Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre
#4983
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 1 éve, 1 hónapja  
.


"Mindig gondolj arra, amid már megvan" - Sting megfontolandó gondolatai


Egy őszinte, botrányoktól mentes és zseniális előadóművész szavaira érdemes figyelni. Ha pedig Stingről van szó, akkor különösen.

A következő gondolatoknak valóban olyan üzenetük van, amelyeket jó megfontolni.

Ne pazarold az időd a nem megfelelő emberekre! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el, akik elszívják tőled az energiádat és az életkedvet. Ha valaki szeretné, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Ne erőltesd magad olyasvalakire, aki nem veszi észre a nagyszerűséged!
Légy minden helyzetben igaz magadhoz, sose hazudj önmagadnak! Más embert sem szép dolog becsapni, hát még önmagadat!

Ne fordíts hátat a problémáidnak, mert megbosszulják magukat! Nem kell azonnal az összeset megoldani, ráér apránként is, lépésről lépésre. Egy dolgot nem lehet velük megtenni, a szőnyeg alá söpörni őket! Végső soron a megoldott problémáid a te javadat szolgálják: erőssé és elszánttá tesznek.

Minden emberi kapcsolatnak célja van, így minden találkozás okkal történik. Észre fogod venni az életed során, hogy kivel miért találkoztál, kitől mit tanultál. Ezért ne utasíts el senkit, mert nem tudhatod, hogy mi célból toppant az életedbe!

Hagyd az önsajnálatot és a panaszkodást is! Vagy talán te ismersz olyan embert, aki az önsajnálatnak és a panaszkodásnak köszönheti a sikereit az életében?
Nyugodtan beismerheted, ha valami fáj, vagy nem úgy sikerült, ahogyan eltervezted. Attól nem leszel sem kevesebb, sem rosszabb ember.

Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, ami hiányzik az életedből, gondolja arra, amid már megvan! Akkor majd meglátod, hogy a gazdagságnak nem feltétlenül a pénz a mérőeszköze.

Mindig legyen egy álmod, egy ábránd, amiben hiszel. És főként higgy a szerelemben és az aranyló mezőkben!

https://rejtelyekszigete.com/mindig-gondolj-arra-amid-mar-megvan-sting-megfontolando-gondolatai/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5010
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 1 éve  
.

A 105 évesen elhunyt japán orvos tanácsai:


"Hölgyeim, hagyjanak fel a diétával, és örüljenek többet"


A Kelet jelenti a világ bölcsességének forrását, hiszen a japán kultúra általában tele van misztikummal a hétköznapi európai ember számára. Ugyanilyen csodálatra méltó volt, maga Shigeaki Hinohara is, aki 105 évesen hunyt el, és mindaddig egy japán klinikán dolgozott.

A japán orvos számunkra hátrahagyta a boldog életre vonatkozó ajánlásai, tele van korlátlan egyszerűséggel és jósággal. Szerinte a hosszú élet titkát a következő dolgok befolyásolják:

1. Tudjunk felhőtlenül örülni - ugyanis az öröm, sokkal hasznosabb egészségünk szempontjából, mint az alvás. Hinohara szerint: - Az ember nem az alvásból és nem az élelmiszerekből nyeri életenergiáját, hanem a jó közérzetéből. Gondoljunk csak vissza gyerekkorunkra, milyen felhőtlenül boldogak tudtunk lenni a kevés alvás vagy esetleg étkezés ellenére is.

2. Táplálkozzunk egészségesen
- mert a kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú élet egyik titka. Az orvos reggelire egy csésze kávét, tejet, vagy narancslevet fogyasztott. Az ebédet akár ki is hagyta legtöbbször, vacsorára pedig zöldséget, rizst, és halat fogyasztott. Húst hetente kétszer evett, akkor is csak 100 grammot.

3. Tervezzük meg a tennivalóinkat
- hiszen a gondolataink ez által valósulnak meg, és így nincs időnk merengeni és siránkozni a múlton.

4. Adjuk át ismereteinket a következő generáció számára és a doktor valóban így is tett, évente 150 másfél órás előadást tartott, mely alatt soha nem foglalt helyet.

5. Legyünk tudatában, hogy az orvosok nem tudnak mindent meggyógyítani - és valahányszor egy orvos egy bizonyos kezelést ajánl számunkra, kérdezzük meg tőle, hogy saját hozzátartozója számára is ezt ajánlaná-e?

6. Ne kíméljük magunkat a fizikai edzésektől, melyeket nem csak kimondottan edző teremben végezhetünk. A kanapé az ember legnagyobb ellensége!

7. Olvassunk!
Keressünk olyan olvasmányokat, melyek inspirálnak bennünket, és tűzzünk merész célokat magunk elé.

8. Nem vagyunk fájdalomra ítélve - ezért szerinte a mai kórházakban több kellene legyen a zene, a tánc, és a házi kedvenc. Ezek mindegyike ugyanis sokkal több esélyt jelent a beteg gyógyulására, mint a gyógyszerek maguk.

9. Állítsuk fel önmagunk értékrendjét, és ne engedjük, hogy a pénz átvegye az uralmat az életünk fölött, helyette éljünk a szeretetnek, a gondoskodásnak és az irgalomnak.

10. Legyünk készek a beláthatatlanra, hiszen saját testünk sokszor produkál olyan dolgokat, melyeket el sem tudtunk volna képzelni önmagunkról.

11. Legyen mindig példakép előttünk, és azt mindig igyekezzünk túlszárnyalni. Hinohara számára a példaképet saját édesapja jelentette.

12. Sokáig élni nagyszerű dolog, ezért ha ez megadatik számunkra, igyekezzünk minden pillanatot megélni az életünkből. Mindig gondoljunk másokra is, és segítsük a rászorulókat lehetőségeinkhez mérten. Mindezért ne kérjünk semmit cserébe, hiszen ezért a legszebb jutalom számunkra a hosszú élet lesz.

Dr. Shigeaki Hinohara, 2017. július 18-án hunyt el. Ő volt a Tokyo-i Nemzetközi Egyetem elnöke és haláláig aktívan részt vett a betegek gyógyításában. Határidőnaplója 5 hónapra előre be volt telve, amikor 2017 júliusában elhunyt.

https://filantropikum.com/a-105-evesen-elhunyt-japan-orvos-tanacsai-holgyeim-hagyjanak-fel-a-dietaval-es-oruljenek-tobbet/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.18 19:25 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5030
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 1 éve  
.


13 dolog, ami "ellopja" a boldogságod!A boldogság nem egy velünk született, állandóan tartó állapot, amely csak egyesek kiváltsága. Hiába gondolod úgy, hogy "ó, igen, hát neki könnyű boldognak lenni, olyan optimista alkat, és különben is, megvan mindene az életben". A boldogság tanulható, tehetsz érte, hogy te is boldog legyél!

Nézzük, melyik az a 13 dolog, ami mérgező hatással van a boldogságodra. Ezeket jobb, ha szép lassan kiiktatod az életedből!

1. Nem kell mindig bizonygatnod a saját igazad. Mindenkinek megvan a joga, hogy más véleményen legyen, egyáltalán nem kell bizonygatnod, hogy miért neked van igazad. A makacs emberek úgysem hajlandóak elfogadni mások véleményét.

2. Nem irányíthatsz mindent és mindenkit körülötted. Hagyd, hogy egy kicsit maguktól (is) alakuljanak a dolgok, engedd át magad az áramlásnak, és akkor rengeteg stresszforrást ki tudsz szűrni.

3. Ne mindig másokat hibáztass! Az életed a döntéseid következménye, ne mindig másokat okolj azért, hogy ez vagy az nem sikerül, inkább gondold át, hogy mit tudnál még megtenni annak érdekében, hogy boldogabb és teljesebb életet élj. A te életedért te vagy a felelős!

4. Ne akarj mindenkit megváltoztatni! A kritizálás, a negatív hozzáállás semmi jóra nem vezet. Ne akard megváltoztatni az embertársaidat, inkább fogadd el, és szeresd őket olyannak, amilyenek. Ez a szabály természetesen saját magadra is érvényes.

5. Soha ne add fel! Ha néha úgy is érzed, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok, akkor is menj tovább. Mindenkinek vannak problémái, ne gondold azt, hogy te vagy a Földön a legrosszabb helyzetben. Az akadályok azért kerülnek az utadba, hogy megerősítsenek.

6. Ne kritizálj! Csak azért, mert valaki nem felel meg az elvárásaidnak, még nem jelenti azt, hogy rosszabb, mint te. Csak egyszerűen más, fogadd el!

7. Légy önmagad! Ne akarj állandóan megfelelni valakinek, éld inkább a saját értékrended szerint a saját életed. Ha álarcot viselsz, csalódást okozhatsz a régi barátaidnak, és előbb-utóbb téged is lelkiismeret furdalás fog gyötörni.

8. Ne félj a változásoktól! Minden változás az élet elkerülhetetlen tartozéka, ezek pedig a fejlődésedet segítik elő. Csupán annyit kell tenned, hogy jól érezd magad.

9. Ne ítélkezz! Ne címkézz fel dolgokat, helyeket, embereket, eseményeket anélkül, hogy ismernéd a valóságot. Állj pozitívan mindenhez, és adj egy esélyt legalább.

10. Ne élj a múltban! Próbálj meg a lehető legkevesebbet nosztalgiázni, mert ami elmúlt azon semmiképp nem tudsz már változtatni. A múlton való rágódás csak megkeseríti az életed! A lehető legjobb, amit tehetsz az életedben az, hogy a mai napra koncentrálsz.

11. Dobd el a félelmeid! A félelmek gátakat szabnak, megbénítanak, és nem hagynak szabadon mozogni! Amíg nem lépsz túl a félelmeiden, addig nem tudsz előre haladni.

12. Bocsáss meg! Szeress mindig és minden körülmények között. Ha haragot táplálsz magad vagy mások iránt, felemészted önmagad. Tanulj meg bocsánatot kérni, és bocsáss meg önmagadnak is!

13. Ne mások elvárásai szerint élj! Légy önmagad, és ne próbálj állandóan másoknak megfelelni. Csak akkor találod meg a boldogságod, és a lelki békéd, ha azokra a dolgokra szentelsz időt, amelyeket igazán értékesnek tartasz!

https://filantropikum.com/13-dolog-ami-ellopja-a-boldogsagod/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.22 19:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5069
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 1 éve  
.

AZ OPTIMISTA HITVALLÁSÍgérd meg magadnak, hogy: Oly erős leszel, hogy semmi sem zavarhatja meg lelki nyugalmadat.

Szavaiddal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdeted minden embernek, akivel találkozol.

Minden barátoddal érezteted, hogy van bennük valami különleges.

Mindent a derűs oldaláról szemlélsz, és valóra is váltod optimizmusodat.

Csak a legjobb dolgokra gondolsz, csak a legjobb célokért dolgozol, és csak a legjobbat várod.
Éppoly lelkesedéssel fogadod mások sikereit, mint a magadét.

Elfelejted a múlt hibáit, és eltökélten küzdesz a jövő nagyobb teljesítményeiért.

Derűs arckifejezéssel jársz-kelsz mindenkor, és minden teremtett lényt, akivel találkozol, megajándékozol egy mosollyal.

Oly sok időt fordítasz önmagad tökéletesítésére, hogy nem marad időd mások kritizálására.

Túl nagyvonalú leszel az aggodalomhoz, túl nemes lelkű a haraghoz, túl erős a félelemhez, és túl boldog, semhogy megtűrd a gond jelenlétét.

Jó véleményt táplálsz önmagadról, és e tényt tudtára is adod ország-világnak, nem szavakkal, hanem nagy tettekkel.

Abban a hitben élsz, hogy az egész világ a te oldaladon áll mindaddig, míg hű maradsz önmagad legjobb részéhez.

Megjegyzés: "Az optimista hitvallása" először 1912-ben látott napvilágot Christian D. Larson A benned rejlő erők és felhasználásuk módja című könyvében. A hitvallás rövidített változatát használja manapság az Optimist International, egy nemzetközi csoport, amelynek célkitűzése pozitív változást hozni a világba.
http://sikerek.blogspot.hu/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5356
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 9 hónapja  
.


Louise L. Hay: 10 kijelentés, ami átsegít életed nehézségein és meggyógyítja összetört szívedet!


Előbb, vagy utóbb veszteségek fognak érni, mert ilyen az emberi élet körforgása. Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a szépet, a csodát, meg kell tapasztalnunk a tragédiát is. Azonban ezekben a nehéz pillanatokban is vannak technikák, amelyek segítenek a gyógyulásban, vagy a lelki terhek feloldásában.

Most a híres Louise L. Hay metafizikai előadó, életmódtanácsadó elmondja, hogy milyen pozitív megerősítésekkel, állításokkal tudjuk meggyógyítani magunkat, lelkünket.

"A fájdalom a szívé és a léleké. Gyászold a veszteséged, engedd meg, hogy a legbelsőbb éned találkozzon vele, tölts időt vele. A szenvedés egy választás, nem kötelező. Gondold azt, hogy egy film kellős közepén születsz meg és a kellős közepén távozol, akárcsak az emberek, akiket szeretsz. A szeretet sosem hal meg és a szellem soha nem érez veszteséget.

Mivel a gondolataid formálják az átélt élményeket, próbálj meg szeretettel, gyengéden fordulni a szenvedéshez, fájdalomhoz. És ne feledd, egy összetört szív mindig nyitott.

Ha megváltoztatjuk gondolatainkat, képesek leszünk az életünket is megváltoztatni, jobb irányba terelni. A szeretet sosem hal meg, ahogyan a lélek sem. Legyünk jók magunkkal, szeressük magunkat. A vég egy új kezdetet jelent. Ezt nem szabad elfelejteni" - vallja Louise L. Hay.


Íme a 10 kijelentés!


1. A szeretet határozza meg minden kapcsolatomat.

2. Minden dolog úgy alakul, ahogyan annak alakulnia kell.

3. Ha ajándékot adok, lelket gyógyítok.

4. Szomorúságomban is szeretem önmagam.

5. Érzem a fájdalmat, de nem fogom mindig magammal cipelni.

6. A szeretet erejét sokkal nagyobbra tartom, mint a veszteség érzését.

7. Bármilyen körülmény között is megtalálom a szeretetet.

8. Szeretem az életet és az élet is szeret engem.

9. Élek, tehát szeretek.

10. Meggyógyultam

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.12 20:50 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5408
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5009
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 8 hónapja, 2 hete  
.


Csak ma..


Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: "a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen". A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.

Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.

Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.

Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek.

Dale Carnegie
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat