Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A Hold hatása az ermberi szervezetre (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A Hold hatása az ermberi szervezetre
#4321
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása az ermberi szervezetre 2 éve, 8 hónapja  
.


A telihold hatása az emberi szervezetre:

nem véletlen egybeesés, ez már tudományosan is bizonyított!


Azt hinnéd, hogy ez a teliholdas dolog csupán babona meg kitaláció, de vannak igazi tények, miszerint a telihold valóban nagy hatással lehet úgy az emberekre, mint állatokra és a körülöttünk lévő dolgokra is.

Bizonyára észrevehetted, hogy néha-néha, időközönként visszatér a rosszkedv, amitől ingerült és feszült leszel pár napig. Hiába keresed ennek az okát sosem lelsz rá pontosan, és most a nők esetében nem a menstruációval járó hangulatingadozásokról van szó.

És mi a helyzet az alvászavarokkal? Vannak olyan esték, hogy hiába próbálkozol már mindennel, úgysem jön az álom a szemedre. Ugyanez a helyzet az emésztési problémákkal, fogérzékenységgel, ízületi és izomfájdalmakkal – mindenféle ok nélkül megjelennek és néhány napig megnehezítik az életünket.

Ha jobban megfigyeljük a dolgokat, akkor könnyen rájöhetünk, hogy biza az összes fentebb felsorolt furcsaságot a telihold befolyásolja. Legközelebb ha azon kapod magad, hogy mindenféle ok nélkül nyugtalanság gyötör nézd csak meg a naptárat, mert biztos, hogy telihold van.

Ezek a dolgok nem véletlen egybeesések, hanem tudomány! Teliholdkor az óceánoknál a megszokottnál sokkal erőteljesebb árapály lép fel. Mivel az emberi test közel 80%-a víz, ezért a hold hasonló hatással van ránk is akárcsak az óceánokra, mondják a tudósok és a csillagászok egybehangzóan.

Ez a jelenség egy másik érdekes problémát idéz elő, melynek főszereplői a testben élősködő paraziták. Mivel ez a gravitációs erő a vesék víztartalmát is megmozgatja, a mozgástól ezek a kártékony élőlények jobban felélednek és aktívabbak lesznek a telihold ideje alatt, ami kisebb emésztési és hormonális gondokat okozhat. Egyik ilyen élősködő a Candida, ami túlzott aktivitása révén hányingert, fáradtságot, puffadást, hasmenést, migrénes fejfájást és egyéb megfázáshoz hasonló tüneteket produkálhat.

Mindezeket tudva, ha ilyen tüneteket tapasztalunk érdemes megfigyelni, hogy a telihold leköszönésével a tünetek is enyhülnek-e? Ha nem észlelünk változást, akkor érdemes orvoshoz fordulni, de az estek többségében néhány nap alatt a tünetek megszűnnek.

Meglepően hangzanak ezek a dolgok, de mivel már tudományosan is bizonyítva vannak, nyugodtan szempontul vehetjük. Ezzel a tudással kicsit közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megértsük, mi folyik a saját testünkben.

http://filantropikum.com/a-telihold-hatasa-az-emberi-szervezetre-nem-veletlen-egybeeses-ez-mar-tudomanyosan-is-bizonyitott/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4328
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása az ermberi szervezetre 2 éve, 8 hónapja  
.


Telihold hatása - Valóság, vagy fikció?Mindannyian hallottuk már a telihold hatásairól. Vannak akik hisznek benne és vannak a szkeptikusok, de mindenki hallott történeteket. Tehát a kérdés, hogy a teliholdnak van-e hatása ránk? Nos, ha mindenki megelégedésére meg tudnám válaszolni ezt a kérdést akkor valószínűleg már régen nagyon gazdag és nagyon híres lennék.

Mindenkinek megvan a maga álláspontja és részemről úgy érzem vannak érvek és ellenérvek is az asztalon. Véleményem szerint. - Igen, a telihold hatással van ránk.

Hadd kezdjem egy rövid tudományos érvvel. Több híres szakértőtől és "halandótól" olvastam a telihold hatásairól (illetve ennek ellenkezőjéről), így nem mondhatom magamról, hogy híres professzor vagyok a témában, de azt mindenképp, hogy sokat foglalkoztam a kérdéssel és tettem mindezt úgy, hogy próbáltam mindkét oldal érveit és ellenérveit kellő realitással kezelni. Azt azért szeretném tisztázni, hogy engem mindig is lenyűgözött a kozmosz - mind a csillagászat és az asztrológia szempontjából. A tudósok és matematikusok már kimutatták, hogy a holdnak hatása van a víz mozgására azaz az árapály jelenségre. A Föld mintegy 2/3-át borítja víz és a hold hatással van a vízre. Azt hiszem ez egy olyan állítás amiről senkit sem kell meggyőzni, ez már a köztudatban elfogadott tényként kezelt információ. Az is köztudott, hogy az emberi test is mintegy 50-60% víz. Ezért véleményem szerint logikus a feltételezés, hogy a Hold hatással van az emberi szervezetre is.

Így tehát, ha logikusan gondolkodunk és belátjuk, hogy a hold hatással van az emberi testre akkor illő elgondolkodnunk azon is,hogy milyen további bizonyítékok vannak mely szerint a hold hatással bír életünkre. Hát kezdjük.
Biztos vagyok benne, hogy 10 emberből legalább 1-nek határozott álláspontja van arról, hogy az ő életét hogyan befolyásolja a telihold. Természetesen sokan vannak azok is akik tudják, hogy a teliholdnak nincs hatása az emberre és természetesen joga van mindenkinek képviselni az álláspontját. Függetlenül attól, hogy a rengeteg tanulmány érvel a telihold hatása mellett, vagy épp ez az ellen, senki sem tudja a választ - legalábbis a tudósok nem. De kérdezzünk meg egy rendőrt, vagy a nővért, vagy egy pszichiátert. Ők valószínűleg azt fogják mondani, hogy nemcsak hisznek a telihold hatásában, de számolnak is vele a mindennapokban. Kórházi sürgősségi osztályokon és a rendőrségeken tervezik, hogy több telefonhívást kapnak, ha telihold van. Természetesen az ilyen felméréseket nem csak egy korház tekintetében, hanem egy országra vagy földrészre mérve érdemes vizsgálni.

A telihold hatása mellett érvelők - talán a leggyakoribb, de mindenképp nagyon gyakori - érve a születések számának bemutatása.

Teliholdkor jellemzően több gyermek születik, mint a hónap más napjain, de ha végiggondoljuk ez normális is. A telihold hatással van a víz mozgatására, mi pedig vízből vagyunk, miért ne lenne hatása? Esetleg valaki úgy gondolja, hogy a víznek nincs ránk hatása? Próbálja csak ki, hogy 1 hétig naponta 1 pohár vizet iszik meg, utána 1 hétig napi 3 liter vizet fogyaszt. A víz feltölti az emberi szervezetet és én személy szerint úgy érzem, hogy életerővel tölt meg.
Eltekintve gyilkosságok számától, mentális beteg tüneteitől és az erőnlétünkre gyakorolt hatástól, vajon milyen más hatása lehet még a Holdnak? Sokan még a holdnaptár követése vagy az ég fürkészése nélkül is meg tudják mondani mikor következik a telihold. A legtöbb érzelmi beállítottságú ember tapasztalja a mindennapokban, hogy ingadozik az életkedve és sokan csak hosszú évek után gondolkodnak el rajta, hogy esetleg a telihold okozza ezt (nagyon sokan ekkor rá is döbbennek, hogy ténylegesen a hold befolyásolja mindennapjaikat). Ezek az emberek általában elfogadják, hogy ez is csak az élet ciklikusságát befolyásoló tényező melynek megvan a maga előnye és hátránya is. Ennek okán bár tudjuk, hogy érzelmeinkben olyan ingadozás van, mely nagyjából egyenlő arányban osztja fel a jó és rossz napokat, de legalább tudjuk, hogy a rossz napok nem feltétlenül rosszak, csupán az élet velejárója és ennek következtében jobban tudjuk kezelni az ilyen időszakokat. Ennek okán talán elmondhatom, hogy azt hiszem, hogy mindannyiunkra hatással van. Még ha nem is ugyanúgy, de hatással van. Személyes tapasztalatom, hogy a telihold növeli a belső érzelmeket, könnyebben sírva fakadok, több együttérzést érzek az emberek iránt. A kedvesemen a szorongás, feszültség, sokszor nyomott közérzet jeleit mutatja telihold idején. Vannak mások akik ilyenkor jobban elvonulnak a külvilágtól, mindenki máshogy éli meg. A következő alkalommal amikor telihold lesz kérdezze meg magától, hogy milyen a közérzete. Ha pedig ezt megtette akkor jegyezze fel és kövesse a telihold változásának megfelelően. Ha esetleg nem olyan típus aki ezeket direkt vezetné akkor a legközelebbi érzelemkitörése alkalmával nézzen fel az égre - Telihold van?

http://telihold.hu/telihold-hatasa/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.02 21:49 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4373
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása - az ermberi szervezetre is 2 éve, 7 hónapja  
.


Ezt üzeni az emberiségnek a December 3. Szuperhold


Az asztrológiában a december igen fontos hónap, mivel ekkor vannak a nagy változások és fordulatok. Ezek a változások igazán segíteni fognak új energiákkal feltöltődni és új rálátást nyerni az előttünk álló évre.

2017 utolsó Teliholdja az Ikrek jegyében fog kiteljesedni december 3-án, ugyanazon a napon, amikor a Merkúr retrográd is kezdődik. Ez a Telihold egyben Szuperhold is lesz, ami azt jelenti, hogy energiája sokszorosan hat majd.

Annak ellenére, hogy a decemberi Telihold egy rendkívül erős Szuperhold, a Merkúr retrográddal való egybeesése miatt csökken a felénk áradó energiája. Ebben a periódusban úgy érezhetjük, hogy kettőt lépünk előre és egyet vissza. Szintén érezhetjük magunkat elakadva, stagnálva.

Mégis érdemes megbecsülni ezt az energiát, mivel ez a Telihold segítségünkre lehet abban, hogy bizonyos dolgokat a felszínre hozzunk. Ha vannak olyan dolgok, amiket hallanod kell, vagy épp olyan titkok, amelyeket fel kell fedni, ez a Telihold minden bizonnyal világítani fog neked ahhoz, hogy meg tudd látni az igazságot.

Ez a Telihold csakis az igazság megvilágításáról szól, főleg amikor a kommunikációról, igaz céljaidról és szándékaidról van szó. Ha te, vagy egy ismerősöd, akár rokonod mostanig elhallgatta az igazságot valamivel kapcsolatban, ez a Telihold szinte a felszínre kényszeríti mindezeket.

Az igazság végül ki fog derülni, tehát légy türelmes és engedd a dolgokat kibontakozni ennek az energiának a hatására. Bármilyen igazságról is legyen szó, felszínre fog jönni és a javadat szolgálja majd, ezért legyél nyitott és higgy abban, hogy az igazság fel fog téged szabadítani.

Talán úgy fogod érezni, hogy ez az energia leginkább az emberi kapcsolataid szintjén fog megnyilvánulni. Ide tartozik a romantikus kapcsolat is, de ugyanúgy a kollégáiddal, barátaiddal és családoddal való kapcsolat is.

Figyelembe véve, hogy a Merkúr hanyatlásba kezd, nagyon fontos lesz gondolkodni, mielőtt kimondasz valamit. Ha igaz, őszinte indíttatásból beszélsz, akkor semmiért nem kell aggódnod, de ha szavaid mögött az egó és az önvédelmi szándék bújik meg, akkor csak bonyodalmat okozol magadnak.

Csak egyszerűen bíznod kell abban, hogy bármi, amire fény derül, vagy bármilyen új információ ami felszínre kerül, az csakis a te érdekedben fog történni és csakis a te javadat szolgálja majd.

Gyakorlatilag ezt a Teliholdat rengeteg pozitív energia kíséri és ez kifejezetten abban fog nekünk segíteni, hogy a legteljesebb potenciálunkba lépjünk. 2017 az új kezdetek témája köré épült, és úgy tűnik, ez a Telihold ennek az energiának a csúcspontja.

A régi és az új között lezajlott folyamat igazi kihívást jelentett, és komoly változásokhoz vezethetett az életben, de ez az energia lassan hanyatlani kezd. Az idei év utolsó Teliholdjának az energiáját használd, mint lehetőséget arra, hogy megünnepeld, milyen messzire jutottál. Adj hálát azért, hogy eddig eljuthattál és üdvözöld az új kezdetet.

Ez az új kezdet, ami rád vár, talán az, amire vártál, de talán nem. Nem számít, mi sodródik az utadba, próbálj meg mindenért hálás lenni és bízz abban, hogy az összkép " ami számodra most még talán nem áll össze igazán " majd kifizet mindenért.

Minden, amit az utadba sodor a sors az egy lecke, és még akkor is, ha néha fájdalmas és igazságtalan, mindannyian emlékeznünk kell arra, hogy örök lények vagyunk egy ideiglenes utazáson.

Életünk ideiglenes pillanat az időben, és azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, növekedjünk és legjobb képességeink szerint éljünk az idő alatt, ami a rendelkezésünkre áll.

Használd ki ennek a Teliholdnak az energiáját arra, hogy megünnepeld magad és az életed, függetlenül attól, hogy mit tartogat számodra a jövő.

A Szuperhold az Ikrekben az igazsággal való kapcsolódásról szól, ide pedig beletartozik az az igazság is, ami te vagy valójában. Te egy időtlen, kortalan lény vagy, aki ennek az életnek a hajójában utazik ideig-óráig, azzal a feladattal a hátizsákjában, hogy megtanulja, hogyan szeresse jobban önmagát, hogyan szeresse jobban a bolygóját és hogyan szeresse jobban az embertársait.
Forrás:

filantropikum

http://www.napjaink.org/ezt-uzeni-az-emberisegnek-a-december-3-szuperhold/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.02 21:36 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4446
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása az ermberi szervezetre 2 éve, 5 hónapja  
.


Január 17. Újhold - Az év újratervezése
Az év első újholdja arra biztat, hogy készíts új terveket. Néhány hete reményekkel telve néztél a jövő elé, azonban mára már alábbhagyott a lelkesedés. Pedig ha tudnád, mennyi csoda vár Rád.

Semmi okod arra, hogy elhagyd magad! Bármi is történik a világban, nem indok arra, hogy rosszul érezd magad. Mások hatással lehetnek az érzéseidre, de ne hagyd, hogy ők alakítsák a magadról alkotott képed! Az eseményeket az határozza meg, hogyan állsz magadhoz. Mennyire tiszteled, becsülöd lényed? Ha nem vagy hajlandó megelégedni, csakis a legjobbal, meg fogod kapni.

Ha beletörődsz abba, ami körbevesz, nem sok esély van egy pozitív irányú változásra.
Döntsd el, hogy jobban megbecsülöd magad, és elhagysz minden méltatlan helyzetet, amely aláássa önbecsülésed. Ha tiszteled magad, mások is tisztelni fognak. Ha hagyod, hogy megalázzanak, magad ellen hívod a sorsot.

A nyugalmat, a békét, a szeretetet elsőként magadban kell életre kelteni, majd a külvilág ugyanezt sugározza vissza Rád.


Egy csodálatos év várhat Rád, ha olyan magokat vetsz el gondolataiddal, érzéseiddel, szavaiddal és tetteiddel, amiket aztán öröm lesz learatni. Amíg aggodalom, félelem, pánik és szorongás csíráit ülteted, addig esély sincs egy nyugodt, harmonikus, szeretetteljes életre.

Ne feledd: A félelem fél-elem. Attól félsz, amit nem értettél meg. Ami fél, még nem egész Benned. Nem kerek. Ezért törekedj mindig a megértésre. Ez hozza el a feloldozást. Ennek az ellentéte az egész-ség. Amikor érted az egészet. A fél-elem megbetegít.

Töltsd az estét önmagaddal és tisztázd le, mit vársz az idei évtől. Nyilatkoztasd ki, mire vágysz, és milyen változásokat szeretnél eszközölni. Kérd a segítőidet abban, hogy észrevedd a lehetőségeket, amiket küldenek Neked.

Bízz magadban még akkor is, ha úgy érzed, az utóbbi időben semmi nem sikerül. Miért ne változhatna meg éppen most minden? Hidd el, a hozzáállásod dönti el, mit fogsz teremteni.

Teremtésekkel teli, csodás újholdat kívánok Nektek!

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
http://elozoeletek.blogspot.hu/2018/01/januar-17-ujhold-az-ev-ujratervezese.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.01.24 20:35 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4447
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása az ermberi szervezetre 2 éve, 5 hónapja  
.
A hét legfontosabb bolygóállásai: telihold és holdfogyatkozás!

Németh Ági
asztrológus


Január 31-én Telihold lesz az Oroszlán jegyében, amit teljes holdfogyatkozás követ. Ez a holdfogyatkozás nálunk sajnos nem lesz látható, ha ezt látni szeretnének, akkor minimum Ankarába, Törökországba kellene utaznunk - ám a hatását érezni fogjuk!

A telihold az elengedés időszakaEzen a héten sok rejtett és elfojtott érzelem kerülhet napvilágra. A holdfogyatkozások ugyanis tudatalatti, rejtett tartalmakat szólítanak meg. Az Oroszlán jegyében ez nagy valószínűséggel a szerelem témáját is érinti, előtérbe tud hozni olyan mélyen lévő érzéseket, amelyek nem találtak viszonzásra, vagy kimondatlanok maradtak.

Nagyon erős szerelmi érzések merülnek fel a február 1-jére virradó éjszakán, amikor az Oroszlán jegyében álló Hold szemben fog állni a Vízöntő jegyében látható Vénusszal. Egyes emberek önbecsülése csorbát szenvednek, mások hihetetlenül emocionálisak lesznek, és mindent kimondanak.

A Telihold az Oroszlán jegyében fogyatkozássá alakul, ezt azt jelzi, hogy nyitottá kell válnunk, hogy nem szabad elfojtanunk az érzéseinket pusztán azért, mert félünk az újabb csalódástól… Remek alkalmat ad arra, hogy önmagunkba tekintsünk, és elgondolkodjunk azon, hogy mi akadályoz bennünket az életben.

https://www.astronet.hu/asztrologia/bolygok-es-hazak/het-legfontosabb-bolygoallasai-telihold-es-holdfogyatkozas/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.01.29 18:30 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4449
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Hold hatása az ermberi szervezetre 2 éve, 5 hónapja  
.


Január 31 "kék" hold, "vérhold", szuperhold:

Gyökeres változások


150 évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy ez a 3 égi jelenség együtt volt jelen: a "kék" hold, a "vérhold", illetve a szuperhold.

A telihold a lehető legközelebb van a Földhöz, ezt nevezzük szuperholdnak.
Ráadásul januárban másodszor lesz a telihold látható az égen (január 1 és 31), ezt az eseményt nevezik "kék hold"nak.

"Sőt, január 31-én teljes holdfogyatkozást is lesz, igaz, a folyamat már azelőtt megindul majd, hogy hazánk felett felkelne az égitest. Holdfogyatkozáskor az objektum látszólag narancsvörössé válik a földi légkörön átszűrődő fény miatt. Az eseményt emiatt angolul sokszor "blood moon"-nak, azaz "vérholdnak" nevezik. (24.hu)

A január 31-i telihold brutálisan erős energiákat hoz magával, ez érezhető volt az elmúlt napokban is. Sajnos rengetegen hagyták itt a Földet, sok ember adta fel a küzdelmet.
A jelenben működő energiák sokak számára vízválasztók lehetnek. Dönteni kell: vagy úszunk, vagy elsüllyedünk. Nincs középút!

Az idei évben nyilvánvalóvá válik, kit milyen fából faragtak. Eljött a nagy felemelkedések és a nagy bukások ideje. Ki mit vetett, azt fogja learatni.

Egyet tudj: Senki nem ítélkezik feletted! A saját lelkiismereted a bírád. Ideje levetni az egó páncéljait, és szembenézni azzal, akik valójában vagyunk. Fel kell ismerni, hogy felelősséggel tartozunk a döntéseinkért. Hogy nem hibáztathatunk senkit és semmit azért, ahol jelenleg tartunk. Hiszen olyan régóta tudjuk, hogy változtatni kell.

Nem a változás a fájdalmas, hanem egy olyan helyzetbe ragadni, ami folyamatos boldogtalanságban tart. Mikor leszel végre fontos önmagad számára? Mikor hagyod abba az önsajnálatot és kezdesz el élni? Hidd el, ez egy remek alkalom. Bármi, amibe most belefogsz, óriási erővel fog hatni. Leteheted egy boldog jövő alapjait, ha most mersz másként dönteni. Olyan ez, mintha kaptál volna egy hatalmas esélyt a sorstól. A változással önmagadat ajándékozod meg!

Aki továbbra is süllyed lefelé, észre fogja venni, hogy nincs mibe kapaszkodnia. Senki másra nem számíthat, mint Önmagára. Újra megkérdezi a sors: Úszol vagy elsüllyedsz? Ezt üzeni Neked a januári szuperhold!

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)

http://elozoeletek.blogspot.hu/2018/01/januar-31-kek-hold-verhold-szuperhold.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.01.31 18:34 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat