Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Békességről
#1286
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5066
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 11 éve, 1 hónapja  
A békesség

"Egy festőt egyszer arra kértek, rajzolja le a békességet.
A feladat egyszerűnek látszott,
s ő nyomban neki is látott.

Rajzolt tengert, széltől mentesen,
rajta egy hajót, mely állt csöndesen.
Utasa mind lusta álomba merült...
s a kép összegyűrve a szemétre került.

Nem békesség volt a papíron,
hanem szélcsend és unalom.
Aztán újabb rajzba kezdett,
s egy szundító öreg bácsit festett.

De békességet nem ábrázolt ez sem,
nekiállt hát, hogy tovább keressen.
Rajzolt virágot, csöndes téli tájat,
békésen legelésző birkanyájat...

A papírkosár lassan tele lett,
s közben be is esteledett.
Ám az este sem volt békés,
messziről hallatszott a mennydörgés.

Vihar közeledett, az ég rengett,
a festő az ablaknál töprengett.
Nézte a szélben sodródó leveleket,
a villámokat, mik átjárták az eget.

A ház előtti tölgy recsegve hajlongott,
kövér esőcseppek verték az ablakot.
A festő nem tudta, tovább hogyan legyen,
Istent kérte hát, hogy csodát tegyen.

Tekintete ekkor ismét a fára esett,
s ott meglátta, amit egész nap keresett.
A fa egyik vastag benső ágán,
úgy a fának szíve táján,
a viharról szinte mit sem sejtve,
ült egy madár, fejét szárnya alá rejtve.

Nyugodtan aludt, miközben zengett az ég.
Ez hát az igazi békesség.
"Uram, te megmutattad békességedet!"
- szólt a festő, és nem tévedett.

Csodálatos isteni békesség ez,
mit a viharban alvó madár jelképez.
A világ legyen bármily nyugtalan,
ha szívünkben Isten békessége van.

Ő minden gondot vállára vesz,
s bennünket szabaddá, békéssé tesz.
Az Ő békessége tökéletes,
minden félelemtől mentes."
(Sék Gusztáv)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1687
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 10 éve, 10 hónapja  
Hogyan láthatom meg másokban magam?
Írta: Telkes József dr.


Minden egyes interakció, amely köztem és a külvilág között lezajlik, bizonyos értelemben fejlődésem része lehet.
Ha tudatosan odafigyelek arra, hogy partnereim kérdéseikkel és válaszaikkal tükröt tartanak elém, minden egyes esemény különösen, ha az érzelmeket kelt bennem, személyiségem fejlesztésének részévé tehető. Hogy ki milyen gyakran tekint belé, csak attól függ, mennyire kíváncsi önmagára. A tükör ugyanis mindig jelen van. Részletesen áttekinthetjük, hogy tulajdonképpen mit is árulnak el ezek a törvények.

Minden, ami mások viselkedésében zavar, tulajdonképpen önmagamban van. Tehát amit kritizálok a másikban, ami ellen harcolok, az bennem is megtalálható.
A minap egy társaságban vita alakult ki arról, milyen ember is Orbán Viktor. Azon vettem észre magam, hogy hevesen kritizálom vehemenciáját, erőszakosságát, dominanciáját és azt, hogy úgy tűnik, nemigen kéri ki mások véleményét a döntései előtt. Már vagy két perce beszéltem lendületesen, amikor egyszer csak megszólalt a ;belső hang;, és azt kérdezte tőlem: ;Szeretnél olyan fiatal és erős lenni, mint ő?; Mondanom sem kell, a mondat közepén elhallgattam. Érdekes, hogy miközben beszéltem ; ha jól belegondolok;, ugyanolyan vehemens, erőszakos és domináns voltam, mint akit kritizáltam.
Mi az, ami dühössé teszi Önt? Ki zavarja legjobban a környezetében, és vajon miért? Mi az, amit Ön jobban csinálna?

Ha az, amit egy másik személy kritizál rajtam, amit meg akar változtatni, sért, bánt, érint :azt jelenti, hogy azt a dolgot nem dolgoztam fel, nem oldottam meg. Ilyenkor az egom sérül, mert túlságosan erős. Vannak olyan vágyaim és céljaim, amelyeket a környezetem erős kritikával illet. Ez a kritika néha sért és bánt engem. Szeretnék például önzetlenebb lenni, és amikor valaki önzéssel vádol, rendszerint igaza is van , akkor saját magam el nem fogadott egocentrizmusával szembesülök. Ha jóban lennék ezzel a tulajdonságommal, nem érintene kellemetlenül a vele való szembesülés sem.
Melyik az a tulajdonsága, ami a legjobban zavarja, ha kritizálják Önben? Milyen helyzetekben hajlamos a sértődésre? Mi bántotta legjobban az elmúlt héten? Mi az, amit még nem dolgozott fel?

Ha az, amit a többiek kritizálnak bennem, amit meg akarnak változtatni, nem érint engem, akkor az az ő problémájuk, feldolgozatlanságuk, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.
Ez nehéz téma. Mert nem az a gond, ha valaki kritizál, hanem az, ha ezzel engem elbizonytalanít. Ez az én részem. Az övé pedig az, hogy valamit kezd ezzel a kritikus ponttal. Én legfeljebb segíthetek neki; kérdésekkel, vagy azzal, ha saját személyes tapasztalataimat megosztom vele ;, de alapvetően neki kell megoldania saját problémáját!
Ha fontos, amit akarok, ha úgy érzem, hogy legjobb meggyőződésem szerint helyesen cselekszem, akkor nincs az a külső erő, amely megakadályozhatna abban, hogy elérjem a célom. Hogy erre ki és miként reagál, vagyis ha elindulok és haladok, ki és hogyan viszonyul az utamhoz , eldöntése nem feladatom. Van, amikor el kell hagynom valakit ahhoz, hogy továbbhaladjak. Van, amikor nem követ a másik, mert az ő útja másfelé vezet. Ha valakinek a kedvéért lemondok valamelyik célomról, amit persze megtehetek, és gyakran meg is teszek , nem történik más, mint hogy a másikat, illetve a vele fenntartott kapcsolatot fontosabbnak ítéltem, mint a saját célomat. Ha ezt jó érzéssel meg tudom tenni, semmi gond, de ha ;áldozattá; válok, ha emiatt szerencsétlennek vagy boldogtalannak érzem magam, akkor ezért is én vagyok a felelős: a másik elvesztésétől való félelem, a ;taszító; erő győzött a célom ;húzó; erejével szemben.

Minden, amit a másikban szeretek, magamban is megvan. Szeretem, mert felismerem magamat a másik személyében, amiben az egylényegűségünk megmutatkozik.
Ha valakinek szeretem vagy tisztelem valamelyik tulajdonságát, akkor ez azért van így, mert azt a dolgot értékesnek és jónak tartom. Ha megvan bennem ez a tulajdonság, a másik által elismerést és megerősítést nyer. Ha nincs, akkor szeretném, ha meglenne, és afelé haladok, hogy ebben a tekintetben hasonló legyek hozzá. Mindenképpen szeretem vagy szeretném ezt a tulajdonságot, különben fel sem ismertem volna, vagy nem lenne vonzó számomra a másikban.
Sokat tanulok abból, ha megfigyelem saját érzéseimet, amelyek minden pillanatban jelzik a szándékaim illetve a külvilág szereplői és szándékai közötti viszonyt. Ugyanakkor azt a kapcsolatot is, amely bennem zajlik egyik vagy másik részem között. Abban a pillanatban, ha egyszer valóban békében leszek önmagammal, nem találok majd semmi olyat magamban, amit ne fogadnék el jó szívvel ; így meg fog szűnni sebezhetőségem. Nem lesz mivel megbántani, és nagyon valószínű, hogy én magam sem bántok meg senkit sem. De addig ezek a jelzések olyanok, mint az út melletti jelzőtáblák. Hol arra figyelmeztetnek, hogy lassabban hajtsak (nem tudnak vagy akarnak követni), hol pedig arra, hogy irányt kell változtatnom.
Ne feledje, minden esetben önmagunkban van a megfejtés a többiek velünk való viszonyára, és persze önmagunk elfogadására nézve is.

Folytatódik
Minden ember tükör

1. Életünk minden történése, eseménye lehetőséget nyújt a bennünk folyamatosan jelenlévő teljesség felismerésére, megélésére.
2. Ha nem jön létre a felismerés, akkor is előbbre visz. Tanít. Ha nem okultunk, megismétlődik. Minden, ami körülöttünk történik egy-egy lépés önmagunk, a teljesség felé.
3. Az emberi találkozások kiemelt fontosságú üzenetek az életünkben.
4. Minden ember, akivel találkozom, tükör, amelyben megpillanthatom addig nem ismert arcomat.
5. A számomra ismeretlen vonásaim azok az emberi magatartásformák, amelyeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tudok elviselni a másik emberben. Minden, ami zavar a másikban, az a bennem fel nem ismert, tudomásul nem vett, letagadott személyiségjellemzőm. Vakok vagyunk önmagunk "rossz" tulajdonságaira.
6. Ha bármiért is elítélek másokat, magamat ítélem meg. Az, amiért elítélem őket, bennem is jelenlévő és intenzíven, tudattalanul ható erő.
7. Amikor a másik számomra elviselhetetlen tulajdonságait elfogadom, akkor fogadtam el magamban az eddig fel nem ismert és elutasított tulajdonságaimat. Ettől kezdve már nem az irányít engem, hanem én irányítom azt.
8. Egy kapcsolatban csak az tekinti tulajdonának a másikat, aki nem adta oda magát a másiknak. Az alapállása nem az "én a tied vagyok", hanem "te az enyém vagy". Másképpen kifejezve: nem szereti a másikat.
9. Egy kapcsolatban, aki a dominanciára törekszik, azaz felül akar kerekedni a másikon, irányítani akarja őt, az a saját gyengeségéről, mélyen rejlő önbizalomhiányáról tesz tanúságot. Aki valóban erős, az nem törekszik irányításra, mert úgyis ő irányít, ami annyit jelent, hogy őrködik mindkettőjük szabadságán.
10. A párkapcsolatban nincs olyan, hogy "megengedem" a másiknak, hogy ezt és ezt tegye. Ahol engedélyt ad az egyik fél a másiknak, az nem párkapcsolat, nem önkéntes, mellérendelő viszony, hanem úr és szolga viszony, amiben lehet élni, de nem érdemes.
11. Életünkben minden kényszer látszólagos. Nekünk embereknek sohasem kell semmit sem megtennünk. Szabadságunk lehetővé teszi, hogy akár az életünk árán is ellenálljunk a kényszernek.
12. A szabadság felé megtett első lépés, hogy nem tesszük meg azt, amit nem akarunk megtenni.
http://biegelbauer.freeblog.hu/
Megjegyzés: bár a fórumkód és a hangulatjelek nem láthatók, attól függetlenül még használhatja őket
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.08.15 22:21 Név: Margit.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#1688
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 10 éve, 10 hónapja  
Hogyan láthatom meg másokban magam?
Írta: Telkes József dr.

előző folytatása


Gyakorlat

Képzelje el, hogy egy hegy tetején áll, és a szélesen elterülő tájat nézi. Keletre buja erdőséget lát, amely növényekben és állatokban gazdag. Nyugatra nyugalmas mezőket, szélben táncoló búzavetéssel, aranyló sárga virágokkal. Egyenesen Ön előtt egy hegy magasodik, csillogó sziklákkal, hatalmas, csipkézett csúcsokkal. Felélénkíti a gondolat, hogy megmássza a meredek hegyormot, és elindul a kígyózó ösvényen a hegy, a következő kihívás felé.
Bizonyos értelemben a saját magunknak teremtett életpálya is egy ezen a tájon tett utazáshoz hasonlít. Mi választjuk meg, hogy milyen kihívásokkal akarunk szembenézni, a kemény próbatételek között beiktatunk-e egy-egy kényelmes sétát a virágos réten, majd vad és izgalmas kalandokkal élénkítjük-e fel az utazást. A tanulásról és sikerről hozott döntéseink határozzák meg életünk útjának tájait!

Egészséges tájakat csak gondos tervezéssel teremthetünk! A dús, zöld erdőnek tápláló forrásvízre van szüksége. A gabonamező csak tápláló, termékeny talajon indul növekedésnek. Így van ez fejlődésünkkel is. Az a dolgunk, hogy képességeinket, összegyűjtött tudásunkat és műveltségünket gyarapítsuk. Ahogyan a növényeknek szükségük van vízre és termőtalajra, a virágoknak pedig napfényre, a mi sikerünktől egészséges önértékelésünktől, pozitív életszemléletünktől függ.
Az egészséges önértékelés azon múlik, milyen mértékben és milyen mélységben vagyunk kapcsolatban azzal a végtelen belső bölcsességgel, amely ; csakúgy, mint külső társa, a többi ember által elénk tartott tükör ; mindig és mindenkor rendelkezésünkre áll.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.09.16 14:10 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#2029
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 10 éve, 6 hónapja  
Gombnyomásra


Manapság gombnyomásra működik a televízió, a rádió, a telefon, a gépkocsi ablaka, a porszívó és még számtalan sok tárgy, eszköz. A technikai fejlődés megállíthatatlan. Sok esetben még az ajtókilincsen se pihenhet a kezünk, hogy eldöntsük, be akarunk-e lépni valahova, mert az ajtó automatikusan
kinyílik előttünk.
Az ember nem tud gombnyomásra működni, legfeljebb a robotember. Talán jó lenne, ha gombnyomásra tudnánk szeretni, hinni, örülni, segíteni. De mi történne akkor, ha elromlana a gomb? Akkor még annyira se működnénk, mint most.


Isten úgy határozta meg az ember sorsát, hogy folyamatosan meg kell küzdenie mindenért. ;Arcod verítékével eszed a kenyeret, míg visszatérsz
a földbe;

Istennek azonban van hatalma ahhoz, hogy ;gombnyomásra; elvegyen mindent, ugyanakkor az ellenkezője is bekövetkezhet: egy másik gombnyomással sok áldás szállhat az életünkre. Gondoljunk a bibliai Jób példájára!
Az ember szeretne egy csapásra megszabadulni a bajoktól, a nehézségektől, de Isten szabályozógombja nem így működik. Ő nem automatikusan cselekszik, hanem tudatosan irányítja életünket. Minél több gép vesz körül bennünket, annál nagyobb a meghibásodás veszélye. Isten azonban soha nem hibázik, soha nem ;romlik el;.

;Az Úr csodásan működik, De útja rejtve van. Boldog az az ember, aki türelemmel várja s felismeri életében Isten gondviselő szeretetét ; akkor is, ha nem gombnyomásra alakul az élete.
;Bízzál az Úrban, rólad ő
Meg nem feledkezik,
Sorsod sötétlő árnya közt
Szent arca rejtezik.;


Csaba Piroska
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.11.05 13:15 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#2271
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5066
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 10 éve, 4 hónapja  
Csendesülj le lelkem - Ima


Csendesülj le lelkem, Isten szólít engem
Halk, lágy szavát hallanom magamban így engedd
Mit szól hozzám Uram, szívembe fogadom
Tiszta szentségeként magamban megtartom
Nem utasít engem, csak úgy kér halkan
Gyermekem, hisz Utad Én már megmutattam
Áldásom kísérjen, ezt kívánom néked
De a te döntésed, követed-e szíved
Igen, Atyám szeretném, de az út oly nehéz
A sok talmi csillogás közt a lényeg elvész
Néha csak azt érzem bennem mély űr tátong
S nem tölti ki semmi az én világom
Ezt keresed, hidd el - bátorít Istenem
Hisz mindent el kell veszíts, hogy felismerj Engem
Úgy találhatsz haza, ha a Semmiben látod
Ez vagy te - a Minden - ezen a Világon!

(Pusztai Orsi)


http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/ 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.11.16 22:38 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4390
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5066
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Békességről 2 éve, 5 hónapja  
..Békesség az emberi szívekbenA legjobb az, az ember számára, ha nem azt nézi, hogy neki mit kellene csinálnia a mindennapi életében, hogy az megfeleljen annak az elvárásnak, amit az Isten küld a számára. Az a helyes cselekedet, amikor az ember nem tartja számon a cselekedeteit, hogy most jót tette-e vagy sem hanem hiszi azt, hogy ez most jó.
De ezt csak abban az esetben képes a földi ember helyesen megcselekedni, ha a kapcsolata állandó az Istennel. Vagyis nem maga alkotja meg a feladatait, hanem a lelkében él a szeretet és ő annak engedelmeskedve végzi a mindennapi élet feladatait, munkáit. Mindent a gyümölcséről lehet felismerni. Minden ami történik a földi emberrel az életében, az mind azt tükrözi vissza, ami az ő lelkében él. Hiába próbálja a földi ember fényezni magát, az csak kifelé tudja megtenni, ideig - óráig, de a lélek az belülről csak azt tudja a felszínre hozni, ami a valóságot mutatja meg a földi ember lelkéből, az életéből.

Ebből is látni fogjátok a földön mennyi olyan ember él körülöttetek, akiről azt hiszitek, hogy a legjobb úton jár, mert kifelé azt mutatja meg magából, de a lelkében egészen más tulajdonságok vannak, amit az emberek egymáson sokszor észre sem vesznek, mert mást mutat magából, mint ami valójában a lelkében él.
Nem elegendő az, ha mindenki csak azt tudja a másikról, hogy ő mit csinál az életében, mert nem biztos, hogy az a valóságot fogja visszatükrözni a lelkéből. Fontos, hogy az emberek legyenek őszinték egymáshoz, úgy a családi élet közösségben, mint a jézusi tanuló közösségekben,

Minden alkalommal csak azt tudjátok magatokból kiadni, ami a lelketekben él. Ebből is látható, hogy nem lehet másként élni a földön, csak igazságban és nem képmutatásban, mert a cselekedet az vissza sugározza azokat a nem igazságos cselekedeteket, amit az ember csak akkor ismer fel, ha valóban az igazságban él. Ha csak a maga által alkotott igazságban éli az életét, akkor csak az fog visszatükröződni a földi ember életén, munkáján és minden cselekedetén. Hiába tudja az ember azt, az írásokból, hogy hogyan kell élni a jézusi tanítás szerinti életet, ha nem tesz annak érdekében semmit sem, ha nincs mögötte szeretetteljes cselekedet, akkor az egész földi élete siralmas, mert üres. Nincs megtöltve azzal a szeretettel, amit Jézus tanított és meg is cselekedett földi élete során.

Ezért kérünk benneteket kedves földi testvéreink, hogy próbáljátok az életeteket átnézni, átértékelni, hogy mennyire állna az meg az Isten mérlegén, ha most azt mondaná nektek, hogy a földi életetek csak eddig tartott. Itt az elszámolás ideje. Mit tudnátok felmutatni a szavaitokon kívül, amit nagyon jól tudtok. Csak nagyon sokszor üresek, nincs mögötte Isteni szeretet által végzett cselekedet. Próbáljátok magatokat egy kicsit más szemüvegen keresztül nézni, ne a saját, homályos kissé megtöredezett üvegen keresztül, mert azon keresztül csak a saját akaratotok általi képet fogjátok látni, ami nem egyezik meg azzal, amit az Isten elvár a gyermekeitől, amiért lehetőséget adott nekik a földre születéssel a hibáik kijavítására.

Békés, szeretetteljes Újesztendőt kívánunk nektek kedves földi testvéreink, akik veletek együtt örülünk minden jó cselekedeteiteknek. Ámen


(Forrás: Részlet - Imre Margit - Médiumi írásaim gyüjteményéből az 5/43,) http://jezusafeny.hu/content/view/622/47/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.10 22:37 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat