Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Mit üzen a betegséged ? (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Mit üzen a betegséged ?
#4275
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 8 hónapja  
.

Magas vérnyomás lelki okai


A vérnyomás az ember dinamikájának módját és mértékét jelzi. E jelenséget a vér és annak útját behatároló véredények kölcsönös egymásra hatása idézi elő. A véredények azon korlátoknak felelnek meg, melyek tulajdon lényünk kibontakoztatásának szabnak határt. A túl alacsony, illetve magas vérnyomású ember egyaránt kitér a konfliktusok elől, ahelyett, hogy megoldásukon munkálkodna.

A ma­gas vérnyomás egy adott tevékenység szüntelen elképzelése nyomán jön létre, ám anélkül, hogy e tevékenységet véghez vinnék, azaz cse­lekvésben realizálnák, így tartós feszültség, állandó izgalmi állapot alakul ki, melyet a véghez viendő teljesítmény iránti elvárás hatványo­zottan ébren tart.



A túlzott feszültségi állapot révén rövid ideig tetemes mennyiségű energia áll rendelkezésre, ez azonban mégsem kerül fel­használásra, s így állandó magasfeszültségként marad fenn.



Amint egy problémát érintünk, vérnyomásunk emelkedni kezd, de rögtön csökkenő tendenciát mutat, ha a konfliktusról beszélhe­tünk. Elegendő csupán elképzelnünk valamely fizikai tevékenysé­get vagy nyomasztó helyzetet, vérnyomásunk máris felszökik.



Modern életünk fokozott pszichoszociális stresszhatásai, az elfoj­tott agresszív indulatok, felháborodás, félelem és düh nagymérték­ben hozzájárulnak a vérnyomás emelkedéséhez. A huzamos lelki megterhelés szintén tartós magasfeszültség kialakulásához vezet­het. A magas vérnyomású ember örökös várakozási feszültségben él, megpróbál teljesítményével kitűnni, tökéletesen megfelelni a maga és mások elvárásainak. Higgadtnak tűnik, pedig nem az.



Személyiségének megzabolázatlan megnyilvánulásait a valóság­ban csupán elfojtja. Neveltetése megakadályozza abban, hogy őszin­tén kinyilvánítsa érzelmeit. A magas vérnyomású ember cselekvésbe menekül, anélkül viszont, hogy tényleg megtenné a lényeges lépést s így megszabadulna a konfliktustól. A teljesítményről és helyes visel­kedésről vallott merev elképzelései belső feszültségének fokozódásá­hoz vezetnek.



Az ilyen egyén társadalmi szempontból tökéletesen alkalmazkodóképes, felelősségtudó és lelkiismeretes, pedig látszóla­gos higgadtsága mögött mélyen gyökeredző agresszív indulatok hú­zódnak, és teljességgel képtelen arra, hogy igazi érzelmeinek kifejezést adjon.



A magas vérnyomás férfiaknál gyakrabban fordul elő, s a külsőleg megnyilvánuló úgynevezett „önuralom” végső soron szívinfarktushoz vezethet. Az önuralom e formája ugyanis a vérerek összehúzódását váltja ki. A vér nyomása és az összeszűkült erek általi ellennyomás a kiegyenlítődésnek igencsak ingatag módját hozza létre, mely előbb-utóbb katasztrófába torkollik.



De magas vérnyomást idézhet elő az erek rugalmasságának csök­kenése is, például az érfal elmeszesedése révén. Ilyenkor korral összefüggő magas vérnyomásról beszélünk. Bár ennek nem kell szükségképpen így alakulnia, időskorban sokan elvesztik rugalmas­ságukat, a körülményekhez való alkalmazkodóképességet. Minden­nek testi megnyilvánulásaként az erek megmerevednek.



Összefoglalva: Vérnyomás (magas) – túlfokozott dinamika, elfojtott ag­resszió, fegyelmezett érzelmek, becsvágy, a rugalmasság hiánya



Amit tenni kell


A magas vérnyomásban tehát az a felhívás rejlik, hogy próbál­junk rugalmasabbak lenni, szabaduljunk meg a nagyravágyástól, hogy szüntelenül többet akarjunk elérni, miközben bensőleg egyre inkább megmerevedünk. Állandó feszültségben élünk ahelyett, hogy inkább az érzelmek szavára hallgatnánk s nem szalasztanánk el többé a helyeset, miközben hibásan cselekszünk.



E felhívás azt is magában foglalja, hogy önmagunkkal szemben is szabadon érvényre juttassuk érzelmeinket, szeressük magunkat, miközben másokkal is „szívélyesebben” viselkedünk. Ha meg­tesszük, amit meg kell tennünk, a belső feszültség is alábbhagy, ami jótékony hatást gyakorol a magas vérnyomásra

Forrás: otthonigyogymodok.hu

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
http://elozoeletek.net/magas-vernyomas-lelki-okaiii/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4347
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 4 hónapja  
.


Három út van, hogy egészségesen élj és jól is érezd magad. Ez azzal jár együtt, hogy magadon is dolgozz, de hosszú távon a befektetés megtérül.



Íme, a három módszer, amit három ezer éven keresztül teszteltek:

1. Figyelj a gondolataidra. Tölts el minden este 5 percet azzal, hogy leírod, hogyan érezted magad azon a napon. Ne felejtsd el a tapasztalataidat és az érzéseidet. Milyen a negatív jellemvonásokat találsz magadban? Mit szeretnél tenni másnap, hogy ezeket a jellemvonásokat megváltoztasd és javíts magadon? Nagyon fontos, hogy mindent leírj.

2. Próbálj olyan dolgokra gondolni, ami boldoggá tesz. Ez a pozitív gondolkodás csodája. Mikor olyan dolgokra gondolsz, amit szeretsz, a rezgéseid frekvenciája megváltozik, és a szervezet elkezdi önmagát gyógyítani. Még jobb, még több jó dolog történik az életed során, csak azért mert minden amire gondolsz valósággá válik, még azok a problémák is, amik zavarnak. Koncentrálj tehát arra, amit szeretsz és nézd, ahogy megváltozik körülötted minden.

3. Próbáld ki a meditációt. A meditáció során a test és a lélek is megpihen és gyógyítja önmagát.

A betegség egyszerűen saját testünk jelzése a helytelen (vagy inkább előnytelen) életmódunkról. Először szorongásban, félelemben és negatív gondolatokban jelenik meg. Csak akkor, ha nem vesszük észre és kezdünk el dolgozni magunkon, jön a következő, erősebb jel fizikai tünetek formájában, hogy elgondolkodj azon, mit is csinálsz rosszul. Csak a hasznos és értelmes dolgokat hagyd meg az életedben. Mert minden, ami neked hasznos, mások számára is hasznos lehet.

Forrás: http://www.stylemagazin.hu/hir/Gyogyito-gondolatok/9688/erdekessegek/lelekhangok/erdekessegek

http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erdekes--szep-dolgok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4364
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 4 hónapja  
.

Mit üzen a betegséged?


Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, mondja a mondás és ez mennyire igaz., a fiatalság a Lélekben lakozik..
Egyre fiatalabb korban betegszenek meg az emberek, s a halálozási arány is egyre zsengébb korú embereket érint. S ilyenkor sopánkodunk, kétségbe esünk, s reménykedünk, hogy hátha minket nem ér el a baj. De nem ez a megoldás!
A megoldás kulcsa szintén a mi kezünkben van, a megoldás bennünk lakozik.

Ha egészségesen élünk, ha tudatosan figyelünk testünk, szellemünk és lelkünk táplálására, s vállaljuk a felelősséget, hogy a betegség egy jelzés, s üzen nekünk, hogy letértünk a saját utunkról, akkor van esélyünk meggyógyulni.
De ehhez meg kell állni, meg kell pihenni, befelé kell fordulni, meg kell tanulni a belső szemünkkel látni, meg kell keresni a bennünk lévő belső gyógyítót, járni kell a "Hős útját", ami a mi utunk, aki ahhoz, hogy előre haladhasson, visszafelé tekint, szembenéz árnyékoldalával, összegzi az átélt tapasztalatait, s integrál. S bizony rá kell jönnünk, hogy a betegség is értünk történik, hogy változtassunk!

Ugyanazon szintről egy probléma, mely kihívás ezen utazás során, a betegség nem oldható meg.
Ha változunk, kilépünk komfortzónánkból, megkeressük a betegség valódi okát, mely testi tüntetek formájában beszél hozzánk, s meghalljuk, megfejtjük üzenetét, őszintén megbeszéljük magunkkal a lehetőségeket, akkor van esély!
Az egészség azt jelenti, hogy egész-ségben, egységben, harmóniában vagyunk testünkkel, lelkünkkel és a világgal. Mihelyt két-ség, bizonytalanság jelenik meg bennünk, s kétségbe esünk, máris okot adunk a betegség kialakulásának.
Minden betegség és elváltozás mögött pszichés, lelki okok húzódnak meg mélyen, melyek először viselkedés szinten nyilvánulnak meg (makacsság - izületi merevség; bizonytalanság érzet - egyensúly rendszer és egyéb érzékszeri problémák; érzelmi elfojtás - szívproblémák), majd egy idő után már a testi tünetek is felfedezhetőek.
Feladatunk tehát rájönni, hogy milyen lelkiállapot rejlik a fizikai tünetek mögött, melyeket ezután már tudatosan tudunk figyelni és változtatni.
http://leleknyitogato.wordpress.com/category/egeszseg-betegseg/

http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/uj-jo-weboldalak-es-erdekessegek-10.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.23 22:36 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4467
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve  
.


12 gyakori fájdalom, ami lelki okokra vezethető vissza


A feszült, stresszel teli hétköznapok egyes személyeknél pszichoszomatikus tüneteket is produkálhatnak, amelynek hátterében egy régóta húzódó, megoldatlan lelki eredetű probléma állhat. És ezt már tudományosan is alátámasztották, hiszen az érzelmek hatással vannak a testi egészségre is. Most kiderül, hogy mely fájdalomtípusok, milyen lelki eredetű, negatív érzésekkel hozhatók összefüggésbe.


1. Fejfájás


Arra figyelmeztet, hogy többet kell pihenjünk. Legtöbbször a napi stressz, a felgyűlt feszültség okoz fejfájást. Legyünk nyitottak, figyelmesek, vegyük észre a lehetőségeket, és higgyünk abba, hogy minden problémát meg lehet oldani.

2. Fájdalom a nyak tájékán


Ez arra utalhat, hogy gondot okoz a megbocsátás, de magunkkal sem tudunk megbékélni. Ilyenkor gondoljunk azokra a dolgokra, amelyeket nagyon szeretünk, és amiket a közeli hozzátartozóink is imádnak.

3. Vállfájás

Ez a kellemetlen panasz is egy erős, megoldatlan érzelmi problémára utalhat. Beszéljünk ezekről a nyomasztó dolgokról a szeretteinkkel, ez segíthet.

4. A hát felső részének fájdalma


Ha gyakran érzünk fájdalmat a hátunk felső részén, valószínűleg azt érezzük, hogy nem szeretnek igazán bennünket, vagy aki számunkra kedves, nem viszonozza a szeretetünket, közeledésünket.

5. A hát alsó részének fájdalma

Ez esetben az aggódás tárgyát a pénz, az anyagi javak jelenthetik. Hogy enyhítsünk a panaszokon, osszuk jobban be a pénzt, spóroljunk.

6. Könyökfájás


Ha ezzel a kellemetlen tünettel találkozunk, akkor valószínűleg nem szeretjük a változásokat az életünkben.

7. Kézfájás


A kéz a másokkal való kapcsolattartásra, ismerkedésre utal. Ha gyakran megfájdul a kezünk, akkor annak az lehet az oka, hogy nem szeretnénk mások felé nyitni, új embereket megismerni. Ahhoz, hogy ez a panasz megszűnjön, változtatnunk kell, legyünk barátságosak, ismerjünk meg új embereket.

8. Csípőfájdalom

Ez annak tudható be, hogy nem akarunk továbblépni az életben, túlságosan, görcsösen ragaszkodunk a megszokott életvitelünkhöz. Félünk döntéseket hozni. Ne halogassunk semmit, változtassunk az életünkön, hiszen sosem késő.

9. Térdfájás


Ennek több oka lehet, de az is előfordulhat, hogy ebben az esetben a beképzeltség, az egoizmus okozza a problémát. Kissé vegyünk vissza, legyünk szerényebbek, és vegyük észre másokban is a pozitív tulajdonságokat.

10. Csuklófájás

Ezt a negatív érzelmet úgy hívják, hogy féltékenység, ez okozhatja a fájdalmat.

11. Bokafájás

Meglepő módon e mögött a romantika hiánya húzódhat. Ha szeretnénk enyhíteni a tüneteken, akkor lepjük meg kedvesünket pár szép szóval, ajándékkal, virággal.

12. Lábfájás


Ezt leginkább a depresszió, a negatív gondolatok, a pesszimizmus okozhatja. Inkább vegyük észre az apró szépségeket, utána jobb lesz minden.
http://filantropikum.com/12-gyakori-fajdalom-ami-lelki-okokra-vezetheto-vissza/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4520
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 1 éve, 11 hónapja  
.


Mit üzen a fájdalom? A fájdalmak lelki háttere



A betegségnek mindig célja és jelentése van, ezért helyet kell kapnia életünkben. A negatív tapasztalat olyan, mint egy külföldi nagykövet, mindig fontos információt hordoz. Szellemi, érzelmi vagy testi zavarról tudósít. Legyünk alázatosak a betegséggel szemben, mert amit meg akar tanítani nekünk, az nem más, mint az egység szentségének helyreállítását akadályozó gondolatminták, érzéstípusok megváltoztatása.
A gyógyulás megköveteli tőlünk, hogy minden tapasztalatunkban " pozitívban és negatívban egyaránt " megtaláljuk a jelentést. Gyógyulásainkat szenvedéseink teszik végérvényessé.
A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni; tenni kell; a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt. A betegség kimenetele épp attól függ, megtesszük-e időben az önbeismerést.


Ágyéki fájdalom


Húgyúti fertőzés, vesetályog, vesekő, veserák, vese vénás trombózisa, policisztás vesebetegség, prosztatarák, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás, akut bakteriális vesegyulladás, akut vesemedence-gyulladás, vese körüli tályog, zsákvese, vesesejtes karcinóma, vesefertőzés, colitis ulcerosa, lépmegnagyobbodás, lép gyulladása, övsömör, ágyéki sérv, veseinfarktus, ideggyök irritációja, izomfájdalom és húgyúti rák okozzák az ágyéki fájdalmat.
Lelki okai: gyenge jellem, rettegés, elcsigázottság, exhibicionimus, kellemetlen szexuális élmény, téboly, rigorózusság, elfojtott elégedetlenség, túlzott hatalomvágyás, tudatalatti túlszárnyalási kényszer, tudatalatti erotikus vágy, tudatalatti érzelmi tabuk, családi kötelezettségek miatti szorongás.
Mentális okai: mások szapulása, Isten iránti harag miatti bűntudat.


Alhasi fájdalom

Autoimmun petefészek-gyulladás, húgyhólyag karcinómája, Chlamydia-fertőzés, diverticulitis, méhen kívüli terhesség, endometriózis, gyulladásos kismedencei fájdalom, irritábilis bél szindróma, vetélés, neuroectodermalis tumor, petefészekrák, petefészekciszta, kismedencei gyulladás, polyembryoma, vesekólika, trichomoniasis és húgyúti fertőzés okozzák az alhasi fájdalmat.
Lelki okai: kényesség, más félelmeivel azonosulás, elfojtott tettrekészség, túlzott konokság, kárhozat miatti szorongás.
Mentális okai: megalkuvás, nyíltságra képtelenség, állandó önigazolás, lehallgatottság tévhite, átok miatti mentális trauma, tudatalatti kitörni akarás, kéretlen véleménynyilvánítás.


Alkarfájdalom

Cukorbetegség, perifériás artériás betegség, perifériás neuropátia, kémiai anyag okozta égés, égési sérülés, perifériás idegek traumája és összenyomatása, ínhüvelygyulladás, törés, izomláz, plexus brachialis sérülése, hideg, agyérbetegség, alkar és kar sérülése.
Lelki okai:késlekedés, szégyenlősség, kiszolgáltatottság magasabb hatalmaknak, tudatalatti uralkodás, családi környezet miatti túlzott elégedetlenség.
Mentális okai:hatalommal való visszaélés, feladás, ellenségkép-teremtés téveszméje, értéknélküliség, elfojtott sorssal szembeni belső ellenállás.


Fejfájás


Magas vérnyomás, a szem betegségei, homlok- és orrmelléküregek gyulladásai, agydaganat, idegrendszeri fertőzés, lázas megbetegedés, agyvérzés, agyrázkódás okozhatja a koponyán belül érzett fájdalom leggyakoribb formáját.
Lelki okai: gyötrelem, anyagi gondok, hirtelen haragúság, elfojtott feszültség, önmegadás, teljes erőtlenség, tudatossággátló érzelmi görcs miatti szenvedés, anyagi manipuláltság miatti gátlás, öregséggel szembeni belső ellenállás miatti gátlás, egyhangúság miatti szenvedés.
Mentális okai: zavarodottság, lélek és ész közti ellentét, alávalóság szándéka, spirituális meggyőződés hiánya, elfojtott önutálat, ledegradálás, elfojtott szellemi vibrálás.


Fülfájdalom


A külső hallójárat, a középfül és a belsőfül betegségeiben kialakuló fájdalom, mely gyakran együtt jár légúti hurutos betegségekkel.
Lelki okai: életöröm hiánya, szégyenérzet, ártó érzések, gyermek túldédelgetése, szexuális érdeklődés hiánya, túlzott otrombaság, tudatalatti félelem a megcsaltságtól, tudatalatti szégyenkezés, megrendszabályozottság miatti félelem, közéleti szereplés miatti gátlás, jóvátehetetlen mulasztás.
Mentális okai: perlekedés, korlátozást nem tűrés, jelen életbeli bűnös ki nem mondott szavak.


Állandó altesti fájdalom

Krónikus vizeletretenció (az akaratlagos vizeletürítés képességének hiánya), húgyhólyag tumorok, krónikus vastagbél- gyulladás, a vastagbél tasakos kiboltosulása, vastagbélpolip és petefészekciszta okozzák az állandó altesti fájdalmat,
Lelki okai:megtévedés, boldogságelérés nehézsége, nőgyűlölet, elfojtott öngyűlölet, értelmetlen ragaszkodás miatti gátlás, megbélyegzés miatti szorongás.
Mentális okai: negatív gondolkodás miatti hitehagyottság.


Gerincfájdalom


A gerinc melletti kisízületekből (kisízületi belhártya becsípődése az ízület felszínei közé) eredő rossz mozdulat, Bechterew-kór, gümőkóros gennygyülem, csigolyatörés, áttétek, myeloma multiplex, sérülés, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, szkleroderma és tuberkulózis miatt jelentkező heves, nyilalló gerincfájdalom átmeneti mozgásképtelenséget okoz.
Lelki okai: kín, félelem az ösztönszerűtől, túlzott pimaszság, haragtartás miatti szenvedés, istenverés, érzelmi befolyásoltság, félelem az anyagi javak elvesztésétől, vesztes-szerep, bosszúság ártóimpulzusa, sikertelenség tévhite miatti szorongás.
Mentális okai:mások provokálása, tisztátalanság tévhite, hatalmi téboly, világgyűlölet, szeretettelenség miatti hitehagyottság, önellentmondás, hitehagyottság miatti élettagadás, kétbalkezesség tévhite, felelősségre vonás.


Mozgásszervi fájdalom

Polymyalgia rheumatica, bakteriális és vírusos fertőzések, vérmérgezés, intenzív mozgás, sérülés, kábítószer, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, lupus, fibromyalgia és krónikus fáradtság szindróma okozzák az általános mozgásszervi fájdalmakat.
Lelki okai: szeretethiány, fájó szeretet, haszonélvezet, hatalmi harc, hiábavalóhoz ragaszkodás, tudatalatti konokság, tudatalatti rajongás, szerelmi presztízsharc, más által betáplált kiborulás, átokimpulzus miatti elhagyatottság, visszatérő krónikus betegségek miatti szorongás.
Mentális okai: spirituális fejlődésképtelenség, szexuális vágyálom miatti bűntudat, erkölcsi megtévelyedés miatti negatív jövőkép, vágyak azonnali kiélése miatti bűntudat, végig nem gondolt ötletek.


Állandó gyomortáji fájdalom


Reflux betegség, gyomortáji sérv, akut és krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, gyomorkapu-szűkület és májgyulladás idézik elő az állandó gyomortáji fájdalmat.
Lelki okai:más tettei miatti bűnösségérzet, elfojtott uralkodóhajlam, túlzott közeledési vágy, pusztító erő átokimpulzusa, átok miatti odaadási képtelenség, túlzott érzelmi manipuláció, sértés miatti szorongás, gyermekkori negatív mentális élmények miatti szenvedés, félelem miatti önlezárás, társ felvállalhatatlansága miatti szenvedés, egyensúlyvesztés, elfojtott félelem valódi önmaga megmutatásától.
Mentális okai:elmét korlátozó hiedelmek, mágikus erőfitogtatás, túlzott rivalizálás, fárasztó munka miatti negatív jövőkép, lelki diktátum miatti negatív jövőkép, túlzott mentális szétforgácsolódás, komiszság miatti ártószándék, apaság elutasítása miatti bűntudat, elfojtott élettagadás, mindenkin átgázolás miatti bűntudat.


Állandó hátfájás

Porckorongsérv, degeneratív ízületi betegség, spinalis stenosis, sérülés, rák, fertőzés, törések és gyulladásos betegségek idézik elő az állandó hátfájást.
Lelki okai:bezártság, jelen életbeli el nem ért anyagi célok, szexuális kizsákmányoltság, kényszerből tett szívesség, tudatalatti sértődékenység, szorongás miatti kötődésvágy, tartozások miatti félelem, gátlás miatti magány.
Mentális okai:sikerkényszer, tervezésképtelenség.


Állandó nyaki fájdalom


Nyaki nyirokcsomó-gyulladás, ciszta, arthritis, nyaki spondylosis és rossz alvási technika okozzák az állandó nyaki fájdalmat.
Lelki okai:borzongás, kedélytelenség, sors miatti siránkozás, felgyülemlett indulatok, félelem a döntéshozataltól, letargikusság, elfojtott anyaságérzés, utálatos viselkedés ártóimpulzusa, szellemi megterhelés miatti szorongás, botrány mi- atti szenvedés, megrázó élmény miatti gátlás, férj elvesztése miatti félelem.
Mentális okai:intellektuális merevség, tudatalatti kételkedés, naivitás, elfojtott meghasonlottság.


Homlokfájás


Cukorbetegség, fejfájás, kiszáradás, tenziós fejfájás, migrén, perifériás neuropathia, leégés, tompa trauma, égés, agyidegek traumája, hideg, cerebrovascularis, fénytörési hibák, klaszter fejfájás, orrmelléküreg- gyulladás, temporális arteritis, subarachnoidealis vérzés, agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás és magas vérnyomás okozzák a homlok fájását,
Lelki okai:rosszindulat, kapcsolathiány, gőg, erkölcsi vétség, elhárító magatartás, értelmetlen ragaszkodás, nemkívánatosság, hevülékenység, túlzott szemérmesség, elfojtott makacsság, elfojtott vérengző hajlam, vesztes-szerep miatti gátlás.
Mentális okai: hatalmi komplexus, leköteleződés, nyersesség miatti bűntudat, elfojtott belső hang.


Állkapocsfájdalom

Angina, arthritis, klaszter fejfájás, ciszták, törés, szívroham, migrén, középfülgyulladás, sinus-elváltozások, fogcsikorgatás, fogzás, temporomandibularis ízületi betegségek, fogfájás, trigeminusz neuralgia, fertőzés, tályog, fogak összeillesztési hibái, sérülés és tumor okozzák az állkapocs fájdalmát.
Lelki okai: önközpontúság, baj okozása, elfojtott lázadás, túlzott anyagi határozatlanság, túlzott világtól elhatárolódás, titkos szerelmi viszony utáni sóvárgás, elkallódás miatti szenvedés, túlzott kiszolgáltatottság.
Mentális okai: akaratosság tévhite, tudatalatti rágódás, fantáziavilágban élés, követelődzés.


Forrás: Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2017.



Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.05.10 21:29 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4548
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 1 éve, 8 hónapja  
.


A fizikai testben megjelenő betegségekről



Talán ma már az orvostudomány is kimeri mondani, hogy a testben megjelenő betegségeknek lelki okai vannak. Egyre többet halljuk ezt orvosoktól. Igaz az is, hogy a lelki okokat megtalálni, nem mindig könnyű, de a testi tünetek megszüntetéséhez szükséges. A theta konzultációk alkalmával sokszor ez az egyik feladatunk.

Egyre többen fordulnak hozzám mostanában testi tünetekkel, betegségekkel. Azt is megfigyeltem az elmúlt hetekben, hogy egyre komolyabb problémákkal érkeznek a kliensek. Sokszor az orvosi diagnózissal a kezükben, kétségbeesve keresnek meg, hogy mit lehet tenni?

Szóval nagyon fontos azt a tényt elfogadnunk, hogy testben élünk. Minden, ami a lelkünknek fáj, feldolgozhatatlan, előbb vagy utóbb megjelenik a fizikai testben.

Nem nagy dolgokra kell gondolni elsőre. Mondok egy példát: amikor fáj a torkod például vagy köhögsz, akkor az orvos azt mondja neked, megfáztál. Ami lehet igaz is. De lehet olyan ki nem mondott dolgok testi lenyomata, ami ott maradt bent, és ezért megborítja az energia rendszeredet.

Amikor például félelmeid vannak nőként az anyasággal kapcsolatban, vagy bántalmaztak, vagy "csak" megcsaltak, akkor a női szervek érintettek első sorban. Tehát a rengeteg ciszta mögött mondhatjuk, hogy a civilizáció áll, de valójában olyan lelki blokkok, amelyeket fel kell deríteni ahhoz, hogy a ciszta onnan eltűnjön.

Amikor nagyon fáj a derekad, a keresztcsontnál, akkor sokszor igazából azért fáj, mert nem a Te életedet éled. Valakitől a családban átvállaltál olyan dolgokat, amelyek Neked terhesek. Ezek sosem tudatos programok, hitrendszerek, ezek mindig tudat alatt futnak.

A betegségek mögött sokszor a szeretethiány van. Az a szeretet hiány, ami a betegség megjelenésével oda vonja Rád a figyelmet, és sokan ezért tartják magukat beteg testben. Hiszen, amikor valaki beteg, akkor a figyelem felé fordul és a vele egy kis plusz szeretet.

A "szegény én" energia is itt tudja tartani a betegséget, ameddig nem lesz elég az "áldozat vagyok" szerepből, addig újabb és újabb testi panaszok nehezítik az életed.
Én azt mondom, hogy minden, ami a testben megjelenik, jelzés.

Persze ennek vannak enyhe és durva fokozatai. Amikor hirtelen a semmiből azt hallod, hogy rákos vagy, akkor ott sok-sok apró jelzés elkerülte a figyelmed, mert a test mindig jelez. Nagyon fontos az a hozzá állás, hogy megértsük: a testi betegségek csak tünetek.

Amikor hozzám fordulnak különböző betegségekkel, akkor a theta konzultáció során felderítjük, kiderítjük, hogy mi és mikor aktiválta az adott tünetet. Amikor ezt megtaláljuk és oldjuk, meggyógyítjuk a tudatalattiban, akkor a test leköveti a gyógyulást.

Aztán a következő lépés megnézni azt a helyzetet, amikor egészséges vagy. Mi történik akkor? Mit változtatnál meg az életedben magadért? Választanád már magad?

Szinte az esetek nagy részében, amikor a fizikai test nem gyógyul, arról van szó, hogy nem tudják elképzelni, hogy mi fog történni a gyógyulás után.

Ez pedig a kulcs a gyógyuláshoz.

Szóval, bármi is jelenik meg a testben, annak lelki oka van. Lehet az régről hozott gyermekkori trauma. Lehet gyermekkorban elveszített szülő fel nem dolgozott gyásza. Lehet sokszor lelkiismeret furdalás, bűntudat. És sokszor olyan programok is, mint például nem haladhatom meg a szüleimet…

Érdemes tudatosan figyelni a test működését, mert nagyon precízen van megalkotva.

Írta: Nyiri Helga (harmonet.hu)

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
Egészség
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat