Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni. Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Eckhart Tolle tanítása
#4704
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Eckhart Tolle tanítása 1 éve, 4 hónapja  
.


"Az igaz szerelem nem más, mint önmagad felfedezni a másikban." - Eckhart Tolle 10 nagyszerű tanítása


Eckhart Tolle tanításai arra vonatkozóan, miszerint az igaz szerelem nem más, mint önmagunk felfedezése partnerünk személyében!

Eckhart Tolle napjaink egyik legismertebb spirituális tanítója, akinek tanításai milliók életét befolyásolták a Földön. Attól a pillanattól kezdve, hogy kezedbe veszed könyveinek valamelyikét, többé már nem az az ember leszel, aki addig voltál.

Nézzük akkor Eckhart Tolle 10 legfontosabb tanítását:

1. A múltnak nincs hatalma a jelen fölött


Eckhart Tolle legfontosabb tanítása, a Jelen hatalma. Ha a jelenünkre koncentrálunk, feledve a múlt esetleges sérelmeit, sikerülni fog megtalálni saját lelki békénket, mely segít bennünket abban, hogy derűsen és boldogan élhessük az életünket.

2. A boldogtalanságunk oka soha nem egy adott helyzetből fakad, hanem az adott helyzet körül forgó saját gondolatainkból!

Rámutat arra, hogy a tudásunk és a felfogásaink, melyeket elraktározunk elménkben, arra késztetnek, hogy különböző módon reagáljunk bizonyos helyzetekben.

3. A bőség alapja, hogy tudatában legyél annak a sok jónak, mely jelen van az életedben!


Ha a "Köszönöm!" a te egyetlen imád, az pontosan elégséges! Saját életünkért érzett hálánk utat nyit számunkra a bőség felé, mint ahogyan az elégedetlenség és a boldogtalanság a szűkölködés felé.

4. Az élet megad számodra minden tapasztalati lehetőséget, mely elősegíti a tudatod fejlődését!

Minden tapasztalat, melyet megszerzünk, hozzájárul ahhoz, hogy kibontakozhassunk, fejlődhessünk és szélesedjen a látókörünk. Az élet megtanít arra, hogy jobbak lehessünk.

5. Hagyj fel azzal, hogy vélemény alkoss másokról, és azzal se törődj, ha mások mondják el véleményüket rólad!

6. Néha tudj lemondani dolgokról, és hagyd, hogy maguktól történjenek az események.

Hidd el, ez sokszor nehezebb, mint az hogy erősnek és határozottnak tűnj! Ne kapaszkodj olyan érzésekbe, mint a gyűlölet, a neheztelés és a bosszú.Tulajdonképpen az első dolog amiről le kell mondanunk, az önmagunkkal való folytonos harc!

7. Élj a jelenben!
"
A "most" legyen az életed középpontja!

Leghíresebb könyvében, " A Jelen hatalma" -ban Tolle rámutat arra, hogy a múlt és a jövő, tulajdonképpen saját elménk szüleményei, a jelen életünk egyetlen valósága. Szeretni pedig annyit jelent, mint felismerni önmagadat a társadban.

8. Az élet nem olyan komoly, mint ahogyan az elménk azt el akarja hitetni velünk!

Fejlődésünk során az elménk lehet a barátunk, de ugyanakkor az ellenségünk is.

9. Az élet olyan akár egy táncművész, mi magunk pedig a dal vagyunk!

Ha elindulsz egy spirituális úton,úgy tekintesz a világra, mint egy kerek egészre, melynek egy kis darabja te magad vagy.

10. Mindaz ami reakciót vált ki belőlünk, jelen van önmagunkban is!

Hiszen az emberek úgy működnek, akár egy tükör. Bármi negatívat vélünk felfedezni embertársainkban, az biztosan megtalálható bennünk is, és ugyanígy a pozitív is.


forrás: http://filantropikum.com/az-igaz-szerelem-nem-mas-mint-onmagad-felfedezni-a-masikban-eckhart-tolle-10-nagyszeru-tanitasa/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.11.23 21:43 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4709
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Eckhart Tolle tanítása 1 éve, 4 hónapja  
.Echart Tolle - Új Föld (teljes hangoskönyv)
11 óra 38 perc - Dr.Domján László fordításában és tolmácsolásában


https://www.youtube.com/watch?v=-RdSq-NHhBE&t=52s
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.11.24 19:51 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4864
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Eckhart Tolle tanítása 1 éve, 1 hónapja  
.

Eckhart Tolle: Gondolatok a munkanélküliségrőlKérdés: A kérdésem a munkanélküliséggel kapcsolatos. A munkát kereső munkanélküliek hogyan maradjanak kapcsolatban a Forrással és saját isteniségük érzésével, miközben a munka keresés valóságával, drámájával és fájdalmával kell, hogy foglalkozzanak?


ET: Ez egy kihívás. A kihívás potenciálisan jó dolog - fel is ébreszthet, de még több reaktivitásba, még több öntudatlanságba és szenvedésbe is belehúzhat. Minden kihívás, amely életedben bekövetkezik, erre és arra is vihet. A kihívás, potenciálisan, nagyon hasznos. A kihívás ilyen vagy olyan formára való korlátozottságot jelent. Én, természetesen, hálás vagyok a kihívásokért, amelyek az életemben bekövetkeztek. Itt sem lehetnék, és közületek sokan felismerik, hogy életetek kihívásai nélkül, ti sem lennétek itt.

Ez olyasvalami, amiről van némi személyes tapasztalatom. De lehet, hogy egészen sok személyes tapasztalattal bírok - mivel felnőtt életem nagy részében valójában nem rendelkeztem olyannal, mint munkahely. Az életem nagy részét, még viszonylag nem régen, a harmincas éveim előtt is, jó néhány évig a szegénység küszöbe alatt éltem. Egy akkoriban olvasott újság írt egy egyedülálló személyről, akinek a jövedelem szintje a szegénység küszöb alattinak minősült, és én azt gondoltam, hogy "Én sokkal ez alatt vagyok!" De nem tudtam magamat "szegénynek". Azt tudtam, hogy egyes dolgokat nem tudok megvenni. A paradicsom szószt meg tudtam venni, de a spagetti szószt már nem. A paradicsom szósz olcsóbb volt, sokkal olcsóbb. Évekig ebben éltem. Még nem régen, négy évvel ezelőtt is paradicsom szószt vettem a spagetti szósz helyett, mivel hogy olcsóbb.

Vannak praktikus dolgok, amelyeket újra kell szabályoznod, és újra foglalkoznod kell velük. Vannak cselekvések, amelyeket azért kell megtenned, hogy beszabályozd az új szituációt; mindezek a gyakorlat világába tartoznak. És van a mentális világ. A mentális világ, amelyben a szenvedés felmerülhet, nem része a gyakorlat világának. Egyáltalán nem jelent szenvedést, ha egy finom, különleges szósszal elkészített tészta helyett híg paradicsom szószos spagettit eszel - ez egy apró példa csupán, de sok minden másra is érvényes. De, ha beindul hirtelen a gondolkodásod, és azt gondolod, hogy "nekem csak ez jutott", vagy, hogy "ezt a felhígított szószt kell ennem, ami a lehető legolcsóbb étel", vagy "kudarcot vallottam", vagy "nem valószínű, hogy másik állást fogok találni, mivel most emberek milliárdjai keresnek állást, és így semmi értelme", vagy "ugyanezt kell ennem holnap is" - és [ezekből a gondolatokból] jön a szenvedés.

A szenvedés forrása szintén a beszűkült önértékelés, ami hol is található? A fejedben, természetesen. "Semmilyen hasznomat nem veszik", vagy "túl öreg vagyok, és senki se fog alkalmazni többé", vagy "jobb képzettséget kellene szereznem", bármilyen hasonló gondolat . csökkent önértékelést teremt. Azért, mert önértékelésed az azelőtt a világban betöltött szerepedből származott - ami egy teljesen természetes dolog. De valójában nem a szerepedből származott, hanem abból, amit az elméd a világbeli szerepedről mondott neked. Önértékelésed a fejedben lévő bizonyos gondolatokból származott, és esetleg másoktól is kaptál visszajelzéseket, akik azt mondták, hasznos vagy - csupa olyan emberrel volt kapcsolatod, akiknek munkájuk volt akkor. Főnököd van, a főnök esetleg megdicsér, hogy jól végzed a munkádat, előléptet, az ügyfelek szeretnek, és így tovább - és önértékelésed a saját és mások gondolataiból épült fel.

A lehetőséged most, amikor csökkent önértékeléssel bírsz az, hogy egy mélyebb helyre mész, oda, ahol önértékelésednek nincs köze ahhoz, amit ebben a világban csinálsz. Nincs köze ahhoz, amit bárki mond neked rólad. Ez egy olyan önértékelés vagy érték, amelynek nincs köze a gondolkodás struktúrájához. Felhasználhatod ezt a kihívást arra, hogy megtalálj valamit " egy mélyebb helyet önmagadban ", ahol az önmagadról való gondolkodásból levezethető bármilyen dolognál sokkal nagyobb dolog van.

Lehet, hogy állásod elveszítésekor megsérül az énképed. És ez az, amiből a szenvedés keletkezik. Az énkép gondolatokból épült fel. A megsérült énkép esetleg még több szenvedéshez vezet, és ez így folytatódik egyre - és ez még mélyebbre húzhat. És meglehet, hogy még azt is mondják neked, hogy "igen, igazad van". Vagy kilépsz a ki vagy te érzésed származtatásából, " végső soron " a gondolkodásból. Belépsz a Lét, a Jelenlét elevenségébe. És ráébredsz arra, hogy aki te valójában vagy, az sokkal elevenebben jelen van, mint bármi, amire gondolni tudsz.

A fejedben lévő ideák - a gondolatok, amelyek arról mondanak neked valamit, hogy ki vagy te, és mi az értéked - végső soron illúziók. Illúziók, akár jók a gondolatok, akár rosszak. Az illuzórikus természet sokkal felismerhetőbb, amikor a gondolatok negatívvá válnak, és szenvedést okoznak. A szenvedés ébresztő hatású lehet.

Használd ki a csökkent önértékelésben és énképben rejlő lehetőséget, és lépj túl. Aztán lehet, hogy munkát fogsz találni - de önértékelésed már nem függ attól, hogy ott mit teszel, vagy mit nem teszel, vagy, hogy elérsz-e valamit vagy sem. Találni fogsz valami magasabb rendűt, és ezt a magasabb rendűt behozhatod a következő munkádba. A mentális képekhez való ragaszkodás megszűnt. Meg fogsz lepődni, hogy milyen jól végzed a következő munkádat, a mentális képekhez való ragaszkodás megszűnése után.

A sikernek, amellyel nagy valószínűséggel a tudatosságnak abban az állapotában találkozol, nem a beteljesülés érzése lesz az oka, mivel a beteljesülést már megtaláltad közvetlenül - a jelen pillanatban, annak mélyén, aki te vagy. Soha többé nem keresel külső szituációkat, hogy beteljesülj általuk. Amikor soha többé nem keresel külső szituációkat, hogy beteljesítsenek, akkor bekövetkezik a csoda, hogy a külső helyzetek teljesen megfelelőkké válnak. Ez az, ahol a kihívást felébredésed részeként használhatod.

A gyakorlati dolgokban nincs szenvedés. Nekem egy ideig még otthonom se volt, és sodródtam csupán. Szerencsére már kiléptem a pénzzel való azonosulásból. Ha még mindig ebbe a mentális dobozba lennék ragadva, akkor időmet nagy szenvedés töltené ki, mivel elmém olyan dolgokat mondana nekem önmagamról, amiket teljességgel elhinnék. "Kudarcot vallottam", "Minden kedvező alkalmat elvetettem, amit az élet adott számomra", "Végzős hallgatója vagyok egy nagy egyetemnek", "Nem vagyok képes nagy dolgokat véghezvinni ", "Mindent elvesztettem.", "Miért történt ez velem?", "Alkalmatlan vagyok.", "Senki se fog alkalmazni." - ez a szenvedés.

Szerencsére immár kiléptem ebből, így nincs szenvedés, csak a jelen pillanat szituációja. Valójában szépség és elevenség van benne. Az önértékelésem megszűnt attól függeni, hogy mit csinálok ebben a világban.

Minden kihívás, akármilyen kihívás, legyen az fizikai, vagy bármilyen - tűzként használható, amely felégeti a tudatlanságot.
Inspiráló kérdések.

"Önmagad ismerete jóval mélyebb egy sor idea és hiedelem elfogadásánál. A spirituális ideák és hiedelmek a leghasznosabb pointerek lehetnek, de önmagukban ritkán áll hatalmukban, hogy kiszorítsák a szilárdan megállapodott koncepcióit annak, akinek gondolod magad, amely része az emberi elme kondicionálásának."

"Nézz önmagadba. Milyen gondolatok jönnek létre a fejedben? Mit érzel? Figyelmedet irányítsd a testedbe. Van-e benne feszültség? Ha azt észleled, hogy van benne egy alacsony szintű nyugtalanság, egy állandó háttér előtt, vedd észre, milyen módon kerülöd, állsz ellen, vagy tagadod az életet " a Most tagadásával."

"Amikor az egón keresztül élsz, a jelen pillanatot egy cél eszközévé redukálod. A jövőnek élsz, és amikor eléred a célokat, azok nem elégítenek kik téged, legalábbis nem maradandóan."

Forrás: http://www.angyalszarny.eoldal.hu/cikkek/ezoterikus-cikkek-3/eckhart-tolle--gondolatok-a-munkanelkulisegrol.html

https://elozoeletek.blogspot.com/2012/10/eckhart-tolle-gondolatok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.04 18:27 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4929
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Eckhart Tolle tanítása 1 éve, 1 hónapja  
.


Eckhart Tolle tanításának központi pillérei


Eckhart Tolle sokak szerint a ma élő legjelentősebb spirituális tanító. Könyvei és tanításai számos kommentárt váltottak ki újságírói és teológiai körökből. Saját bevallása szerint a szerző egy bizonyos vallással sem azonosul, de írásait a spirituális tanítások széles skálája inspirálta.

Eckhart Tolle ismeretközlő irodalmi sikerkönyve "A most hatalma" a jelen pillanatra való tudatosság fontosságát hangsúlyozza olyan módon amit nem szakítanak félbe a múlt és a jelen gondolatai. Eckhart későbbi könyve "Az Új Föld" tovább vizsgálja az emberi ego szerkezetét és hogy ennek működése hogyan vonja el az embereket a világ jelen pillanatának megtapasztalásától. Ez az emberi ego táplálása, hogy a gondolat a belső és külső konfliktus forrása. Csak az egójuk megvizsgálásával kezdhetnek el az emberek azon kívülre látni és hozzájutni a spirituális megvilágosodás érzékéhez vagy a valóság egy új szemléletmódjához.


Eckhart látásmódjában, a jelen a hozzáférés a béke magasabb érzékelésének. Eckhart állítja, hogy a "jelenben levés" tudatosságot idéz elő ami az elmén kívüli, egy tudatosságot, ami segít az ego határainak túllépéseiben. Az ego itt a hamis formával és címkékkel való azonosulást jelenti: test, elme, gondolatok, emlékek, társadalmi szerepek, élettörténet, vélemények, érzelmek, anyagi javak, név, nemzetiség, vallás, rokonszenvek és ellenszenvek, vágyak, félelmek, stb. Ha valaki jelen van, az felismeri magát mint a tértudatosságot amiben a gondolat és az impulzus keletkezik. Ez a személy nem veszíti el magát sem a gondolatban, és az impulzussá sem válik. Jelen lenni a térnek lenni, inkább mint ami történik. Eckhart azt mondja az elme arra való, hogy használjuk mint egy eszközt, de ne engedjük, hogy az elme használja az egyént.

A "fájdalomtest" az érzelmi összetevője az egónak; az elfojtott érzelmek összeadódásával jön létre, a szenvedés a van nem elfogadásától. A "fájdalomtest" mérete személyenként változik, az adott személy múltbeli kondicionáltságára vezethető vissza, rendszerint a korai gyermekkorra.

Eckhart azt mondja hogy az igazi identitásunk alapjául szolgál az én vagyok érzésnek, ami a tudatosság maga. A létezés tudatossága az önmegvalósítás és az igazi boldogság. Eckhart azt állítja mi emberek nagyon fontosak vagyunk, mert azért vagyunk itt, hogy képesek legyünk a világegyetem isteni céljának feltárására.

Eckhart hiszi, hogy mindenki akar dolgokat, amik a jövőt még vágyottabbá teszik mint a jelent. Amíg akarsz valamit, addig keresed hogyan érhetsz el egy bizonyos pontot a jövőben ami a beteljesülést ígéri. Ezért a jelen pillanatot, valamint más embereket a vég eszközévé teszed. Nincs szükséged jövőre vagy jövőbeli életekre ahhoz hogy megtaláld önmagad, és semmit sem kell magadhoz adnod hogy megtaláld önmagadat.

Eckhart tanítja, hogy az Új Testamentum mély spirituális igazságot tartalmaz, ahogy torzításokat is, amik Jézus tanításának félreértelmezéséhez vezetnek. Eckhart tanítása, hogy amikor jelen vagy hozzáférsz a belső tudásodhoz és érzékelni fogod mi igaz és mi az amit hozzáadtak vagy eltorzult.

Eckhart látásmódjában a szeretet akkor jön létre, amikor tudod ki vagy lényegedben és felismered a "másik" önmagadat. Ez az elszigeteltség káprázatának a vége, amit a gondolkodásba vetett túlzott bizalom hozott létre. Ez a tudatosságra váltás sok ember számára nem egy alkalom, hanem egy folyamat, egy fokozatos nem azonosulás a gondolatoktól és érzelmektől a tudatosság létrejöttén keresztül.


Eckhart Tolle tanításának központi pillérei

1. Nem a gondolataid vagy


Te a gondolatok mögötti tudatosság vagy. A gondolatok gyakran negatívak és fájdalmasak, vágynak valamire vagy félnek valamitől a jövőben, panaszkodnak valami miatt a jelenben, vagy egy múltbeli dologtól tartanak. Azonban te nem a gondolataid vagy; azokat az ego teremtette. Tudatában lenni a gondolataidnak anélkül hogy magukkal ragadnának az első lépés a szabadsághoz.

2. Csak a jelen pillanat létezik


Ez az ahol az élet van (valójában ez az egyetlen hely, ahol az élet igazából megtalálható). Tudatossá válni a jelen pillanatra továbbá azzal haszonnal is jár, hogy elvonja majd a figyelmedet a (negatív) gondolataidról. Használd az éberség technikákat arra hogy nagyra értékeld ami körül vesz és mindent amit tapasztalsz. Figyelj és hallgass erősen. Adj teljes figyelmet a legapróbb részleteknek.

3. Fogadd el a jelen pillanatot


Az ellenállás a jelen pillanatnak ami a legtöbb problémát okozza az életedben. Habár, az elfogadás nem jelenti hogy nem cselekedhetsz azért, hogy helyrehozd a szituációt amiben vagy. Az a fontos, hogy hagyd abba az ellenállást, hagyd a pillanatot lenni, és minden cselekvés ami a mélyebb tudatosságból fakad jobb mint ami az elutasításból. A legnagyobb része a fájdalomnak egy személy életében annak elutasításából ered, ami van.


4. Figyeld a fájdalomtestedet.

Kondicionált gondolatminták évei, egyénien és kollektívan, eredményeztek szokásszerű érzelmi reakciókat saját személyiségükkel. A "fájdalom test támadások" alatt teljesen azonossá válunk ezzel a "fájdalom identitással" és reagálunk is rá ami még több fájdalmat okozni magunknak és másoknak. Figyelni a fájdalomtestet tudatosságot eredményez, mivel megengedi az embereknek, hogy különváljanak ettől a tudattalan fájdalommal való azonosulástól.

Eckhart Tolle tanácsai

Maradj teljesen jelen a mostban - az egész életed kitárulkozik itt. A mostban ott a Létezés öröme és a mély béke.

- Légy jelen az elme figyelőjeként.
- Csak figyelj és érezz - ne bírálj semmit.
- Ne kívánd, hogy a jelen pillanat más legyen attól mint már amilyen.
- Tedd szokássá testedet belülről érezni amilyen gyakran csak lehetséges. A test mindig a jelenben van.
- Ne hidd el ezt, próbáld ki!

Forrás: Sewaja
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.22 10:53 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat