Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre
#5760
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 7 hónapja  
.

Morgan Freeman üzenete: nézd a világot más szemmel, hogy boldogabb lehess!


"Egy szép nap mindannyian meghalunk, de csak egyeseknek adatik meg, hogy igazán éljenek" - Morgan Freeman.Ha az utóbbi időben elégedetlen voltál az életeddel, úgy érezted, semmi sem akar sikerülni, akkor érdemes egy kicsit elgondolkodnod, a híres színész, Morgan Freeman üzenetén. Valóban a pénz a legfontosabb dolog a világon?

"Hallgass rám, és kezdj el cselekedni, ha úgy érzed, hogy az életed nem olyan, mint, amilyet szeretnél. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, tégy valamit azért, hogy minden jobb legyen. Jó lett volna, ha valaki ezt sokkal előbb elmondja nekem is, akkor, amikor még fiatal voltam" - mondta Morgan Freeman.

"82 éves vagyok, és úgy érzem nincs sok időm már hátra. Dollármillióim vannak a bankban, de a világ minden pénze nem elég ahhoz, hogy az életben a legfontosabb dolgot, az egészséget meg tudjam vásárolni. Szerető családom, és népes rajongótáborom van a világ minden pontján, de most mégis egyedül érzem magam. Én és jómagam. Egy igen helytelen életet éltem, és nem szeretném, ha ez veled is megismétlődne, ezért mondom el ezt a történetet. Csupán két percet szánj rá, hogy meghallgasd, mit is akar mondani az öreg.

A pénz önmagában nem egy rossz dolog, számtalan lehetőséget tartogat magában. Másrészt viszont csak egy darab papír, amelynek olyan értéke van, hogy felülmúlja az igazán értékes dolgokat is. Ha a pénz nem rossz, akkor mi a rossz? A pénz egy erkölcsi és rögeszmés szenvedély, egy szív nélküli örökös keresgélés, az elégedetlenség forrása. Kergetjük az szivárványt, és nem vesszük észre, hogy sosem fogjuk tudni megfogni. A rossz az, amikor eladnánk a lelkünket is, hogy minél több pénzünk legyen, amikor úgy gondoljuk, hogy a boldogságot meg lehet vásárolni, és nem vesszük észre, hogy mennyire mulandó.

Képzeld el, hogy mindaz, amid van, pillanatok alatt szertefoszlik, eltűnik, és ottmaradsz a semmivel.

Ki vagy most? Hol vannak a jó barátok, ismerősök, akik melletted voltak akkor, amikor még volt pénzed. A világon nagyon sok olyan értékes dolog van, amit pénzért nem lehet megvásárolni. Változtasd meg az életed még ma, kezdd azzal, hogy újraértelmezed a siker fogalmát, és gondold át az emberi kapcsolataidat.

Bocsáss meg önmagadnak, és azoknak is, akik esetleg megbántottak valaha. Segíts azoknak, akiknek szüksége van rád, ha eddig nem fektettél minden energiát bele a párkapcsolatodba, most még megteheted. Alakíts ki jobb kapcsolatot a gyerekeiddel, bármikor lehetsz a legjobb szülő. Az életkor csak egy szám, ne gondolj arra, hogy már túl idős vagy, soha nem késő semmit elkezdeni. Bármikor lehet több pénzed, de az időt nem fordíthatod vissza.

Egy napon mindannyian meghalunk. Mit akarsz, hogy mire emlékezzenek veled kapcsolatban? Tettél bármit is azért, hogy a világ jobb hely legyen? Mi a te igazi célod? Mindannyian meghalunk, de közülünk nagyon kevesen éltek csak igazán. Bárki csodálatossá változtathatja a világot apró lépések által is, légy ösztönző hatással másokra. Csak a szeretet, a szenvedély és a megbocsátás által lehet legyőzni a rosszat."

https://filantropikum.com/morgan-freeman-uzenete-nezd-a-vilagot-mas-szemmel-hogy-boldogabb-lehess/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.01 22:24 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5765
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 7 hónapja  
.A "később" nevű út, a "soha" nevű helyhez vezet!


A "később" nevű út, a "soha" nevű helyre vezet - Ezért aztán még ma főzzünk valami finomat, és ne halasszuk egy "különleges alkalomra", használjuk kávézáshoz a legszebb csészénket és viseljük még ma a legszebb ruháinkat. Ne hagyjuk a gyengédséget, a kedvességet és gondoskodást későbbre! Végül is egy boldog ember bármit meg tud tenni - írja Angela Bantovskaya.

Emlékszünk egy idős nő történetére, aki kapott egy doboz érett körtét? Minden nap egy rohadtat evett meg belőle, megtartva holnapra a még ehetőket. Másnap pedig egy újabb körte volt rohadt, így azt fogyasztotta el természetesen. Ezt minden nap megismételte mindaddig, amíg a körte el nem fogyott. Ennek eredményeként az idős asszonynak egyetlen ízletes körtét sem sikerült elfogyasztania a kosárból.

Ez egy igazi történet, és egyben szomorú is, de ugyanakkor tanulsággal szolgálhat számunkra!

Mindig úgy gondoljuk, hogy extra pénzt kell keresnünk, megtakarítva azt, és betartva bizonyos korlátozásokat.

De nem létezik a "később"! Itt és most létezik!

Honnan származik ez a bizalom, talán mert úgy gondoljuk, hogy a boldogságot meg kell szerezni? Esetleg megnyerni?

Vagy várni?

De mit is várunk valójában?

Az öregkort? A vele járó betegségeket? A valódi vágy hiányát? Esetleg az elmúlást?

Tegnap beszéltem a faluban egy szomszéddal. Azt kérdezem: "Miért vagy ilyen szomorú?" Gondolkodva felsóhajtott, szomorúan elmosolyodott, és azt válaszolta: "Még vissza sem tudtam tekinteni, és az élet máris elment mellettem." Természetesen elkezdtem megnyugtatni őt, és ekkor egy olyan mondat hagyta el a száját, amely valójában arra buzdított, hogy mindezt leírjam.

"Mindig azt gondoltam " először pénzt fogok keresni, házat építek, itt felnőnek a gyerekek és akkor elkezdek magamnak élni. Divatos frizurát hordok, és csak elegáns ruhákat fogok viselni. De a nadrág kényelmesebb ." Elhallgatott. Én meg nem siettettem Őt.

"A gyerekek felnőttek, a ház felépült, van pénzem, de " még mindig nadrágot viselek. És a frizura továbbra is ugyanaz " egy egyszerű lófarok a fejem hátsó részén. "

Fel szerettem volna vidítani, így megkérdeztem: "Akkor most mit csinálunk? Gyorsan elmegyünk a fodrászhoz és vásárolunk divatos ruhákat? "

Fáradtan elmosolyodott:

"Nem akarom. Fáradt vagyok. Látja, a valóság nincs összhangban az elvárásokkal. Az örökös izgalom során nem vettem észre, milyen gyorsan telt el az idő."

Éjfélig mérlegeltem a szavait. Ennek a nőnek nem volt már ideje "későbbre". Kimerült, és kiégett. Sajnos ez a példa nem egyedülálló. Több millióan vagyunk így ezzel.

Egyszer olvastam egy gyönyörű mondást: A "később" nevű út, egy "soha" nevű országba vezet. Éljünk itt és most!

Ebben a testben nem lesz második életünk! Együnk és igyunk gyönyörű evőeszközökből és poharakból. Három öröm létezik az életemben: a könyvek, a sálak és az edények. Tehát hidd el, ez csodálatos.

Igyuk meg kedvenc kávénkat, és hagyjuk, hogy az ízlelőbimbóink örömmel elmerülhessenek az ízében.

Viseljünk elegáns ruhát, és a kedvenc cipőnket.

Olvassunk könyveket, és utazzunk.

És ami a legfontosabb - ne hagyjunk semmit későbbre, és ne spóroljunk a gyengédséggel és a kedvességgel!

Szeressünk teljes szívből! Öleljük át családtagjainkat! Bókoljunk neki! Legyünk nagylelkűek a szeretet terén. Mindez boldog emberré fog tenni bennünket!

És egy boldog ember mindent megtehet! Sőt, még annál is többet!

https://filantropikum.com/a-kesobb-nevu-ut-a-soha-nevu-helyhez-vezet/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.02 23:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5923
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 5 hónapja, 3 hete  
.

Csak ennyit kellene mondanod: "Hálával köszönöm neked Istenem!"


Álmomban láttam, hogy a Mennyországba megyek, és egy angyal kísér. Megálltunk egy szobában és azt mondta, itt minden kérést, amit csak szeretnél, hogy teljesüljön, imádság formájában kell megfogalmazod. Körülnéztem, a szoba tele volt angyalokkal, akik épp az írásban közölt kéréseket rendszerezték.

Hatalmas papírhalom borította be a szobát, alig látszottak ki közülük az angyalok. Majd egy hosszú folyosón mentünk át, és elérkeztünk a második munkapontra. Ez a Csomagolás, és a Szállítás, itt pakolják össze, és küldik ki a kívánságokat az angyalok.

Nagyon sok angyal dolgozott, futkostak össze-vissza, kapkodtak, intézkedtek, hogy minél hamarabb kézbesíteni tudják a Földre a kívánságokat. Ezután egy harmadik szobába mentünk, ahol egyetlen angyal üldögélt, és lóbálta a lábát. Ez a "Hálaadás részleg", tudtam meg.

Miután az emberek megkapták a kívánt dolgot, közülük nagyon kevesen küldenek érte köszönetet, sajnos. Nagyon egyszerű lenne: csupán annyit kell mondanod, hogy köszönöm!


De miért is kellene hálásnak lenni?


- ha van étel a hűtőszekrényedben, ha van, mit felvenned, ha van tető a fejed felett, ha van, ahová lefeküdj, akkor gazdagabb vagy a világon élő emberek 75%-nál

- ha van a bankban és a pénztárcádban is egy kevés pénzed, akkor gazdagabb vagy a világon élő emberek 8%-nál.

- ha ma egészségesebben ébredsz, mint a tegnap, akkor szerencsésebb vagy azoknál, akik már nem élték meg a mai napot

- ha még soha nem kellett megtapasztalnod a háború félelmeit, a börtöncella rémisztő hangulatát, az éhínséget, akkor boldogabb lehetsz, mint 700 ezer ember a Földön

- ha anélkül tudsz imádkozni egy templomban, hogy támadás érne, letartóztatnának vagy kivégeznének, akkor kb. 3 millió ember irigyelhet a világon

- ha a szüleid még mindig élnek, és még nem váltak el, akkor hihetetlenül szerencsés ember vagy

- ha felemelt fejjel, és mosolyogva tudod kezdeni a napot, akkor egy kivételt képezel azok között, akik bizonytalanságban és a szomorúságban élnek.

És most mit tegyek, hogyan legyek hálás? - kérdeztem az angyalomtól.

"Dicsőség legyen neked Isten mindenért, amit ezen a világon megtapasztalhattam!" - mondta az angyalom. Majd folytatta: "Vedd számba, hogy mennyi áldásban volt részed, és ismerd fel, hogy mennyire kiváltságos vagy!"

https://filantropikum.com/csak-ennyit-kellene-mondanod-halaval-koszonom-neked-istenem/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.01.13 17:18 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5927
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 5 hónapja, 3 hete  
.

25 életlecke, hogy te is megtaláld a boldogságot a legszokatlanabb helyzetekben


"Nem lehet minden nap jó, de minden napban van valami jó."


Meríts ihletet ezekből a röviden megfogalmazott leckékből az életről, amelyek olyan emberektől származnak, akik igazán megértik a zen fogalmát. Ha pedig tetszik, amit olvasol, oszd meg a számodra fontos emberekkel is ezeket a tanácsokat. Itt az ideje, hogy változtassunk, optimistábbak legyünk, és többet mosolyogjunk. Itt az ideje, hogy meglássuk, a pohár félig tele van.


1. A mosoly a jóindulat univerzális nyelve.

2. A pesszimista minden lehetőségben a nehézségeket látja. Az optimista minden nehézségben megtalálja a lehetőségeket.

3. Felfedeztem, hogy amikor szereted az életet, az élet is szeret téged.

4. Az élet egy hajótörés, de ez még nem jelenti azt, hogy nem énekelhetünk a mentőcsónakban.

5. Amikor reggel felébredsz, gondolj arra, mekkora ajándék, hogy élsz, lélegzel, gondolkozol, örülsz és szeretsz.

6. Amit látunk, elsősorban attól függ, mi az, amit keresünk.

7. Azt mondják, hogy az idő megváltoztatja a dolgokat. Valójában te vagy az, akinek tudnia kell változtatni.

8. Fordítsd az arcod a Nap felé, és fordíts hátat az árnyéknak.

9. Soha ne mondd azt: "Ez lehetetlen". Mondd azt: "Meglátjuk."

10. Az embernek egy évre van szüksége ahhoz, hogy megtanuljon beszélni, és körülbelül hatvan évre ahhoz, hogy megtanuljon hallgatni.

11. Az életben annyi különleges alkalom van az ünneplésre, amennyit mi magunk teremtünk.

12. Néha neked magadnak kell gondoskodnod a saját napfelkeltédről.

13. Mindannyian a mocsárban állunk, de egyesek a csillagokra néznek közben.

14. Ha gyorsan el akarsz jutni valahová, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menj együtt valakivel.

15. A szabadság az ember isteni oldala.

16. Légy hajlandó a kezdeményezésre minden álló reggel.

17. Mindenkinek a kezében van a mennyország kulcsa, de a pokol kapuját is ugyanez a kulcs nyitja.

18. Az életben nincsenek korlátok, csak azok, amiket te magad szabsz meg.

19. A boldogság első feltétele: Ne rágódj sokat a múlton.

20. Félj kevesebbet és remélj többet; egyél kevesebbet és rágj többet; panaszkodj kevesebbet és lélegezz mélyebbeket; beszélj kevesebbet és mondj többet; szeress többet, és minden jó dolog a tiéd lehet.

21. A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.

22. Minden reggel adj számot a jó cselekedeteidről, és töltsd meg az elmédet pozitív gondolatokkal. Ez a titka annak, hogy egész nap boldognak és inspiráltnak érezd magadat.

23. Mindig tedd azt, amitől félsz.

24. Lelkesedés nélkül soha nem értek el semmi igazán fontosat.

25. Ha egy katasztrófára gondolsz, az be is következik. Ha folyton a halál gondolatán jár az eszed, azzal sietteted a világból való távozásodat. Gondolkodj pozitívan, legyen bizalmad és hited, légy ura a saját gondolataidnak, és akkor az életed sokkal biztosabbá, élményekben és sikerekben gazdaggá válik.

https://filantropikum.com/25-eletlecke-hogy-te-is-megtalald-a-boldogsagot-a-legszokatlanabb-helyzetekben/"
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.01.14 10:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5954
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 5 hónapja, 1 hete  
.


A legerősebb ember is belefárad néha az életbe és szűksége van egy kis pihenésre.


Mindenkinek szüksége van néha egy kis pihenésre!

A nagyon erősnek tűnő ember is kimerülhet néha, érezheti úgy ő is, hogy vége, kész, nem bírja tovább. Ilyenkor neki is szüksége van egy kis szeretetre, odafigyelésre, törődésre. Bár eddig ő volt az, aki soha nem tört meg, minden probléma esetén állta a sarat, segítséget nyújtott, vigasztalt, reményt öntött és mindig optimistán szemlélte a világot.

Igen ám, de egyszer mindenki elfárad, és szüksége van egy kis pihenésre. A lelkileg nagyon erős ember is néha kibukik, leül, és megpihen, azonban lehetséges, hogy akkor jön rá, hogy mivel mindig ő volt a tartóoszlop, nincs akire támaszkodjon.

A lelkileg erős embernek is szüksége van szeretetre, törődésre, odafigyelésre, gyengédségre, egy erős karra, egy bátorító ölelésre.

Az erős ember sem hős, ő is ugyanúgy elfáradhat, csak maximum tovább bírja a harcot. Neki is szüksége van valakire, aki megmenti őt, vagy legalábbis ott áll mellette, ha baj van.

Az erős ember is összeeshet néha, és ez leginkább akkor fordul elő, amikor a fáradtságtól megfeledkezik arról, hogy ő márpedig erős kell legyen. Ilyenkor lesz esendően emberi, és ilyenkor van a legnagyobb szüksége egy szerető társra, vagy egy jó barátra.

Ha van melletted egy ilyen nagyon erős személyiség, légy egy kicsit figyelmesebb, ne hagyd, hogy belefáradjon, és lemerüljön. Gondoskodj róla, öleld át, adj neki szabadidőt, amikor elvégzed helyette a teendőket, és csak kényezteted, hallgasd meg, és mondd el, hogy mennyire szereted.

https://filantropikum.com/a-legerosebb-ember-is-belefarad-neha-az-eletbe-es-szuksege-van-egy-kis-pihenesre/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5972
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 4 hónapja, 3 hete  
.

Hogyan osszuk be az időnket?
2019.01.31.
Írta: Imre Margit

Az időbeosztás nem csak a mindennapi életre vonatkozik, hanem a leszületésünk pillanatától a halál órájáig tart. Ez az intervallum szolgál arra, hogy az emberek, amit lehoznak feladatokat a leszületésükkel, hogy azokat el is tudják végezni, az adott időben, ahogyan azok következnek az Isteni rend szerint. Mert ugye egyik feladat nem előzheti meg a másikat, mert a fejlődés lépcsőjén mindenkinek végig kell mennie, és csak úgy lesz képes megoldani az előtte álló feladatait. Ez olyan mintha valaki nagyon siettetni akarja a feladatai megoldását, de még nincs rá felkészülve, ugyanúgy ahogyan egy első osztályos gyermek sem képes megoldani egy ötödik osztályos feladatot, mert ugye azt még nem tanulta meg, a sorrend, ami nagyon fontos.

Az életutunkon nagyon sokféle eseménnyel találkozunk akár a családban, akár a munkahelyen, vagy éppen a párkapcsolatokban. Ezek mind előre meghatározott feladatok alapján kerülnek a látókörünkbe, és ezzel dolgunk lesz, akármennyire akarunk előle kitérni, ha nem tetszik, nem tehetjük, mert az égi segítők, angyalok mindig abba az irányba terelnek bennünket, amerre éppen a feladatunkat kell felvállalni. Ezért szokott bekövetkezni nagyon sok esetben, amikor szép csendben elsétálunk a számunkra kijelölt feladat mellett, mert mi mást akarunk, nem teszik az, de ne feledjük, hogy az égi otthonunkban ezt mi állítottuk össze saját magunk számára, hogy ezt kijavítjuk. De itt nem ismerjük fel, hogy az a miénk és el megyünk mellette.

Annak ellenére, hogy mi ezt elkerültük, az angyalok a legközelebbi alkalommal újra odaterelnek bennünket, hogy nem leszünk képesek ezt elkerülni. Ez, az idő már veszteség, mert, lehet, hogy mást kellett volna már cselekednünk, így az életidőnket már nem is jól használtuk fel, de az Isten kegyelméből kapunk újabb lehetőségeket, hogy haladjunk az utunkon.
Azért nagyon fontos, hogy figyeljünk magunkra, a sugallatokra, hogy észrevegyük a segítséget, hogy minél kevesebb üresjárat legyen az életünkben.

Eddig a nagy egészről próbáltam írni, de nagyon fontos a mindennapi élet feladatai is, mert ezekben is sok csúszás előfordul, ha nem vagyunk figyelmesek. Fontos, hogy minden nap tegyünk valamit a lelki fejlődésünk érdekében. Gondoljuk végig az életünket és nézzük meg, hogy a Jó Isten adott egy Életet, hogy elvégezzük a szellemi feladatainkat, és mellé fizikai eseményeket is. A nap 24 órájából mennyi az, az idő, amit magunkra, a szellemi feladatainkra, tanulásra, olvasásra, meditációra fordítunk? Ez lehet, hogy meglepő. Akkor hogyan is osszuk be az időnket?
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat