Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A boldogságról
#2097
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 10 éve, 4 hónapja  
Előző folytatása


Ha valóban Boldog akarsz lenni, el kell szakadnod attól az egoista tévhittől, hogy a boldogsághoz indok kell. Ez egy hatalmas csapda: amíg hiszed, hogy neked valami boldogságot ad, addig hajszolni fogod, hogy megszerezd; így a nagy hajszában elfelejtesz boldog lenni. Ha meg megszerzed a boldogságod vélt tárgyát, akkor meg minden pillanatban attól fogsz félni, hogy elveszted; a nagy félelemben megint elfelejtesz boldog lenni. Ám a boldogsághoz nem kell semmi, nem kell hozzá indok. Csak az ego, az elme keresi az indokokat, mert képtelen felfogni az Élet ellentmondásokkal teli teljességét, tökéletességét. Az elmét az ok-okozati összefüggések létrehozása élteti, de mindez csak illúzió: amikor boldog vagy, arra alapvetően nincs indokod. Amikor igazán boldog vagy, amikor fekszel a tengerparton és napozol, amikor fáradtan hazaérsz, és jóleső sóhajjal belezuhansz az ágyba, amikor csak öleled a szerelmedet és nem gondolsz semmire; amikor valóban Boldog vagy, akkor eltűnnek az indokok. Sőt, még te is eltűnsz: amikor te magad vagy a Boldogság, akkor az egod, az elméd megszűnik! Ekkor csak vagy, s ez maga a Boldogság. S hogy miért vagy boldog, amikor nincs rá semmi okod, hogy boldog legyél? Mindenért és semmiért.

A boldogságnak azért nincs oka, mert a létezés alapállapota maga a Boldogság, a Lét maga a boldogság. Nézz szét magad körül! Ha egy tisztább pillanatodban befogadod a körülötted létező Életet, megtapasztalhatod, hogy a természet alapvetően boldog, hogy létezik! Létezik, így hát boldog. A természetnek nincs kacsalábon forgó palotája a Riviérán, mégis boldog, mégis boldogságot áraszt magából. Most persze mondhatod, hogy azért vagy te ember, azért vagy te több egy növénynél vagy egy állatnál, hogy neked több minden okozzon örömöt, mint egy fának vagy egy rókának; S igazad is van. Te ember vagy, neked a tudatod teremtő ereje - maga a teremtés - olyan örömöt adhat, amelyet egyetlen más létformának sem ezen a bolygón. De ha az elméddel elveszed önmagad elől azt a lehetőséget, hogy boldogságot adjon neked a teremtés; ha az egoddal még azt az ok nélküli Boldogságot is elveszed magadtól, amelyet egy róka vagy egy tölgyfa át tud élni, akkor az emberséged semmivel sem emel a növények vagy az állatok, semmivel sem emel a kövek vagy a föld fölé. Sőt, akkor egyenesen szerencsétlenebbé tetted magad a "halott" anyagnál.

Úgyhogy a létezés alapállapota a Boldogság. Ezért nincs szükség semmi okra. Ha csak tudsz önmagad lenni, ha csak tudsz létezni, akkor átérzed a Boldogságot. Ha pedig képes vagy azért boldog lenni, mert vagy; minden ok, minden magyarázat és elvárás nélkül, akkor te magad leszel a Boldogság. Hogy ezt megtapasztalhasd, meg kell értened, hogy az örökkön változó Boldogsághoz vezető út a Jelen. Ha a jelenben élsz, akkor boldog vagy; mert a boldogtalanság csak a múltban vagy a jövőben létezik. Amikor gyötör egy régi emlék, akkor a múltad miatt vagy szomorú, amikor épp a holnapi vizsgád miatt gyötrődsz, akkor a jövőd tesz boldogtalanná. De ha átélsz egyetlen pillanatot a jelenben, akkor rá fogsz döbbenni, hogy a jelenben nincs szomorúság, nincs gyötrődés: ha megtanulsz önmagadra figyelni, akkor önmagadban felfedezheted a Boldogságot.

Most persze mondhatod, hogy mit ér a boldogság, ha nem oszthatod meg másokkal. Az ego általában ezt az érzést használja, hogy eltérítsen téged a tudatodtól, hogy továbbra is irányítsa lépteid. Az ego, a társadalom elvárja tőled, hogy "adj". S te eljátszod ezt a szerepet, pedig nincs is mit adnod; Ám ha ok nélkül vagy boldog, ha te magad vagy a Boldogság, akkor azt nem tudod magadban tartani. Ekkor már nem kell görcsösen törekedned az adásra: ha benned felkel a nap, nem tudod a fényét másokkal nem meg osztani. Oly ragyogó, oly gyönyörteli lesz a benned felfakadó valódi Öröm, hogy ok nélkül osztod majd meg mindenkivel. Ez az a szeretet, ez az a korlátlan elfogadás, amelyet a legtöbb vallásos, ezoterikus ember görcsösen keres. S ezt akarattal nem lehet elérni, ám ha te magad vagy a boldogság, akkor valóban képes leszel átélni, akkor már valóban képes leszel adni. Megnyílsz mindennek s mindenkinek - s ahogy nem akarsz a beléd nevelt elvek által rángatva szeretetet és boldogságot adni, szeretetet s boldogságot fogsz adni mindenkinek. Egyszerűen nem tudsz majd mást, csak:

Boldog lenni, és boldogságot adni.

forrás: Szantál Portál
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.11.26 12:10 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#2429
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 10 éve  
Hamvas Béla: Oszd meg, amid van!

A legenda beszéli, hogy négy bölcs addig imádkozott, amíg elérte, amit kívánt: a mennyországba léphetett az üdvözültek közé.
Teljes napot tölthettek itt a boldogok között, napkeltétől napnyugtáig élhettek elíziumi életet.
- Az első bölcs az élményt nem bírta el, és belehalt;
- A második elméjében megzavarodott;
- A harmadik az élményt magába zárta, őrizte élete végéig, s a megszerzett boldogságot magának tartotta meg.
- Csak a negyedik bölcs távozott egészségesen és épen, mert a látottakat arra használta fel, hogy azon, aki hozzáfordult, segítsen.
A szenvedés köréből mindenki szabadon kiléphet, ahogy tud, és a boldogságot elérheti. De azoknak, akik az üdvözültek világát megismerik, negyedrésze a nagy élményt nem tudja elviselni és belepusztul. Minden nap látni olyan embert, aki a mennyország kapujában összeesett és meghalt.
A másik negyedrész megkótyagosodik. Ilyen fanatikus bolondot is látni eleget.
A harmadik negyed rész a boldogságot magába zárja, és önmagának tartja meg, és nem ad belőle másnak...

A boldogságot csak a negyedik bölcs bírta el. Mert a gazdagságot, örömet, tehetséget meg szabad szerezni, de jaj annak, aki hozzá nem elég erős.
Egy része belehal, egy része eszét veszti, egy része a kincset magába ássa, és senkinek sem ad belőle. Az elíziumi kertek fénye benne sötétséggé változik.

A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle...
Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg.
Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod. Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik; legyen szent fény, átokká válik; legyen gyönyör, halállá válik...
(forrás:ismeretlen)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.04.13 10:17 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#3354
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 7 éve, 11 hónapja  
.

Angyali üzenet
Mindennek eredendő Ősoka a Létezés Boldogsága, melyben a Teremtés kifejezi Önmagát.
Te azért jöttél a Világra, hogy ebben az önkifejezésben részt vegyél és megleld benne saját boldogságodat.

Így életed okát is a a Boldogságban lásd, hogy kifejezhesd magad általa!
(Pusztai Orsi)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#3532
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogsághoz vezető út 7 éve, 4 hónapja  
.


A BOLDOGSÁGHOZ VEZETŐ ÚT


Helyezkedj el kényelmesen és engedj el mindent, ami NEM MOST és itt van veled. Mindent, ami eddig történt, ami foglalkoztatott engedj el! Hagy menjen! Minden gondolatot, történetet érzést vagy sérelmet engedj most el! Végy egy nagy levegőt és fújd ki vele mindazt, ami nem itt és most van!
Most, hogy elengedted a múltad, elengedted a jövőd is! Ez az a pillanat, amikor változtatni tudsz berögzült szokásaidon, elvárásaidon. Meglepően kevesen ismeritek ezt a tényt.
Ahová készültök, szabadon teremthettek bármilyen tényt és életeseményt. Akár örömöt, akár fájdalmat teremthettek. Miért vinnéd oda a sérelmeidet, miért teremtenéd azokat újra meg újra? Miért nem szabadítod fel magad? Miért nem teremtesz örömet és boldog, kellemes érzést okozó életeseményeket?

Mostantól a hatalom, a saját életeseményeid iránti HATALOM A TE KEZEDBEN VAN! Mindössze annyi történt, hogy ezt elfelejtetted. Elfelejtetted, hogy bármikor bármit választhatsz. Bármit elengedhetsz, és bármi mást megteremthetsz helyette.
Mindegy, hogy eddig mennyi sérelem ért, véget tudsz neki vetni. TUDD EZT ÉS TEDD! Tudd, hogy minden nap, minden percben választhatsz, az ÚJRATEREMTÉS és az ÚJ MEGTEREMTÉSE között!
Mondtuk már párszor, és mondjuk még ezerszer: SZABADOK VAGYTOK!

Bármit, bármilyen életeseményt szabadon megteremthettek! A korlátok, a TUDATI KORLÁTOK LEOMLOTTAK!
Már az ÚJ ENERGIÁBAN ÉLTEK, de a választásaitok még a régi energiát teremtik újra.
Engedd el mindazt, ami megtanultál, hogy nem lehet! Immár MINDENT LEHET!

Élhettek boldogan, szabadon, bőségben, békességben. Lehet időtök, pénzetek mindenre, amit csak akartok!
Ne az eddigi élettapasztalataitokat teremtsétek újra! VÁLASZATOK MÁST! Válasszátok az életörömöt, a szabadságot, boldogságot, szeretetet, és mindent, ami csak jól esik!

Nem kell, hogy tovább cipeld a múltat! Itt és most eldobhatod és választhatsz helyette jobb és boldogabb életet. TUDOD, HOGY MEGTEHETED! A kérdés, hogy teszed-e? Választod-e nap mint nap, a jobb életérzést okozó gondolatokat, elvárásokat? Ott tartod-e a figyelmed, ahová menni szándékozol, vagy leköt a csatazaj, a külvilágból rád zúduló információ káosz?

Nehéz most az életetek, ugyanakkor végtelenül könnyű. Nehéz, mert egy civilizáció, egy gondolatstruktúra végnapjait élitek, és minden információ rátok zúdul válogatás nélkül.
Ugyanakkor végtelenül könnyű a helyzeted! Hiszen, ha tudod, hogy hova tartasz, mi a célod, hogyan szeretnél az elkövetkező 4-5 évben élni, máris lecsökken a választásaid száma, és a célod tudod információszűrőként használni!

Mindent BEENGEDSZ az életedbe, ami a célodhoz segít, ami annak megfelelő rezgésű, s minden mást elengedsz! Nem kizárod, nem elutasítod, csak éppen nem fordítasz rá figyelmet, nem adsz neki energiát, így szép lassan elmúlik számodra, kikopik az életedből, mint élettapasztalat.
Másoknak továbbra is tapasztalatként szolgál, de neked megszűnik létezni, mint tapasztalat. Nincs vele dolgod, ezért nem adsz neki több energiát, ezért nem is fogod tapasztalni tovább! ÍGY SZABADÍTHATOD FEL AZ ÉLETED, bármi vagy bármilyen kellemetlen tapasztalat, szokás alól. ENGEDD CSAK EL!

Engedd el a sérelmed, és arra figyelj tudatosan, AZON TARTSD A FIGYELMED, AMIT AKARSZ! ÉLD ÁT, ÉREZD ÁT minél többször. LÉGY HÁLÁS ÉRTE, hogy ezt tapasztalhatod, s figyeld meg az életedet. Egyre többször EZ LESZ A TAPASZTALATOD, még egyszer csak rájössz, hogy MEGTEREMTETTED AZ ÚJ ÉLETEDET!
A BÉKE és SZERETET LEGYEN VELED!
MOST SZABADÍTHATOD FEL AZ ÉLETEDET! TUDD EZT ÉS TEDD!
http://atudatosteremtesmuveszete.blogspot.hu/2012/11/a-boldogsaghoz-vezeto-ut.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2012.11.18 23:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#3649
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 7 éve, 2 hónapja  
.


Augustinus: A boldogságról


Nem a boldog életre kívánkozik-e minden ember? Hol ismerték meg, hogy
ennyire áhítják, vágyakoznak rá? Hol
látták, hogy ennyire szeretik?
Mindenki birtokolja a boldogságot,
ám senki sem tudja, hogyan és menynyire. Mondjuk, valaki egyszerűen úgy
érzi, boldog - és ő valóban boldog.
Másvalaki a boldogság reményében,
Vágyakozásában érzi ugyanezt - ő másképpen boldog, még várakozik, és e
várakozás több boldogságot hoz számára, mint amaz embernek, ki nem is
reméli ezt a távoli, talán soha be nem
köszöntő eszményi pillanatot.
Ki a boldog valójában? Talán nem
ragaszkodnánk e megfoghatatlan ámulathoz, ha nem őriznénk róla titkokat a
lelkünkben. Íme a neve: boldogság. De
mit jelent e szó neked s nekem? Nem a
szó csengésében találjuk-e meg örömünket? Hisz jelentése ott van az emlékeinkben.
Ha pedig ott van, talán már valamennyien lehettünk boldogok.
Ha létezne közös nyelv, amelyen megkérdezhetnénk a világ összes emberétől, hogy
akarnak-e boldogok lenni, ők minden
habozás nélkül - hála emlékeiknek igennel válaszolnának.
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#3825
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 6 éve, 2 hónapja  
.


.


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2014.01.14 19:30 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat