Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Mit üzen a betegséged ? (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Mit üzen a betegséged ?
#1680
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 10 éve, 10 hónapja  
Betegségek lelki okai
előző folytatása


Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek, tedd meg azt, amire már régóta vágysz.Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni, valamint a jövőtől való félelmedre utalhat. Gondolkodj racionálisabban.
Kancsalság: Légy kicsit objektívebb,túlságosan egyoldalúan állsz a dolgokhoz.
Kényszeres evés: Ingerhiányod mutatja. Szánj magadra több időt, és ne menekülj az evésbe, az életnek igenis van pozitív oldala, mindenki számára.
Kéz: Felfogás és cselekvésbeli problémákat jelent. A tenyér-kézfej azt jelzi, hogy kettős életet élsz.
Kiütés: Ne várd el, hogy minden azonnal bekövetkezzen, hagyj időt magadnak és az életnek. Türelem, rózsát terem. Gyermekes viselkedéseden lehet változtatnod kellene.
Koszorúér-elmeszesedés: Tedd fel magadnak a kérdést: miért fojtom el az érzelmeimet? Próbálj meg nyitottabb lenni a társaid felé, nem az az emberek célja, hogy kihasználják az érzéseidet. Így nem lelheted meg az igazit (semmilyen téren).
Kóros soványság: Megtagadod az életet, elfojtod a nemiséged. A nemi jellemzőiddel nem vagy megelégedve. Bűntudat érzete, akár az egész életedre kivetítve.
Köhécselés: Egyértelmű, hogy mindenről meg van a véleményed, de nem elég célozgatni, inkább fejtsd ki a nézeteidet.
Könyök: Ne hárítsd el a neked szóló gondolatokat, néha másnak is igaza lehet.
Köröm: Elfojtott agresszióra utal. Keress valami olyan elfoglaltságot, ami igazán leköt.
Kötőhártya-gyulladás: Fájdalmat okoz valaminek a belátása. Ismerd el, hogy nem minden sikerül úgy az életben, ahogy te szeretnéd.
Lábpanaszok: Lábfej: Nem tisztázott a múltad, a gyökereket, az ősökhöz való viszonyt szimbolizálja Azt jelzi, hogy elakadtunk az élet folyamatában, nehézségek adódtak a problémák megoldásában. Mindig valamilyen megrekedésre, vagy cselekvéshiányra utal. Lábszár: Túlfeszített tempóban haladsz.
Lábujjhegyen járás: Folyamatos emelkedettségre vágysz, de értsd meg, hogy ehhez fel is kell néha töltődnöd, különben ez lehetetlen.
Magas vérnyomás: Túlságosan merev vagy, túl sokat görcsölsz egy-egy problémán, anélkül, hogy komolyabban próbálnád megoldani.
Májbetegségek: Túl dühös és haragos vagy. Hasznos lenne számodra egy méregtelenítés, és ki kellene alakítanod magad körül egy védőfalat; a károsnak vélt dolgokkal szemben Tapasztalataidat építsd be mindennapjaidba.
Mellkas: Rugalmatlan, és zárkózott vagy, igyekezz egy kicsivel felszabadultabb lenni.
Mióma: Gondjaidat felnagyzolod, és ezt tovább hangoztatod. Ne csinálj egérből elefántot, és ezzel ne terheld a környezeted.
Mutációs problémák: Nem tudod, milyen helyzetben, milyen hangot használj. Ne légy ilyen feszült a kommunikációk során.
Nagyothallás: Merev vagy a saját környezeteddel szemben, és elzárod magad a külvilágtól.
Nátha: El akarsz zárkózni a külvilágtól, és a kommunikációtól. Semmiképpen ne fordulj magadba, hiszen a magányosságnak is vannak határai.
Női szervek (nemi szervek, medence, menstruációs panaszok) betegségei: Nem éled meg a nőiességed, elutasítod a szexualitást. Félsz az anyaságtól, és a gondoskodástól. Add át magad a nőiességednek, ne görcsölj, hiszen mindenki úgy szép, ahogy Isten megteremtette.
Nyaki problémák: Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.
Oldalak: Tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, valamint a jövőtől való félelmedre utalhat. A bal oldal a szív és az érzelmek jelzője, másrészt pedig a múltad el nem fogadását jelenti. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
Orr: Problémáid vannak az emócióddal, a szexuális életeddel, és a büszkeségeddel.
Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés: Érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Orrvérzés: Keresd meg a középutat az önfeláldozás terén.
Pajzsmirigy: Ha alulműködik: félsz a változástól, így elzárkózol a fejlődéstől. Ha túlműködik: sokat stresszelsz, és zavaros a jövőképed.
Pánikbetegség: Félelem a haláltól, de ez nem csak a testi elmúlást, hanem minden olyan dolgot jelölhet, amit elveszíthetünk.
Pikkelysömör: Egyfajta páncélképzésnek mondható. Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.
Prosztata: A férfias agresszió túlzásba vitelére, vagy elnyomására utal.
Púp: Kizárja magát a közösségből, mert úgy véli neki teljesen más feladata van az életben.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.28 17:39 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1964
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 10 éve, 7 hónapja  
Allergiám meghökkentő története

Öt évvel ezelőtt kezdődött. Azon a nyáron még csak az tűnt fel, hogy megugrott a pézsé-felhasználásom, sűrűn fújkálom az orrom, mintha permanens náthám lenne. Ekkor még nem tudtam, mi lehet ez, de hamar kiderült. A következő nyáron tüneteim alapján egyértelmű volt a diagnózis: allergia!
Magam sem hittem, hogy komoly lehet, gondoltam hamar elmúlik. A nyarat végigszenvedtem, ősszel valóban elmúlt, és a következő év májusáig szinte eszembe sem jutott. Az első tüsszentésekkel tarkított nap, az elhasznált 100-as papírzsebkendő, a csiklandozó érzés a szájpadlásomon és az álmatlan-levegőtlen éjszaka azonban hamar elvitt az orvoshoz, mi több:orvosokhoz. Jó tanácsból és gyógyszerből is kaptam bőven, de annyit sem használtak, mint élettelen testnek a puszi.

A legjobb gyógyszer annyit segített, hogy tudtam az orromon át levegőt venni, ezáltal aludni, a legjobb tanács pedig - amit sajnos nem fogadtam meg -, hogy költözzek háromezer méterrel a tengerszint fölé, ott tiszta a levegő, nincsenek pollenek. Beletörődtem a sorsomba, menthetetlen vagyok: júniustól októberig szenvednem kell.

A reményt a gyógyulásra egy éjszakai rádióműsor hozta, amelyben természetgyógyászok segítették gyógyuláshoz a hallgatókat, a legkülönfélébb nyavalyákból. Gondoltam, megkérdezem, hátha tudnak gyógyírrel szolgálni nekem is. Mi sem egyszerűbb, jött a válasz Béky Lászlótól és Dr. Török Szilvesztertől. Egy kis tisztító tea és három hónapig a legszigorúbb állati fehérjétől mentes diéta, ha ezt betartom, el is felejthetem az allergiámat!

A szénanátha ugyanis nem azért alakul ki, mert allergiásak vagyunk a parlagfűre, hanem azért, mert rosszul működik az immunrendszerünk, vagyis minden irritációra túl hevesen reagál. Szegény parlagfű, nem az ő pollenjei váltják ki az allergiát, csak a szervezetünk reagál hevesebben az irritációra, és mivel a parlagfű pollenjei terjednek a legjobban, hát arra reagálunk, de nem ez a kiváltó ok!

Immunrendszerünk hibás működését a helytelen táplálkozás, és ennek következtében a vastagbél nem megfelelően kialakult flórája okozza. Mindez pedig az állati eredetű termékeknek, főként a tejnek, a tejtermékeknek köszönhető. Tehát a megoldás annyi, hogy az allergiás időszakot megelőzően három hónapig ne együnk állati terméket! Ha lehet - és meg tudjuk állni - utána se, de ha nagyon hiányzik, csak fokozatosan, a napi adagot folyamatosan emelve együnk újra húst vagy tejterméket.

Persze senki nem bízott benne, hogy ez segíteni fog. "Hülyeség, mi köze lenne az allergiának a vastagbélhez!", "biztos, hogy júniustól újra előjön a szénanáthád" mondták, és ha véletlenül mégsem, akkor is csak késik, de biztos, hogy nem a táplálkozás miatt!

Örömmel jelenthetem, hogy ma már csak e pár sor emlékeztet arra, hogy tavaly nyáron milyen beteg voltam. Kimegyek a nyári mezőre, teleszívom a tüdőmet kellemes szénaillattal, és eszembe sem jut, hogy tüsszögjek. Szóval elmúlt, és egyetlen egy tablettát nem kellett bevennem, nem kellett injekciókúrára járnom, sőt a parlagfüvet sem kell miattam kiirtani. Azelőtt sem nagyon ettem húst, de most teljesen leszoktam róla, és ami hihetetlenebbnek tűnt, a tej, tejtermék sem hiányzik, egész jól vagyok! Ajánlom mindenkinek!
(Varga István)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2388
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 10 éve, 2 hónapja  
Honnan tudhatja, hogy az Ön teste, túl savas?


A zsír egy sav-probléma!


Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos elmélet. Megállapította, hogy a zsír valójában túlsavasodási probléma következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejteket hoz létre, hogy azok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől, hogy ezek a savak szó szerint ne marják halálba az Ön szerveit. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. A megoldás? Lúgosítás és Energizálás.


Mi a helyzet a soványsággal?

Az egészség-spektrum másik végletén, a túlsavasodott testben elszaporodó élesztő- és egyéb gombák az Ön tápanyagain élősködnek, és lecsökkenthetik az Ön által elfogyasztott minden tápanyag vegyi és mechanikus felszívódását - akár 50%-kal. Ez sok embernél azt okozza, hogy kórosan lesoványodnak, ami semmivel sem egészségesebb, mint ha túlsúlyossá válnak. Fehérje nélkül a teste nem tudja megújítani a szöveteket, nem tud enzimeket, hormonokat, és még több száz olyan anyagot termelni, amelyek szükségesek a sejtek energiájához és a szervek működéséhez. Ennek eredménye fáradtság, betegségek és testsúlyváltozások. Elképzelhető, hogy aki túl sovány, még fogy egy kicsit, amikor a teste biokémiailag stabilizálódni kezd. De ahogy az állapota helyreáll, gyarapodni fog a súlya az optimális testsúly irányába.

Az egészséges testek nem túlsúlyosak, és nem is túl soványak. Az egészséges test természetszerűen fenntartja saját ideális súlyát. Ön elkezdheti helyreállítani az egészséget, az egyensúlyt és a harmóniát az InnerLight márkás termékekkel. Ahogy a lúgosítás és az oxigenizálás megkezdődik, a teste saját magától elkezdi beállítani a saját ideális súlyát.

folytatás a következőben
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.03.05 12:52 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2389
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 10 éve, 2 hónapja  
folytatása az előzőnek

Allergiák

A méreganyagok, amelyek egy túlsavasodott, oxigéntől megfosztott testben termelődnek, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit gyakran az allergia tüneteinek hívnak. Továbbá, a meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását és sokféle ételallergiát okoz. Ez utóbbi önmagában súlyos allergiás reakciók széles skáláját képes produkálni.

A SuperGreens a Prime pH-val, valamint az InnerLight termékek oxigenizáló és lúgosító elemeket visznek be a szervezetbe – ezzel segítve azoknak az állapotoknak az egyensúlyba kerülését, amelyek a túlérzékenységhez vezettek.


Fáradtság

A fáradtság valószínűleg a túlsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, amelynek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség, az izomtömeg növelésére való képtelenség és általános gyengeség.

A SuperGreens a Prime pH-val úgy van összeállítva, hogy létfontosságú tápanyagokat és könnyedén emészthető fehérjét juttasson az Ön szervezetébe. Ezek lúgosítanak, energizálnak, és gazdagon tápláló formuláik elkezdik oxigénnel dúsítani testét.

AZ ÚJ
BIOLÓGIA


Az Új Biológia, legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy minden betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása. Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur 1800-as évek végén keletkezett művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegség olyan kórokozóktól ered, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet. Dr. Young úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.

Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testben lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap.
Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.

Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas pH közeg, veszélyeztetve a halak, az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, ahogy az étel elbomlik, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, túl sok ételbevitellel, valamint a savtermelő ételek (tejtermékek, cukor, állati fehérje) túlzott mértékű fogyasztásával, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.

Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek, amelyekkel dolgunk van.

Belső nedveink PH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ. Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 60.000 mérföldnyi vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig. Összefoglalva, a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!
(tudatoslét)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.03.05 12:58 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2741
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 9 éve, 10 hónapja  
BETEGSÉGEINK LÉNYEGE

Betegségeink a Lelkünk üzenetei az EGO erejének, (az Ész logikájának), amennyiben nem a dolgunkat végezzük, amely miatt a földi világba születtünk. Akkor nem a "dolgunkat" végezzük, ha a születésünk előtt elhatározott és a Lelkünk által jóváhagyott Feladattervünk helyett az EGO erejével, (pl. félelmeinkkel és vágyainkkal), e Feladattervvel ellenkező irányba nyomakodunk.

Jelzésként ekkor iktatja be Lelkünk a betegséget. A betegség a felnőtt világ "kiváltsága", döntéseink felelősségének egyik terhe, hiszen az Ember nem betegségre, s fájdalomra született. Betegségeink mértéke az eltévelyedésünk mérőszáma is; minél betegebbek vagyunk, annál egyértelműbb a jelzés, hogy eltértünk a születésünk előtt, általunk jóváhagyott Isteni Élettervünktől.
A gyermek még Angyal, vagyis Bűntelen. Minél kisebb, annál inkább igaz ez. Betegségei tehát elsődlegesen a hozzájuk legközelebb állók eltévelyedéseit jelzik, de ebből sokat tanul a felnőtt környezet és a társadalom is. Léteznek "hozott", karmikus betegségek is, melyek többszáz éves, nem megoldott problémák jelzésére utalnak.
Az orvos csupán a tüneteket tünteti el, a Lelkünk üzeneteit teszi láthatatlanná, (mintha a postás nem adná át nekünk a számunkra érkezett levelet).
Földi Ész azonban a Lelkiségünket képtelen kijátszani, mert ha orvoshoz és tablettához fordulunk, s a Lélek üzeneteit ezek "tönkreteszik", a Lelkünk előkészít egy másik betegségjelzést, s ismét érkezik az Üzenet.
De létezik gyógyító orvos is! Aki megmondja, hogy igazából bennünket az érzelmi, lelki problémák, "stresszek" tettek beteggé, s gyógyulni csak akkor fogunk, ha a lelki, érzelmi gondjainkat megoldjuk.

Létjoga " ideiglenesen "csak a "prompt", hirtelen bekövetkező balesetek, életet veszélyeztető sérülések gyógyításának lenne. Az operációk millióinak erőltetése hatalmas üzlet, akárcsak a gyógyszeripar.
Az átlagorvos sajnos egy erőltetett, de igen keresett piacgazdasági termék (és ezért pénzforrás) kereskedősegédje, de lehet, hogy mesterembere. Ez a termék: a "gyógyszer". Vakmerő, Égbekiáltó, aljas módszer gyógyszeripari termékeket, mint a "legjobb jót", reklámozni.
A régebbi korok pápaszemes "doktorbácsija" legalább úgy tett, mintha tenne valamit. Az idő gyorsulása miatt, ma ezt már mellőzik, s immár az emberi világ is eléggé be van csapva; a többség már nem is óhajt gondolkodni.
Kínjában "a falat kaparja" a Lélek, amikor mi reménykedve lessük egy egy "szövetmintavétel" eredményét. Tudjuk mi ez? Az orvostudomány az Élet Metamorfózisának Goethe szerint megfogalmazott áldásos megfigyelése helyett a Halál tanulmányozására rendezkedett be.
S mi Boldogok Vagyunk, ha a "Szövetmintavétel" eredménye optimális, azaz; ha a belőlünk kivágott, kivett Élő Sejteket a mikroszkópi vizsgálatokhoz már megölték, s azok váltig hasonlítanak egy hullából kiszedett hasonlóan halott sejtállomány sajátosságaihoz, akkor mindenki boldog. Figyelj! Nem furcsa ez?

Ha EZ a személyes betegség, akkor mi a járvány?

Személyes "betegségünk": a Lelkünk üzenete, az EGO - nk erejének.
A járvány egy következő SZINT; egy komolyabb megnyilvánulás, egy átfogóbb tudatosság jelzése:
A járvány a Föld - Anya, s az Élő Bioszféra - Lény üzenete, minden embernek.
Ha az Élő Bioszféra üzen, mert "nem jól" végezzük emberi dolgainkat a Földön, akkor az Üzenete: erdőpusztulás, zúzmara fagykár, időjárási anomáliák, járványok, stb.
Amennyiben Föld - Anyánk üzen, (mert valamely nagy hibát, emberi mulasztást vagy túlkapást követtünk el), akkor Üzenete: földrengés, tengerrengés, szökőár, vulkánkitörés, stb.
S az Ember ezeket az Üzeneteket vagy megérti, s változni, változtatni próbál, (viselkedésén), amennyiben pedig nem; akkor egyre súlyosbodó földi körülmények között találja magát.


CSAK ÓVATOSAN!
Ha bárki is úgy érezné, hogy ő már elindult a lelki fejlődés és átváltozás útján, ezentúl igen elnézőnek és felettébb körültekintőnek kell lennie másokkal szemben. Mert akik esetleg még nem érzik eme átváltozás szükségességét, azok feltehetően sokkal többen vannak, s mivel övék a Föld, ők irányítják a törvényt.
Van arra száz írott példa a múltból, hogy mire képes a "többség", ha "felfigyel" a lélekben törekvő kevesekre.
Amennyiben a többség felfigyel a valóban törekvő kevesekre, nehogy azt gondoljuk, hogy fel fognak nézni ez utóbbiakra, és azonnal követik a jó példát!
Nem!
A történelem folyamán eddig mindig az történt,hogy a többség felfigyelt erre a törekvő kisebbségre, s ezt követően az utóbbiakat gyorsan eltették láb alól. Mert ez kevésbé fárasztó megoldás, mintha ők maguk változni kezdenének.

Olvassuk együtt, hogy 2500 évvel ezelőtt mit jegyzett fel erről Salamon király-, mi a többség véleménye a lélekben törekvő emberről:
"ÉLETMÓDJA ELTÉR MÁSOKÉTÓL ÉS SZOKATLANOK AZ Ő ÚTJAI, HAMIS PÉNZNEK NÉZ, S VÁDOL BENNÜNKET A GONDOLATAINKÉRT, MINT SZEMETET, KERÜLI ÚTJAINKAT, S MÉG RÁNÉZNI SEM JÓ".
(forrás:Szőke Lajos extra.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.07.12 17:53 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2856
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5058
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 9 éve, 8 hónapja  

Testi, lelki egészség


"A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni." (Platon)

Minden testet öltött lélek, tapasztalatszerzés végett születik a Földre, hogy jobban megértse a dolgokat és tökéletesítse önmagát. Ha lelkünk nem végzi el a kijelölt és önként vállalt feladatot, a személyiséggel összetűzésbe kerül, aminek következménye a testi bajok megjelenése. Fizikai testünk betegségei negatív gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Amikor fellép a betegség a testben, a test energiaszintjét kell növelni. A nyugati orvostudomány csak a fizikai test gyógyításával foglalkozik, tüneti kezelés folyik, míg a keleti orvoslásnál, oki kezelés is van. Az embert testi, és lelki szinten gyógyítja. Úgy állítják helyre a test és a lélek egészséges harmóniáját, hogy figyelembe veszik a betegség okait és annak okozatait. Ami még nagyon fontos, hogy a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek. Nyugaton a folyamatosan megjelenő új gyógyszerek, gyógyulás helyett, szinte tömeges rosszabbodást idéznek elő. A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény táplálkozás, a mesterségesen előállított élelmiszerek fogyasztása, a gyógyszerek szedése, a mindennapos stressz, a mozgásszegény életmód, és az egyre szennyezettebb környezetünk, komoly egészségkárosodást eredményez.

Az egészségtudatos ember a megelőzést helyezi előtérbe. Ha pedig már kialakult a betegség, szakember segítségét kérve, helyreállító terápiával dolgozik gyógyítása érdekében. Akiben megvan az elhatározás a gyógyulásra, várom szeretettel.
"A gyógyulni akarás a gyógyulás része." (Seneca)

A betegségek lelki háttere...

Ha valamivel lelkileg nem tudunk megküzdeni, egészen biztosan megjelenik testi szinten, betegség formájában. A neurológiai betegségek hátterében kommunikációs problémák állnak, frusztráció, stressz, elfojtott, visszatartott vélemény. Gyermekkori lelki sérülések is megbújhatnak a háttérben. Az állandó feszített idegállapot túlterheli az idegrendszert, amely képtelen tovább működni, összeomlik. A depresszió oka lehet elnyomott agresszió, lelkiismeretfurdalás, aminek sokszor egyénen kívül álló okai vannak. Álmatlanság, alvásképtelenség, - stressz, vagy gyógyszerek szedése miatt is kialakulhat. Az álmatlanság, az ébren töltött éjszakák hátterében, halálfélelem is meghúzódhat. Candida, ekcéma, bőrproblémák rossz anya-gyermek kapcsolatra, elfojtásra vezethetők vissza. A gyulladások, a daganatok, a rák kialakulása mögött, hosszantartó vagy visszatérő lelki probléma áll. Amikor ez az állapot állandósul, az illető pszichikailag elszigetelődik, magába fordul, és testi síkon (sejt szinten) kialakul a betegség. A negatív érzelmek, a gyűlölet, a harag, az irigykedés, a stressz, jó táptalaj a gyulladás, a daganatok kialakulásához. Az egészséges szervezetben is vannak daganatos sejtek, de egy jól működő immunrendszer mellett nem kerülnek túlsúlyba. Ha a szervezetben a sejtek valami miatt nem tudnak megfelelően kommunikálni, akkor elszigetelődnek. Zárlat alakul ki. Az elszigetelődött sejtcsoport pedig szeretné létét kiteljesíteni, és burjánzásnak indul. A gyomorrák, a "megemésztetlen problémára" utal. A tüdőrák esetében, valami "nyomja a lelket". És még sorolhatnám... Tegyen valamit hogy egészséges, harmónikus életet élhessen újra.
A betegség arra figyelmeztet bennünket, hogy letértünk a helyes útról...
(forrás:gyógyitó 2009.)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.09.11 19:53 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat