Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Igaz történetek - valódi események (1 fő olvassa) (1) Vendég
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Igaz történetek - valódi események
#4703
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 11 hónapja  
.A magyar Egyház is tanulhatna a San Francisco-i hajléktalanok megsegítésére kitalált ötletből!


Mindjárt 15 éve lesz annak, hogy 2004-ben a San Francisco-i St. Boniface templom plébánosa, Louis Vitale atya, Shelly Roder aktivistával közösen, megnyitotta Isten házát a hajléktalanok előtt, hogy ott menedékre lelhessenek. Ezt a karitatív megmozdulást Gubbio Projektnek nevezték el.

Azóta naponta több száz fedél nélkül élő ember húzza meg magát a templomban, veszi igénybe a takarókat, és hajtja álomra a fejét a padokon.

A Gubbio Projekt honlapján ez olvasható: "Nem kérdeznek senkitől semmit, ha átlépi a templom ajtaját. Senkit nem utasítanak ki, mindenkit befogadnak, tisztelettel, méltósággal bánnak a rászorulókkal."

A templom nappal is nyitva van a látogatók előtt, azonban a templom egyrésze a hajléktalanok számára van fenntartva.

A Gubbio Projekt egyik képviselője szerint: "minden hajléktalan a közösségünk része, akiket nem szabad kiközösíteni, ahogyan azokat az embereket sem, akik szegények, kimerültek, vagy akik mentálisan sérültek."

A felmérések szerint a Gubbio Projekt hajléktalan szállásai a legbiztonságosabbak, hiszen a megkérdezettek 95 százaléka úgy vélte, hogy az elszállás körülményei megfelelőek, biztonságosak, és a bánásmód is jó.

Sajnos nem mindenhol vannak ilyen jó körülmények a hajléktalanok számára, hiszen több amerikai nagyvárosban drótkerítésekre költenek, hogy megakadályozzák a hajléktalanokat abban, hogy sátrakat húzzanak fel, és ott éljenek. 2018 februárjában a kaliforniai El Cajonban több tucat aktivistát, köztük egy 14 éves gyereket is letartóztattak, akik segíteni szerettek volna a hajléktalanoknak.

Magyarországon sem jobb a helyzet, nemrég a hatóságok hadjáratot indítottak a köztereken tanyázó hajléktalanok ellen.


forrás:http://filantropikum.com/a-magyar-egyhaz-is-tanulhatna-a-san-francisco-i-hajlektalanok-megsegitesere-kitalalt-otletbol/ 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.11.23 21:28 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4836
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 9 hónapja  
.Mágikus gyógymódok a múltban

A misztikus gyógyítási módszereket az emberi kultúra kezdeteitől megfigyelhetjük, elég, ha itt az ősközösségek varázslóira gondolunk, akik kései utódait a helyenként még ma is tevékenykedő sámánokban lelhetjük fel. A "rontó erők" eltávolítása, a lélek egységének helyreállítása, általában csakúgy szerepelt repertoárjukban, mint a ráolvasás vagy a kézrátételes orvoslás is. Az ilyen egzotikus módszerekkel párhuzamosan alkalmaztak gyógyfüves kezeléseket is, ezek a komplex technikák egyébként a népi gyógyászatban és az ezoterikus természetgyógyászatban ma is sok helyen megtalálhatók.

A test energiarendszerének elméleteit leginkább a távol-keleti területeken dolgozták ki, innen származnak a legkifinomultabb aura- és csakraelméletek. Ezek szerint az egészség egyik legfontosabb feltétele az emberi testben és a test körül zajló energiaáramlások harmóniája, amit a csakrának nevezett energiaközpontok kiegyensúlyozott működése biztosít. Ebben a szemléletben ezek az életenergiák a testet körülvevő aurarétegeken át tartanak kapcsolatot az úgynevezett kozmikus energiával, ami áthatja az Univerzumot.

Ugyanígy ide rendelhetők a nagy próféták és szentek csodálatos gyógyításai, aminek legismertebb példáit a krisztusi csodatételekből ismerjük. A vakok, ördöngősök és bénák gyógyításán túlmutatva, Lázár feltámasztása is a képtelennek a hittel való felülírhatóságára utal. A hit, vagyis a tudat magasszintű elvárásainak orvosló hatása más szenteknél is megfigyelhető, illetve az is, hogy például az imák gyógyító erejében mindig is bíztak az emberek. A szent helyeken történő csodálatos gyógyulásoknak ma is él a kultusza, Lourdes-ba vagy például Medjugorje-ba napjainkban is ezrével zarándokolnak az emberek.

A tudati és testi folyamatok csodaszámba menő kapcsolatáról a hipnózis kapcsán is számtalan esetet idézhetünk, ebben a különlegesen módosult tudatállapotban lévő embereken akár nagy műtétek is végezhetők úgy, hogy a beteg nemcsak nem érez fájdalmat, de szóbeli utasításra a sebek vérzése is csökkenthető vagy elállítható. A hipnotikus utasítások hatására a gyógyulási folyamatok gyorsabbak, illetve időnként olyan betegségek is orvosolhatók, amelyekre más módszerek hatástalannak bizonyulnak. Ehhez hasonlóan a tudat kiemelt szerepére utal a placébóhatás, vagyis az a furcsaság, amikor a betegnek egy olyan gyógyszernek mondott tablettát adnak, ami nem tartalmaz hatóanyagot, ennek ellenére mégis gyógyuláshoz vezet.

Mint az előzőekből is láthattuk, a misztikus és rejtélyes hatású gyógymódokba vetett hit az emberrel egyidős, azt azonban, hogy ezek milyen szinten és miként működtek-működnek, már nehezebb objektív módon eldönteni. Ebben segíthetnek az olyan kísérletek és idevágó megfigyelések, amelyeket elsősorban a tudományos parapszichológia területéről idézhetünk.

- részletek -

https://www.astronet.hu/ezoteria/gyogyito-pszi-erok-paranormalis-hatasok-az-orvoslasban-es-termeszetgyogyaszatban/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.24 20:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4873
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 8 hónapja, 2 hete  
.


A világ legszegényebb miniszterelnökeA képen lévő urat valószínűleg nagyon kevesen ismerik, pedig embersége, önzetlensége, népe iránti tisztelete és segítőkészsége példa értékű. Ő José Mujica, Uruguay államfője.

A dél-amerikai ország miniszterelnöke havi 9600 Eurónak megfelelő fizetésének 90 %-át szociális intézményeknek adományozza. Azt vallja a 78 éves elnök, hogy neki havi 900 Euró elég a megélhetéshez.

"El Pepe", ahogy őt honfitársai szeretetteljesen nevezik, Montevideo melletti kis gazdabirtokán él. A drága nyári rezidenciát, ami eredetileg kijárna neki, eladatta és az árából lakásokat és egy iskolát építtetett a szegény családoknak.
"Nekem elég az, amim van, többre nincs szükségem. A legtöbb honfitársamnak ennél sokkal kevesebből kell kijönnie."- mondja az egykori virágtermesztő.

Mujica vezetése alatt az utóbbi 3 évben Uruguayban szociális és gazdasági fellendülés zajlott le. A korrupció rohamosan lecsökkent. A nép imádja az egykori lázadót, aki 14 évig börtönben ült, akit megkínoztak, kétszer is meglőttek.

További nagy figyelmet keltett 2012-es beszéde Brazíliában a Rio+20 csúcskonferencián: "Nem az a szegény, akinek kevés van. Igazán szegény az, aki mindig, vég nélkül egyre többet és többet és többet akar."- mondta Mujica.

Forrás és fotó: t-online.de
http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/search/label/lelki%20t%C3%A1pl%C3%A1l%C3%A9k


Magyarország vezetői is tanulhatnának ettől az egyszerű embertől - a miniszterelnöktől.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.06 20:33 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4987
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 7 hónapja, 2 hete  
.


A prédikátor

Egy hideg vasárnapon történt. A templom parkolója hamar megtelt. Ahogy kiszálltam a kocsimból, arra lettem figyelmes, hogy a testvérek valamit sugdolóznak, miközben bemennek a gyülekezetbe. Ahogy közelebb értem, észrevettem egy embert, amint támaszkodik a templom falának.
Már majdnem egészen lefeküdt, mintha aludna. Egy hosszú, nagyon rongyos viharkabát volt rajta és egy kalap a fejére húzva, hogy már az arcát sem lehetett látni. Egy kb. 30 éves cipő volt rajta, ami olyan kicsi volt rá, hogy kilógtak a lábujjai. Gondoltam, hogy hajléktalan és hogy alszik, így bementem a templom ajtaján. Bent elkezdtünk beszélgetni. Szóba került a kint fekvő hajléktalan is. Az emberek csak mosolyogtak és suttogtak, de senki sem volt hajlandó behívni, hogy üljön le. Én sem.

Néhány perc múlva elkezdődött az istentisztelet. Mindenki a prédikátort várta, hogy foglalja el a helyét, és szóljon az Igéből, amikor kinyílt az ajtó. Bejött a hajléktalan, fejét lehajtva
végigsétált a padok között. Az emberek zavarban voltak és suttogtak, meg arcokat vágtak. Végigment a szószékig, ahol aztán levette a kalapját és a kabátját. Elszorult a szívem. Ott állt a prédikátorunk...

Ő volt a hajléktalan. Senki sem szólt egy árva szót sem. A prédikátor elővette a Bibliáját és letette. "Testvéreim, azt hiszem, nem kell
mondanom, hogy miről fogok ma prédikálni."
Aztán elkezdett énekelni egy éneket, amelynek így hangzottak a szavai:

"Ha tudok segíteni valakin, amint elmegyek mellette. Ha tudok egy vidám szót, mi megnevettette. Ha meg tudom mutatni, hogy az ő útja helytelen, akkor már nem hiábavaló az életem."

Vajon hiábavaló az én életem?

(forrás: tvn. Végner Jné)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.13 17:55 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5009
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 7 hónapja, 1 hete  
.

A templom porrá égett, de a benne található biblia és szent kereszt érintetlen maradt!


Amikor a tűzoltók kiértek az észak-virginiai Grandview-ben található Szabadság Templomához, az épület már lángokban állott.

Hosszú küzdelem után, melynek során sajnos a templom a tűz martalékává lett, a tűzoltóknak végre sikerült bejutni a romok közé. Azonban amit ott találtak, az végtelen csodálattal töltötte el őket!

A tűz során keletkezett hőség olyan mértékű volt, hogy egy adott pillanatban meg is kellett szakítani az oltás folyamatát, saját életük érdekében. Mégis, amikor be tudtak hatolni a füstölgő romok közé, azt látták, hogy a templom egyetlen bibliája és maga a szent kereszt és teljesen sértetlen maradt.

A tűzoltók azonnal ki is posztolták ezt a csodát a közösségi hálóra, és azt is hozzátették, hogy bár rendkívül veszélyes volt az oltási folyamat, az isteni gondviselésnek köszönhetően a biblia és a szent kereszt mellett egyetlen tűzoltó sem sérült meg.

A tűz keletkezésének oka máig is ismeretlen a tűzlovagok számára.

forrás:https://filantropikum.com/a-templom-porra-egett-de-a-benne-talalhato-biblia-es-szent-kereszt-erintetlen-maradt/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.18 19:04 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5175
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4636
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 5 hónapja, 3 hete  
.

45 tanács egy 90 éves nénitől - Érdemes hetente elolvasni


Az alábbi gondolatok sokszor nagyon egyértelműnek tűnnek, azonban ahelyett, hogy tudatosabban élnénk az életünk, hajlamosak vagyunk sokszor belefeledkezni a hétköznapi nehézségekbe.

"Amikor 45 éves lettem, akkor írtam le ezt a 45 tanácsot, amit az élet tanított nekem addig. Most, 90 évesen is azt vallom, hogy minden egyes tanács szükséges a boldogság eléréséhez" - vallja a 90 éves nő.


1. Az élet nem korrekt, de mindig jó.

2. Ha elkapna a kétségbeesés, tégy egy kis lépést előre.

3. Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz dolgokkal foglalkozz.

4. A munkahelyed nem fog ápolni, ha beteg leszel, viszont a barátaid igen. Éppen ezért fordítsd több figyelmet azokra, akik igazán fontosak számodra.

5. Minden hónapban fizesd vissza a tartozásaidat.

6. A csatákat nem kell mindig megnyerni. Eldöntheted, hogy egyetértesz vagy sem.

7. Sérelmeidet mondd el valakinek! Sokkal könnyebben megnyugszol, mintha egyedül sírnál.

8. Haragudhatsz az Istenre, ő meg fogja érteni ezt.

9. Már a legelső fizetésedtől kezdve tegyél félre egy keveset nyugdíjas éveidre.

10. Ami a csokoládét illeti, az ellenállás teljesen haszontalan.

11. Békélj meg a múltaddal, ne hagyd, hogy tönkretegye a jelened!

12. Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt is!

13. Ne hasonlítgasd magad másokkal. Soha nem tudhatod, milyen megpróbáltatásokon estek át életük során.

14. Azt a kapcsolatot, amit titokban kell tartani, nem érdemes folytatni.

15. Pillanatok alatt minden megváltozhat. De ne aggódj, Isten a legjobbat akarja számodra.

16. Lélegezz mélyeket, ez megnyugtatja az elmét.

17. Iktass ki az életedből mindent, ami nem szép, haszontalan, és rossz hatással van rád.

18. Ami nem öl meg, az erősebbé tesz!

19. Soha nem túl késő gyereknek lenni. A második gyermekkor csak rajtad múlik!

20. Ha valamire megkérnek, tedd meg szeretettel. Ne utasíts vissza soha senkit!

21. Ne tartogass semmit a különleges alkalmakra, égess gyertyákat, használj szép fehérneműket. Minden nap legyen a legkülönlegesebb!

22. Minden napra készülj vidáman, még bármi kialakulhat belőle.

23. Ne várj arra, hogy elég idős legyél, ahhoz, hogy élénkvöröset vegyél magadra.

24. A legfontosabb dolgok ott vannak benned!

25. Rajtad kívül senki más nem felelős a boldogságodért.

26. Bármilyen probléma esetén tedd fel a kérdést: fog ez számítani 5 év múlva is?

27. Mindig válaszd az életet!

28. Mindenkinek bocsáss meg mindent.

29. Hogy mit gondolnak mások rólad, az nem a te dolgod.

30. Az idő mindent legyőz. Adj időt mindennek!

31. Teljesen mindegy, hogy mennyire jó vagy rossz egy helyzet. Minden változhat!

32. Ne vedd túl komolyan a dolgokat, mások sem tesznek így.

33. Higgy a csodákban!

34. Az Isten szeret attól függetlenül, hogy jót vagy rosszat cselekszel!

35. Ne elemezgesd az életed. Csak élj, és tegyél meg mindent, amit tudsz.

36. A megöregedés egy sokkal jobb opció, mint, hogy fiatalon elveszítsd az életed.

37. A gyerekeidnek csak egy jövője van.

38. Végül csak a szeretet számít!

39. Sétálj minden nap egy jót, és légy figyelmes közben a csodákra.

40. Az irigység csak időpocsékolás. Már megvan mindened, amire szükséged van!

41. Ha összegyűjtenéd mások problémáit, és aggodalmait, rájönnél, hogy a te életed sokkal jobb!

42. Az igazán jó dolgok ezután következnek!

43. Nem számít, milyen a kedved, kelj fel, öltözz fel, és menj emberek közé.

44. Tudnod kell elengedni a dolgokat!

45. Tudd, hogy az élet nem kötelesség, hanem inkább egy ajándék!

https://filantropikum.com/45-tanacs-egy-90-eves-nenitol-erdemes-hetente-elolvasni/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.05.04 22:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat