Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Jézus, mint Út az életemben
#3157
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 8 éve, 10 hónapja  
.
A célt tévesztett emberAzt már tudjuk miért vagyunk a Földön.

Annak idején, amikor elhagytuk Istent, megtagadtuk a szolgálatát, és külön utakon kezdtünk járni, nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz a sorsunk. Amikor folyamatosan megtapasztaljuk a kevés boldogságot, és a sok szenvedést, amivel a földi élet jár, egy idő után elkezd az ember gondolkodni.

Miért van az, hogy az ember mindent megtesz, mindent a legjobb tudása szerint végez, és mégis, nem tudja tartósan a boldogságot megtartani és állandó hiányérzete van, fájdalmai, félelmei, bizonytalanságai nemhogy fogynak, inkább sokasodnak.Az ember szeretné magát biztonságban érezni, de mindig van valami, ami kizökkenti ebből, és újra rátör a félelem.

Háromféle biztonságról szeretnék írni.


Az első az anyagi biztonság megteremtése. A hit nélküli ember problémája az, hogy sohasem érzi magát biztonságban, kivéve ha: van elég pénze, a legjobb iskolába járathatja a gyerekeit, a legjobb állása van, divatos cuccai, gyönyörű szép háza, meseautója, és egy álompartnere, stb. Ezzel a sok mindennel kell rendelkeznie, hogy jól érezze magát .Ennek a folyamatos fenntartása rengeteg energiát igényel, és nagyon sok stresszel jár. Az ilyen ember általában megszokta hogy minden sikerül neki. Ha esetleg valamit mégis elveszít, annak a hiányát nagyon megérzi. Gyorsan pótolni kell, mert nem lesz meg az egyensúly. Isten felé nem halad, mert mindig közbejön valami. Egy új lehetőség, egy új szerelem, egy újabb pénzkereseti lehetőség, stb, ami letéríti az útról. Ezek mind itt tartják a földön, érzelmileg idekötik az anyagi síkhoz.

A második.
Biztonságot adhat a vallás is. Ilyenkor az ember már eljutott oda, hogy hisz Istenben. Megpróbálja a vallás szabályozó elveit betartani, több kevesebb sikerrel, vagyis aláveti magát azoknak. Már megvan benne a jóság és a becsület iránti igény. Így is minden anyagival rendelkezhet az ember, csak már becsületes módszerrel kell az anyagi javakat megszereznie és használnia, nem mások kárára élni, hanem mások hasznára. Élete így eléggé biztonságos lehet, kivéve ha le nem téríti valamilyen anyagi vágya az útról, amit hamarosan meg is bán, mert már a tudati fejlődésben magasabb szinten áll, mint azok, akik csak materialista szemléletűek. Már működik a lelkiismeret.

A harmadik az a belső biztonságérzet, ami a külső körülményektől független. Nem kötelező egyik vallásos gyülekezetnek sem tagja lenni. Az ilyen ember feltétel nélkül hisz, és bízik Istenben, minden körülmények között. Tudja, hogy isteni védelem alatt áll, gondoskodik róla a Teremtő. Nem tudják már a vágyai sem letéríteni erről az útról, mert már felismerte, hogy a vágy az akadálya az Istenhez való visszatérésnek. Nincs hiányérzete, és feltétel nélkül szolgálja Istent.

Élhetünk bárhogy, az Isteni Törvények hatással lesznek ránk, ha felismertük őket, ha nem, ha betartjuk, ha nem. A Törvény nem tudása nem ment fel a felelősség alól. De ha egyszer már tudatosult bennünk az, hogy igazából nem mi irányítunk, hanem egy Felsőbb Lény teremtményei vagyunk, akkor már érdemes elgondolkodni azon, hogy olyan életet éljünk ami Neki tetszik, és megfelel. Nem Ő küldött el magától minket, hanem mi akartunk eljönni Tőle szerencsét próbálni, de sajog a testünk, vérzik a szívünk a sok megpróbáltatástól. Ha letesszük a terheinket, amit nem más tett a hátizsákunkba, mint mi magunk, akkor könnyebben és boldogabban élhetjük az életünket, felszabadulhatunk a nyomás alól.

A cél visszatérni oda, ahonnan jöttünk, a próbatételek földjéről a Llelki világba Istenhez, ami az eredeti Otthonunk.

Minden rajtunk múlik!

Kaufmann Zsuzsa
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3379
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 8 éve  
.

A SZÍV - történet

- Holnap reggel, kezdte a sebész, Ki fogom nyitni a szívedet. - Ott fogod találni JÉZUST - vágott közbe a fiú. A sebész bosszankodva felnézett - Fel fogom vágni a szívedet,- folytatta, hogy lássam, mennyi károsodás történt.- De amikor felnyitod a szívemet, JÉZUST fogod ott találni...mondta a fiú. A sebész a szülőkre tekintett, akik csendben ültek.
- Miután látom, hogy mennyi károsodás történt, vissza fogom varrni a szívedet és a mellkasodat, és eltervezem, mi a következő lépés.
- De ott fogod találni JÉZUST a szívemben. A Biblia azt mondja, hogy Ő ott él. Minden zsoltár azt zengi, hogy Ő ott él. Ott fogod találni ŐT az én szívemben. A sebésznek elege volt: - Majd megmondom neked, mit fogok találni a szívedben! Sérült izmokat, gyenge vérellátást, és elvékonyodott érfalakat fogok találni. Ezután el fogom tervezni, hogy tudlak meggyógyítani. - JÉZUST is ott fogod találni, Ő ott ÉL - mondta a fiú. A sebész elment. Leült az irodájában, és magnószalagra vette a műtéttel kapcsolatos megjegyzéseit, gondolatait, sérült főütőér, sérült tüdőbe vezető erek, elterjedt izomsorvadás, (visszafejlődés) Nincs remény a szívátültetésre, nincs remény a gyógyításra, kezelésre. Terápia: fájdalomcsillapítók, és ágyban feküdni. Prognózis: itt kis szünetet tartott, egy éven belüli halál.

Megállította a magnót, de még volt mit mondania.- Miért?? kérdezte hangosan. Miért tetted ezt??? TE juttattad őt ide! TE okoztad neki ezt a gyötrelmet és TE kárhoztattad őt korai halálra!!Miért ? Az ÚR így válaszolt: -A fiú AZ ÉN bárányom, nem terveztem, hogy sokáig a TE nyájadhoz tartozzon, mert ő AZ ÉN nyájamnak tagja, és az lesz örökké. Itt AZ ÉN nyájamban nem lesz fájdalom, olyan jólétben lesz része, amit te el sem tudsz képzelni. Szülei egy napon, találkozni fognak vele és ők is megismerik a békességet és AZ ÉN nyájam gyarapodni fog.

A sebész, forró könnyeket hullajtott, de ingerültsége meg ennél is hevesebb volt.TE TEREMTETTED ezt a fiút, TE TEREMTETTED ezt a szívet !!! Meg fog halni hónapokon belül. Miért ??? AZ ÚR VÁLASZOLT: -A fiú AZ ÉN bárányom, vissza fog térni AZ ÉN nyájamhoz, amint elvégezte küldetését. ÉN nem azért küldtem AZ ÉN bárányomat a nyájadba, hogy elveszítsem, hanem azért, hogy egy másik elveszett bárányt megmentsen.
Az orvos megértette, őróla van szó, már potyogtak a könnyei.A sebész odaült a fiú ágya szélére, a szülők vele szemben ültek. Akkor felébredt és suttogva kérdezte: -Kinyitottad a szívemet???- Igen,mondta a sebész. - Mit találtál ? - kérdezte a fiú.
-Megtaláltam JÉZUST- felelte az orvos.
(forrás: emailban kaptam)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2012.06.12 19:24 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3436
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 7 éve, 9 hónapja  
.A csoda lépcsője - Loretto Kápolna
- USA - Új mexikó államában- Santa Fe

Egy több, mint 130 éves csoda, évente közel 300.000 látogatót vonz magához.

Ez a látnivaló nem más, mint a Loretto Kápolna. Ezt a kápolnát a "csoda lépcsője" különbözteti meg a többitől.

A kápolna a XIX. században épült. Amikor elkészült, akkor vették észre a szerzetesek, hogy nincsen lépcsőfeljárat a kórusnak fenntartott emelvényhez. A szerzetesek 9 napig imádkoztak Szent Józsefhez, tudván azt, hogy ő ács volt. Az utolsó nap egy idegen kopogtatott a bejárati ajtón, mondván azt, hogy ő ács, és meg fogja építeni a lépcsőt.

Ő meg is építette a lépcsőt, egyedül.

Senki nem érti, hogy a lépcső hogyan áll minden központi támasz nélkül.

Az ács egyáltalán nem használt sem szeget, sem enyvet. Dolga végeztével nyomtalanul eltűnt, még munkabérre sem tartott igényt.

Azt mondják, hogy az ács maga volt Szent József, akit Jézus küldött a szerzetesek megsegítésére.

Azóta úgy tartják, hogy ezek a lépcsők csodák, és zarándokok helyévé váltak.

3 rejtély merül fel:

- Ki volt az ács?
- A mérnökök és a tudósok semmi magyarázatot nem találnak arra, hogy a lépcső hogyan állhat központi tartóoszlop nélkül
- Honnan származott a faanyag, mivel a lépcső olyan fából készült, amely sehol sem található a világon

Még van egy érdekesség: a szerkezet 33 lépcsőből áll, ami Jézus életkorát jelentheti?
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3820
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 6 éve, 6 hónapja  
.


Szeretet


Szeretet... Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszont szeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok.
Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés.
A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót, egy képet, és nem azt, akinek szerintem lennie kéne. Ehhez pedig ismernem kell őt.
Szent Ágoston mondta, nem lehet valakit szeretni, akit nem ismerek, és nem lehet megismerni valakit, akit nem szeretek. A szeretet lényege, hogy nem függ semmitől. A szeretet elfogadás. A szeretet elfogadja a másikat, ahogy a másik van. Nem akarja megváltoztatni.
Megváltoztatni csak önmagunkat lehet. Lehetetlen mások szeretete önmagunk szeretete nélkül. Szeretni azt jelenti, fény és melegség vagyunk a másik számára. Minél inkább szeretünk és odaajándékozzuk magunkat, annál értékesebb lesz életünk.
(Hermann Hesse ) Vexa
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3977
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 5 éve, 2 hónapja  
.


Isten létezéséről - történetEgy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:

- Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót, és sok egyebet gyártunk.

Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének:

"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta, bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet.

Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben."

Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!

A gyáros megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:

- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek, kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. Magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával!

Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit.

Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát. Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják.

Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4046
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5124
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Jézus, mint Út az életemben 4 éve, 1 hónapja  

Egyetlen útEgyetlen út áll előtted, s ez a saját utad. Ezen az úton még soha nem járt, és nem is fog senki. Ez csak a tiéd. A tüskés bokrokon neked túljutnod, ha túl nagy a bozót, neked kell rendet vágnod. Nem teheti meg senki, csak te, egyedül.

S mivel ez a te utad, csak te tudhatod, hogyan lépkedj rajta.
Persze, sokféleképpen dönthetsz.

Dönthetsz úgy, hogy másik úton, mások nyomában jársz, de ekkor egész életedben árnyék leszel, üres leszel. Mindig felüti benned a fejét az elégedetlenség, a boldogtalanság. Dönthetsz úgy, hogy egy mások által kitaposott ösvényre lépsz, de tudnod kell: ha zsákutcába vezet, akkor te is zsákutcába jutsz. A kitaposott ösvényeket sokan kedvelik. Sokan haladnak rajta, szorosan egy irányba. Nem is látják a többi ösvényt, mely itt-ott hívogatóan felbukkan, ez az egyetlen, ami a szemük előtt van: egy zárt, ismert világ. Nincs semmi meglepetés - de ezáltal öröm sem. Nincs semmi új.

Bármit határozol el, mi szeretnél lenni, mit szeretnél végezni, ha mások nyomdokain haladsz, csak egy másolat leszel. Egy hamis utánzat. Nincs az a cselekvés, nincs az a mozdulat, nincs az az érzés, ami két emberben ugyanolyan lenne. Ettől oly nagyszerű a létezés: hogy egyedi vagy, egyedi lehetsz, szabadon. Ettől lehetne tarka, színes a világunk, csodálatos és meglepetésekkel teli, ha mindenki a saját útját járná. Gazdagítani magadat, a létezést csak a saját utaddal tudod.

Minden ember alkotónak születik, tele fantáziával -míg közbe nem szól az elme. Csak emlékezz arra, mennyi terv, mennyi szép álom megfordult már a fejedben, amiről gyorsan le is beszélted magad. Pedig egyetlen olyan terv, egyetlen olyan álom sem születik meg benned, amit ne érhetnél el. Mert ami megszületik benned, ami a lelked mélyén visszacseng, ahhoz minden adottság is benned szunnyad. Halkan. Csendesen. S te ezt a halk sugallatot nyomod el, amikor hallgatsz az elme kiáltozásaira. Csak az elme fél. Te sosem. Te újító vagy, a saját utadat kereső, saját magát megmutatni vágyó. Az elme szereti a megszokottat, a tömeget, az elme szeret megbújni, az elme utálja a kockázatot. Az elme nem tud mit kezdeni az újjal, mert nincs rá válasza, megzavarodik, összekuszálódik, s visszahúz a megszokottba, a régibe, arra az ösvényre, ahol már oly sokan tülekednek. Ott érzi jól magát. Csak te érzel ürességet, kiábrándultságot, unalmat, csak te nem tudod, mi és hol romlott el.

Sosincs késő, hogy a saját utadra lépj. Lehet, hogy eleinte félsz, mert szokatlan dolog azt tenned, amire szíved szerint születtél, amihez igazán húz a szíved. Lehet, hogy félsz, mit szólnak a többiek. Egyetlen dolgot tarts mindig szem előtt: az életed a tiéd, s csak magadnak tartozol felelősséggel. Ez a legnagyobb felelősség. Minél boldogabbá, elégedettebbé tesz a saját utad, annál több boldogságot tudsz adni másoknak. Minél több öröm ér az utadon, annyival több örömet tudsz megosztani.

Csak a saját utadon tudod felfedezni és megismerni magad. Csak ezen az úton férkőzhetsz közel magadhoz, mert ez az út az, amely megmutatja az igazi valóságodat.
Az összes többi a mások útja. Azokon csak szerepeket játszol, csak egy álarcosbál az egész. A saját utad egy nagy kaland, egy nagy felfedezés.
A saját utadon jól érzed magad. Igaz, kihívás. Igaz, bátorságot igényel.
De megéri!

Jó utat! :)

(forrás: ismeretlen szerző) 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.05.07 21:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat