Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Mit üzen a betegséged ? (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Mit üzen a betegséged ?
#4115
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit jelez a test belső órája 3 éve, 4 hónapja  
.Mit jelez a test belső órája?Mindig hajnali kettőkor ébred fel? Nem véletlen! Ahogy az sem, ha rendre hasonló időpontokban fájdul meg a feje. Ismerje meg a kínai szervóra működését!

Az ősi kínai orvoslás szerint az egyes szervek meghatározott időpontokban érik el a teljesítőképességük csúcsát. Épp ezért érdemes ezekhez igazítani az étkezés, a sportolás és a pihenés időszakait, gondoskodva ezáltal a szervezet egyenletes energiaellátásáról és a test kiegyensúlyozott működéséről!Az energia nyomában

A kínai szervóra 12 részre van osztva:12 periódust és 12 szervet különböztetünk meg. A szervóra segít megismerni, hogy egyetlen nap leforgása alatt milyen módon változik a szervek aktivitása: pontosan, órákra bontva mutatja, mikor melyik szerv dolgozik vagy pihen, és éppen milyen élettani folyamat zajlik bennünk. Az adott szerven egy adott időpontban fut végig az energia, ilyenkor aktívabban működik, és ezt az orvoslásnál is figyelembe veszik. Ilyenkor hatékonyabbak az alternatív kezelési módszerek, mint az akupresszúra, vagy a különböző masszázstechnikák. Az is gyakori, hogy az adott időszakban éppen a test ellentétes pólusán lévő szervre lehet hatni, tehát például az epehólyag órájában a szív működését lehet kezelni.

1-3-ig máj: teljes erővel zajlik a méregtelenítés
3-5-ig tüdő: a tüdő aktív, a test ébredezik
5-7-ig vastagbél: a megtisztulás ideje
7-9-ig gyomor: ilyenkor kell tápanyagot juttatni a szervezetbe
9-11-ig lép-hasnyál: megkezdődik az inzulin termelése, a cukor lebontása
11-13-ig szív: ekkor érdemes sportolni
13-15-ig vékonybél: ekkor megy végbe az emésztés
15-17-ig húgyhólyag: bő folyadékfogyasztás javasolt
17-19-ig vese: ne terheljük mérgező anyagokkal a vesét
19-21-ig keringés: ekkor már nem ajánlott enni semmit
21-23-ig hármas melegítő: fontos, hogy ekkor pihenjen és aludjon
23-01-ig epe: ilyenkor nehéz epegörcsöt csillapítani

Aktív és passzív időszakok

A kínai szervórának akkor vesszük igazán hasznát, ha a 12 terület aktív és passzív időszakai szerint élünk, vagy legalábbis megfigyeljük azokat. A gyógyításnál növelni vagy éppen csökkenteni kell az energiát egy-egy szervvezetékben, annak függvényében, hogy a gyulladás vagy a pangás tünetei tapasztalhatóak-e.


2016. november 10. 09:15 - Astronet
http://www.astronet.hu/test-es-lelek/alternativ-kezelesek/mit-jelez-a-test-belso-oraja-104437
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.11.17 21:25 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4246
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 10 hónapja  
.

A fák gyógyító ereje
Öleld át a fát


A fákban gyógyító energia rejlik.
A természetből árad az energia
A fák különleges "gyógyítók" hiszen a legtöbbjük már több száz évet megélt.
Mindegyik fának különböző kisugárzása van, mindegyik másra használható.
Az emberi szervezet megérzi, hogy melyik számára az ideális fa.
Menj ki a természetbe, keresd fel a kedvenc fádat, öleld át,
áramoljon át az energiája feléd.
Amikor lelkedet elönti a kétség és a fájdalom, fordulj a természethez segítségért.
Sétálj a kedvenc parkodban, vagy a közeli erdőben, a lényeg, hogy a fák gyógyító energiái fonjanak körbe.
Minimum egy óra a zöldben,és a fák elszívják negatív gondolataidat, és feltöltenek pozitív életérzésekkel.
A fák valóban nagy erővel bírnak, légy nyitott, és meglátod, hogy milyen nagyszerű érzés frissülni a szabadban.

A fa tiszteletet övez, őserő


A fákat már az ősidők óta nagy tisztelet övezi. A kelták istenként imádták a fákat, és az indián kultúrában is jó szellemek lakoztak a fákban.
Vajon miért vonzódik az ember ennyire a fákhoz?
A mai tudomány is bebizonyította - csak a köztudatban nem terjedt el, megmagyarázhatatlan mivolta miatt, hogy a növények, fák megismerik az embert.
Finom elektromos érzékelőket helyeztek a növényekre és figyelték milyen jeleket adnak, ha gondozzák, vagy bántalmazzák. A kísérlet viszont még a tudósokat is meglepte: a fa megjegyezte ki bántja, és ki ápolja, és ha megjelent a személy a fa már reagált is! A fa megismerte bántalmazóját, gondozóját.
Nemrégen még megmosolyogtuk a régi civilizációk tudását, és az indián ősök szelleme csak mesének babonának tűnt, mára viszont egyre többen fogadják el, hogy az ember, halála után is él, akár segíthet is fiainak.
Az érzékenyebb, szenzibilisebb emberek ma is érzik, amit az ősi népek: A fáknak lelkük, szellemük van.
Képesek szeretet adni-fogadni, sőt akár gyógyítani is.
A fákkal való kommunikáció tudománya feledésbe merült és a fák nyelvét a modern kor embere már nem érti. De talán itt az ideje, hogy újra beszéljük a fák nyelvét, és tanuljunk, gyógyuljunk a fáktól.
Összekötik az eget a Földdel. Bölcs, szeretettel teli lények és örömmel segítenek az emberen. Ha kimész az erdőbe, vagy csak megérintesz egy fát, érzed: a fáktól az ember élete jobb!
A régi korok nagy bölcsei kérdéseket intéztek a fákhoz és válaszokat is kaptak. Miért ne tehetné ezt meg a mai kor embere, akinek nagyobb szüksége van az ősi bölcsességekre, mint valaha!
Ölelj át egy fát.
Az egyik legősibb és minden bizonnyal legegyszerűbb energetikai módszer: megölelni egy fát.
A fák ugyanis igen erős pozitív aurával rendelkeznek, amellyel képesek kitisztítani, feltölteni az emberi energiamezőt is. Bár minden fa hatása egyaránt pozitív, vannak fajták, amelyek előszeretettel "oldanak meg" emberi problémákat!


Bükk - Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább tíz percre.


Cseresznyefa - A párkapcsolati gátlásokat oldhatjuk vele, de segít a szexuális problémák megoldásában is. Érdemes a párunkkal közösen megölelnünk!


Fenyő - Nyugtató, energetizáló és gyógyító hatású. Kisebb-nagyobb testi és lelki nyavalyák esetén érdemes naponta megölelnünk egy fenyőt, az aurájában töltött minden perc gyógyító hatású.Gesztenye
- A gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.


Hársfa - A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is.


Kőris - A kőrisfa segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, és új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől.Szomorúfűz - Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon és az elváláson, emellett a depresszió ellen is megölelhetjük.Tölgy - A testi és a lelki méregtelenítést is beindítja a tölgy. Ez a fa segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat.Öleld át a fát! :-)Közzétette: www.fenyorveny.hu
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.05.22 19:54 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4255
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 9 hónapja  
.

A lélek üzenete: a betegségCikkünkből megtudhatjátok, hogyan jelez a lélek a testi tüneteken keresztül!

Az emberi szervezet intelligens rendszer, ahol semmi nem történik véletlenül.
A betegségeknek oka és célja van.
Megértve a betegség működését, jelentését, értékét, visszavehetjük a saját kezünkbe az életünk irányítását!A természet számos "nyelven" szól hozzánk. Folyamatosan üzenetet kapunk, és ha nyitottan figyelünk ezekre a jelzésekre egyre könnyebben eligazodunk a világunkban.


A betegség a testünk "nyelve", így a betegséget a tünetek nyelvén fejezi ki. Az "üzenetek" amelyeket testünk küld számunkra lehetséges, hogy először nagyon finom jelzések.


Amennyiben ezeket a finom jelzéseket észrevesszük és tudatosítjuk, hogy ezek a finom jelzések a testünknek a hírvivői, akkor ezekből a jelzésekből azt is kiolvashatjuk, hogy mit szükséges tennünk, hogy újra harmóniában éljünk.

Ilyen jelzőrendszer például az arc, a talp, a szem, hiszen minden mindennel összefügg.
Tehát a testünk folyamatosan jelez, szól hozzánk. Mindössze annyi a dolgunk, hogy megtanuljuk, megértsük és használjuk ezt a nyelvet.


A testünk annyira intelligens, hogy a betegségekkel, a tünetek nyelvével azt is megmutatja, hogy hol, életünk melyik területén van a hiba. Amikor megértjük ennek az üzenetnek a mélységét és teszünk is a változásért visszatér az egészség.

Akarata ellenére senkit nem lehet rákényszeríteni a változásra.

Választhatunk:
- TANULUNK- ezzel felismerve a betegség okát és célját és meghozni a döntést a változásra
- Azt mondjuk, hogy KÉPTELENEK VAGYUNK TANULNI- ezzel, kényszerítem a testemet újabb és újabb üzenetekre

A mostani életem, életkörülményeim a múltbéli szokásaimnak a következménye. Amennyiben az életemben a jövőben változást szeretnék, akkor a jelenben szükséges megváltoztatnom a szokásaimat.
Ugyanígy:
A mostani egészségem a múltbeli lelkiállapotomat tükrözi. Mi történt velem, hogyan éltem meg az elmúlt időszakban az életem kihívásait? A lelki fejlődésemben tanultam vagy éppen a problémáimat elfolyatottam, szőnyeg alá söpörtem. Egy ideig a szőnyeg alatt sok minden elfér, és amikor átesünk rajta, akkor épp ideje egy alapos nagytakarításnak!
http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/a-lelek-uzenete-a-betegseg-105225
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.06.15 20:07 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4256
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 9 hónapja  
.Ép testben ép lélek - a betegségek lelki okai


Valójában minden egészségügyi probléma egy-egy fontos üzenet, az egyszerű torokfájástól kezdve egészen a krónikus panaszokig!

Betegségeinket mi magunk idézzük elő azzal, hogy elfojtunk magunkban bizonyos érzelmeket, és hagyjuk, hogy mások erőteljes hatást gyakoroljanak ránk. A testünk újra és újra jelez, ám ha nem vagyunk hajlandóak tudomást venni a jelentéktelennek tűnő panaszokról, és nem változtatunk, akár a legegyszerűbb megfázás is komoly betegségbe torkollhat.Térdfájdalom

Az ok: Panaszai abból adódnak, hogy mereven ragaszkodsz az elképzeléseidhez. Ráadásul arra vágysz, hogy mindenki egyetértsen veled.
A megoldás: Tedd fel magadnak a kérdést: ki az, akinek túlságosan meg akarsz felelni? Nem szabad attól félned, mit gondolnak mások, fogadd el, hogy nem lehet mindenki pozitív véleménnyel rólad!

Ágybavizelés

Az ok: Az önkéntelen vizeletürítés a gyerekeknél egy közel álló személlyel, általában valamelyik szülővel szembeni félelmet jelez. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kicsi a testi bántalmazástól tart, olyan esetekben is jelentkezhet a probléma, ha a lurkó attól retteg, hogy elveszíti az egyik szülőt, vagy fél olyasmit tenni, ami szerinte nem nyerné el a szeretett apa vagy anya tetszését. Emiatt nem lehet önmaga, és nem fejlődik a személyisége.
A megoldás: Ha a gyermeked is érintett, ülj le vele, és magyarázd el neki, hogy nem kell nektek megfelelnie, úgy szeretitek, ahogy van! Kritizálás helyett pedig minden helyzetben bátorítsd őt!

Fogfájás

Az ok: A foggal kapcsolatos megbetegedések arra utalnak, hogy ellenállsz a változásnak, és nem vagy képes dönteni a sorsodat érintő kérdésekben.
A megoldás: Legfőbb ideje, hogy döntést hozz. A tested azt üzeni, ne félj, mert bármelyik megoldást választod is, az belőled fakad, és képes leszel felvállalni a vele járó következményeket.

Hátfájás

Az ok: Túl sok felelősséget vállalsz magára, úgy érzed, rajtad múlik mások boldogsága. Ez azonban akkora teher, amivel az átlagember, így te sem birkózhatsz meg.
A megoldás: El kell engedned ezeket az érzéseket: ha segíteni szeretnél valakin, azt ne kötelességből, hanem szeretetből tedd! Ezzel párhuzamosan azt is meg kell tanulnod, hogy elfogadd mások támogatását.

Torokfájás

Az ok: A torok az önkifejezés csatornája, így az itt jelentkező fájdalom elfojtott érzelmeket, ki nem mondott indulatokat sejtet. Minden bizonnyal megbántott valaki, és te nem reagáltál a sértésre.
A megoldás: Gyakran előfordul, hogy szeretnénk közönyösnek, higgadtnak tűnni, legbelül azonban megmarad a fájdalom. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha kimondod, ami a szívedet nyomja.

Köszvény

Az ok: Nagy valószínűséggel úgy gondolod, hogy kihasználnak. Ez a kór azokat sújtja, akik képtelenek nemet mondani.
A megoldás: Betegséged arra figyelmeztet, hogy állj ki önmagadért, és csak akkor tegyél szívességet más embereknek, ha az nem vált ki ellenérzést belőled.

Szembetegség

Az ok: Ezek a megbetegedések mindig azt jelzik, hogy nagyon zavar valami, ami körülötted történik " szó szerint szúrja a szemedet"
A megoldás: Ha személyesen is érint a történet, akkor tegyél azért, hogy megváltozzon a helyzet, és adj hangot a véleményednek. Ha viszont csak külső szemlélőként zavar a probléma, vond ki magad a szituációból, mert nem a te feladatod a megoldás megtalálása!

Veseproblémák

Az ok: Azokat sújtja, akik gyakran kritizálnak másokat, ők maguk pedig csalódottak és frusztráltak. Úgy érzik, nekik semmi sem sikerül, ezért sajnálják magukat.
A megoldás: Itt az ideje annak, hogy a felelősség áthárítása helyett végre felvállald a tetteid következményeit.

Hasmenés

Az ok: Azt szeretnéd, ha minden minél gyorsabban megtörténne, amit kigondoltál. Nem hagysz időt a fontos dolgokra, így nem vagy képes igazi tapasztalatokat szerezni. Ugyanakkor a visszautasítástól való félelem vagy a valódi én elutasításának jele is lehet.
A megoldás: Tested arra figyelmeztet, hogy a félelem helyett inkább éld meg az életet!

Székrekedés


Az ok: Nem vagy hajlandó elengedni a régi elképzeléseidet, és ezzel kizárod az új megközelítési lehetőségeket. A székrekedés a kicsinyesség vagy annak a jele is lehet, hogy túlságosan ragaszkodsz az anyagi javakhoz.
A megoldás: Itt az ideje, hogy ellazulj, és hagyd, hogy az igazán hasznos dolgok belépjenek az életedbe!

Forrás:http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/ep-testben-ep-lelek-a-betegsegek-lelki-okai-104298
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.06.15 20:29 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4259
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 9 hónapja  
.


A lélek üzenete: a betegségCikkünkből megtudhatjátok, hogyan jelez a lélek a testi tüneteken keresztül!

Az emberi szervezet intelligens rendszer, ahol semmi nem történi véletlenül.
A betegségeknek oka és célja van.
Megértve a betegség működését, jelentését, értékét, visszavehetjük a saját kezünkbe az életünk irányítását!A természet számos "nyelven" szól hozzánk. Folyamatosan üzenetet kapunk, és ha nyitottan figyelünk ezekre a jelzésekre egyre könnyebben eligazodunk a világunkban.


A betegség a testünk "nyelve", így a betegséget a tünetek nyelvén fejezi ki. Az "üzenetek" amelyeket testünk küld számunkra lehetséges, hogy először nagyon finom jelzések.


Amennyiben ezeket a finom jelzéseket észrevesszük és tudatosítjuk, hogy ezek a finom jelzések a testünknek a hírvivői, akkor ezekből a jelzésekből azt is kiolvashatjuk, hogy mit szükséges tennünk, hogy újra harmóniában éljünk.

Ilyen jelzőrendszer például az arc, a talp, a szem, hiszen minden mindennel összefügg.
Tehát a testünk folyamatosan jelez, szól hozzánk. Mindössze annyi a dolgunk, hogy megtanuljuk, megértsük és használjuk ezt a nyelvet.


A testünk annyira intelligens, hogy a betegségekkel, a tünetek nyelvével azt is megmutatja, hogy hol, életünk melyik területén van a hiba. Amikor megértjük ennek az üzenetnek a mélységét és teszünk is a változásért visszatér az egészség.

Akarata ellenére senkit nem lehet rákényszeríteni a változásra.

Választhatunk:

- TANULUNK- ezzel felismerve a betegség okát és célját és meghozni a döntést a változásra
- Azt mondjuk, hogy KÉPTELENEK VAGYUNK TANULNI- ezzel, kényszerítem a testemet újabb és újabb üzenetekre

A mostani életem, életkörülményeim a múltbéli szokásaimnak a következménye. Amennyiben az életemben a jövőben változást szeretnék, akkor a jelenben szükséges megváltoztatnom a szokásaimat.

Ugyanígy:

A mostani egészségem a múltbeli lelkiállapotomat tükrözi. Mi történt velem, hogyan éltem meg az elmúlt időszakban az életem kihívásait? A lelki fejlődésemben tanultam vagy éppen a problémáimat elfolyatottam, szőnyeg alá söpörtem. Egy ideig a szőnyeg alatt sok minden elfér, és amikor átesünk rajta, akkor épp ideje egy alapos nagytakarításnak!
http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/a-lelek-uzenete-a-betegseg-105225
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4273
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5005
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 2 éve, 8 hónapja  
.


Lelkünk üzeneteiA jelen időszakban sokan panaszkodnak különböző testi tünetekre. Olyan testrészeken bukkannak fel fájdalmak, amikről eddig azt sem tudtuk, hogy létezik. De vannak, akiknek régóta meg nem oldott konfliktusai erősödnek fel, egyre nagyon fájdalmak és kínok közepette, felhívva a figyelmet az elengedhetetlen változásra.

A testünk is óriási tükör számunkra. Lelked rajta keresztül próbálja felhívni a figyelmet magára. A fájdalmas testrészed mutatja meg Neked, hogy gyógyítani kell érzelmeidet.

Van, hogy néhány napra vagy hétre ágyba is döntenek "betegségeid". Ott már szinte rákényszerít a lélek az elcsöndesedésre, a befelé fordulásra. Figyelj oda rá!

Nézz befelé és tedd fel magadnak a kérdést: Mi az a belső konfliktus a lelkemben, ami feloldásra vár??

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.net/)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat