Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal (1 fő olvassa) (1) Vendég
Feri bácsi életéről, tanításával kapcsolatos témák, a gondolkodás átalakítás, a hit, remény és szeretet, a gondviselő Isten. Feri bácsi által írt 43 db HANG könyvről.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal
#395
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4911
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal 11 éve, 1 hónapja  
.

.


Elmélkedések

AZ DÖNTÖTT ISTEN MELLETT, AKIRŐL EZT
MÁSOK IS ÁLLÍTJÁK. A HIT EGYBEN TERÁPIA IS.

Jézusom! Fejtegetésedből azt veszem ki, hogy én azért vagyok, mert Te mellettem döntöttél. Ha pedig azt akarom, hogy Te érzékelhető légy életemben mások számára is, ez éppen a Melletted való döntésem igazolását jelentené. Tehát csak akkor, és csak az mondhatja önmagáról, hogy Melletted döntött, akiről és amikor ezt mások igazolják.
HANG: "Így igaz. Aki nem hisz, az hiába mondja: Uram, Uram! Aki nem hisz, az menekülésben van. Mivel önmaga elől menekül, ez olyan, mintha valaki az árnyékát akarná elhagyni."
Miért mondod ezt most Uram? Nem értem az összefüggést.
HANG:" Megmagyarázom. A hit az egyben terápia is. Gyógymód. Azt, hogy valaki Mellettem döntött, vagy sem, éppen az mutatja, hogy mennyire halad a gyógyulás útján. Jelen állapota tanúskodik arról, hogy valóban Mellettem döntött-e. Az már nem igazán lelki-beteg, aki elindult a gyógyulás útján. Vagyis azon az úton, mely Velem azonos.
A boldogság tudati és érzelmi állapotot egyaránt hordoz. Hozzászoktatok, hogy nem vagytok őszinték egymáshoz. Ez helyén is van addig, míg okos óvatosság ennek irányítója. Sajnos azonban, hogy ez a stílus átvetítődik igen gyakran a másik két területre is. Gyakran nem vagytok őszinték önmagatokhoz sem. Ennek csak káros következményei vannak, mivel aki nem őszinte önmagához, az nem megoldani igyekszik problémáit, hanem szőnyeg alá söpörni. Ennek minden esetben az a következménye, hogy az elfojtott probléma álarcot öltve és megerősödve újra előjön, s akkor már sokkal nehezebb megbirkózni vele. Legtöbb ember idegileg azért megy tönkre, mert nem őszinte önmagához.
A másik terület, mely az előzőhöz szorosan kapcsolódik, és melyre kivetítődik őszinteségetek hiánya, a Velem való kapcsolatotok. Valójában ez megelőzi az előzőt.
Mert nem vagytok őszinték Hozzám, ezért nem vagytok őszinték önmagatokhoz sem. Márpedig aki nem őszinte Hozzám és önmagához, annak lelkében elképzelhetetlen bármiféle gyógyulás, bármiféle fejlődés."
(Dombi Feri bácsi elmélkedéséből)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2014.12.18 19:58 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#491
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal 11 éve, 1 hónapja  
1. Mit kell tennem a tisztább benső látásért, hallásért?
2. Mit tehetek halálos beteg apámért?
3. Mi az, ami a legfontosabb most számomra?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Nyugodtabb ima, és több önmegtagadás, böjt. Ezek azok az eszközök, melyek segítenek abban, hogy valaki tisztábban lássa napi teendőit, s erőt nyerjen, hogy amit lát, azt meg is tudja valósítani. Fontosabb a tisztánlátás, mint az erő. Igen, mert sokszor fordul elő olyan eset, mikor ti erőért könyörögtök, mivel nem az Én elgondolásomat, hanem a saját elgondolásotokat kívánjátok megvalósítani, ami bizony nem egyszer nehezebb, mint az Én kívánságom vállalásának végrehajtása. Azért is fontosabb tisztánlátásért könyörögni, mert ha valaki látja az Általam megkívánt feladatot, akkor bízhat abban, hogy kérés nélkül is megadom hozzá a szükséges erőt. De azért erőért sem felesleges könyörögni. Ez nem Miattam fontos, hanem miattatok. Így tudjátok jobban átélni, hogy Nálam nélkül semmit sem tehettek.
2. Beteg apádtól szabaddá kell válnod. Akkor tudod helyesen szeretni, ha szabad vagy tőle. Másokon segíteni nem görcsös akarással kell, hanem befelé figyelve ráhallani hangomra, ráérezni irányításomra. Veled vagyok, irányítalak. Ezt különösen fontos hinned olyankor, amikor másokon segíteni akarsz. A segíteni akarás az Én egyik legfontosabb életelemem köztetek, bennetek, általatok.
Apádtól akkor vagy szabad, ha nem az ő egészsége a legfontosabb számodra. Legfontosabb a lelki béke. Amennyiben ezt elő tudod segíteni benne, tedd meg. Így szereted őt a legjobban. Annyiban tudod elősegíteni ezt benne, amennyiben meg tudod őt érteni. A te oldaladról ennél továbbmenni nem lehet. Ő annyiban tud átvenni tőled segítséget, amennyiben meg tud téged érteni. Vagyis megérti, hogy te valóban helyesen szereted őt, amikor számodra az ő szívbékéje a legfontosabb.
Ahhoz nem kell különösebb értelmi nyitottság, hogy valaki belássa: a szívbéke nem a testi egészség következménye. De a szívbéke könnyen lehet a testi egészség elősegítője.
3. Számodra most legfontosabb a higgadtság, a bizalom irányomban, és hatékony, tevékeny jelenlétemnek tudomásulvétele.
Megáldalak."
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2008.12.29 12:40 Név: Margit.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#607
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal 11 éve  
Gyermekem! Mondok pár szót az engedelmességről. Akkor beszélünk engedelmességről, mikor valaki nem azt teszi, amit jónak lát, hanem azt, amit az lát jónak, akinek engedelmeskedik. Ha valaki éppen azt látja jónak, amit a másik kér tőle, akkor nem engedelmességről van szó, hanem arról, hogy az illető meggyőződése szerint cselekszik, s ez a meggyőződése éppen azonosságban van azzal, amit kértek tőle. Igen, mert nem szoktátok azt mondani, hogy önmagamnak engedelmeskedem.

Az engedelmeskedés könnyebbnek tűnik, mint a meggyőződés kialakítása, de csak rövid távon. Igen, mert úgy látszik, hogy nem jár felelőséggel. Átháríthatja a felelősséget tetteiért arra, akinek szót fogadott. Az a töménytelen embergyilkosság, mely a háborúk alkalmával együtt jár, az mind engedelmességre épül. Így aztán, amelyik csapat győz, annak vezérei aranyláncot kapnak, a vesztes vezérei pedig kötelet a nyakukra. De mindkét félnél azok, akik engedelmeskedtek, gyilkosok.

Én soha sem mondtam ki e szót: engedelmesség, sem Isten, sem ember irányában. Csak az emberalatti lények felé. Soha sem mondtam, hogy valaha is engedelmeskedtem volna az Atyának. Azt sem mondtam soha, hogy Nekem bárki is engedelmeskedjen. Sőt! Egyenesen éppen azért, mert Nekem kérés nélkül is sokszor engedelmeskedtek, tehát nem meggyőződésük szerint, hanem éretlen gyerek módjára, csak azért, mert Én mondtam valamit, ezért azt mondtam tanítványaimnak, hogy jobb nekik, ha elmegyek. Igen, mert a bennük élő Szentlélek helyett, a tanítványok nem befelé figyeltek, hanem kívülről, engedelmeskedő készséggel várták a parancsot, melyért nyilván a parancskiadónak kell majd vállalnia a felelősséget. Ezért volt jobb számukra a Szentlélek eljövetele, mert attól kezdve belülről kellett megtudniuk, hogy mit kell tenniük. Így váltak felelős emberekké. Cselekedeteik rugóit nem háríthatták át másra.


Félni semmitől sem kell, ha egyszer Isten él az emberben. De óvatosnak lenni, azt igen. Ha valaki ismer Engem , az evangéliumok alapján egészen jól megismerhető vagyok , akkor nem tudják az illetőt megzavarni téveszmék. Ha mégis, nem baj. Én mindig ki tudom javítani tévedéseiteket, ha hisztek Bennem, és nem fogadtok el más Tanítót, csak Engem magatok számára. Csak ne engedjétek a szorongást elhatalmasodni magatokban. Aki szorong, az lelkileg még nem egészséges, mert bensőleg nem szabad. Márpedig csak szabad lélekben tud szabadon működni a Szentlélek. (2. Korintus 3:17).

Az a kívánságod, hogy Jézusnak is, és a katolikus Egyház vezetőinek is kedvébe járj, az nem fog menni. Nem lehet két úrnak szolgálni. Nem arról van szó, hogy nem szabad, hanem arról, hogy nem lehet. Az egyházak vezetőinek kívánságait csak annyiban szabad és kell is teljesítenetek, amennyiben alá tudják azokat támasztani számotokra az Én kijelentéseimmel. Van olyan, hogy ez lehetséges. Ez különben minden egyházzal kapcsolatban így van. De mindig igaz marad: INKÁBB KELL ISTENRE HALLGATNI, MINT EMBEREKRE. Tehát főleg Istenre kell HALLGATNOD, Aki benned is él!- Ez a lelkiismeret szava, melyre a legjobban kell figyelned.

Az természetes, hogy édesanyád és más tapasztalt felnőttek többet és jobbat tudhatnak, mint te. De akkor sem szabad kritikátlanul átvenned tanácsaikat. Csak ha belül is azonosulni tudsz velük. Tehát ha meg vagy győződve arról, hogy amit édesanyád, vagy a felnőttek mondanak, az tényleg helyes. Ha nem vagy meggyőződve, akkor ne engedelmeskedj, mert éppen azáltal követsz el bűnt, hogy nem lelkiismeretedre hallgattál, hanem annak ellenére tettél.

Hidd el Testvérkém, nem lehet mindenkinek kedvébe járni. Erre Isten sem képes!, hát még ti!
Az engedelmesség szó helyett én, Jézus mindig azt mondtam, hogy hallgatni kell Reám, csakúgy, amint Én hallgatok az Atyára. A hallgatni rá, és az engedelmeskedni neki között óriási különbség van. Akire hallgatok, annak kijelentéseit komolyan veszem, odafigyelek rá, átgondolom, s amit helyesnek tartok benne, azt magamévá teszem. Így lehet a meggyőződést kialakítani. Így válik egy ember felelős személlyé.

Az otthoni és egyéb vitákat szinte lehetetlen kikerülni, mivel ti mindannyian általában nem Jézusra figyelők vagytok, aki pedig bennetek élek, hanem saját igazatoknak akartok érvényt szerezni. Vitában csak szenteket lehet meggyőzni, ti pedig, főleg felnőttek, nem vagytok szentek. Nélkülem semmiképpen
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.01.19 13:22 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1428
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal 10 éve, 8 hónapja  
JÉZUS A HANG-KÖNYVEKRŐL


"...a HANG könyvek alapján egy olyan ÚJ TEOLÓGIÁT ismerhettek meg, amely minden vallást képes magában foglalni, mert alapja az Én legrégibb üzenetem, vagyis az evangéliumaim. Ennek vázát most leíratom médiumommal neked:
Eredeti bűn az önzés és a felelősség-áthárítás. Ennek leoldása a gondolkodás-átalakítás az evangéliumok alapján, amelyet kontrollálnotok kell a nevemben összejött közösségeitekben.
Az ALAPALÁZAT: úgy kiállni a meglátott JÓ mellett, hogy nyitottnak maradni annak a JOBBNAK irányában, amely VELEM, Jézussal, az evangéliumaim alapján alátámasztható. Nincs tehát Tőlem származó új evangélium! Azért nevezem ezt ALAPALÁZATNAK, mert csak erre épülhet fel minden, ami örök értékeket képes hordozni. Ez az első főparancs tartalma!
Az UNIVERZÁLIS HIT: minden embernek joga van arra, hogy embernek tudja magát, és kötelessége, hogy embernek tartsa azt, aki embernek született. Ez a második főparancs tartalma!
Ez a két pillére annak az új teológiának, amely alkalmas arra, hogy az imámban kért egység, az ÖKUMENÉ, köztetek is létrejöhessen. (Jn 17;3-26)! ... A HANG könyvek tartalma ezt célozza meg! Ez az egyetlen ÚT, amellyel Én, Jézus azonosítottam magamat! Ennek ... a Földön a legnagyobb akadálya a minden vallásban megtapasztalható uralkodási vágy az emberek fölött." (Jézus; Hang: 42/4632)

"Szeretni annyi, mint jót akarni. Élni annyi, mint meghalni tudni. A szó akkor igaz szó, ha a csend gyermeke. Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. Engem el lehet hagyni, de Én nem vagyok képes senkit elhagyni. A ragaszkodás nem megkötözöttség. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad." (Jézus; Hang: 4/312)
"Maguk a hitetlenek sem tudják pontosan megmondani, hogy miért nem hisznek. Azért nem tudják, mert nem akarják! Azért nem akarják, mert nem hajlandók mélyebbre ásni, nehogy magatartásuk homokalapját be kelljen ismerniük. Az emberek tehát menekülőben vannak a problémák elől, menekülőben vannak önmaguk elől, egymás elől, s mindez azért van, mert menekülőben vannak Előlem! Nem hiszik el, hogy Én vagyok a legjobb számukra! Nem hiszik el, hogy boldogságuk elől menekülnek, amikor Előlem menekülnek! Nem hiszik el, hogy Én vagyok az ÉLET! Nem hiszik el, hogy a mulandóság föláldozása az örök élet érdekében a legjobb, amit ember megtehet a földön! Nem hiszik el, hogy mindenki pontosan azért jött le a földre, hogy ezt megtegye!
És mert nem hisznek, ezért nincs boldogság, csak bódultság, nincs öröm, csak üröm, igazság helyett a gazság uralkodik, s az önszeretetet teljesen leváltja, felváltja az önzés!" (Jézus; Hang: 15/1420)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.19 18:11 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1442
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
: Feri bácsi elmélkedései, beszélgetése Jézussal 10 éve, 8 hónapja  
HA JÉZUS AZ ÉLETEDBEN ABSZOLÚT ELSŐ, MINDIG MEGMONDJA, MIT TEGYÉL A BOLDOGSÁGODÉRT


A tieidnek is meg kell tanulni, hogy Én csak annak életében vagyok abszolút első, akinek életében nincs második. Akinek életében így élek, annak Én mindig megmondom, hogy mit tegyen boldogsága érdekében, s biztosítlak, Bennem még senki sem csalódott! Ahhoz, hogy valaki meghallja hangomat, az szükséges, hogy legkevesebb negyed órát foglalkozzék Velem intenzív módon naponta. E foglalkozásban nagyon nagy segítséget tud adni a Szentírás. Főleg az EVANGÉLIUMOK! Igaz, problémákat fog okozni, de éppen ez az egyik lényeges célja! Problémamentesen csak az él, aki nem gondolkodik. (Hang - 2/100)
SENKI NEM ATTÓL LESZ BOLDOG, HOGY SZERETIK
"Senkinek sincs szüksége arra, hogy szeressék! Megismétlem, nehogy félreírásnak véld. Senkinek sincs szüksége arra, hogy emberektől szeretetet kapjon. Erre Én bőségesen elég vagyok, hogy teljesítsem, sőt túlteljesítsem bárki szeretetigényét. Viszont mindenkinek nagyon nagy szüksége van arra, hogy ő szeressen másokat. Aki igazán szeret, az nem ér rá foglalkozni azzal, hogy őt ki és hogyan szereti." (Hang - 2/100)

HA BOLDOG SZERETNÉL LENNI, NE LÉGY ELFOGLALVA ÖNMAGADDAL
"Az szereti igazán önmagát, aki törekszik arra, hogy ne legyen önmagával elfoglalva. Aki erre törekszik, az képes, sőt kikerülhetetlenül meg fogja tapasztalni azt, hogy Én mennyire szeretem őt. Az Én szeretetem mindent felülmúl. De csak ott, ahol nem akadályozzák az emberek szeretetem feléjük áradását azzal, hogy elfoglalják magukat önmagukkal."
NEM A KÖRÜLMÉNYEID BOLDOGÍTANAK
"Nagyon fontos volna mielőbb ráébrednetek arra, hogy kivétel nélkül mindenki, és bármilyen körülmények között képes arra, hogy boldog legyen.
Ha nem így lenne, akkor Én vagy gonosz lennék, vagy buta. Gonosz lennék, ha olyanokat is boldogságra teremtettem volna, akikről tudtam, hogy körülményeik e boldogságot megakadályozhatják. Buta lennék, ha nem láttam volna előre, hogy nem lehetnek boldogok, pedig arra teremtettem őket. Mondom, nem lehetnek, bár akarják." Istent szeretőknek éppen azért válik minden a javukra, - még a börtön is, sőt még a keresztre feszítés is - / Lk. 24; 26./, mert képesek dönteni az általuk meglátott jó mellett minden külső és belső kényszer ellenére is. (Hang - 2/100)

A FÖLDÖN NEKÜNK KELL ISTENRE VIGYÁZNI, NEM NEKI RÁNK, HA BOLDOGOK AKARUNK LENNI
Az Isten a földön a gonosszal szemben kiszolgáltatott! A SZERETET az ilyen! Nektek, akik azt tanultátok, hogy Isten vigyáz rátok, nektek meg kell tanulnotok, hogy nektek kell Istenre vigyázni, különben elvesztitek Őt. Aki nem vigyáz a SZERETETRE, az szeretet nélkülivé válik. (Hang - 2/100)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.06.19 20:16 Név: Margit.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat