Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Különleges történetek (1 fő olvassa) (1) Vendég
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Különleges történetek
#4882
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4682
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Különleges történetek 9 hónapja, 1 hete  
.


Így néz ki egy 90 éves nagyi születésnapi partija. A pasik sorban álltak, hogy táncoljanak vele!
Sokan már 50 évesen arról panaszkodnak, hogy nekik már úgyis mindegy, hiszen már leélték az életüket. De van, aki még 90 éves korában is tervez, álmodozik és pezseg körülötte az élet.


A 90 éves nagyi egész életében szoros kapcsolatban állt a tánccal, és ez a születésnapi partin sem maradhat el. Sorra érkeznek a fiatal és jóképű táncpartnerek, a nagyi pedig csak ropja és ropja.

Phelps Jean Meloz mindig imádta a zenét, éppen ezért azt szerette volna, hogy születésnapján ne csak egy megszokott tortaevős buli legyen, hanem pezsegjen a ritmus. Volt ott mindenféle tánc rumba, foxtrot, tango stb., egyik pörgősebb mint a másik.

A nagyi elevensége, tartása és bája lenyűgöző. Majd megérkezik a torta, és a nagyi felsorolta a kívánságait: legyen egészséges, hosszú életű, és még sokáig tudjon mozogni, táncolni.

Példát vehetnénk tőle:


5 perces video
https://www.youtube.com/watch?time_continue=194&v=jAZLDKw7MeQforrás: https://twice.hu/napi-like/igy-nez-ki-egy-90-eves-nagyi-szuletesnapi-partija-a-pasik-sorban-alltak-
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.07 18:47 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5558
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4682
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Különleges történetek 1 hónapja, 3 hete  
.


A tó Erdélyben, mely képes előrejelezni az időjárást. A vize majdnem oly tiszta, akár a desztillált víz!

A Szent Anna-tó az egyetlen vulkanikus eredetű tó Romániában. A Csomád-hegységben található, Hargita megyében, az Olt folyó bal völgyében, nem messze Tusnádfürdőtől.

A tó egy kialudt vulkán, a Büdös-hegyen lévő Nagy-Csomád egyik kráterében jött létre, és természetvédelmi területet alkot a Mohos-tőzegláppal, mely az alvó vulkán másik, kisebb kráterében képződött. A tó vízében nincs oxigén, ezért is nem található benne élőlény. Ami azonban felettébb érdekes, hogy a tó vízének tisztasága közel áll a desztillált víz összetételéhez: mindössze 0,0029 milliliter ásvány lelhető fel benne!

A Szent Anna-tó kizárólag a csapadékból nyeri a vízkészletét, nincsenek forrásai.

Képes előrejelezni az időjárást

Kevesen tudják, hogy a Szent Anna-tó remek időjárás-előrejelző. A helybéliek szerint, a tavat körülölelő vulkanikus kőzetekből bizonyos szagok áradnak annak függvényében, hogy milyen idő várható. Erős, csípős szagot érezni például eső, vihar előtt, ennek hiányában pedig napos, derült időre lehet számítani.

A jelenségnek tudományos magyarázata is van: bár kialudt vulkánról van szó, a hegyben még mindig zajlanak posztvulkanikus tevékenységek, melyek rendkívül érzékenyek a légnyomásra. Amikor a légnyomás visszaesik, a gázok, mint például a kén és a szén-dioxid, kiáramlanak a felszínre, és a repedésekből csípős szagot árasztanak annak jeleként, hogy eső lesz.


A Szent Anna-tó legendája


Sok változat ismert. Egy közülük, mely szerint két ifjúnak össze kellett volna házasodnia. A lány, Anna, semmiképp sem akarta ezt a frigyet. Nem szerette a fiút, az nem is volt számára férjnek való, de a szülei kényszerítették rá, mert vagyonos, jó családból való volt.

Az esküvő estéjén a menyasszony elszaladt, és belevetette magát a tóba. Élettelen testét mai napig nem találják. Ezért kapta a tó a Szent Anna nevet. A partján egy kápolnát építettek, ahol minden évben szertartást rendeznek, melynek keretében a tavat is megszentelik.

https://filantropikum.com/a-to-erdelyben-mely-kepes-elorejelezni-az-idojarast-a-vize-majdnem-oly-tiszta-akar-a-desztillalt-viz/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.09.17 18:27 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat