Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos (1 fő olvassa) (1) Vendég
Szellemtan
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: "ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos
#4238
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 2 éve, 11 hónapja  
.Léteznek szellemek? - megdöbbentő történetek a nagyvilágból


Vajon valóban léteznek kísértetek? Mit tehetünk akkor, ha úgy érezzük, egy visszatérő lélek bolyong az otthonunkban? Cikkünkben erre keressük a választ!

A történelem során szinte minden kultúra evidenciaként kezelte a szellemek létezését - ez a szemléletmód a felvilágosodás korával változott meg, a tudományos megközelítés pedig a fantazmagóriák körébe száműzte a kísértet-kérdést. Mégsem lehet szó nélkül elmenni a sok beszámoló mellett, igen sok a hozzáférhető adat, amit ilyenfajta tapasztalatokról rögzítettek.
Manapság a parapszichológia szakemberei nem arra keresik a választ, vajon léteznek-e a kísértetek, hanem arra, hogy hogyan lehetséges a létezésük? Mi lehet a magyarázat a halott lelkek itt maradására?
A leghíresebb beszámolók


A szürke ruhás alak

Az 1800-as évek elején egy furcsa história keringett London utcáin. A Royal Színházban több tucat szemtanú, egymástól függetlenül, több alkalommal látni vélt egy szürke ruhás alakot, aki aztán hirtelen kámforrá vált. A beszámolók részletei megdöbbentően egyeztek. Az összes szemtanú látta a háromszögletű kalapot és a rizsporos parókát, amit viselt. Az erkély bal oldalán lépett ki a falból, végigsétált a székek mögött, majd eltűnt. A szürke ruhás alakot sosem sikerült azonosítani. Ám az 1840-es évek végén, amikor felújították a színházat, egy befalazott ember csontvázát találták meg abban a falban, ahonnan a kísértet ki szokott lépni…


A pilóták szelleme


1972 decemberében lezuhant az amerikai légitársaság egyik Jumbo Jet gépe. 101 ember vesztette életét a balesetben. Don Reponak, a mérnöknek és Bob Loftnak, a pilótának a szellemét több mint 20 alkalommal látták, köztük olyanok is, akik korábban soha nem is találkoztak velük. Olyannyira megszaporodtak a beszámolók, hogy 1974-ben a repülőtársaság folyóiratában cikket is közöltek róla.


Tragikus szerelem

A "kísértetházak" elhíresült példája az angliai Borley parókiája. A szóbeszéd szerint a paplak egy régi monostor helyén épült. A monostor egyik szerzetese halálosan beleszeretett egy apácába, megpróbálta elszöktetni, ám mindkettejüket elfogták és kivégezték. Az apáca és a szerzetes fejetlen kísértetét azóta is látni vélik a helybeliek, a parókia pedig igazi kísértettanya " rejtélyes csengőszó, titokzatos fények, recsegés-ropogás, váratlan ajtócsapódás borzolja az ide látogatók idegeit"

Mit mond a vallás?


A világvallások mindegyike más választ ad arra kérdésre, hogy mi történik velünk a halálunk után, ám abban megegyeznek, hogy nem szűnünk meg létezni az utolsó szívdobbanással. Az emberiség összes kultúrájában megtaláljuk a kísértettörténeteket is, vélt, vagy valós tapasztalatokat az elhunytakkal való találkozásról. A vallásos állásponttól függetlenül is számos beszámoló született már a klinikai halál közeléből visszahozott emberektől, akik látták az alagutat, a testüket kívülről és a fényt, amely hívogatta őket…

Bezárul a kapu


A spirituális látók, médiumok szerint, ha az illető a sorsával megbékélve, elvégzendő feladatok nélkül távozik, akkor a szelleme 49 napon belül a fény kapuján keresztül eljut túlvilági otthonába.
Amennyiben a lélek valamilyen okból nem tud átmenni, a 49. nap után a kapu bezárul, és ő itt reked a földi létben. Az ittragadtak baleset, gyilkosság, öngyilkosság miatt vagy bármilyen más, hirtelen halállal elhunyt személyek szellemei lehetnek, akik még nem készültek fel a távozásra.

Jelek


Több jele is lehet annak, hogy itt ragadt lélekkel van dolgunk. A legtöbben furcsa koppanásokról, zörejekről, hirtelen, váratlanul becsapódó ajtókról, az elhunythoz kapcsolódó illatokról, tárgyak borogatásáról számolnak be, vagy éppen ténylegesen érzik valaki jelenlétét.
A rémálmok is gyakoriak, az éjszaka látott képsorokon keresztül gyakran próbálnak kommunikálni velünk a szellemek.
Az állatok szintén érzékelik a kísértetek jelenlétét. A macskák megmagyarázhatatlan nyávogása, a kutyák vad ugatása szintén jelezhetik a kísértetek bolyongását.

Mi segíthet?

Vannak olyan látók, aki állítják, képesek távozásra bírni az itt ragadt lelkeket. Ám vigyázzunk, hogy kit választunk, sokan próbálnak megélni az emberek félelméből - Ami szintén működhet, az az auránk megerősítése, meditációval, imával, kristályokkal: így ugyanis védve leszünk a kíséret zaklatásától, és egy idő után maguktól is megszűnnek a furcsa jelenségek.
http://www.astronet.hu/tenyek-talanyok/szellemlenyek/leteznek-szellemek-megdobbento-tortenetek-a-nagyvilagbol-105162
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.04.19 11:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4315
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 2 éve, 5 hónapja  
.


Megszakad a szív! A síron túlról üzent szüleinek a halott kisfiúA síron túlról üzent szüleinek az agyi fertőzésben meghalt hatéves Georgia-i kisfiú, a szívhez szóló levélkét a nappali asztalán találták meg, miután gyermekük elhunyt a kórházban.


Leland Shoemake egészséges, eleven, és kellőképpen rosszcsont kisfiú volt, egészen négy hónappal ezelőttig, amikor is játék közben váratlanul rosszul lett.

Attól a naptól kezdve egyre gyakrabban panaszkodott fejfájásra, de szülei hiába vitték orvostól orvosig, senki nem tudta, mi baja van Lelandnek. Két héttel ezelőtt kórházba vitték, akkor már nagyon komoly tünetekkel. Akkor derült ki: ritka amőba fertőzés támadta meg az agyát, már nem lehetett rajta segíteni.

Leland két hétig feküdt infúzión, az életéért küzdve a kórházban, de múlt pénteken végül elhunyt. Szülei a gyásztól még szinte hisztérikusan, először hagyták ott fiuk betegágyát, és tértek haza.

Otthon azonban elképesztő meglepetés várta őket. Egy üzenet a nappali asztalán, amit - édesanyja meggyőződése szerint - még Leland írt, mielőtt kórházba került. "Még veletek vagyok. Szeretlek, anyu és apu. Ég áldjon titeket" - ez állt az üzeneten, ami máig megmagyarázhatatlan körülmények között került a nappaliba.

http://www.napjaink.org/megszakad-a-sziv-a-siron-tulrol-uzent-szuleinek-a-halott-kisfiu/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.10.21 20:49 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4372
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 2 éve, 4 hónapja  
.

A halott apa meglátogatta kislánya megmentőjétKenny Johnson seattle-i lakos megmentette egy 3 éves kislány életét, amikor kihúzta az égő autóroncsból, de az édesapján már nem tudott segíteni. Ugyan az apuka a kórházba szállítást követően meghalt, később mégis meglátogatta Kenny-t.

Kenny Johnson nem mindennapi lélekjelenlétről adott tanúbizonyságot, amikor a baleset utáni másodpercekben bemászott a három méteres lángokkal égő roncsba, hogy megmentse a bennrekedt kislányt és édesapját.

"Ugyan többen is a helyszínre siettek, de senki sem merte a lángok miatt megközelíteni a roncsot " mindenki mintha lefagyott volna" - emlékszik vissza Johnson. Amikor megközelítette a lángoló autót, átfutott az agyán hogy felrobbanhat miközben Ő is bent tartózkodik, de azzal nyugtatta magát, hogy ha így történik, akkor jó cselekedetéért cserébe biztosan egyenesen a mennybe jut.

Kenny JohnsonA tűz ropogásán keresztül is tisztán hallotta a kislány sírását, és végül sikeresen kimentette a 3 éves Anna Kotowicz-et, aki egy törött kézzel és néhány horzsolással szerencsésen megúszta a balesetet. Apukája, a 37 éves Andy Kotowicz épp a bölcsödéből vitte haza a gyereket amikor a szerencsétlenség történt. Az édesapa, aki egy lemezkiadó cégnél dolgozott, három nappal később a Harborview Medical Center kórházban meghalt.

A szemtanúk beszámolója szerint az autó majdnem másfél méteresre zsugorodott az ütközés során, az eleje teljesen összepréselődött, és a hátsó ülés a benne ülő kislánnyal együtt előrenyomódott.

Kenny az utasoldalon levő ajtót kiszakítva beugrott az autóba. Elmondta, hogy néhány másodpercig mindent lassított felvételben látott: nem hallott hangokat, és nem érzett szagokat sem. Kioldotta a kislány biztonsági övét, majd a vállára vetve biztonságba helyezte egy, a közelben álló nőnek átadva.

A baleset után napok teltek el, és Johnson visszatért a rendes kerékvágásba, hétköznapi életéhez, négy nappal később reggel 6 órakor azonban egy rendkívüli élménynek volt részese:
"Feleségem mellettem feküdt az ágyban. Aludt. Minden olyan volt mint máskor- mondta Johnson. "És akkor ott állt ez az ember az ágyam mellett. Azt mondta hogy segítségre van szüksége néhány dologban. Mondtam, hogy rendben."

"Bár életemben csak egyszer láttam, és akkor sem normális állapotban, tudom, hogy Ő volt (Andy Kotowicz). Azt mondta, hogy egy üzenetet szeretne Velem küldeni a feleségének és a lányának, de hogy mit azt az ügy magántermészetéből adódóan nem mondhatom el. Ugyanakkor arra is megkért, hogy a munkatársainak is mondjam el hogy ne legyenek mérgesek a sofőrre aki a tragédiát okozta. Ez volt számukra az üzenete."

Johnson elmesélte, hogy később megkereste a lemezkiadó weboldalát, ahol egy emlékfotót talált Kotowicz-ről. Felismerte benne az embert, aki az ágya mellett állt. Ezután felkereste a céget, ahol találkozott Andy munkatársaival és átadta számukra az elhunyt üzenetét.

http://www.fenyportal.hu/cikk.6.a_halott_apa_meglatogatta_kislanya_megmentojet.html

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.03 21:11 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4470
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 2 éve  
.


A szellem, aki lebuktatta saját gyilkosátTermészetes halállal szenderült jobblétre Zona Heaster Shue 1897-ben. Legalábbis eredetileg ezt hitték.

Ám a nő szelleme rendszeresen visszatért édesanyjához, hogy tudtára adja: őt bizony meggyilkolták. Zona Heaster esete azon kevesek közé tartozik, ahol egy halott segédkezett saját gyilkosának elfogásában.

Rejtélyes haláleset- furcsán gyászoló férj


Nagyon csekély az olyan részletesen dokumentált bűnügyi eset, ahol egy szellem vezette el a hatóságokat a gyilkosához, de Zonáé kétségkívül ilyen rendhagyó.

Mindez 1897 januárban Greenbier Country-ban történt. Erasmus Shue átküldte a szomszédjának a fiát, hogy kérdezze meg a feleségét, szüksége van-e valamire a piacról, ahová éppen készült.

Ám a fiú Zonát a rönkházban találta holtan. A lépcső alján feküdt, összezárt lábakkal, az egyik keze a mellkasához szorítva. Az ijedt szomszéd fiú az anyjához sietett, és beszámolt neki a látottakról, az anyuka meg hívta a helyi orvost, George W. Knappet.

Addigra már Shue is a helyszínen volt és még az orvos érkezése előtt felvitte felesége testét az emeletre. Megmosdatta, feketébe öltöztette, fátyollal meg mindennel, mintha már temetnék is, és a hálószobába fektette. Azért ez egy kicsit furcsa viselkedés egy friss özvegytől. Miközben az orvos a holttestet vizsgálta, Shue végig a felesége fejét ölelgette és sírt.

A halottkém nem találta bántalmazás nyomait az asszonyon, sem betegségre utaló jeleket, így hát arra tudtak voksolni, hogy a terhesség okozta szövődményekbe halt bele. Hozzá kell tenni, akkoriban a halottkémek nem vitték túlzásba feladatkörük ellátását, és talán még a szaktudásuk is hiányos volt ahhoz, hogy pontos diagnózist állíthassanak fel.

A halott lány látogatása az anyjánál


Később a temetés rendben lezajlott, azt leszámítva, hogy a gyászszertartáson különösen kezdett viselkedni Shue. Például egy olyan sálat tekert halott felesége nyakára, amiről azt állította, hogy az asszony életében úgy szerette és még a párnával a fejét is megtámasztotta. Mindenki csak arra tudott gondolni, hogy kissé sajátos módon dolgozza fel a gyászt.

A halott feleség anyja soha nem kedvelte a vejét és meg volt arról győződve, hogy ő ölte meg a lányát és hogy mindenkit becsapott. De nem tudta bizonyítani a teóriáját.

Ellenben néhány héttel később furcsa jelenségekre lett figyelmes. A tárgyak maguk mozogtak a közelében, leestek a fényképek és a lánya holmijai eltűntek.

Zona gyakran megjelent az álmaiban és próbálta elmondani, hogyan halt meg, így adta az anyja tudtára, hogy a férje rendszeresen bántalmazta, és hogy egy éjszaka eltörte a nyakát, mert azt hitte, nem lesz hús vacsorára…

Rögtön azután, hogy az anya megvilágosodott, segítség után nézett és még a helyi ügyészt is felkereste, aki bár valószínű, hogy nem hitt neki, de csak elrendelte a tárgyalást. Addigra a mama több olyan tanút is kerített, akik igazolni tudták Shue különösen viselkedését.

Ott volt a helyszínre kiérkező halottkém beszámolója, hogy amikor megakarta nézni Zona nyakát, a férj zaklatott lett és mivel nem akarta még jobban felizgatni, nem erőltette a dolgot.

A lebukott férj

Zona egykori szomszédja is tanúsította, hogy a férj különösen viselkedett a temetés alatt.
Az ügyésznek, Prestonnak nem kellett több ahhoz, hogy elrendelje az exhumálását, és új vizsgálatot indítson. Persze a férj vadul tiltakozott.

Végül Dr. Knapp és két másik orvos megállapították, hogy Zona nyakán fojtogatás nyomai láthatók, megrepedtek a csigolyái, és a légcsöve is összeroppant.

De még így se tudták Shue-ra vasalni a gyilkosságot, aki minden nyomot eltüntetett. Bizonyára azt hitte, simán megússza az ügyet.

Ahogy kezdetét vette a nyomozás, és egyre mélyebbre ástak a férfi múltjában, igencsak megdöbbentő dolgok láttak napvilágot Ugyanis Shue már kétszer is megnősült korábban, és az első feleség állította, hogy a férfi erőszakos volt bele és verte.

A második házasság nagyjából nyolc hónapig tartott, és ott is meghalt a feleség. Ráadásul a két házasság között Shue börtönben is ült, ahol azzal dicsekedett, hogy azt tervezi, hét felesége lesz.

Aztán valahogy az esküdtszék Shue-t bűnösnek találta és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiből nem sokat töltött a hűvösön, mivelhogy 1900 tavaszán kanyaró és tüdőgyulladás következtében meghalt.

Az anyuka, Mrs. Heaster 1916-ban halt meg, de halála napjáig szentül állította, hogy a lánya szelleme segített kézre keríteni a gyilkosát.

forrás: noiportal.hu

http://rejtelyekszigete.com/szellem-aki-lebuktatta-sajat-gyilkosat/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4803
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 1 éve, 2 hónapja  
.


Hihetetlen, de mégis megtörtént


Az 1974-es év egyik estéjén az Osztrák Ludwig házaspár 6 éves kisfia Martin épp elalváshoz készülődött. Édesanyja szokás szerint betakarta, aztán valami egyszerű oknál fogva már nem emlékszik pontosan miért, az ágy szélénél lévő széket a szoba másik sarkába tette. Martin nem hagyta annyiba a dolgot. - "Mama kérlek ne, ott szokott ülni az a néni " - mint minden anya Sofie is jól tudta, hogy a kisgyerekek fantáziálnak, világukat benépesítik mindenféle csodafigurák. Aztán inkább csak azért, hogy kedvébe járjon Martinnak a lefekvés nem éppen örömteli perceiben megkérte, hogy meséljen neki a néniről. Eleinte félvállról vette az egészet, ám amikor a kisfiú egy magas karcsú hölgyről kezdett beszélni, aki zöld fülbevalót viselt és hosszú lábai vannak, furcsa érzés kerítette hatalmába. Martin elmesélte, hogy a széken ülő nénivel beszélgetni szokott.

Megpróbált napirendre térni a kisfia teljesen gyanútlan elbeszélése felett bár ez cseppet sem volt könnyű. Martin ugyan is az ő nagymamájáról adott hajszálpontos és félreérthetetlen leírást, akit sohasem láthatott, hiszen Martin születése előtt a nagymama meghalt. Az édesanya végignézte a meghitt családi fényképeket és talált köztük egy olyat, amely nem sokkal a nagymama halála előtt készült. Ezt a fotót aztán mintegy véletlenül ottfelejtette az ebédlőasztalon. Más nap délelőtt titokban figyelte játszadozó kisfiát. Amikor Martin végül rábukkant a képre, kezébe vette, csak bámulta, bámulta, míg végül boldogságtól ragyogó arccal kijelentette: "Mami ez az a néni, aki az ágyam mellett szokott ülni". És visszatette a képet, oda ahol találta, aztán folytatta a játékot, mintha mi sem történt volna. A fent leírt tényeket időközben már a felnőtt Martin is megerősíti, mi pedig nem tehetünk mást csak csodálkozhatunk, mennyire érthetetlen nekünk, földi halandóknak ezek a titokzatos túlvilági erők.
(forrás:metafizika.hu) 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.12 20:35 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4823
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
"ÜZENET A TÚLVILÁGRÓL" elhunytakkal kapcsolatos 1 éve, 2 hónapja  
.

Túlvilági üzenetLondonban 1882-ben alapították az első parapszichológiai kutató társaságot (Society or Psychical Research), amely a mai napig létezik, és jó, ha tudjuk: nem lángoló szemű, zavaros agyú amatőrök gyülekezete, hanem a tagjai igazi kutatók voltak akkor is, és azok ma is.

Már az alapítók között is a kor neves professzorai voltak túlsúlyban, méghozzá olyan egyetemekről, mint az oxfordi vagy cambridgei.

Az öt alapító: Edmund Gurney, A. W. Verrall, Henry Butcher, Frederick Myers és Henry Sidgwick érdekes kísérletbe fogott. Az urak részben még életükben, részben a haláluk után úgy döntöttek, hogy üzenetet küldenek odaátról.

A tudósok nem egyszerre haltak meg - Gurney 1888-ban, Myers 1901-ben, Sidgwick 1906-ban, Verrall 1912-ben.

De az életükben kigondolt összeesküvést végrehajtották. Ravasz tervük az volt, hogy nem egyszerűen üzennek, hanem...

De lássuk inkább a részleteket.


Mivel ők öten a Társaságban töltött éveik során főleg a túlvilági üzenetekkel foglalkoztak, ezek összes technikáját, módszerét és érdekes esetét ismerték, és még életükben kapcsolatban álltak a kor híresebb médiumaival, spiritisztáival és paraképességű személyeivel -, úgy döntöttek: kizárólag az üzenetekre, a transzkommunikációra összpontosítanak.

Elhatározták, hogy haláluk után mindnyájan keresnek majd maguknak e világi, itt élő médiumot, akin keresztül üzenhetnek. Méghozzá keresztben, vagyis egyikük sem üzeni a teljes szöveget, a teljes tudnivalót, a totális üzenetet, hanem annak csak egy részét.

A később Keresztüzeneteknek (Cross Correspondences = keresztlevelezés) nevezett akció 1906-ban kezdődött.

Egy brit médium-asszony fedezte fel magában a késztetést, hogy valaki üzen a túlvilágról és neki azt papírra kell vetnie a szokásos, úgynevezett automata írással. Szinte géppé lett, az ismeretlen erő utasításait teljesítette, írt és írt.

A feladó állítólag Frederick Myers volt, aki akkor már öt éve nem volt az élők sorában. De működni kezdtek a többiek is; haláluk után Myers másik négy társa is üzenni kezdett.

Az üzenetek száma az első, igen intenzív évtizedekben " majdnem a második világháború kitöréséig! " meghaladta a háromezer-kétszázat. De szórványosan jelentkeztek még, egészen a hetvenes évek elejéig.

Nagyon kitartónak bizonyultak, hiszen öten több ezer üzenetet küldtek különféle médiumon és módszeren keresztül, több világrészbe, több mint hatvan éven át!

A módszer, amit kigondoltak, meggyőzhette a kétkedőket is.

Az üzenetek ugyanis mindig csak töredékek voltak. Sok médiumtól kellett összeszedni később a részleteket, hogy az öt ember különböző időpontban küldött több ezer üzenete végre értelmes egésszé álljon össze!

Myers és a többiek ezt néha jelezték is. Szövegükben itt-ott felbukkantak félmondatok, amelyekben megnyugtatták az üzenetet olvasókat: tegyék csak el a szöveget, ha valamit nem értenek, majd kiderül a "többi részletből".

Kezdetben persze senki sem tudhatta, hol vannak, mikor érkeznek, milyen úton jönnek "át" azok a hiányzó részletek.. De az évtizedek során kialakult egy átlátható és érthető kép.

A csalás már csak azért is kizárható, mert Myers és társai nem egy alkalommal olyan nehéz, tudományos szöveget is közöltek, amit a gyakorta nem túl művelt (hisz - csak eszközként használt) médium nem is érthetett, nem érhetett fel ésszel.

Hogy az őket túlélő, itt maradt kollégáik, a Társaság többi tagja és mások is belássák, valóban az "ötök" üzennek, olyan dolgokról is szót ejtettek, amelyekről vagy csak ők és a Társaság bennfentesei tudtak, vagy eleve az általuk művelt szakterületre vonatkozó, nem széles körben ismert információk voltak.

Ezenkívül betettek a szövegbe idegen nyelvű részleteket is. Így latin, görög stb. idézetet, szövegrészletet. A gyengén képzett médiumoknak fogalmuk sem lehetett arról, ezek mit jelentenek, és miért éppen ott bukkannak fel a szövegben, ahol.

Ki kellett zárniuk azt a vádat, hogy az egész üzenetközvetítés nem is létezik, hogy csalás, hogy maguk a médiumok "gyártják" a "túlvilági szövegeket", mert így akarják felhívni magukra a figyelmet, így próbálnak pénzt és hírnevet szerezni.

Igyekeztek bizonyítékot szolgáltatni arra, hogy az üzenetek valóban a túlvilágról jönnek, olyan személyektől, akik itt éltek, de földi létük megszűntével átkerültek "oda".

Bizonyítani akarták, hogy ők és nem mások az üzenetküldők, hogy előre eldöntött módon és tartalommal is lehet üzenni; hogy van túlvilág; hogy az ember ott tovább él; hogy nem veszíti el tudatát az "átkerülés" folyamán, és azok a dolgok, amelyek itt érdekelték, ott is érdeklik, sőt foglalkozhat is velük.

forrás: nemere.hu
Szellemvilág
https://rejtelyekszigete.com/tulvilagi-uzenet/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.21 20:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat