Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre
#5473
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 7 hónapja, 2 hete  
.

Nicolai Amosov sebész: "Az ember a saját lustasága és kapzsisága miatt betegszik meg!"


Nicolai Amosov, a világ egyik leghíresebb sebésze volt. Noha hosszú ideig betegeskedett, mégis nagyon szép kort ért meg, a saját maga által kidolgozott étrendjének köszönhetően. Az alábbiakban az Ő gondolatait osztottuk meg!

1. Ne várd el, hogy az orvosok gyógyítsanak meg!

Az orvosok életet mentenek, betegségeket gyógyítanak, de ők csak a kezdeti állapotodhoz vezetnek vissza téged, és attól kezdve minden tőled függ. Nem szabad alábecsülnünk a gyógyászat hatalmát, de nem lenne igazságos, ha kizárólag csak erre hagyatkozzunk. Célszerű önállóan kezünkbe venni saját sorsunkat és egészségünket.

2. Te vagy a felelős az egészségedért!


Az orvosok meggyógyíthatnak egy betegséget, de mi magunk vagyunk a felelősök a saját egészségünkért!

Az egészség nem más, mint a testünk tartalék energiája. Szükségünk van rá, hogy biztosítva lehessen általa a test és a lélek optimális működése. Az egészség nélkülözhetetlen életünk minden területén, a jó immunrendszertől kezdve, a mindennapi életünk minőségének javításáig.

3. Mindenki tudja, mit jelent beteg lenni!


Egy betegség megakadályozhat bennünket, hogy felhőtlenül boldogok lehessünk Általában ezt külső tényezők vagy gén alapú hajlam határozza meg. Néhány kisebb betegséget lehetetlen elkerülni, de ajánlatos mindent megtenni, hogy ne váljunk súlyosabb betegségek áldozatává. Ezek elsősorban egy nem megfelelő életmód miatt jelennek meg életünkben.

4. Egészséges életmódot kell követnünk!

Elsősorban olyan termékeket kell fogyasztanunk, amelyek minimális mennyiségű zsírt tartalmaznak, valamint legalább 300 gramm gyümölcsöt és zöldséget naponta. Rendszeresen kell mozogni, különösen, ha passzív módon töltjük az időt a munkahelyen. Ajánlott e tekintetben a napi egy óra, vagy legalább 20-30 percnyi tornászás. Végül a legfontosabb dolog az, hogy megtanuljuk ellenőrizni saját pszichénket. Ha úgy érezzük, hogy túlteng bennünk az adrenalin, intenzív testmozgással csökkenthetjük annak mennyiségét.

5. Miért betegszenek meg olyan gyakran az emberek?

Ha egészséges életmódot követnénk, a betegek aránya sokkal alacsonyabb lenne. De kevés embernek van elég akarata ahhoz, hogy egy adott étrendet kövessen.

6. A világon elég nagy a hozzá nem értő orvosok száma!

Vannak olyan orvosok, akik nem tudnak egy helyes diagnózist felállítani, anélkül, hogy ne kellene konzultáljanak náluk kompetensebb orvosokkal, vagy szakkönyveket olvassanak. Ezekkel az orvosokkal az a probléma, hogy nem képesek fejlődni saját területükön, és napi munkájukat is többnyire sikerélmények hiányában végzik.

Másrészt vannak bizonyos előítéletek is a gyógyászatban. Az orvostudomány különböző területein felmerülő téves értelmezések miatt, sok olyan hamis információ terjedt el, amelynek áldozataivá válnak úgy az orvosok, mint a beteg. Például létezik a mítosz, miszerint napjainkban a rákos betegek száma láthatóan megnőtt, de ez nem igaz. Sőt a gyomorrákban szenvedők száma még csökkenést is mutat.

7. Keressünk egy olyan orvost, akiben teljes mértékben megbízunk!

Bízzunk az orvosunk által javasolt kezelésekben és ne essünk pánikba, ha azt mondja, hogy esetleg nem indokolt. Ne váljunk gyógyszerfüggőkké és az állandó konzultációk függőivé. Becsüljük meg egészségünket és ne váljunk hipochonderekké.

https://filantropikum.com/nicolai-amosov-sebesz-az-ember-a-sajat-lustasaga-es-kapzsisaga-miatt-betegszik-meg/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5491
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 7 hónapja, 1 hete  
.
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5684
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 5 hónapja  
.


Miért van szükség a rosszra?"Azért van szükség a rosszra, hogy általa felismerjük a jót!" - mondta egy ismerősöm, amikor éppen azt magyarázta, hogy Isten miért teremtett ennyi rosszat a világunkba.
Nos, erről egy kicsit más a véleményem. Én nem fognám Istenre a dolgot, inkább magamban keresném az okot és akkor a megoldás is rajtam fog múlni!

Az élet tele van számunkra rossz, másként fogalmazva: fájó, kellemetlen, elfogadhatatlan helyzetekkel. Ezek a szavak egyben azt is megmutatják nekünk, mit értünk rossz alatt. Rossz az, ami fáj, ami kellemetlen, amit nem tudunk vagy nem akarunk elfogadni.

Önmagukban a dolgok nem rosszak, csak a saját szemszögünkből válnak azzá. Például, ha valaki elhagy egy húszezrest, akkor ez neki rossz, míg aki megtalálja, az hihetetlenül szerencsésnek érzi magát! Vagy ha téged elhagy a párod, akkor ez neked rossz, mert hiányzik, szenvedsz, míg Ő számára ez hozza el éppen a felszabadulást, vagyis neki jó!

Sorolhatnám még a példákat, a lényeg az, hogy azért érzel, minősítesz dolgokat, helyzeteket, érzéseket rossznak, mert azokban valami olyan fájdalmat, veszteséget, hatást kellene megélned, amit nem akarsz megélni, átérezni, befogadni.

Vagyis:
Rossz az, amit nem tudunk elfogadni.

Ha például el tudnád fogadni az elmúlást, elvesztést, leromlást, akkor ezek nem lennének számodra rossz dolgok, csupán az élet természetes változásának tekintenéd őket. Mint ahogy vannak, akik elfogadják, hogy esik az eső, fúj a szél és hideg van, ezért ez számukra csak van. Mindeközben Te, aki nem fogadod el magadat elázottan és fázva, számodra ez rossz, nem tudsz a természet erőire semlegesként tekinteni.
Minden dolog csak van, a megítélésünkkel tesszük számukra pozitívvá vagy negatívvá.

Így most már érted, hogy a rosszat nem Isten teremtette a világodba, hogy segítsen felismerni és hatalmasra értékelni, amikor valami rossz történik veled. Isten vagy bárki más csak úgy megteremtette a dolgokat, viszont a Te el nem fogadásod teremti bele a rosszat, az elfogadásod pedig a jót!

Vagyis, ha szeretnél kevesebb rosszat és több jót megélni, akkor változtasd át az el nem fogadásodat elfogadássá!
Tudom, ezt már sok helyről hallottad, próbálkoztál is vele, de eddig nem sikerült. Van egy jó hírem: Ismerem az elfogadás útját és szívesen végig is vezetlek rajta, megtanítalak elfogadni bármit, ami eddig elfogadhatatlannak tűnt. Sok év tapasztalatával mondom, minden elfogadható a megfelelő módszerrel!


Forrás: http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/miert_van_szukseg_rosszra
https://elozoeletek.blogspot.com/2016/03/miert-van-szukseg-rosszra.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5713
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 4 hónapja, 2 hete  
.Egy milliomos rákbeteg orvos tanácsai az életre: ez az, ami igazán fontos az életben.


Amikor szembekerülsz a halállal, hirtelen akár radikálisan is képes vagy az életeden változtatni. Az egyik legfontosabb dolog az, hogy megértsük, nem szabad megvárni az utolsó utáni pillanatot arra, hogy tanuljunk a hibáinkból és változtassunk azon, ami rossz.

Amire Richard Teo Keng Siang betöltötte életének 30. évét szinte mindent elért már, amit csak lehetett. Vagyona több millió dollárt kóstált, egy jól menő szépészeti beavatkozásokra specializálódott sebészkabinetet üzemeltetett és számtalan sportautó boldog tulajdonosa volt. Ezeknek birtokában teljes egészében meg volt győződve arról, hogy ezen a világon semmi sem fontosabb a vagyonnál. Szokva volt azzal, hogy már egészen kicsi kora óta sikeres karriert építhetett magának.

De amikor már túl késő volt akkor eszmélt végre rá, hogy ezeknél mérföldekkel fontosabb dolgok is vannak a világon.

"A mai társadalom tipikus kirakatbabája vagyok. Kicsi korom óta folyton azzal szembesítettek, hogy a boldogság egyenértékű a sikerrel, és ahhoz, hogy sikeres légy gazdagnak kell lenned. Ezen felfogás szerint éltem az életem." - mondta a dúsgazdag férfi.

"A dolog iróniája, hogy az emberek nem az általános orvosokat, vagy a családorvosokat kezelik hősökként, hanem inkább azokat istenítik, akik híresek és gazdagok." - állapította meg Keng egy, azóta igen nagy népszerűségre szert tett beszédében, valamivel azelőtt, hogy életét vesztette volna.

Egészen fiatal korában Teo még szemész volt, ám ezen szakmáját hamar feladta csak azért, hogy plasztikai sebésszé avanzsálva sokkal több pénzt szerezhessen. Ezen lépése nagyon kifizetődőnek bizonyult, és már az első éveiben több millió dolláros bevétellel működött a sebészeti klinikája. Ehhez mérten, Teo egyből a legjobb éttermeket látogatta, a legdrágább autócsodákat vásárolta meg és a celeb-világ leghíresebb képviselőivel múlatta idejét. Garázsában helyet kapott többek között egy Nissan GTA, egy Subaru WRX, egy Honda 2000-es és még egy Ferrari 430-as is.

Viszont 2011. március 11-én Teot tüdőrákkal diagnosztizálták, méghozzá végső stádiumú tüdőrákkal. Csupán 6 hónapja maradt. Élete végén őszintén megbánta, hogy teljes figyelmét a pénzre összpontosította, és emiatt teljesen elhanyagolta az Istennel való kapcsolatát. Szerencsére az utolsó heteit szerettei körében tölthette, és végre olyan emberek vették körül, akiknek nem a vagyona számított, hanem ő maga.

"Az igazi boldogság, amelyet valaha is megtapasztalhattam az az emberi interakciókból származik. Osztozz a bánatodon, osztozz az örömödön " ez az igazi boldogság." " mondta.


https://filantropikum.com/egy-milliomos-rakbeteg-orvos-tanacsai-az-eletre-ez-az-ami-igazan-fontos-az-eletben/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.14 17:26 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5729
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 4 hónapja, 1 hete  
.

"Túl sokat beszélünk, keveset szeretünk, de annál többet gyűlölködünk!" - őszinte szavak, amelyek a lelkedig hatnak


Most következzen pár őszinte gondolat azokról a dolgokról, amelyek igazán számítanak az életben.

"Széles utak, autópályák épülnek, csak az emberek látóköre egyre szűkül, az okostelefonok, -órák is népszerűbbek, mint valaha, mégis egyre több a tudatlan, ostoba ember.

Egyre több pénzt költünk, de mégis kevesebbek vagyunk, és talán boldogtalanabbak. Egyre nagyobbak a házak, amelyben élünk, de kisebbek lesznek a családok. Az oktatás színvonala sokkal magasabb, mint 50 évvel ezelőtt, mégis, egyre kevesebb a jó eszű gyerek. Azonban egyre több a szakértő minden területen, de ez azzal is jár, hogy egyre több probléma vesz körül bennünket. Egyre magasabb szintű egészségügyi ellátásban van részünk, mégis sokkal többen küzdenek valamilyen krónikus betegségben.

Egyre több alkoholt iszunk, a dohányzás mértéke sem csökken, mindig sietünk, gyorsan megharagszunk, kevesebbet nevetünk, többet nézzük a tévét, és kevesebb időt fordítunk az elmélyülésre, imádkozásra, meditálásra. Egyre több mindent csinálunk, de egyre kevesebb minőségi dolog születik, sokkal többet tervezünk, mint amit sikerül megvalósítanunk.

Megtanultunk sietni, rohanni, de egyre kevésbé vagyunk türelmesek, várni pedig egy pillanatig sem szeretnénk semmire, mindent most akarunk megszerezni. Ahogy egyre több pénzt keresünk, egyre több a válás, a szétment család.

"Túl sokat beszélünk, keveset szeretünk, de annál többet gyűlölködünk! Egyszerűen ez az igazság!"

Ezért most íme, pár jótanács!

Törődj többet a családoddal, tölts több időt a szeretteiddel, öleld meg őket gyakrabban, mert nem lesznek az idők végezetéig veled.

Mond ki "szeretlek", azoknak a személyeknek, akik igazán fontosak számodra.

Ne feledd: az ölelés, a kedvesség, a puszi, a legjobb békülési módszer, ezért alkalmazd.

Szakíts időt a szeretetre, fogd meg a párod kezét, figyelj oda rá, beszélgess vele, oszd meg a gondolataidat vele.

https://filantropikum.com/tul-sokat-beszelunk-keveset-szeretunk-de-annal-tobbet-gyulolkodunk-oszinte-szavak-amelyek-a-lelkedig-hatnak/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.21 17:22 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5734
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5002
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 4 hónapja, 1 hete  
.

John Lennon legbölcsebb és legszebb gondolatai!John Lennon egy lázadó volt: a politika helyett a szeretetet, a ridegség helyett a szabadságot, a napi rutin helyett pedig az önkeresést hirdette.

Lennonnak a szerelemről, a békéről és a szabadságról szóló gondolatai, az 1970-es évek generációjának megnyilvánulásaivá váltak. Ne felejtsük el John Lennon örök érvényű szavait: "Csak szeretetre van szükségünk, semmi másra!"


Az alábbiakban elhoztuk Lennon néhány bölcs, és ma is időszerű gondolatát!

Általános szabály, hogy minden idióta mögött egy csodálatos nő van. Minden férfi számára a hajtóerőt egy nő jelenti. Nő nélkül még Napóleon is puszta idióta lenne.

Életkorodat számítsd a barátaid számának arányában, az életed, pedig a mosolyokéban és nem a könnyekében.

Egy álom, melyet egyedül élsz meg, csak puszta álom marad. Amit közösen álmodunk, az válhat csak valósággá.

Mindannyiunk számára létezik a szerelem ajándéka, de a szerelem maga olyan, mint egy értékes növény. Nem fogadhatjuk csak úgy el, majd magára hagyjuk a szekrényben, gondolván, hogy majd túléli. Gondoznunk kell. Vigyáznunk kell rá és táplálnunk kell Őt!

Nincs szükséged másra, hogy megmondja neked, ki vagy te, vagy, hogy ki legyél a jövőben. Szabad vagy, hogy az legyél, aki szeretnél!

Az iskolában többször megkérdezték, mi leszek, ha nagy leszek? Én mindig azt válaszoltam: Boldog szeretnék lenni! Azt mondták, nem értettem meg a kérdésüket, mire én azt feleltem ők meg az életet nem értik!

A postás egy autogramot szeretne. A sofőr, egy közös fotót. A pincér egy kézfogást. Úgy tűnik, hogy mindenki szeretne belőlünk egy darabot!

Minden sokkal tisztább lesz, amikor szerelmesek leszünk!

Ha nem tudjuk szeretni önmagunkat, nem tudjuk teljes mértékben felfedni mások szeretésének képességét vagy saját teremtő képességünket.

Nem érdekel a pénz, hiszen nem tudok rajta boldogságot vásárolni!

https://filantropikum.com/john-lennon-legbolcsebb-es-legszebb-gondolatai/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat