Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#5816
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 3 hete  
.

Szeretnél boldog lenni? Akkor ígérd meg magadnak mindörökké ezt a 11 dolgot!


Az élet nem fenékig tejföl, színes pillangókkal és a szivárványokkal. Néha meglehetősen nehéz is tud lenni!

És ha már eddig jelentős árat fizetettünk azért, hogy ott tarthassunk, ahol most vagyunk, a legjobb döntés, hogy nyomon kövessük mindazt, amink volt, amink van és erőnkhöz képest haladjunk előre.

Ennek érdekében igyekezzünk megszabadulni a negativitástól, a tudatlan emberektől, akik megszabják számunkra, hogy mit tehetünk és mit nem. Nézzünk előre, a jövő felé, haladjunk tovább, és igyekezzünk minél boldogabb életet élni. Kezdjünk el csak a pozitív ígéreteket tenni önmagunk számára, és soha ne adjuk fel ezt a szokásunkat.


Ennek érdekében, kérlek, ismételd utánam: "Megígérem, hogy .."

1. A múltam nem az ellenségem

Problémáink, gyengeségeink, és hibáink megtanítanak bennünket, de akár büntethetnek is. Mindent úgy fogadjunk el, ahogyan az Univerzum adta számunkra. Ha megbántunk néhány olyan döntést, amelyet a múltban kellett meghoznunk, ne ostorozzuk magunkat miatta. Abban a pillanatban a legjobban cselekedetnek tűnhetett, az addig szerzett tapasztalatok alapján. Ezeket a döntéseket akkor egy fiatalabb és kevésbé tapasztalt elme hozta. A mai bölcsességünkkel természetesen másképp tennénk. Tehát szabaduljunk meg e nyomasztó gondolatoktól. Az idő és a tapasztalat tökéletesen megtanít bennünket arra, hogy a jelenben kiválaszthassunk a legjobb megoldásokat, saját magunk és mások számára.

2. Az életemért csakis én vagyok a felelős

Az élet megtaníthatja számunkra, hogy a szülőket, tanárokat, mentorokat, az oktatási rendszert, vagy a kormányt hibáztassuk, de magunkat soha. Helyes ez így? Nem! Mindig részben a mi hibánk is, és ha szabadulni akarunk egy bizonyos helyzetből, és folytatni az életet, akkor mi vagyunk az egyetlenek, akik tehetünk ezért.

3. Tudatos és kedves vagyok önmagammal szemben

Egész nap csendben beszélünk önmagunkkal, és néhányan minden szavunkat elhisszük. Legyünk óvatosak és kérdezzük meg magunktól:

"Ha lenne egy barátom, aki velem úgy beszélne, ahogyan most én beszélek magammal, mennyi ideig lennék képes elviselni őt?"

4. Mindig hallgatok arra, amit a szívem és a lelkem mond!

Ha egy részünk úgy érzi, hogy igazunk van, ez azt jelenti, hogy ez a dolog megfelelő lehet számunkra, vagy legalább megérdemli a figyelmünket. Ha viszont úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, valószínűleg ez igaz is lehet. Figyeljünk az igaz érzésekre, és kövessük őket. Amikor ugyanis követjük a belső hangot, az ajtók hajlamosak kinyílni előttünk, még akkor is, ha előtte bezárták őket.

Olyan életet fogok élni, amely számunkra és mások számára megfelelő. Adjuk meg magunknak az esélyt, hogy olyan utat kövessünk, amely boldoggá fog tenni bennünket. És értsük meg, hogy az életedben lesz néhány olyan ember, aki megtagadja a velünk való utazást, függetlenül attól, hogy mit mondunk vagy teszünk.

5. Feladom azokat a kapcsolatokat, amelyek nem nekem valóak

Sok ember átmenetileg érkezik az életünkbe, csak hogy valamit tanítson számunkra. Jönnek és mennek, megváltoztatnak valamit bennünk. Nem ezek az utolsó kapcsolatok, de néhány tanulságot elhoznak számunkra. Ha megtanuljuk megnyitni a szívünket és az elménket, bárki megtaníthat bennünket valami újra. Néha furcsának tűnhet, hogy olyan sok időt töltöttünk valakivel, akivel már nem vagyunk kapcsolatban, de a dolgoknak pontosan így kell lenniük Pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell!

6. Nem engedem, hogy egy adott helyzet örökre ellopja a mosolyomat

Még ha nehéz idők is voltak, egy pillanatra, emlékeztessük magunkat, hogy kik is vagyunk. Gondoljunk olyan dolgokra, amelyek valódi és tartós jelentéssel bírtak az életünkben, majd mosolyogjunk el azon, hogy milyen messzire jutottunk. Őszintén szólva, a világon semmi nem szebb és erősebb, mint a könnyekből származó mosoly. Erős lélekre és őszinte szívre van szükség ahhoz, hogy mosolyogjunk egy olyan helyzetben, amely sírásra késztet bennünket. Nem számít, meddig tart, de higgyük el, hogy jobb idők fognak jönni.

7. Ünneplem és értékelni fogom az életem

Sok ember túlbecsüli azt, amije nincs, és nem veszi észre, hogy ki is valójában. Ne legyünk közülük valók! Vegyünk egy mély levegőt, hiszen mögöttünk van a múlt. Koncentráljunk arra, amit ma megtehetünk, nem arra, amit a tegnap tehettünk volna. Ne feledjük, minden elveszített dologért cserébe kapunk valamit. Értékeljük azt, ami ma van, és azt az embert, akik ma vagyunk. Az életnek nem kell tökéletesnek lennie, hogy csodálatos legyen. Értékeljük az örömöket, nem pedig a problémákat. Nem kerül semmibe, hogy pozitívak legyünk és merjünk változtatni. Gondolatainkat csak mi magunk ellenőrizhetjük, ezért használjuk őket a jobb élet megteremtése érdekében.

8. Hiszem, hogy van erőm és használni fogom

Az emberek legtöbbször elbizonytalanodnak a saját erejükben, amikor azt gondolják, hogy már elvesztették. Ne csináljuk ezt. A világnak szüksége van ránk. Egy gonoszsággal teli világban meg kell tudni bocsátani! A gyűlölettel teli világban merészelnünk kell szeretni! A hitetlenség világában merni kell hinni! És akkor megtalálhatjuk azt az erőt, amelyről azt hisszük, hogy valaha hiányzott.

9. Saját magam fejlesztésére fogok törekedni

Mindent, amit megteszünk érdemes jól csinálni. Mindez a kemény munkáról és a haladásról szól - vagy egy új előrelépésről, egy új leckéről.

10. Törekszem kimozdulni a saját komfortzónámból

Csak azért, mert harcolunk, nem azt jelenti, hogy veszíteni fogunk. Minden sikerhez bizonyos típusú küzdelem szükséges. Tudom! Az élet csatáiban erősebbé és okosabbá válhatunk. Tanuljunk a hibáinkból, vegyünk mély levegőt, és lépjünk tovább.

11. Ha tudom, hogy változásra van szükség, elfogadom azt

Arra törekszünk, hogy a helyes döntéseket hozzunk, de hogyan lehet megtudni, mikor érkezett életünkben a haladás jelen pillanata?

A jeleket nem mindig könnyű elfogadni, ha vannak. A kapcsolatoknak, vagy akár a munkahelyeknek is vannak érvényességi idejük. Időnként hajlamosak vagyunk megtartani azt, ami hosszú ideje már nem működik attól tartva, hogy nem leszünk képesek alkalmazkodni a szükséges változásokhoz. Ezért az eredmény mindig ugyanaz: nagy fájdalom, súlyos frusztráció és mély megbánás. Legyünk okosabbak! Ha tudjuk, hogy a változtatások szükségesek, fogadjuk el azokat. Ezeket megfelelő cselekedetekkel és tevékenységekkel is támogatnunk kell. A jövőnk ugyanis nagyban függ attól, hogy milyen lépéseket teszünk a mában!

https://filantropikum.com/szeretnel-boldog-lenni-akkor-igerd-meg-magadnak-mindorokke-ezt-a-11-dolgot/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.18 17:01 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5834
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 2 hete  
.

A változás szeleiNe feledd: ami jelenleg körülötted létezik, mind-mind korábbi életeid, tetteid, érzéseid hozadéka. Így talán könnyebb megérteni, hogy a megoldás is Benned van.

Halogathatsz, ameddig csak akarsz, de az élet úgy szalad el a fejed felett, hogy igazán semmit nem élveztél belőle. Vagy a múlton rágódsz, vagy a jövő miatt aggódsz, és megfeledkezel a pillanatról. Pedig csak a jelen létezik. A múlt már nincs, a jövő pedig mindig csak jövő marad.
Ideje kilépni az egészségtelen helyzetekből, kapcsolatokból, felégetni a múltat, mely mérgezi lelkedet.

Ne feledd, az idő nem áll meg, míg összeszeded magad. Az idő nem áll meg, míg felkészülsz a szeretet befogadására. Az idő szalad, és egyszer csak azon kapod magad, hogy a lehetőségek szélsebesen haladtak el melletted, és belefásultál a hétköznapokba. Kimenekültél a saját életedből.

Találd meg a jelen szépségét, hiszen ha erre hangolódsz rá, egyre több lesz majd belőle. Amire fókuszálsz, kiélesedik. Amire tekintesz, felerősödik. Ne az aggódást, a félelmet és a bűntudatot teremtsd, hanem találd meg magadban a szeretetet!

Tanuld meg, hogy szerethető vagy, Isten egyik csodája. Semmivel nem vagy kevesebb másoknál. A legtöbb, amit tehetsz az, hogy felvállalod végre magad, hogy beragyoghasd a világot.

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5862
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 1 hete  
.

Halld meg lelked szavát!


Vannak a körülötted lévő világnak olyan részei, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz. Ha lecsendesíted az elméd, és a szíveddel figyelsz.

Amikor kétségek gyötörnek, félsz vagy fáj a lét, akkor figyelj egy kicsit befelé. A lelkedben minden kérdésre megvan a válasz. Ott van Benned több ezer év bölcsessége, és ha megengeded, hogy meghalld lelked szavát, újra tudássá válik majd.

Ha lelassítasz, képes leszel megérezni a dolgok lényegét " A másik szeretetét " A természet bölcsességét - Képes leszel hallani lelked hangját.


Ha megérzed az igazságot, nem tud elbizonytalanítani a külvilág, nem tud letörni mások szava. Tudni fogod, hogy minden okkal történik, Önmagad hozzájárulásával. Elmúlik a mindennapos feszültség, tudatos teremtővé válsz!


Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.28 12:16 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5870
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 1 hete  
.

Vajon miért került az utamba?Életed minden egyes szereplője lényével, tetteivel tanít Téged. Van, aki a szeretetet kívánja megmutatni, és van, aki kemény leckékre nevel: türelemre, alázatra, vagy éppen arra, hogy megtanulj kiállni Önmagadért. Van, aki folyton bajba kerül, ezzel is tanítva Téged arra, hogy magadon kívül senki mást nem kell megmentened. Hogy megtanulj elhatárolódni a másik ember problémájától, és végre a saját feladataiddal foglalkozz.

De vannak olyan útitársak, akik szeretetükkel és kitartásukkal inspirálnak. És vannak, akik olyan érzéseket váltanak ki belőled, mely örökre megváltoztatja az életed. Soha többé nem leszel már a régi.

Minden embertársad, kivel valamilyen formában kapcsolatba kerülsz életed során, egy tükröt tart eléd. Légy hálás, hogy megmutatják, miben kell fejlődnöd.

Bármeddig dughatod homokba a fejed, nem felismerve a Neked szánt tanításokat, csak kérlek, ne panaszkodj, milyen kegyetlen a világ. Életedben minden az érzelmeid kivetülése. A megoldás is Rajtad áll.

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5879
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja, 1 hete  
.


Búcsúzz el!Ma búcsúzz el a múlttól, mely bár számtalan felismeréssel gazdagított, már nincs többé...
Búcsúzz el régi önmagadtól, hogy megújult erővel indulhass valóra váltani az álmaidat...
Búcsúzz el a régi, rossz érzésektől, hogy ne mérgezzék tovább a jelenedet...
Búcsúzz el a Téged körülvevő, negatív emberektől, hogy ne tartsanak vissza a céljaid felé vezető úton...
Búcsúzz el azoktól a helyzetektől, melyek aláássák önbizalmadat, és elhitetik, hogy nem vagy méltó a boldogságra...
Búcsúzz el azoktól az ismerősöktől, akik hamis álarcokba bújva hitegetnek, bírálnak, vagy zsarnok módon rabságban tartanak...
Búcsúzz el azoktól, akiket évek óta képtelen vagy elengedni. Bármi is történt, az életednek szüksége van Rád...
Búcsúzz el a rossz szokásaidtól, a függőségeidtől, hogy teljes mértékben uralhasd az életed...
Búcsúzz el minden testi- és lelki "problémádtól", megköszönve nekik, hogy eddig is mutatták az utat...
Búcsúzz el az óévtől, hiszen holnaptól új fejezet kezdődik... Bármi is történt, most tiszta lappal indulsz.
Az újév üres oldalait bármivel tele írhatod!

Kívánok Neked bölcsességet, hogy tudd, mikor merre kell lépned...
Kívánok Neked sikert, és sok-sok megvalósuló álmot...
Kívánok Neked testi- és lelki egészséget...
Kívánok Neked önbizalmat és bátorságot, hogy legyen merszed elindulni az álmaid felé vezető úton...
Kívánok Neked őszinteséget, hogy képes legyél beismerni magadnak, ami régóta visszatart... hogy tudj szembenézni a valósággal...
Kívánok Neked türelmet, hogy ne siettesd a dolgokat...
Kívánok Neked erőt, hogy képes legyél véghezvinni, amire oly régóta vágysz...
Kívánok Neked szeretetet, szerelmet, bőséget, és minden jót, amire vágysz....

Végül kívánok Neked végtelenül sok önmagadba vetett hitet, hogy tudd, az egész életed Rajtad múlik... Hogy a 2020-as évben ott van a lehetőség, hogy végre Önmagad légy... Ott van a lehetőség, hogy Te és az álmaid megtaláljátok egymást...
Őszintén, tiszta szívből kívánok egy nagyon sikeres, boldog új évet, amiben képes vagy megváltoztatni, amit eddig nem tudtál!


Guzsik-Mohácsi Viktória http://elozoeletek.blogspot.com/

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.31 17:28 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5893
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 3 hónapja  
.

Minden nap egy új lehetőség arra, hogy újrakezdd!Élvezd az élet minden percét, hiszen gyönyörű a világ! Minden nap egy új lehetőség arra, hogy újrakezdd! Teljesen mindegy, ki voltál tegnap, ha meg tudod fogalmazni azt, kivé szeretnél válni..
Ha ott van Benned a vágy a változásra, máris félig győztél.. Ha az elhatározást pedig tettek követik, akkor csak idő kérdése, és teljesül majd minden álmod.

Ez akkor is így van, ha jelenleg csak az akadályokat látod. Ha azt hiszed, Rajtad már csak a csoda segít. Az a csoda, ami majd megment Téged, ott lakik Benned! Úgy hívják: türelem..

Tudnod kell, hogy végül minden összeáll. Ha tisztában vagy Önmagaddal és azzal, mire is vágysz, a gondviselés melléd áll. Ha kellő türelemmel és alázattal viseltetsz a sorsod iránt, végül a felhők mögül előbújik a nap.
Ha nem állandóan csak panaszkodsz és kihúzod magad a felelősség alól, rá fogsz jönni, hogy a sorsodat nem alakíthatja Rajtad kívül senki más.

Akkor már tudni fogod, hogy a legnagyobb kincs önmagad szeretete, és nem számít, hogy a múltban mit tettél. Megbocsátasz, hisz rájössz, hogy csupán az számít, mit hagysz majd magad után..

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.01.02 13:56 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat