Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hol a helyem?
#4121
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 3 éve, 7 hónapja  

Egyedül az útonMost érzed igazán, hogy csak egyedül mész az úton. Hiszen ez az út csak a Tiéd, senki másé. Egyedül Te vagy a felelős érte. Már nem fogják a kezed, magadra maradtál. Nem azért, mert nincs melletted senki, a lelked magányos. Mész, és keresel valamit, amiről talán magad sem tudod, mi az, de érzed, hogy elveszítetted. Szúr, fáj, néha azt érzed, nem bírod tovább. De van Benned egy vágy, ami mindennél erősebb. Vágysz megtalálni valamit, ami a Tiéd. Valamit, amit nagyon régen elveszítettél. Olyannyira régen, hogy már nem is emlékszel rá. De a lelked tudja, Ő még emlékszik. Neked pedig semmi más támaszod és bizonyosságod nincs.

Mész az úton, néha mosolyogva, néha üvöltve és sírva, fájdalmakkal és félelmekkel telve. De nem tehetsz mást. Sötét van és hideg, minden nyirkos, kellemetlenül érzed magad. De a lelkedben ott pislákol a fény, mely utat mutat Neked. Megvilágítja előtted az ösvényt. Események és emberek jönnek szembe. Megaláznak, Beléd rúgnak, bántanak és kigúnyolnak. A lelked sír, de Te egyre erősebb leszel. Minden lecke után egyre nagyobb a fény a lelkedben. Egyszer csak észreveszed, hogy már az egész utat bevilágítja előtted. Egyre határozottabbak a lépteid, egyre gyorsabbak, már senki és semmi nem bizonytalaníthat el. Már tisztán látsz magad körül mindent. Egyre boldogabb a szíved, mert tudod, hogy jó úton vagy. A saját utadon. És egyszer csak megtörténik a csoda. Eltölt egy mindent átható boldogság. Az út végére értél. Megérkeztél. ÖNMAGADHOZ...

Mohácsi Viktória (http://ebredeshajnalan.com)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.11.24 22:33 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4169
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 3 éve, 5 hónapja  
.

Gazdagság és szegénység


Nincs vagyonod? Nincs házad, telked, értékes tárgyaid? Nincs pénzed? A rigónak sincsen. Mégis ő a legvidámabb teremtés. Igaz, neki nem kell cipő és nem kell ruha. Ételért sem fizet, csak füttyel. Lakásért sem fizet. Fiait ingyen tanítja az erdő. A rigónak könnyű, mondod, és igazad van. A rigónak valóban könnyű. Ő ma is úgy él, ahogy Isten annak idején elindította az első rigót. Mi nem úgy élünk.

Az első ember nem tudta még, mi a vagyon. És hiszem, hogy boldog volt mégis. Pedig az első ember nehezen élt. Gondold csak el. Bunkóval védekezett a vadállatok ellen. Bőrüket maga húzta le, maga készített ruhát és lábbelit belőlük. Barlangban lakott és mohán aludt. Nem volt villanyvilágítása. Semmije sem volt. Mégis, azt hiszem, szerette az életet. Örvendett a szélnek és a napnak. A levegőnek. Annak, hogy egészséges, és ha fáradt volt, annak, hogy lefekhet a mohára pihenni. Örvendett az izmainak és mosolygott, ha pillangó szállt előtte. Ha gyümölcsökkel megrakodva tért haza összkomfort nélküli barlangjába, ha bunkója egy vadat leütött: gazdagnak érezte magát. És mert gazdagnak érezte magát, gazdag is volt.

Erről eszembe jut, hogy ismertem embereket, akik palotában laktak, naponta új ruhát vehettek magukra, azt ettek, ami eszükbe jutott, halomban állt körülöttük a vagyon, gyáraik voltak és bankbetétjeik és mégis folyamatosan töprengtek, törték a fejüket, beleőszültek a gondba, mert mindenáron azt akarták, hogy még többjük legyen. Voltak ugyanis emberek, akiknek még több gyáruk volt és még több bankbetétjük. Szegényeknek érezték magukat azok mellett, és mivel szegényeknek érezték magukat, szegények is voltak.

Pedig mondom, palotában laktak. Sokkal több szobában, mint amennyit egyáltalán használni tudtak volna. Villanyvilágításuk volt és fürdőszobájuk, nem is egy. Nem zárták le soha a villanyukat és a fürdőszobában bármikor folyt a meleg víz, csak meg kellett nyitni egy csapot. Télen központi fűtés őrizte az egyforma meleget és nem volt soha szénhiány. Rádiójuk volt és gramofonjuk, rengeteg sok lemezzel. Ebédlőben ettek, finom porcelánon, ezüst evőeszközzel. Cselédek szolgálták ki őket. Nem kellett se fát vágjanak, se vizet hordjanak, se edényt mosogassanak, se főzzenek, se seperjenek, se cipőt takarítsanak: mindezt megcsinálták helyettük mások. Olyan ruhába öltöztek, amilyenbe jólesett. Az utcákon, ahol jártak, tele voltak a boltok kirakatai mindenféle szép holmival és minden eladó volt. Minden boltba bemehettek és mindent megvásárolhattak, ami csak szemüknek megtetszett. Amikor eszükbe jutott, elmehettek a színházakba és a hangversenyekre. Kényelmes autók röpítették őket és utazhattak és nem kellett soha, sehol sorba álljanak.

Mégis szegények voltak. Nem értek rá örvendeni a napfénynek, a víznek, a levegőnek, a virágoknak, az ételnek. Nem értek rá egyszerűen, mert éjjel-nappal gondok között futkostak, hogy miképpen szerezhetnének még több pénzt. Mert ami volt, azt kevésnek érezték. És amit az ember kevésnek érez, az valóban kevés is.

Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény.

Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik.

Sajnos, embere is van. Igyekezz kevesebbet törődni velük és többet azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is.
Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz.

(Wass Albert)
http://elozoeletek.blogspot.hu/2017/02/gazdagsag-es-szegenyseg.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.02.01 14:52 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4371
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 2 éve, 7 hónapja  
.


Te mit vinnél magaddal a bőröndödben a halálod után?


Egy férfi autóbalesetben vesztette életét. Amikor "felfogta", hogy halott, hirtelen megpillantotta Istent egy bőrönddel a kezében.


- Fiam, elérkezett az időd "indulnod kell " szólt az Úr.

- Most? Már? De annyi tervem volt még - mondta a férfi.

- Sajnálom, de indulnod kell! - válaszolta Isten.

- Mi van abban a bőröndben? - kérdezte a férfi.

- A te javaid - felelte Isten.

- Az én javaim? Tehát a ruháim, a pénzem?

- Azok nem te a tulajdonaid, hanem a földi javaid részei - közölte Isten.

- Akkor az emlékeim vannak a bőröndben? - érdeklődött a férfi.

- Azok sosem voltak a tieid, azok az Idő birtokát képezték mindig - mondta az Úr.

- Akkor a bőrönd mélyén a tehetségeim rejtőznek?

- Azokat is a körülményeknek köszönheted - mondta Isten.

- Akkor a családom, a barátaim vannak benne?

- Ők sem képezték a tulajdonodat, ők az életútad részei voltak - szólt Isten.

- Akkor mi van benne, a testem? - probálkozott tovább a férfi.

- A tested a Földé, így őt illeti - felelt Isten.

- Akkor csak egy dolog maradt, a lelkem -

- Tévedsz, a lelked az enyém!

A férfi félve kinyitotta a bőröndöt, és nagy meglepetésére az üres volt. Könnycseppek gurultak végig az arcán, majd azt kérdezte:

- Nem volt soha semmim?

- Nem, soha nem volt semmid - közölte Isten.

- Akkor, mégis miért éltem?

- Az apró pillanatoknak, örömöknek kellett volna élned, azok mind a tieid lettek volna, és itt lennének a bőröndben - mondta Isten.

A tanulság

Az élet mindössze egy nagy pillanat, ami csak a miénk. Az, hogy ezt a pillanatot miként éljük meg, ez dönti el, hogy végül mi kerül bele abba a bizonyos bőröndbe.

Éppen ezért:

Éljünk most!

Éljünk meg minden egyes percet!

Tegyünk boldoggá másokat!

Semmi anyagi javat, tárgyat nem vihetünk magunkkal a túlvilágra, mert nem ezek a legfontosabbak az életben!

Szeressünk magunkat, fogadjuk el magunkat, vigyázzunk a lelkünkre!

Forrás: vilagunk.hu


http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.02 20:12 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4433
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 2 éve, 6 hónapja  
.


A tanítványok élete a mai időkbenA mai tanítványok élete sem különb, mint a régebbi időkben, mert ha nem is olyan láthatóan, de ki vannak közösítve a világi emberek köréből, akik igazán felvállalják az életükben az ő hitüket és ezzel együtt az Istent.

Ma sem lehet az embereket olyan körbe elhívni, hogy vegyenek részt esetleg egy előadáson, vagy beszélgetésen és ne csak a saját maguk alkotta törvények szerint éljenek, hanem vegyék figyelembe az ő Teremtőjüket is.
Mindez csak akkor válik értelmessé a mai emberek számára, ha nekik ebből valamiféle anyagi előnyük származik, mert ma a világot a pénz és az erőszak uralja, vagyis aki ezt létbe hívta, az ellentét, az bizony a mai napig is megkeseríti a jó szándékú, igaz emberek életét.
Azok számára, akik nem akarnak semmiféle közösséghez tartozni, azok már messziről felismerhetők arról, hogy nekik a pénz az ő istenük. Nem akarnak abból körből kiszabadulni és életüket másként élni.

A mai tanítványok élete egyre nehezebb, mert az ellentét csak szórja a magot, az ő tanítását és ezáltal az emberek elbizonytalanodnak, mert nincs minden esetben felismerésük, hogy mi is az igazság.
Az Isten pontosan azért küldött olyan embereket, akiket most nem tanítványoknak hívnak, hanem inkább a névtelenségbe burkolózva végzik azt a feladatot, amit az Isten rájuk bízott.
A mai időkben nagyon sok olyan ember van, aki ezzel segíti az Isten által küldött emberekhez azokat, akik arra rászorulnak.

Minden időben éltek olyan emberek a földön, mint Jézus idejében, akik csak arra voltak hívatva, hogy előkészítsék az Úr útját. A mai időszak is hasonló, mint régen volt, hogy azokat az embereket, akik hisznek az igaz tanításban, azok egy kicsit kiszolgáltatott helyzetben vannak, mert nekik az a feladatuk, hogy azt tegyék, amivel őket leszületésük előtt Jézus megbízta.
Nagyon sokféle tanítás kering a földön jelenleg, mert megadatott az emberiségnek, hogy legyen lehetőségük a felismerésre, hogy melyek azok a tanok, amik összeegyeztethetőek a Jézusi tanítással, mindenkinek a maga számára kell, hogy felismerje az igaz Istent, a benne lévő tudása által.
Az Isten a parancsolatokban felhívta az emberek figyelmét arra, hogy ne csak azt tegyék, ami nekik jó, hanem a többi emberhez is ugyanolyan jósággal viselkedjenek. "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat."
(Imre Margit)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4604
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 1 éve, 10 hónapja  
.


Útelágazáshoz érsz...


Lépkedsz életed országútján, és lassan elágazáshoz érsz. Már régóta feszít belülről egy érzés: valami nincs a helyén. Szíved jelez, hiszen állandóan vadul kalapál, szinte ordít, hogy változtatni kéne.

Te pedig csak vársz... Várod, hogy jobb legyen... Várod, hogy legyen erőd ugrani egy nagyot... Várod, hogy jön valaki, aki megment Téged... Várod, hogy megérkezzen a megfelelő idú... De úgy tűnik, sosem jön el. Kifogások mindig lesznek, és a változásra felkészülni sem lehet. Így minél több idő telik el, annál fáradtabb leszel. Lassan már élni sincs kedved, mégsem lépsz. Még mindig nem érzed elég rozsdásnak a szöget. Pedig ezer meg ezer jelet küld az Univerzum feléd. Te pedig makacsul ellenállsz. Az út mentén mindig akad 1-1 fűszál, amibe kapaszkodhatsz. Hátha majd most... mondogatod... Most majd jön egy jobb ajánlat... Most majd felvállal... Most majd összeszedem magam&... Majd... majd... majd... De nem veszed észre, hogy a "majd" sosem jön el? Csupán az erődből lesz egyre kevesebb.

Újabb útelágazáshoz érsz. Vajon az eszedre vagy a szívedre hallgatsz? Biztonsági játékot játszol, vagy fejest ugrasz az ismeretlenbe? Hagyod, hogy továbbra is a minimumon vegetálj, vagy adsz magadnak esélyt a boldogságra?

Gondold át kérlek, mit veszíthetsz. Egy helyzetet, melyben évek óta boldogtalanul élsz? Egy embert, aki sosem volt a Tiéd? Elveszíted a szenvedést, a fájdalmat?

Igen ám, de mi van, ha rosszul döntök? - kérdezed bizonytalanul.
Meggyőződésem, hogy ez nem lehet így. Hiszen affelé vágyódsz, amerre van a sorsod. De senkinek nem feladata leragadni, és szenvedésben tartani magát. A feladatok megoldásra várnak. És ne feledd: bármikor dönthetsz újra. Bármikor dönthetsz másképp. Ha az az út sem működik, majd átlépsz a következőre. De sosem tudhatod, míg ki nem próbáltad. Légy bátor!

A bölcs ember azonnal a változás mellett dönt, ha érzi, hogy valami nem működik. Tudja, hogy lépni kevésbé fáj, mint beleragadni abba a helyzetbe, ami méltatlan hozzá. Nem pazarol el évtizedeket arra, hogy várja a megfelelő pillanatot. Hiszen tudja, hogy ezeket Ő hozza létre.

Mohácsi Viktória (http://elozoeletek.blogspot.hu)

https://elozoeletek.blogspot.com/2017/03/utelagazashoz-ersz.html


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.09.03 21:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4875
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5140
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hol a helyem? 1 éve, 5 hónapja  
.Paulo Coelho üzenete


1. Az út egy keresztúttal kezdődik.
Megállhatsz ott és meggondolhatod, melyik irányba menj, de ne tölts el sok időt a gondolkodással, mert különben sosem fogod elhagyni a helyet! Amint megtetted az első lépést, felejtsd el örökre a keresztutat, különben azzal a haszontalan kérdéssel fogod magad folyamatosan kínozni, hogy "Vajon a helyes utat választottam?"


2. Az út nem tart örökké. Áldás egy ideig az úton járni, de egyszer vége lesz, ezért készülj fel arra, hogy bármelyik pillanatban elhagyd! Sose szokj hozzá túlságosan semmihez! Se az eufórikus órákhoz, se a végtelen napokhoz, amikor minden olyan bonyolult és a haladás lassú. Ne feledd, előbb vagy utóbb megjelenik egy angyal és az utad véget ér!

3. Becsüld meg az utad! A te választásod volt, és ahogy tiszteled a földet, amelyre rálépsz, úgy fogja tisztelni ez a föld a lábaid. Tégy meg mindent utad megóvásáért, megtartásáért és ő ugyanezt fogja tenni érted!

4. Légy jól felszerelkezve! Hordj magadnál kis gereblyét, ásót, bicskát! Értsd meg, hogy a bicska nem használ száraz levelek ellen és a gereblyék nem alkalmasak mélyen gyökerező növényekre! Tudd mikor melyik eszközt kell használni!

5. Az út előre és hátra halad. Néha vissza kell menned, mert valami elveszett, vagy egy üzenet, mit át kell adnod, véletlenül a zsebedben maradt. Egy jól gondozott út lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb problémák nélkül vissza tudj menni.

6. Előbb az úttal törődj, ne azzal, ami körbevesz! Ne hagyd, hogy összezavarjanak az útszéli száraz levelek vagy az, ahogy mások gondozzák útjukat! Arra fordítsd energiád, hogy gondozd és megóvd a földet, mely befogadja lépteidet!

7. Légy türelmes! Néha uganazt a feladatot kell ismételni, mint például kihúzni a gyomokat vagy feltölteni a lyukakat, melyek egy váratlan zápor után előtűnnek. Ne bosszankodj - ez is része az utazásnak!

8. Az utak keresztezik egymást. Az emberek elmondhatják, milyen az idő. Hallgasd meg a tanácsukat és hozd meg saját döntéseidet! Csak te vagy felelős az útért, melyet rád bíztak.

9. A természet a saját törvényeit követi
. Ezért fel kell készülnöd a hirtelen változásokra ősszel, a síkos jégre télen, a virágok kísértésére tavasszal, szomjúságra és záporokra nyáron. Hozd ki a legtöbbet mindegyik évszakból és ne panaszkodj a jellegük miatt!

10. Tedd utadat önmagad tükrévé
! Sose hagyd magad befolyásolni azáltal, ahogy mások gondozzák útjukat. Van saját lelked, amire figyelj és vannak madarak, hogy elmondd mit dalol lelked. Legyenek történeteid körülötted mindenki számára szépek és kellemesek! Mindezek felett hagyd, hogy történeteid, melyeket lelked mesél utad során, az út minden másodpercében visszhangozzanak!

11. Szeresd az utad
! És vezessen az Úr és segítsen minden egyes napon!

Fordította: anwerosa (www.inspiralo-uzenet.blogspot.com)
Forrás: www.paulocoelhoblog.com
http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/search/label/lelki%20t%C3%A1pl%C3%A1l%C3%A9k
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.06 22:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat