Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet (1 fő olvassa) (1) Vendég
Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház. Sajnos!
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet
#2746
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5061
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet 9 éve, 10 hónapja  

A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet

A keresztény nem fogadhatja el a mágiát, mert azzal az igaz Istennel szemben hamis babonaság bűnét követi el. A kereszténynek nem lehet és nem szabad egyetérteni azzal, hogy életét okkult erők határozzák meg, hogy mágikus szertartások befolyásolják: Azt sem fogadhatja el, hogy életét a csillagok járása vagy hasonló esetleges dolgok előre meghatározzák. A katolikus egyház katekizmusa erről a 2115: pontban ezt mondja: "Isten feltárhatja a jövőt prófétái vagy szentjei előtt. De az igazi keresztény magatartás bizalommal átengedi magát a gondviselés oltalmának, ami a jövőt illeti és nem táplál semmiféle egészségtelen kíváncsiságot irányában. Az előrelátás hiánya a felelőtlenséget előmozdíthatja. "

A fekete mágia a hívó számára súlyos bűn. Ez érvényes a jóslásra és a spiritizmusra is. A katolikus egyház katekizmusa a 2116. pontban így szól erről: "Mindenfajta jövendölés elvetendő: a sátánhoz vagy a démonokhoz való fordulás, a halottidézés, és minden más praktika, mely hamisan azt hirdeti, hogy képes »lerántani a leplet« a jövendőről. A horoszkópok, az asztrológia, a tenyérjóslás, a kártyavetés, a jelek értelmezése, a jövőbelátás, a médiumok felhasználása, mind arra törekszik, hogy hatalma legyen az idő, a történelem és végső sorban az ember felett; ennek művelői arra vágyódnak, hogy magukhoz szelídíthessék a rejtett hatalmakat. Ellentmondanak annak a szerető, félelemmel teljes tiszteletnek és imádatnak, mellyel egyedül Istennek tartozunk."

Az a keresztény, aki Isten meghívására saját életét úgy tekinti, mint Isten szerető ajándékát, az az okkult dolgok minden formáját el fogja utasítani. A katolikus egyház katekizmusa 2117. pontja: "A mágia és boszorkányság valamennyi fajtája, melyek úgy tesznek, mintha hatalmuk lenne az okkult erők felett, mintha szolgálatukba tudnák kényszeríteni őket, és természetfeletti hatalomhoz jutnának általa embertársaik felett - még ha az egészségét akarnák is visszaadni vele, súlyosan vétenek a vallás erénye ellen. Ezek a praktikák még inkább elítélendők, ha ártani akarnak a másiknak, vagy ha a démonok közbeavatkozáséhoz folyamodnak. Az amulettek viselése úgyszintén visszataszító. A spiritizmus gyakran jövendőmondó vagy mágikus cselekedeteket takar. Ezért az egyház inti a híveket, hogy tartózkodjanak tőle: A hagyományos gyógymódok sem legitimálják a gonosz hatalmak segítségül hívását és mások hiszékenységének kihasználását. "

Még a paranormális képességekre - mint a rendkívüli erőkre, telepátiára, testből való kilépés képességére - való törekvés is képes letéríteni a helyes útról és veszélyes lehet a lelki egyensúlyra és az élő hitre. Ezeknek a jelenségeknek némelyike a parapszichológia területére tartozik és tudományos kutatás tárgyát képezi, jóllehet-nehezen magyarázhatók. Általában szeretnénk figyelmeztetni a híveket ezekre a kérdéses tevékenységekre. A mi hitünknek ezekre nincs szüksége. JÉZUS KRISZTUSBAN hinni annyit jelent, hogy odafordulunk igéjéhez, és Őt követjük az egyház közösségében.
(forrás:http://www.karizmatikus.hu/demon.htm
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
      Témák Hozzászóló Dátum
  Lezárt téma thread link
A mágia erkölcsileg meg nem engedett cselekedet
Margit 2010.07.13 17:17
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat