkülönlegesebb, mert a legenda úgy tartja, hogy ekkor látogatott Buddha az istenek birodalmába.

Ezen a napon tegyünk meg mindent, hogy életünket belengje a pozitív energia, a hála, az együttérzés. Hagyjuk, hogy a fény és a szeretet átjárja testünket-lelkünket, minden rezdülésünkben éljük meg a pozitív energiák áramlását.

Ezen a napon minden, amire gondolunk, minden, amit érzünk tízmilliószoros erővel hat ránk, legyen az negatív, vagy pozitív. Tehát az energiák negatív irányba is működnek, éppen ezért nagyon fontos, hogy tudatosan használjuk ki a mai nap csodálatos energiáit.

Ha teheted vonulj ma el, légy csendben és elevenítsd fel azokat a dolgokat, amikre vágysz jelenlegi életedben. Érezd át minden rezdülésedben a vágyat, ne csak gondolatban legyen meg, hanem érezd is át, vibráljon minden porcikádban.

Ma tegyél meg mindent azért, hogy a jövőd pozitív rezgés lengje be.

1. Adj hálát az életedért, és mindenért, amid van

2. Fogadd el a benned lévő negatív érzéseket, ne harcolj ellenük. Azzal, hogy elfogadod őket és tudatosítod, hogy a ezek az érzések is a részedet képezik, megszűnik a nyomás és képes leszel pozitív irányba terelni a dolgokat.

3. Gondold át a vágyaidat, és mindazokat a dolgokat, amit teremteni szeretnél az életedben. De ezek ne legyenek felületes dolgok, vizsgáld meg, hogy az Egod vagy a lelked szeretné mindazokat a dolgokat, amikre vágysz? Amikor ezeket tudatosítottad kérd az Univerzumot, hogy megvalósuljanak az életedben.

4. Hajts fejet az Univerzum akarata előtt, engedd, hogy minden úgy alakuljon, ahogy számodra a legjobb. Csak a cél legyen előtted, a többit hagyd az Univerzumra. Természetesen a vágyak után a tettek következnek, ahhoz, hogy valami materializálódjon az életedben tettekre is szükség van.

Ne felejtsd el, hogy minden, amit magadnak kívánsz hat rád, de az is, amit másoknak kívánsz. Legyenek szép és szeretetteljes gondolataid mások felé, mert ez rád is visszahat.

https://filantropikum.com/2019-11-18-ma-van-az-ev-utolso-tizmillioszoros-napja/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.18 18:09 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5733
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 4 hónapja, 1 hete  
.

Őszinteség
Életünk során a neveltetés és a társadalom is szinte ösztökéli az embert az őszintétlenségre. Az álarcok ránk égnek, és már azt sem tudjuk, kik vagyunk igazán. Megtanulunk úgy viselkedni, ahogy elvárják tőlünk. Mások vagyunk a szüleinkkel, a barátainkkal, a szerelmünkkel, és mások a sarki fűszeressel. De vajon kik vagyunk igazán?

Ahogy tudatosodik az ember, egyre inkább igényli az őszinteséget életében. Elsőként fontos őszintének lenni önmagunkhoz. A legnagyobb gond az, ha az ember saját magát csapja be, mert könnyebb nem szembe nézni a helyzetünkkel. Könnyebb mást okolni életünkért. Az első és legfontosabb az, hogy merjünk szembenézni azzal, hogy minden, ami életünkben történt, annak okozói mi vagyunk. Mi hívtuk életre az eseményeket.
Ha tisztán látjuk önmagunkat, egyre inkább merünk majd őszinték lenni másokkal is. Ha önértékelésünkben elég biztosak vagyunk ahhoz, hogy ne függjünk másoktól, nem fog gondot okozni őszintének lenni. Nem fog gondot okozni kiállni önmagunkért.

Ám az őszinteség nem azt jelenti, hogy kíméletlenül bírálunk és kritizálunk másokat, hiszen ez csak a saját nézőpontunk. Az őszinteség azt jelenti, hogy mindig minden helyzetben felvállalom, amit teszek. Nem félek attól, hogy hibázom, és ki merem mondani, amit valóban érzek.

Nem hibáztatok mást az életemért, és tudom, hogy minden megoldott feladat közelebb visz önmagamhoz.
Őszinte emberek társaságában élvezetes élni. Mindig tudod, mire számíthatsz tőlük, nyíltan fejezik ki érzelmeiket.
Ha nem vagy őszinte, nem adsz lehetőséget arra, hogy önmagadért szeressenek. Nincs veszíteni valód. Légy Önmagad!

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.21 21:39 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5747
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 4 hónapja  
.

Családi gyökereink hatása az életünkre
Elgondolkodtál azon valaha is, hogy a család, melybe születtél, hogyan befolyásolja életedet? Természetesen nem véletlen, hogy pont ide születtünk, és pont ezek az emberek tanítanak minket az életre.
Az, hogy milyen családi mintákat hordozol, nagymértékben befolyásolják a döntéseid, és az élethez való hozzáállásodat.

A családfa tisztítása és programjainak oldása egy hatalmas témakör.

Amikor a lélek úgy dönt, hogy inkarnálódik a fizikai világba, akkor azt is meghatározza, hogy kik azok az emberek, akiktől tanulni szeretne. Szüleinket két szempont alapján választjuk:


1. Milyen közös karmikus feladataink vannak

Ez azt jelenti, hogy elmúlt életeinkben nem sikerült közös nevezőre jutnunk, nem történt meg egymás felé az elfogadás.
Tapasztalataim szerint sokszor választunk olyan szülőket, akikkel nehéz karmát cipelünk. Pontosan azért, mert egy szülő-gyermek kapcsolatban az ember kénytelen megtanulni feltétel nélkül elfogadni a másikat. Egy karmikus feladat pedig így végzi be küldetését. Akkor van kiegyenlítve a számla, ha mindkét fél hajlandó elengedni a múltbéli sérelmeket.

Szüleinket legtöbbször nem a saját lélekcsaládunkból választjuk, éppen ezért érezhetjük idegennek őket. Te se érezd magad kellemetlenül, ha mindig kívülállónak hitted magad " ha nem értett meg senki"
Általában az első szülött gyermek az édesapát jön tanítani, és az ő családfájának mintáit hordozza erőteljesebben, míg a második gyermek az édesanya családjáét. A harmadik gyermek általában egyensúlyozza a család energiáit. Itt mindig két azonos szülőről beszélünk.
Ha például egy édesanya elválik, és új családja lesz, akkor az ott születendő gyermek ismét első szülöttnek számít, attól függetlenül, hogy bármelyik félnek már van gyermeke.2. Milyen sérüléseket hordoznak a szülők

A születendő lélek mindig az érzelmi örökség miatt születik az adott családba. Kiválasztja azt a két embert, akik ugyanazokkal a (lelki) sérülésekkel rendelkeznek, amiket ő előző életéből magával hozott. Ennek célja az, hogy tükröt mutassanak, és tudatosítsák bennünk, mit kell meggyógyítani a lelkünkben.
Ha nem tanulod meg a leckét, míg elhagyod a szülői fészket, akkor lelked sérüléseit a párkapcsolataid mutatják tovább.

Tegyük fel, hogy elmúlt életeidből hozod magaddal az árulás sérülését. Többször megcsaltak, megaláztak a kapcsolataidban, és most is benned van a rettegés. Kiválasztasz két olyan szülőt, ahol egészen biztosan szintén jelen van az árulás. Édesanyád megcsalja édesapádat. Lehet, hogy próbálják eltitkolni előled, de a lélek érzi. Méginkább elmélyítik benned ezt a sebet. Ha ezt a félelmet nem sikerül feloldanod, feldolgoznod magadban addig, míg elköltözöl a szüleidtől, akkor automatikusan olyan társat választasz, aki szintén meg fog csalni, megmutatva, mit kell meggyógyítani magadban. A társad is csak a te sérüléseidre tud rákapcsolódni. Ha te "áldozatszerepben" vagy, akkor bevonzol egy olyat, akinek a "tettes' szerepéből kell tanulnia. Amikor a szándékok találkoznak, létrejön a szinkronicitás.
Ezért is olyan fontos megértenünk, miért éppen ezt a családot választottuk ezen megtestesülésünkre. Milyen megoldandó feladatokat hoztunk magunkkal?

Elég, ha megvizsgálod, milyen visszatérő események, félelmek vannak jelen az életedben, máris tudni fogod, milyen mintákat hordozol.

Részlet Guzsik - Mohácsi Viktória "Út a teljességhez - 60 napos karmaoldó program" 9. napi feladatából

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.28 19:32 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5779
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 3 hete  
.

Ne hagyd elillanni a pillanatot, amikor a lelked szól hozzád!


Ugye te is tapasztaltad már, amikor jött egy érzés, egy sugallat, egy gondolat és vele együtt jött egy energia, amely gyengéden arra biztatott "Tedd meg, jó lesz, meglátod." Te pedig kristálytisztán tudtad, hogy mit kell cselekedned. Érezted a vibrálást a levegőben. Tudtad, hogy itt valami készül, valami elkezdődött. Szinte felvillanyozódtál az energiától, mely felébredt benned! Megtelt minden újra élettel benned és körülötted.

Aztán mégsem tetted meg..

Valahogy lebeszélted magadat az ügyről, és egy idő után elillant az a pillanat. Hatalmas űrt hagyott maga után. Űrt, amelyet akárhogy is igyekeztél nem tudtál kitölteni semmivel. Legbelül, mélyen felsejlett, hogy valami nem stimmel. Te pedig próbáltad elnyomni ezt a hangot. Étellel, szexszel, itallal, barátokkal, munkával, kábítószerrel, médiával.

Ezekben a varázslatos pillanatokban a lelked szól hozzád. A lelked szeretne vezetni téged.

Lelked kérhet tőled egyszerű, hétköznapi dolgokat, és kérhet elsőre talán szokatlan, meglepő dolgokat. (Felhívni az illetőt, megvenni egy könyvet, fejest ugrani egy kapcsolatba, megbocsátani valakinek, kipróbálni egy új dolgot, belevágni egy vállalkozásba, részt venni egy tanfolyamon, stb.)

A lelked tulajdonképpen minden egyes pillanatban üzen neked. Ha még nem vagy tudatos a gondolataidra, az érzéseidre, akkor bizony sokszor összekeverheted a lelked hangját az egód hangjával. A tudatosság első idejében az a legnehezebb, hogy különbséget tégy a kettő között. Utána pedig az, hogy valóban kövesd is a lelked hangját. Azokat az érzéseket, vágyakat, energiákat, amik onnan jönnek. Sokszor nem merjük követni a lelkünk hangját. Ennek sok oka lehet. Mert túl drága, amit szeretne; úgy véljük, hogy kinevetettjük vele magunkat; esetleg túl egyszerű; nem hiszünk benne, hogy sikerülhet; úgy ítéljük meg, hogy erre nincs is igazán szükségünk; gyerekesnek, értelmetlennek tartjuk.

Amikor a lelkedet követed, Istent követed. Ilyenkor nem hibázhatsz, hiszen a Szeretet útját járod.

Lelked az, aki igazán ismer téged. Ő tudja, hogy milyen utat kell bejárnod.

Lelked üzenete elhozza a megoldást minden problémádra. Minden egyes kérdésedre ott van a válasz is benned. Csak sokszor ezt nem mered elhinni. Megnyugtatóbbnak, hihetőbbnek találod, ha egy külső személy megerősíti mindezt.

Amikor megszületik benned egy vágy, egy kérdés, vagy olyan helyzettel találod szembe magadat, amin változtatni szeretnél; lelked meghozza a választ, a megoldást, elhozza neked az utat. Lelked elvezet téged abba az irányba, azokhoz a lehetőségekhez, azokhoz a személyekhez, azokhoz a tettekhez, amik az igazi megoldást, a gyógyulást hozzák el számodra. Ráadásul lelked mindig olyan megoldást hoz, amely nem csak téged, hanem a környezetedben sok mindenkit gyógyít.

Lelked hatalmas nagy gyógyító energiát tud mozgósítani érted.

Abban a szent pillanatban az egész univerzum minden eleme összeáll, hogy neked segítsen. Ilyenkor nem kell mást tenned, mint beszállnod a hajóba, és hagynod, hogy oda vigyem, ahova csak szeretne. Ha nem te akarsz irányítani, akkor varázslatos dolgok sülhetnek ki belőle. Maga a csoda indul útjára.

A lelked megvár. Türelmesen vár téged és feltételek nélkül szeret.

Ám mégis, ha később kapcsolódsz is újra ahhoz az energiához, amit lelked hozott, és követed a hangját, ugyanabba a pillanatba nem tudsz már visszamenni.

Végig tudsz menni az úton, de már nem lesz teljesen olyan, mint akkor lett volna, ha az első hívó szóra utána eredsz.

Megérkezik ugyan hozzád, amit Isten szeretett volna küldeni, de a varázslatból elillant valami. Talán te magad sem tudod pontosan megmagyarázni, hogy mi, csak a zsigereidben érzed, hogy ez már nem ugyanaz. Valami más. A "jelen pillanat" csodatevő ereje olyan, mint valami különleges fűszer. E nélkül is nagyon finom az étel, de ha ez belekerül, akkor az maga a csoda.

Egy megismételhetetlen varázslat.

Ne hagyd elillanni a pillanatot, amikor a lelked szól hozzád, mert az életedet, a boldogságodat szalasztod el!

(T.Szilvia. 2019. március 31)

https://szivarvanyangyal.cafeblog.hu/2019/03/31/ne-hagyd-elillanni-a-pillanatot-amikor-a-lelked-szol-hozzad/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.06 19:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5797
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 2 hete  
.

Miért bünteted magad?
Sokszor érzed azt, hogy felesleges vagy a világban? Mindig tenni akarsz azért, hogy elfogadjanak? Mindenki boldogsága fontos Számodra, kivéve a Tiéd? Tudat alatt szinte követeled magadnak az érzéseket, melyek elhitetik, nem vagy elég jó? Vajon miért bünteted állandóan magad?

Egy emlékezésre hívlak most Téged...

Képzeld el, hogy lebegsz az élet vízében, már megfogantál, magzatként ott vagy édesanyád pocakjában. Vajon mennyire vártak Téged itt, a Földi létben? Édesanyád és édesapád mennyire volt felkészülve arra, hogy szülőkké váljanak? Fiúnak vártak vagy lánynak?

Te, mint magzat, minden rezdülést érzékeltél... Pontosan tudtad minden félelmüket, minden fájdalmukat. Lelketek kommunikál egymással.
Ha nem voltál tervezett gyermek, lehet, hogy azóta is gyötör a bűntudat, hogy ráerőltetted a szülővé válást erre a két emberre.

Talán egész gyermekkorodban nekik akartál megfelelni, és tudat alatt erre törekszel még ma is. Azt érzed, értéktelen vagy... Mindig tenni akarsz azért, hogy elfogadjanak... hogy szeressenek... Ugyanakkor képtelen vagy befogadni a jót. Mert tudat alatt nem tartod rá méltónak magad... Ott fut benned ez az önbüntető program évtizedek óta... Mert már magzatként is feleslegesnek érezted magad...
Lebegtél az élet vízében... s talán azon gondolkodtál, hogy visszafordulj... Hogy vajon van-e értelme megszületned... Egyszerre voltál szomorú és izgatott... Boldog és félelmekkel teli... Érezted édesanyád minden szenvedését... S talán azt érzed, nem is érdemled meg ezt az életet...
Hiszen Te nem akartál fájdalmat, szenvedést okozni senkinek...
Ugyanakkor tudtad, hogy egy fontos küldetés miatt érkezel, amit senki más nem tud elvégezni helyetted... Szükség van Rád!
S ha nagy fájdalmak közepette is, végre megszülettél... megérkeztél a földi létbe...

Lehet, hogy először minden olyan idegennek tűnt. Édesanyád karja volt az egyetlen hely, ahol biztonságban érezted magad. Ez az érzés az, ami összeköt a mennyországgal...
Ránéztél, ő Rád mosolygott, és megnyugodott a szíved... Ugyanakkor érezted a fájdalmait, és a félelmét, hogy vajon hogyan küzd meg a szülővé válással... Te pedig annyira szerettél volna segíteni rajta... Szeretted volna őt megszabadítani minden szenvedéstől... ezért tudat alatt könnyíteni akartál sorsán... magadra vállaltad a szenvedését... És ettől a pillanattól kezdve elkezdtél cipelni a hátadon egy hatalmas batyut, amibe az évek során egyre több teher került...

Itt az ideje ezt felismerni, és megszabadítani magad ezektől az önbüntetésektől! Tudd, hogy egy csodálatos ember vagy, aki megérdemli a boldogságot. Nem feladatod, hogy bárki terheit magaddal cipeld! Jogod van ahhoz, hogy az önmagad életét éld! Nem tartozol felelősséggel másért!
Ha ezt elismered és elengeded, óriási lépést tettél a kiteljesedett élet felé!

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.11 20:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5802
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 2 hete  
.

Azok a dolgok adják a legnagyobb leckét az életben, amelyek a legjobban fájnak!


Ha tetszik, ha nem, fejlődni sokszor csak szenvedés által képes az ember.

Abban a pillanatban, amikor nagyon fáj, biztosan nem fogsz arra gondolni, hogy milyen jó, mert egy jó kis leckét sikerült ma is megtanulnod. Akkor csak szenvedsz, és nem érted az egészet, hogy ez most miért pont veled történik. De utólag rá fogsz jönni, hogy mi volt a szenvedés értelme, sőt, lehet még hálás is leszel mindenért.

A könnyek hamar felszáradnak, azonban a fájó emlék még sokáig mély nyomot hagy, idővel azonban, minden a helyére kerül, és ha elég figyelmes vagy, rá fogsz jönni, hogy minden okkal történik az életedben. A fájó dolgok erősebbé, érzékenyebbé, őszintébbé, kedvesebbé tesznek.

Az élet mindig nevel, tanít és formál, így válsz egyre jobbá az évek során, csak hagyd, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy történniük kell.

Megtapasztalod a boldogságot és átérzed teljes szíveddel. Megtapasztalod a fájdalmat, és átérzed teljes szíveddel. Fájdalom nélkül nem létezik boldogság!

Azok az emberek, akik életükben már legalább egyszer szenvedtek, könnyebben megértik, hogy miért csapják be őket. Akik voltak már felhőtlenül boldogok, tudják, hogy milyen egy tökéletes kapcsolat. Azok, akik csalódtak már, tudják, hogyan kell értékelni mások érzéseit.

Azoktól, akik sok fájdalmat átéltek már az életben, igen sokat tanulhatunk: kitartást, boldogságot, hálát.

Aki mindig mosolyog, nem feltétlenül mindig boldog! Lehetséges, hogy a mosolya az utolsó maradványa egy múltbeli emléknek. Ha egy férfi megtalálja a békét egy nő mellett, és egy nő békében érzi magát egy férfi mellett, történetük boldogsággá fonódik egybe.

A fájdalom mindaddig jótékony hatású, amíg nem hagy maradandó nyomot a lélekben.

https://filantropikum.com/azok-a-dolgok-adjak-a-legnagyobb-lecket-az-eletben-amelyek-a-legjobban-fajnak/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat