Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni. Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Buddha tanítása
#2720
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 9 éve, 9 hónapja  

Buddha - Megvilágosodás - Négy Nemes Igazság


Buddhának lenni azt jelenti, elérni a "Megvilágosodás" állapotát. Siddharta Gautama elérte a megvilágosodást azután a dicsőséges éjszaka után, amiután legyőzte Márát, és az elméjét a 4 méreg megsemmisítése felé irányította, teljesen megszabadulva a paráznaság mérgétől, az élet szeretetének mérgétől (a ragaszkodástól), a hazugság mérgétől (a becsapás, a babona), és a tudatlanságétól (a négy szent igazság nem ismerésétől).
Gautamának a megvilágosodáshoz vezető folyamatát már ismerjük: A kényelmekről való lemondás, melyek úgy most, mint azokban az időkben, lekötve és elaltatva tartanak minket, mindig csak automatákként működve, az örömtől a szenvedés felé haladva, az élvezettől a fájdalom felé, a bölcsőtől a sír felé. A halálból az életbe való visszatérésig nem lépünk ki soha a születések és halálok fárasztó kerekéből, Szamszára kerekéből. Ő elhatározta, hogy kilép, és azt is, hogy megtanítja másoknak, hogyan lépjenek ki belőle. Felfedezte, hogy az, ami minket ide köt, ehhez az élethez, azok a vágyak, amiket a sokfajta aggregátumok keltenek, amelyeket önmagunkban hordunk. Csakis ezeket az aggregátumokat eldobva sikerülhet eljutnunk a nyugodt szív áldásához.

"Elengedhetetlen ezen aggregátumok megértését elérni a pszichénk megvilágosításához".

A psziché a fizikai testünknek a lelki része, ahová összegyűlnek, lassanként a vágyaink, furcsa entitásokat formálván, amik, mint rossz fiaink, folytonosan élelmet igényelnek, ahhoz, hogy megéljenek, felserkentvén ezáltal, hogy elfogyasszuk magukat a rossz tetteket, amiket első percben eszünkbe jutott megtenni.

Buddha látta ahogyan ugyanazokat a tetteket egyre ismételjük, élet élet után, önmagunkat saját rossz tetteink által börtönözve be. Mindezt anélkül tesszük, hogy fel tudnánk fogni a Lény igazi boldogságát, amely egy ember normális állapota, amikor eggyé vált a benső Buddhájával.

Úgyszintén tudjuk, ahhoz, hogy felébredjünk, a középúton kell megmaradjunk.

Sem élvezet, sem fájdalom, sem egy nagy öröm, sem egy nagy szomorúság . Mindig egyensúlyban. Ez, lassanként, megad egy egészséges és harmonikus elmét amely képes arra, hogy megértse a teljes egoista árnyat, egészen az elme legeldugottabb sötét sarkáig.

Buddha mindig azt mondta: Keressétek a megvilágosulást, és a többit megkapjátok ráadásnak.

Amint láttuk, a legnagyobb ellensége a megvilágosulásnak, az Én . Az Én, ez a fatális csomó a lét folyamában, az élet szabad mozgásában.

Ha egyszer feloldottuk az Ént, vagy a pszichológiai aggregátumokat, ahogyan a tibetiek nevezik, lehetőség nyílik percről percre élni, és megtapasztalni a Valóságot.

A Buddhizmusban alapvető az, amit ők a négy szent igazságnak neveznek.
A NÉGY NEMES IGAZSÁG

Négy nemes igazásg- Buddha

Az Első Nemes Igazság az, hogy létezik a szenvedés, a betegség szenvedés, a születés szenvedés, az öregség szenvedés, a halál szenvedés, a fájdalom és a kétségbe esés szenvedés, a kellemetlenséggel való kontaktus szenvedés, a beteljesületlen vágy szenvedés, az elme öt aggregátuma és a test, amely vágyakat ébreszt, mind szenvedések.

A Második Nemes Igazság az, hogy a szenvedés a vágyakból ered, ami az újjászületéseket okozza, és ezeket kíséri az érzéki öröm, a beteljesülést keresve, ezen a fizikai téren, és a másvilágon, az élvezetek hajhászásában, az újraszületésben, a megsemmisülésben.

A Harmadik Nemes Igazság az, hogy a szenvedés megszűnése, a vágy valódi hiánya, a teljes megsemmisítése ennek az élvhajhászásnak, ennek a megszületési vágynak, ennek a megszűnési vágynak, megszüntetni ennek a vágynak a befogadását okozza a fájdalom megszűnését.

A Negyedik Nemes Igazság az út, amely elvezet a szenvedés elhagyásához és megszűnéséhez, az út amely elvezet Márá kiűzéséhez és a Lény Végső Igazságának megtekintéséhez, és ennek következményeként a Legfelsőbb Határtalan Boldogsághoz.

Ez az út, Buddha szerint, nyolcrétű volt, a Nemes Nyolcrétű Ösvénynek lett elnevezve.

Ezt a nemes nyolcrétű ösvényt a maga nyolc pontjában kell végig járni, anélkül hogy egyet is elhanyagolnánk, csakis így változhat valaki Buddhává:

1. HELYES SZEMLÉLET.
A valóságnak megfelelően látni, miként létezik szenvedés, ennek az okát, a megszűnését, és a megszűnéséhez vezető utat.
2. HELYES GONDOLAT.
Szenzualitástól, rossz akarattól és durvaságtól mentes gondolat.
3. HELYES BESZÉD.
Hazugság, rágalmazás, durva beszéd és fecsegés elkerülése a beszédben.
4. HELYES CSELEKVÉS.
Gyilkosságot, lopást, házasságtörést, hazugságot és kártevést elkerülő magaviselet.
5. HELYES ÉLETMÓD.
Amikor a tanonc kerüli a romlott kereskedelmet (jóslás, kamatok, harci eszközök, élőlények, fertőző anyagok és mérgek),és kenyerét helyes és becsületes módon keresi.
6. HELYES ERŐFESZÍTÉS.
Az helyes erőfeszítéssel meggátoljuk a negatív gondolatokat és fejlesztjük a pozitívakat.
7. HELYES ÉBERSÉG.
Amikor a tanonc éberen él, és tudja, hogy a test, az érzelmek és a gondolatok mulandóak, és alá vannak vetve az elmúlásnak.
8. HELYES ELMÉLYEDÉS.
Az elmefókuszálása, légzésgyakorlatok, és különleges meditációk által.

A Buddhák csak az utat tanították. Mi magunk kell megtennünk az erőfeszítéseket.

Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.

A Négy Nemes Igazságon való elmélkedés után, és az úton, amely oda visz, Buddha megmondja A SZÜNTELEN VISSZATÉRÉS 12 OKÁT, a szenvedés eredetét, vagy a magyarázatát annak, hogy miért születünk újra meg újra, ebben vagy más fajban.
Nemes Nyolcrétű Ösvény- Buddha

1. Létezik a tudatlanság.
2. A tudatlanság meghatározza a mentális formákat.
3. A mentális formák meghatározzák a tudatot.
4. A tudat meghatározza az elmét és a testet.
5. Az elme és a test meghatározzák az érzékeket.
6. Az érzékek meghatározza a kapcsolatokat.
7. A kapcsolatok meghatározzák az érzeteket.
8. Az érzetek meghatározzák a vágyat.
9. A vágy meghatározza a ragaszkodást.
10. A ragaszkodás meghatározza a Lényhez való eljutást.
11. A Lényhez való eljutás meghatározza az újraszületést.
12. Az újraszületés meghatározza a pusztulást és a halált, és úgyszintén a szenvedést, az önsajnálatot, a fájdalmat és a reménytelenséget.

Ahhoz, hogy megértsük az örökös visszatérés tizenkét okának a mély jelentését, a minden idők gnózisához kell fordulni.

Tudnunk kell, hogy az utolsó láncszem a tudatlanság.

A tudatlanság az ismeret ellenkező oldala, és kétségen kívüli, hogy az ismeret maga a Gnózis, a Gnózis a láng lángja, mellyel megvilágíthatjuk akár a legelrejtettebb sarkát is az univerzumnak, a Gnózis az emésztő tűz, amely elemészt minden tudatlanságot, és képes átnyújtani a Tudatnak a Végső Igazságot és a teljes megszabadulást Szamszára Kerekének minden béklyójától.

Úgy ahogyan Sakyamuni látta, mi szenvedéseink okának az eredete, az nagyrészt megfelel az univerzum különböző szephirotikus régióinak; és lássuk, hogy miképpen is:

1. Létezik a Tudatlanság.
Az Abszolútból kiáramló szűz szikra nem Önmegvalósított és Ön-Tudatos, emiatt tapasztalatot kell szerezzen, és folyamatosan kettőződnie kell, síkról síkra haladva a következő felé.
2. A tudatlanság meghatározza a mentális formákat.
Hermész Triszmegisztosz mondja: "Minden az elme, az Univerzum mentális. ezek szerint, a Monádnak, vagy a Szűz Szikrának a következő kettőződéseit már meghatározza a tudatlanság, és az univerzumról, amely körülvesz minket, szubjektív nézete van.
(forrás:vopus.org.)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.07.03 10:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4099
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 3 éve, 5 hónapja  
.


25 lecke Buddhától, melyek megváltoztathatják életünket

"Ha látnánk egyetlen virág csodáját, az egész életünk megváltozna." - Buddha

A Buddhizmust tanulmányozva nagyon sok szép, erős és életeket megváltoztató gondolatot találhatunk. Ezek közül szeretnék most megosztani 25 csodálatos tanítást.


1. A szeretet mindent meggyógyít

"Harag nem old fel haragot - a szeretet mindent felold."2. Nem a szavaid, hanem a tetteid határoznak meg

" Számos szabad tettünk eredménye vagyunk, s ezekért egyedül mi magunk vagyunk felelősek. "

" Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk: Miért haragudnánk emiatt másokra? "3. A jó egészség titka, hogy teljesen a MOST-ban éljünk

"Mind a szellemi, mind a testi egészség titka az, ha nem siránkozunk a múlt miatt, nem aggódunk a jövőért, hanem bölcsen és komolyan éljük a jelen pillanatot."

"Ne élj a múltban, ne álmodj a jövőről, koncentrálj az elméddel a jelen pillanatra."


4. Aki befelé néz, az felébred

"Az égbe nem vezet út. Az út csak a szívbe vezet."


5. A szavaknak hatalma van, fájhatnak és gyógyíthatnak

"A szavaknak megvan az ereje, hogy pusztítsanak és gyógyítsanak. Amikor a szavak igazak és kedvesek, meg tudják változtatni a világot."


6. Engedd el, és a tiéd lesz örökre

"Csak azt veszítheted el, amihez ragaszkodsz."


7. Senki sem járhatja az utadat helyetted

"Senki sem ment meg bennünket, hanem mi magunk. Senki sem képes rá, és senki sem teheti. Magunknak kell járnunk az utat."


8. A boldogság sohasem csökken azáltal, hogy megosztják

"Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyáról, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken soha azáltal, hogy megosztják."


9. Légy kedves mindenkihez


"Határozd el, hogy gondoskodó leszel a fiatallal, könyörületes az időssel, együttérző a törekvéssel, és toleráns a gyengével és a rosszal. Valamikor az életedben mindez te is leszel."

"Légy együttérző minden lénnyel, gazdagokkal és szegényekkel egyaránt; mindnek megvan a maga szenvedése. Egyesek túl sokat szenvednek, mások túl keveset."


10. Ne higgy el mindent, amit mondanak

"Ne higgy el semmit, csak mert egy bölcs mondta, Ne higgy el semmit, csak mert mások úgy hiszik, Ne higgy el semmit, csak mert le van írva, Ne higgy el semmit, csak mert Istentől eredőnek tartják, Ne higgy el semmit, csak mert valaki más elhiszi. Csak azt hidd el, amiről magad győződtél meg, hogy igaz."


11. Ahogyan gondolkozol, olyanná válsz

"Mindaz, ami vagyunk, annak a következménye, amit gondolunk: a gondolatainkon alapul, és a gondolataink alkotják. Ha egy ember gonosz gondolattal beszél vagy cselekszik, szenvedés követi, ahogy a kerék követi a fenevad patáját, amely húzza a kocsit… Ha az ember jó gondolattal szól vagy cselekszik, boldogság követi őt, mint egy árnyék, mely sohasem hagyja el."


12. Engedd el a félelmet

"Az egész létezés titka, hogy soha nem lenne szabad félned. Sose félj attól, mi lesz veled, ne számíts senkire. Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy."


13. Az igazság mindig kiderül


"Három dolog van, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és az igazság."


14. Irányítsd az elméd, vagy az fog irányítani téged

"Hogy élvezhesd a jó egészséget, hogy igazi boldogságot hozzon az ember a családjának, hogy békét hozzon mindenkinek, az embernek először a saját elméjét kell irányítania és fegyelmeznie. Ha egy ember irányítani tudja az elméjét, meg tudja találni a megvilágosodásba vezető utat, és minden bölcsesség és erény természetes módon jön el hozzá."


"Ez az ember saját elméje, nem az ellensége vagy az ellenfele, mely gonosz utakra csábítja őt."


15. A kétség elválaszt. A bizalom egyesít.

"Semmi sem félelmetesebb, mint a kétség. A kétség elválasztja az embereket, ez egy olyan méreg, amely miatt barátságok esnek szét, és kellemes kapcsolatok szakadnak meg. Egy olyan tüske, amely irritál, és fájdalmat okoz. Egy kard, amely öl."


16. Senki sem érdemesebb a szeretetre, mint te magad

"Kereshetsz az egész világegyetemben valakit, aki jobban megérdemli a szereteted és ragaszkodásod, mint te magad, de ezt a személyt nem találod sehol. Te magad vagy, aki a leginkább megérdemli a szeretetet és ragaszkodást az egész univerzumban."


17. Másokat ismerni bölcsesség, magadat ismerni megvilágosodás

"Sokkal jobb legyőzni önmagadat, mint megnyerni ezer csatát. Akkor a tiéd a győzelem. Nem vehetik el tőled sem angyalok, sem démonok, a menny vagy a pokol."


18. A spiritualitás nem luxus, hanem szükségszerűség

"Csakúgy, ahogy egy gyertya sem éghet tűz nélkül, az ember sem élhet spirituális élet nélkül."


19. Cseréld irigységedet csodálatra

"Ne légy féltékeny mások jó tulajdonságaira, hanem csodálattal fogadd el azokat."


20. Keresd a békét magadban

"A béke belülről jön. Ne keresd kívül!"


21. Engedd el a kötődést

"Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged."


22. Bölcsen válaszd meg barátaidat


"Egy kétszínű és rosszindulatú baráttól inkább kell tartani, mint egy vadállattól; egy vadállat megsebesítheti a tested, de egy gonosz barát az elmédben sebez meg."


23. A boldogság maga az út

"A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság."


24. Hagyj fel a címkézéssel

"Az égben semmi sem különbözteti meg keletet és nyugatot; az emberek a saját fejükben hozzák létre a különbségeket, azután azt hiszik róluk, hogy igazak."


25. Szeress, élj, engedd el

A végén ezek a dolgok számítanak a leginkább: Mennyire szerettél? Mennyire éltél teljes életet? Milyen mélyen engedted el?


Buddha élete

"Amit én hirdetek az egyáltalán nem vallás, mert én nem anyagról, vagy szellemről, vagy Istenről beszélek. Azt sem kérem követőimtől hogy higgyenek, hogy keressék kegyeimet, imádkozzanak hozzám. Ez a világ tele van szenvedéssel, az élet gyötrelmes. Minden szenvedés oka a kínzó vágy, az önimádat, a függőség. Egyetlen gyógyír erre a vágyak módszeres megsemmisítése. A Nirvána a tudat megvilágosodása, önmagunk kézben tartása, koncentráció és meditáció, ez vezet a bölcsességhez." - Buddha

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/08/25-lecke-buddhatol-melyek.html


http://ebredeshajnalan.com/25-lecke-buddhatol-melyek-megvaltoztathatjak-eletunket/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.10.15 21:32 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4283
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 2 éve, 7 hónapja  
.


Thich Nhat Hanh: 14 buddhista elv, amely minden ember életutazását könnyebbé teszi!

Thich Nhat Hanh buddhista szerzetes 14 elvét ismerheted most meg, amely elkalauzol a harmónia, az önazonosság, és a természet adta gyönyörűségek irányába.

Thich Nhat Hanh az "Interbeing: Fourteen Guidelines for Engaged Buddhism" című könyvében ír az említett 14 elvről, amely azóta rendkívül népszerű lett az internetezők körében, hiszen egy remek összefoglaló, amit az élet működéséről, a harmóniáról, az önismeretről tudni kell.
Thich Nhat Hanh jelenleg dél-nyugat Franciaországban, Plum Village-ben él, ahol tanít, dolgozik, ír és menekülteket fogad be. A buddhista szerzetes eddig több mint 100 könyvet írt.


Íme, a 14 elv!


1. Nem szabad semmit és senkit bálványként imádnod, és egy teóriának se rendeld soha alá magad. A buddhista elvek is csak irányt mutatnak, elkalauzolnak, de közük sincs az abszolút igazsághoz.

2. Ne gondold azt, hogy az a tudás, amellyel jelen pillanatban rendelkezel, állandó és örök érvényű. Kerüld a korlátoltságot, a beteges ragaszkodást, és légy nyitott mások gondolatának befogadására. Készülj fel új ismeretek, tudás befogadására, ami életed végéig tart majd.

3. Ne erőltesd rá senkire a véleményedet, a nézeteidet, még a gyerekekre sem. Ne használd fel ennek érdekében a hatalmadat, a pénzedet, de a propaganda, vagy az oktatás eszközét sem szabad alkalmaznod. Beszélgess az emberekkel, és segíts, hogy ne térjenek rossz útra.

4. Ne fordítsd el a fejed, ha szenvedést látsz. Légy reális, és keress megoldást a rászorulók megsegítésére, legyen az a segítség bármilyen jellegű, így képes leszel mások figyelmét is felhívni az elesettek helyzetére.

5. Ne hajszold a gazdagságot, és ne halmozd egymásra a milliókat, miközben más ember éhen hal. A hírneveddel ne élj vissza, kihasználva, hogy minél nagyobb jólétben élhess. Élj egyszerűen és oszd meg másokkal, amid van, legyen az energia, pénz, vagy egyéb szükséglet.

6. Ne tarts haragot, és a gyűlölettől is szabadulj meg. Tanuld meg csírájukban elfojtani a gyűlölet magvait. Figyelj a légzésedre, hogy legyőzd a benned dúló rossz gondolatokat.

7. Ne vesztegesd hasztalan dolgokra az idődet, hanem koncentrálj tudatosan a jelenre. Légy kapcsolatba minden pozitív, békés dologgal, ami jót tesz a testednek, lelkednek egyaránt. Ültesd el a boldogság, a béke, a megértés magját a szívedbe.

8. Ne ejts ki olyan szavakat, amelyek konfliktust okozhatnak és bomlasztó hatással lehetnek a közösség életére. Igyekezz minden problémát megoldani, minden konfliktust elsimítani, bármilyen csekélyek is legyenek azok.

9. Ne állíts valótlanságokat, csak azért, hogy kedvében járhass valakinek. Ne beszélj olyasmiről, amely gyűlöletet, zavart okozhat az emberekben. Ne ossz meg olyan híreket, amelyekben nem vagy biztos. Ne kritizálj és ítélj el olyan embert, helyzetet, akit/amit nem ismersz. Ha igazságtalanságot tapasztalsz, légy bátor, és emeld fel a hangodat, még ha ezzel veszélybe is sodrod magadat.

10. A buddhista közösséget nem szabad arra felhasználnod, hogy saját vagyonodat gyarapítsd, vagy a közösségből politikai csoportot kovácsolj. Egy vallási közösség minden tekintetben ellen kell álljon az igazságtalanságnak, és azon kell dolgozzon, hogy béke legyen az emberek között.

11. Nem szabad olyan munkahelyen dolgoznod, amellyel ártasz más embereknek. Ne fektess be olyan cégekbe, amelyek rosszul bánnak az alkalmazottaikkal. Olyan állást válasz, amely segít abban, hogy kiteljesedj és amely fejleszti az együttérzésed.

12. Ne ölj és ne is hagy, hogy mások öljenek. Találd meg a módját, hogy megvédd az életet és hogy megakadályozd a háború kirobbanását.

13. Ne kerülj semmi olyannak a birtokába, amely nem a tiéd. Tiszteld mások tulajdonát, és akadályozd meg a lopást, bárhol is légy.

14. Ne élj vissza a testeddel, hanem tiszteld. A tested nem tárgy, hanem igyekezz minden téren megőrizni az egészségét és a harmóniáját.


forrás: http://filantropikum.com/thich-nhat-hanh-14-buddhista-elv-amely-minden-ember-eletutazasat-konnyebbe-teszi/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4339
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 2 éve, 4 hónapja  
-


Ma van 2017 utolsó Tízmilliószoros napja - 2017.11.10. - Használd ki ezt a remek pillanatot!


A Buddha életéhez fűződő ünnepnapokból egy évben négy darab van, ezeket hívjuk Tízmilliószoros napoknak, ugyanis ezeken a napokon minden kívánság, vágy, ambíció, kérés tízmilliószoros erővel érvényesülhet, ami egy rendkívül jó hír, így ragadj meg minden lehetőséget, alkalmat, és fogalmazd meg a kívánságaidat, vágyaidat, még ma, mert most az utolsó alkalom ebben az évben.

Ezeket a buddhista hithez, életmódhoz kapcsolódó különleges napokat egyre többen elismerik és gyakorolják a nyugati társadalmakban is. A buddhista hívek ilyenkor a nagy tanító, Buddha életének fő mozzanataira emlékeznek.

Most lássuk, konkrétan mit is jelképeznek ezek a napok!

az első Tízmilliószoros napon Buddha csodatevéseit ünneplik;


a második Tízmilliószoros nap Buddha születésnapja, ami egyben a megvilágosodás napja is.

a harmadik Tízmilliószoros nap arról híres, hogy ekkor tért vissza Buddha a tanításhoz, és ekkor lettek beavatva az őt követők a Négy Nemes Igazságot magában foglaló tanokba.

a negyedik Tízmilliószoros nap, ami ma van, azért a legkülönlegesebb, mert a legenda úgy tartja, hogy ekkor látogatott Buddha az istenek birodalmába.

Azért érdemes ezeken a speciális napokon a jóra, a pozitívra, az örömtelire, a békére, harmóniára gondolni, mert minden ilyen gondolat tízmilliószorosan hat vissza rád, és az életedre. Éppen ezért kell felhagynod a negatív gondolatokkal, mert ha ezekre összpontosítasz, akkor a rossz dolgok is nagyon erősen fogják befolyásolni az életedet, ami sok galibát okozhat majd.

Légy jó mindenkivel ezen a napon, sorold fel magadban a jó dolgokat, amiket észreveszel ma, készíts listát, és légy hálás mindenért, ami megadatott neked.

http://filantropikum.com/ma-van-2017-utolso-tizmillioszoros-napja-hasznald-ki-ezt-a-remek-pillanatot/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.10 21:20 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4354
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 2 éve, 4 hónapja  
."Ne higgyetek csak azért valamiben, mert sokan állandóan ismételgetik.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert valószínűnek tűnik.

Ne higgyetek a képzelgéseknek és a vízióknak, amelyeket Isten üzenetének tartotok.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert egy tanító vagy egy pap tekintélye áll mögötte.

Abban higgyetek, aminek hosszadalmas kutatás után meggyőződtetek a helyességéről, és ami összhangban áll saját magatok és mások egészségével, és boldogulásával."
(Buddha)"Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást. Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján."
(Buddha)
http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/pozitiv-dolgok.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.20 22:58 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#4518
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5003
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 1 éve, 11 hónapja  
.Egy csodaszép és tanulságos történet a megbocsátásról Buddha tolmácsolásában!


Buddha éppen egy fához dőlve ült, a tanítványaival beszélgetett, mikor odalépett hozzá egy ember, és szemen köpte.

Egy csodaszép és tanulságos történet a megbocsátásról Buddha tolmácsolásában!

Buddha letörölte az arcát, majd megkérdezte az ideges embert:

- És most mit szeretnél tenni a továbbiakban?

A férfi meglepődött Buddha reakcióján, mert nem gondolta, hogy ha valakit szembe köpnek, egy ilyen kérdést fog feltenni. Ahhoz volt szokva, hogy a cselekedete vagy dühöt, vagy félelmet vált ki másokból. De Buddha nem illett bele egyik kategóriába sem, láthatóan nem hatotta meg a dolog, nem úgy, mint a tanítványait. Ananda például így reagált:

- Ez az ember túllőtt a célon. Az ilyen viselkedést nem tolerálhatjuk. Meg kell büntetni, hiszen ha nem tesszük, mindenki azt hiszi, hogy bárkit szembe köphet.

Buddha így felelt:

- Nyugalom! Ő nem sértett meg, de te igen: Ő egy idegen ember, és lehet azt hallotta rólam, hogy gonosz, veszélyes ember vagyok, így egy téves kép alakult ki rólam a fejében. Ő nem engem köpött le, hanem a gondolatát, hiszen ez az ember nem köphetett le engem, mivel nem ismer. Én számára teljesen ismeretlen, idegen ember vagyok. Vannak olyan élethelyzetek, mikor azt érzed, hogy a nyelv, már nem elég, hanem cselekedned kell. Mikor dühös vagy és leköpsz valakit, akkor azzal hangot szeretnél adni a nemtetszésednek, tehát kommunikálsz. Ezért kérdeztem meg, hogy mit akar tenni a továbbiakban. Azonban ti, kedves tanítványaim, jobban megsértettetek, mint ez az idegen, mert ti ismertek, éveken keresztül velem éltetek, és mégis ekképp reagáltok.

A köpködős férfi hazament, de nem tudta kiverni a fejéből a történteket. Aludni sem tudott, mert még nem találkozott olyan emberrel, mint Buddha. A következő reggel visszatért, és Buddha lábai elé térdelt. Buddha odaszólt tanítványának:

- Nézd Ananda, ez az ember ismét eljött, és valamit akar mondani. Nézd, milyen zaklatott, tele van érzelmekkel.

A köpködős férfi így szólt:

- Kérlek, bocsáss meg amit tettem!

Buddha így válaszolt:

- Bocsássak meg? De én nem vagyok már azaz ember, akit a tegnap leköptél. A Gangesz folyó is tovább folyt azóta, már nem az a Gangesz, ami volt ezelőtt egy nappal. Ezért nem tudok megbocsátani, mert már nem az az ember vagyok, aki tegnap voltam, és te sem vagy már az. Ezért felejtsük el az egészet, gyere közelebb, és inkább beszélgessünk - fejtette ki bölcs gondolatát Buddha.

http://filantropikum.com/egy-csodaszep-es-tanulsagos-tortenet-a-megbocsatasrol-buddha-tolmacsolasaban/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.05.01 17:24 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat