Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A Biblia súlyos ellentmondásairól (1 fő olvassa) (1) Vendég
Feri bácsi életéről, tanításával kapcsolatos témák, a gondolkodás átalakítás, a hit, remény és szeretet, a gondviselő Isten. Feri bácsi által írt 43 db HANG könyvről.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A Biblia súlyos ellentmondásairól
#2752
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5059
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A Biblia súlyos ellentmondásairól 9 éve, 10 hónapja  
.
.


A BIBLIA SÚLYOS ERKÖLCSI
ELLENTMONDÁSAIRÓL


Uram! A mi kultúrkörünk legszentebb könyve a Biblia. Ezzel kapcsolatban számunkra egy igencsak súlyos problémát hozok Eléd. Nem azokról a látszólagos vagy nem látszólagos ellentmondásokról kérdezlek, melyek természetszerűen fölmerülnek, ha különböző kultúrkörök térben különböző helyen és időben, különböző korban bizonyos képletes beszédet értelmezni akarnak. Nem. Ami súlyos problémát jelent, az az, hogy szó szerint húsba vágó erkölcsi elvek tűnnek feloldhatatlannak.
Kérdésem: Hogyan mondhatja ugyanaz az ISTEN egyszer azt, hogy öljünk halomra embereket, máskor, pedig éppen ennek ellenkezőjét, vagyis hogy szeressük ellenségeinket. Sőt! Inkább szeressük ellenségeinket!

HANG: "Barátom! Kérdésedre adandó válaszom kissé komplikáltnak fog tűnni.
Maga a földi élet számotokra csúcsértéknek tűnik. Ezért örültök, mikor ember születik a világra, és sírtok, mikor valaki meghal. Ilyen szemlélettel nemcsak érthetetlen számotokra a próféták által továbbított ellenség elpusztítására szóló parancs, hanem egyenesen kegyetlenségnek is tűnik. Főleg azok, akik tudják, hogy ti mindannyian gyermekeim vagytok, egyszerűen nem tudtok mit kezdeni e prófétai szavakkal.
Azzal sem elégedhettek meg, hogy nem ölésre, hanem csupán enyéim földi életének megakadályozói félreállítására adtam utasítást, amit aztán az illetékesek tudatukban úgy fogalmaztak meg, hogy kívánságomra meg kell ölni mindazokat, akik az említett akadályokat létrehozták.
Nem elégedtek meg azzal, hogy Én nem igazságot, hanem valóságot közlök. Az igazság, a mondatokban megfogalmazott igazság a valósághoz képest tökéletlen, mivel nem más, mint a valóság tudati tükrözése, és itt nyilván a tudat milyensége meghatározó, mikor igazságot fogalmaz.

Ti ezzel nem elégedtek meg, s ezt úgy fogalmazzátok, hogy hogyan engedhettem meg ilyen mészárlásokat!?
Kétségtelen, részben igazatok van. De csak részben. Mióta tudjátok, hogy nem logikai igazságok megfogalmazására jelentem meg köztetek, mióta tudjátok, hogy egyetlen erkölcsi igazság hirdetésére jöttem közétek, mióta tudjátok, hogy ezt az egyetlen erkölcsi igazságot Önmagammal teljesen azonosítottam, amikor ezt mondtam: 'Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG és ÉLET', - mondom, mióta ezt tudjátok, azóta nagy lehetőségetek van arra, hogy inkább sajnáljátok, mintsem elítéljétek a próféták gyilkolásra felszólító próféciáit. - De ezzel még nem tudtok megelégedni.
A földi életet nem szabad csúcsértéknek tekinteni. Amikor ezt mondtam: 'Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem', akkor próbáltam érzékeltetni veletek, hogy nem járhat rosszul az, aki kénytelen a földi életet maga mögött hagyni, ha hisz Bennem. Aki viszont nem hisz Bennem, az nem járhat jól sem a földi, sem a földön túli életében. Ez azt jelenti, hogy a halállal szemben, a földi élet elmúlásával szemben közömbössé kell válnotok, ha közeledni akartok ahhoz a látásmódhoz, mely nem veszélyezteti boldogságotokat. Sőt, még tovább megyek. Mivel minden ember sorsként vállalja születésekor a meghalást, ezért inkább örülnie kéne a halálnak érkezésekor, és nem keseregni miatta. A halállal senkinek sem lehet rosszabb a sorsa, mint előtte volt. Csak jobb lehet. Jobb még akkor is, ha elkárhozik. Igen, mert legalább önismeretre jut, mivel előbb-utóbb megunja, hogy meneküljön önmaga elől.

A megváltás éppen azoknak örömforrás odaát, akik itt a Földön lemondtak róla. Ha ezt megértitek, akkor még a tömegmészárlásokban sem az áldozatokat fogjátok sajnálni, hanem a mészárlás kivitelezőit. Még keresztutamon is leállítottam azokat, akik Engem sajnálni akartak.
Összegezve tehát: 1/ Sohasem parancsoltam gyilkolást, csupán bizonyos akadályok elhárítását, mely gyilkolási parancsként fogalmazódott meg az Általam sugalmazott emberekben. 2/ Közel sem olyan tragédia egy földi ember halála, mint ti gondoljátok. Valójában az a tragédia, mikor valaki tudatosan rosszakarattal cselekszik. Ez valóban tragédia.
Egyelőre most ennyit erről a témáról.
(Hang.2 könyv)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2014.12.18 20:04 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
      Témák Hozzászóló Dátum
    thread link
A Biblia súlyos ellentmondásairól
Margit 2010.07.16 22:19
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat