Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Az érintés ereje
#4257
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4912
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Az érintés ereje 2 éve, 7 hónapja  
.


Az érintés erejeAz öleléssel erősíthetjük az immunrendszerünket!

A kedvességre, a szeretet fizikai kifejezésére, az ölelésre, simogatásra az emberi test boldogsághormonok termelésével reagál, amelyek az egészséget szolgálják.

Megérint bennünket egy kéz, egészen lágyan, mint egy tollpehely, máris kellemes érzés terjed el a testünkben. A Berkeley egyetem tudósai rájöttek arra, hogy mi történik egy ilyen pillanatban a szerveztünkben.
Minden lágy érintésnél 5 millió idegsejt bocsát ki elektromos impulzusokat a testünkön át. Ezek azonnal a nyugalom és a meghittség érzését váltják ki.

A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.

A simogatás azonban a halálfélelmet is oldja, amelyben egyre több ember szenved. Ezzel egy időben a lágy érintés az oxytocin hormonok kibocsátását fokozza, amely a boldogság érzetért és a jó közérzetünkért felelős. A tudósok figyelmeztetnek arra, hogy a kis gyermekek számár a simogatás életfontosságú, ezért minél többször van szükségük édesapjukkal és édesanyjukkal a közvetlen testi kontaktusra. A felnőtt emberek is rá vannak utalva erre.

Aki sohasem kap kedvességet, egy idő után depresszióssá válhat, ami az életet elviselhetetlenné teszi.
www.nemethagi.com http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/az-erintes-ereje-104609
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#5199
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4912
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Az érintés ereje 8 hónapja, 1 hete  
.

Az "ölelésterápia" kimutatta, hogy naponta legalább nyolc ölelésre van szükségünk!


Az ölelésterápia minden bizonnyal erős, pozitív hatásokkal rendelkezik.


A kutatások kimutatták, hogy az ölelés és a nevetés rendkívül jó hatással van a betegségek leküzdésére, a magány, a stressz és a fáradság elfeledésére. Ezen kívül, az ölelés köztudottan a szívműködésre is pozitív hatást gyakorol.

De melyek is azok az érvek, melyek a napi nyolc ölelés mellett szólnak?

1. Az ölelés során bizalom alakul ki, és a biztonság érzése tölt el bennünket. Ez hozzájárul egy őszinte és nyílt kommunikáció kialakulásához.

2. Az ölelés bizonyítottan növeli az szervezet oxitocin szintjét, így csökkentve az elszigeteltség, az egyedüllét és a harag érzését.

3. Egy hosszas ölelés eredményeként, növekszik a szerotonin szint, ami hozzájárul ahhoz, hogy boldogság érzetünk növekedjen, és általános közérzetünk javuljon.

4. Az ölelés erősíti az immunrendszert,
aktiválja a napfonat csakrát, mely ezáltal hozzájárul a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

5. Bármilyen furcsa is, de az ölelés által növekszik önbecsülésünk is. A születés pillanatát követően, minden szülői ölelés azt erősíti bennünk, hogy különlegesek és szerethetőek vagyunk. Ezek a gyerekkori ölelések beleégnek a sejtjeinkbe, és egész életünkön elkísérnek. Az ölelés ugyanakkor összeköthető azzal a képességünkkel, hogy mennyire tudunk mi magunk szeretni valakit.

6. Az ölelés során izmaink képesek ellazulni, elűzve a szervezetből a feszültséget, és csökkentve a fájdalomérzetet.

7. Ez a "csodaszer" képes előidézni az idegrendszer kiegyensúlyozott működését is, mely hosszú távon pozitív hatást gyakorol úgy a szervezetre, mint az egész személyiségünkre.

8. Egy ölelés felér egy meditációval, vagy adott esetben egy kiadós nevetéssel. Megtanít bennünket, hogyan kell megélni az adott pillanatot, és életenergiával lát el bennünket.

9. Ölelés során két ember energia minősége találkozik és kölcsönösen hat egymásra.

10. Megtanít bennünket kapni és ugyanakkor adni is.

11. Kölcsönös bizalmat épít, elülteti bennünk az őszinteség magjait, növeli biztonságérzetünket, nyitottá és becsületessé téve bennünket.

https://filantropikum.com/az-olelesterapia-kimutatta-hogy-naponta-legalabb-nyolc-olelesre-van-szuksegunk/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat