Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Misztikus helyek
#1817
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4688
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 10 éve, 2 hónapja  
Húsvét-sziget

Hogyan kerül egy lakatlan szigetre több száz óriás szobor? Kik és miért hagyták abba olyan hirtelen a készítésüket? A Húsvét-szigetet még mindig sok rejtély övezi.
Mindentől távol, a Csendes-óceán déli részén található ez az apró kis sziget. A legközelebbi szárazföld, a Pictairn-szigetek kétezer kilométerre nyugatra, Chile partjai 3600 kilométerre, Tahiti 4000 kilométerre van tőle. Rapa Nui-t, azaz a Világ Köldökét 1772-ben, Húsvét vasárnapján fedezte fel Jacob Roggeveen holland admirális, innen kapta új nevét a három vulkánból kialakult kis szárazföld.

A hosszú fülű szobrok

A mindössze 21 kilométer hosszú és 14 kilométer széles szigeten közel ezer darab, óriási méretű, kőből faragott fej várta a partoknál kikötő hajókat, és azóta sem sikerült maradéktalanul megfejteni a szobrok titkát. Kik készítették őket, és milyen céllal? Hogyan voltak képesek a sziget egyik végéből a másikig szállítani ekkora kőtömböket, amik között nyolcvan tonnásak is akadnak?
Az egyik legnagyobb rejtély az, hova tűntek a szigetlakók, és miért maradt olyan hirtelen félbe a szobor-projekt. Számos elmélet kering ezzel kapcsolatban, erős vonalat képvisel a földön kívüliek jelenlétét feltételező teória. A széles körben elfogadott történet szerint polinéz tengeri utazók népesítették be a szigetet, akik több ezer kilométert utaztak kis hajóikban. A csillagok, az óceán ritmusa, az égbolt és a Nap színe, a felhők alakja, a szélmozgások, és a madarak repülésének iránya segítette őket, hogy szárazföldet, és ott élelmet találjanak. A polinézek először i.sz. 400-ban érkeztek Rapa Nui-ra - a köldök elnevezés a hasra és az élelemre utal -, azonban elmenni már nem tudtak, így ottragadtak, és benépesítették a szigetet.

A régészeti leletek alapján úgy tűnik, két faj is lakta a szigetet, az egyiknek hosszú füle volt, a másiknak rövid. A rövid fülűek, akik korábban érkeztek, voltak a munkások, talán leigázottak. A második hullámban érkeztek a hosszú fülű emberek, a szobrok is őket ábrázolják. Idővel a rövid fülűek fellázadtak, és megölték az összes hosszú fülűt.

De hogy vitték oda?!

Mostanra több, mint 900 szobrot találtak meg a szigeten, némelyik alig látszott ki a földből. Ugyanakkor kevés szobor jutott el oda, ahova szánták: az óceán partjára, arccal a sziget felé. Ezeknek a monumentális kőtömböknek a mozgatása okozza a legnagyobb fejtörést ma is, és körülbelül annyira meggyőző az erre alkotott elmélet, mint az egyiptomi piramisok építésére adott magyarázat.
A szobrokat ugyanis a vulkán felső részén található sziklákból faragták ki, és onnan sok kilométerre kellett elszállítani. Ezt állítólag kötelekkel oldották meg, amit az akkor még sűrű füvezetből fontak. A felállított szobor köré tekert kötél segítségével méterenként mozgatták a szobrokat, és egyszerre vagy száz emberre volt szükség egy ilyen akcióhoz. Ezzel a módszerrel beletelt néhány hónapba, mire a parta vonszoltak egy-egy óriást. Így ha felborult, inkább otthagyták, és másikat faragtak, mert azt végképp nem tudták megoldani, hogy újból felállítsák. Állítólag az istenek kérésének tulajdonították a szoborkodást, mivel a sziget csaknem teljes felnőtt lakosságára szükség volt a faragás-szállítás bonyolult és nehéz műveletéhez.
Más források szerint a szobrok az elhunyt törzsfőnököket ábrázolják, mintegy sírhant-szerűen, és azért helyezték őket a partra, hogy a vezetők halála után is védelmet nyújtson a szigetlakók számára a fenyegetések ellen.

És hova lettek a szigetlakók?

Bár a szobrok révén híresült el a sziget, akad még itt néhány érdekes, máig megmagyarázatlan momentum. Például az, hogy a szigetlakók tudtak írni. Saját írásjeleik voltak, amik különböztek bármilyen más írástól a világban. Ugyanakkor egyik csendes-óceáni szigeten sem írtak akkoriban, és az amerikai indiánok sem használtak semmilyen írás-rendszert. Ki tanította őket írni? Ha maguk fejlesztették ki a rendszerüket, hogy lehet, hogy pont ők, a többi szigeten pedig nem írtak? Miért volt rá szükségük? Lehet, hogy magasabb fajta intelligenciával rendelkeztek? Egyáltalán, hogy voltak képesek kenukban utazni több ezer kilométert?
A virágzásuk idején 11.000-ren laktak a szigeten. Bár egy kissé túlnépesedtek, és végül, miután a sziget természeti forrásait kimerítették, egymást ették meg (állítólag), addig olyan növényeket termesztettek, amik érthetetlen, hogyan kerültek oda. A fő eledelük az édesburgonya volt honnan szerezték? Elkenuztak Chilébe 3600 kilométert, majd néhány gumóval felpakolva visszaeveztek? Akkor hogy lehet igaz az "ottragadtak a szigeten" teória? Vagy lehet, hogy a sziget eleve Chile gyarmataként népesedett be? Ez akkor dőlt meg, amikor a Húsvét-sziget sírjaiból feltárt leletekből DNA-mintát vettek, és kiderült, hogy az őslakosok polinéz szigetlakók, nem amerikai indiánok voltak. Ezek a népek elképesztő távolságokat tudtak megtenni a tengeren, és hogy ezt mind kenukkal tették, igen furcsa elképzelés. Ráadásul pontosan tudták, merre mennek. Az amerikai indiánok nem tudtak még így tájékozódni.
A lényeg, hogy máig nincs meggyőző magyarázat sem a szobrok mozgatására, sem a sziget benépesedésére. Lehet, hogy tágítani kellene a nézőpontokon. Eddig a földönkívüli-elmélet az egyetlen, ami mindent megmagyaráz.
(forrás: nana.hu)

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.08.30 19:08 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1918
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 10 éve, 1 hónapja  
Nők Lapja Ezotéria
2009. 08. 03.


Spirituális szempontból erőhelynek nevezzük azokat a helyeket, ahol érezhető módon erősebb életenergiák vannak jelen. Ha tehetjük, tavasszal keressük fel valamelyiket, mert itt szellemileg és lelkileg is feltöltődhetünk.
De hova menjünk , ahol nemcsak jól érezhetjük magunkat, hanem a testünk, a lelkünk és a szellemünk is feltöltődik? Elsősorban olyan helyekre, ahol a Föld mélyéből gyógyító energiákkal töltekezhetünk. Ezekről  a helyekről a régi öregek úgy tartották, hogy itt az Ég a Földdel összeér, az ezotéria pedig azt vallja, hogy ezeken a pontokon találkozhatunk a legtisztább és a legnagyobb, azaz az isteni energiákkal.

Erőhelyek sokfélesége
Az erőhelyek az úgynevezett szent tér kategóriájába tartoznak, hiszen ott magasabb rezgésű és erősebb energiák vannak jelen, mint máshol. Szentté azonban csak akkor válik, ha az ember ezt felismeri, és tudatosan arra használja, hogy ott kapcsolatba lépjen ezekkel a nagy energiákkal.
A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk. Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy kinek melyik a megfelelő, ki, mit él át ezeken a pontokon. Erőhely lehet egyébként a tengerpart, egy szikla, de akár egy szép kert is. A saját erőhelyünket úgy találjuk meg, ha megfigyeljük, hol érezzük magunkat jól, hol esik jól időzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk, és hol enyhülnek testi bajaink.

Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak  gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban  a tudatra ható energiák működnek.
Az ősi tudás nyomában  Őseink – akik még sokkal szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, mint a ma rohanó embere ; könnyebben felismerték az ilyen helyeket. Megfigyelték, hogy
az ilyen tájakon a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, no és persze az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak.
Más esetben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. Aradi Lajos Pilis-kutató szerint elterjedt volt az a hit is, mely szerint egy varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre. Erre a magyar mondavilágban is akad példa, gondoljunk csak a turulmadár vagy a csodaszarvas legendájára.
A régebbi korok emberei a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek.
Ha manapság valaki fel szeretne töltődni vagy újra vissza szeretne találni a természetbe, nem kell mást tennie, mint felkeresnie egy magyarországi erőhelyet, és ott feltöltenie lemerült energiaraktárait.

Folytatása következik
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.09.25 08:15 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1919
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 10 éve, 1 hónapja  
Előző folytatása


Pilisi rejtély


Ezoterikus körökben a legnagyobb energiájú helynek  ma Magyarországon a Pilist tartják. Aradi Lajos ; aki  a pilisi energiák rejtélyét kutatja ; véleménye szerint ennek az az oka, hogy az égbolton lévő Orion-csillagkép és a Pilisben elhelyezkedő három hegy között különleges kapcsolat van.
A Pilis-kutató jó húsz évvel ezelőtt, az Orion-rejtély című könyvben találkozott először azzal az elmélettel, miszerint a Gízai-fennsíkon található három világhíres piramis az Orion-csillagkép mintájára épült. Aztán nyolc év múlva kinyitotta a Pilis térképét, amelyek középpontjában feltűnt három hegy ; Árpádvár, Rám-hegy és Magashegy ;, amelyek ugyanúgy helyezkednek el, mint a piramisok. Kutatómunkába fogott, műholdfotókat szerzett be, számításokat végzett, még egyiptomi könyökben is mért, majd arra a következtetésre jutott, hogy a Pilisben egyes területek elhelyezkedése, a közöttük lévő távolságok nemcsak a piramisokkal, hanem az Orion-csillagképpel is hasonlóságot mutatnak. Ugyanis a három övcsillagon ; az előbb említett, piramisokra emlékeztető három helyen ; kívül megtalálta még a Pilisben azt a négy pontot is, amely megadja az Orion-csillagkép földi rajzolatát.

Aradi Lajos azt állítja, hogy az erőközpont a Pilis közepén, úgymond a ;szívében; található, a három hegytől körbevéve. A mellette lévő helységek ; Klastrompuszta, Ráró-hegy, Lepencefürdő, Pilisszentlászló ; szintén az Orion csillagai helyzetének megfelelőek, és ezeket együtt vizsgálva, vonalakkal összekötve pontosan azt a rajzolatot kapjuk a Földön, ami az égbolton is látható. Feltételezhetően ez adja a helynek a hallatlanul nagy erőt, hiszen itt az energiák olyan tobzódása jön létre, mint  a világon nagyon kevés helyen másutt.

Más ezoterikus nézetek szerint az Orion-csillagképre emlékeztető hét pont a Pilisben az emberi test hetes csakrarendszerének felel meg. Ezeken a pontokon állítólag olyan energiákat találunk, amelyek a különböző szerveinkhez kapcsolódnak, és a különböző megbetegedések itt hatékonyabban gyógyulnak.
Még ennél is nagyobb népszerűségnek örvend a tápiószentmártoni Attila-domb, melyet tudósok is vizsgáltak. Olyan tulajdonságokkal rendelkező hely ez, ahol állítólag különböző villamos-mágneses erőterek együttesen gyógyítják meg az embert, az állatot vagy a növényeket.
Az itt jelenlévő erőterek és sugárzások a levegőben részletes ionizációt hoznak létre, és valószínűsíthetően ennek köszönhető a hegy gyógyító ereje.

Folytatása következik
Forrás:Karsay István.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.09.25 08:16 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1959
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 10 éve, 1 hónapja  
Előző folytatása
A felkészülés fontos


Mielőtt elindulnánk ezekre az erőhelyekre kirándulni, az ezoterikus szakemberek azt tanácsolják, hogy  szabaduljunk meg a negatív érzéseinktől, gondolatainktól, frusztrációinktól. Próbáljunk meg lazítani, ráhangolódni, és ne robbanásig feszült állapotban menjünk oda. Mert ugyan az erőhelyen megnyugszik majd a lelkünk, de ha már előtte ráhangolódunk a kirándulásra, intenzívebben tapasztalhatjuk meg ezeket a nem mindennapi energiákat, amelyekkel töltekezhetünk, és melyeknek köszönhetően jobban bírjuk a hétköznapok stresszét.


Nagy energiájúnak tartott helyek Magyarországon többek között:
Andocs, Badacsonytomaj,
Búcsúszentlászló, Bodajk, Budakeszi,
Budapest, Gellérthegy, Csatka,
Csobánka, Dobogókő, Dömös,
Egerszalók, Esztergom, Fertőszentmiklós,
Gencsapáti, Gyöngyös, Hédervár,
Gyula, Kaposszerdahely, Kékkő,
Mártaszentimre, Petőfiszállás,
Röjtökmuzsaj, Sümeg, Szigetvár,
Székesfehérvár, Varsád, Vác,
Vértessomló, Visegrád, Zirc.

Gyógyító energiák hazánkban
Az úgynevezett erőhelyeken intenzívebben tapasztalhatjuk meg az életenergiákat. Itt magasabb rezgésű és tiszta energiák vannak jelen, ezért az itt töltött idő lelket emelő, testi bajoknak enyhülést hozó. Magyarországon is számos ilyen különleges hely van. Régebben úgy tartották, hogy az erőhelyek titka abban rejlik, hogy itt az ég és a föld összeér. Az ezoterikus magyarázók ma azt vallják, ezeken a pontokon találkozhatunk a legtisztább és legnagyobb, azaz az isteni energiákkal.


Hol az én erőhelyem?
A természetben sokféle erőhely van, amelyek különböző minőségűek és erősségűek. Általában az egyén érzékenysége dönti el, hogy ki, mit él át e pontokon. Saját erőhelyünket a természetben úgy találjuk meg, hogy megfigyeljük, hol érezzük magunkat nagyon jól, hol esik jól elidőzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk és hol enyhülnek testi bajaink. Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.

A nagy erőhelyekre a régi korok embere sokat látogatott, és az utóbbi néhány évben ismét erősebb az érdeklődés az emelkedettebb energiájú tájak iránt. Hiszen az agyonhajszolt, betegségekkel, küzdelmekkel teli hétköznapokban ezeken a helyeken nagyon jól érezhetjük magunkat, testünk friss, energikus, tudatunk tisztább, kedvünk jobb lesz.
Őseink alaposan megfigyelték környezetüket, és jelek alapján tájékozódtak arról, hol vannak ezek a nagy energiájú helyek ; az ilyen tájékon például a növényzet dúsabb,egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak. Más esetekben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. De elterjedt volt az a hit is, amely szerint a varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre, ahogyan erre a magyar mondavilágban is akad példa.
Régen a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek.A mai kor embere elszakadt a természettől, most újra szeretne visszatalálni hozzá, s térképet vesz a kezébe, hogy tudja, hova menjen, ha szeretne némi energiával feltöltődni.

Forrás:Karsay István.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.10.07 14:08 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#2624
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4688
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 9 éve, 5 hónapja  
A Holdvirág-árok rejtélye

A Holdvilág-árok a Pilis legromantikusabb helyeinek egyike. Jó fél órás séta után, távol az autók zajától, a természet mindent átölelő nyugalmától halad az ösvény az árokban, s a fák közt magas, titokzatos sziklafal bújik meg: évek óta kutatott régészeti lelőhely, s megannyi találgatás misztikus célpontja.

A Pilis máig az egyik legszakrálisabb helyként számon tartott vidék Magyarországon, lépten-nyomon a múlt, a magyar őstörténet és a vallás színhelyei tárulnak a látogató elé.

A föld szívcsakrája

A Pilisben másfajta erőtér uralkodik, mint a hétköznapok sblonos helyszínein, itt megnyugszik a lélek, és feltöltődik a test. Átkerül egy másik dimenzióba, ahol joggal teszi fel a múltra és a spirituális erőtérre vonatkozó kérdéseket. Dobogókő, a Föld Szívcsakrájának a jelenléte pedig önmagáért beszél.

Pomáztól északnyugatra, mintegy 6 kilométer távolságra a Pilisi Tájvédelmi Körzet délkeleti csücskében emelkedik a Nagy Csikóvár, ennek déli lejtőjén húzódik meg a Holdvilág-árok. A kőmeder, a Holdvilág-árok természeti képződmény. Felső részén egykor víz folyt, a patak most keresztül folyik Pomázon, azon a településen, amelyet az írásos emlékek Etczelburgnak, Attila városának említenek. Pomáz határában a "Születő fény háza" emlékmű hirdeti azt a helyet, ahol Attila, majd később Árpád magyarjai átkeltek a Dunán.
A későbbi korok megtörtént eseményei is megelevenednek, 1213-ban II. Endre feleségét, Gertrúdot meggyilkolták a lázadó urak, s holttestét a közeli Pilisszentkereszt mellett található ciszterci kolostorban temették el. Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok kolostort építettek a Holdvilág-árok bejáratánál.
(forrás: astronet.hu)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.06.21 11:26 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3119
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4688
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Misztikus helyek 8 éve, 5 hónapja  
.

A világ rejtélyes energiamezői

A világnak van hét pontja " hét csakrája ", amely csodás energiával van feltöltve. A monda szerint Siva isten elhajította a földi energia hét kavicsát, s ahol azok leestek, ott áldott energia sugárzik. Aki ezeken a helyeken megfordul, meggyógyul, de legalább is javul az állapota.

Machu Picchut, Wawel, Delfi, Jeruzsálem, siratófal, kábakő, Mekka

Magyar turisták százezrei jártak már Krakkóban, az egyik leghíresebb lengyel városban, amely az évszázadok során igen szoros kapcsolatban állt a magyar kultúrával. Kevesen tudják, hogy az első magyar nyelvű könyvet is ott és nem magyar területen nyomtatták.

A híres várban, a Wawelben nagyobbrészt egyházi befolyás érvényesül, mivel az ősi dombon több híres templom, szentély található, valamint a Wawel egyben a régi lengyel királyok temetkezőhelye is volt. A katolikus egyház befolyása alatt álló várigazgatóság nemrégen korlátokkal zárta el a királyi palota egyik falát. Ezt a falat ugyanis évtizedek óta mágikus helynek tartják a látogatók - nemcsak a helybeliek, hanem a külföldiek is. A "csakrának" nevezett falnál szinte mindig álltak emberek, jobbára betegek és öregek, de számos fiatal is megfordult ott.

A "csakrafal" ugyanis gyógyított. Lehet persze, hogy pozitív hatását csak bebeszélték maguknak az emberek, mindazonáltal ez a bebeszélés is javított állapotukon. A placebohatás érvényesült itt - ha csak nem valamilyen más, valóban létező, de a tudomány által még nem mért erő. Számos esetről tudunk, amikor a hegyre lassan felvánszorgó, bottal járó öregek alig pár perces álldogálás után a "csakrafal" boltíve alatt új erőre kaptak. Okvetlenül tegyük hozzá, hogy a bonyolult vár- és templomépületek más falainál ilyen hatást soha nem tapasztaltak. Régi betegek állították, hogy a csakránál mintha új erő költözött volna beléjük. Ha nem is gyógyultak meg, de sokkal jobban érezték magukat.

Amikor ott járt az írek irodalmi Nobel-díjasa, Seamus Heaney, az újságíróknak azt nyilatkozta: a csakrafalnál valóban tapasztalt pozitív energia-áramlást. Talán ez adta a végső lökést a hatóságoknak, hogy tegyenek valamit a "babona" ellen... Hamarosan korlátokkal torlaszolták el a falhoz vezető utat, és felirat hirdette, hogy a műemlékfelügyelet és várigazgatóság szerint "a várban semmilyen mágikus erő nem működik, a waweli csakra ellentétes a katolikus egyház szellemével, és nem illik azokhoz a kulturális és történelmi értékekhez, amelyek a Wawelre egyébként jellemzőek".
A várigazgatóság a nagy tiltakozás láttán újabb érvvel állt elő: a nevezetes falnak támaszkodó turisták "akik szinte testükkel veszik át a faltól a pozitív energiát " rongálják az épületet".

Mágikus helyek

A teozófusok (az emberi léleknek az istenséggel való egységéről szóló vallási elmélet hívei - A szerk.) szerint annak idején Siva isten széthajította a Földön az erő hét kavicsát, és ezek Krakkón kívül Delhiben, Mekkában, Delfiben, Jeruzsálemben, Rómában és Velehrádban estek le, így rejtélyes erejük mindmáig ott nyugszik. Mások e mágikus erővel felruházott helyek között említik még a gizai piramisokat, Machu Picchut és a Nazca-fennsíkot is. Tény, hogy az említett pontokon a helyi hatóságnak eszébe sem jutna kitiltani a látogatókat, akik szenvedéseiket enyhítendő, vagy csak kíváncsiság okán keresik fel a "szent helyet", a csakrát.

Jeruzsálemben a világhírű Siratófalnál milliók fordultak már meg. Az egyistenhívő nagy világvallások szent helye ez a történelmi város, egyszerre a zsidóké, a mohamedánoké és a keresztényeké. Ábrahám itt ajánlotta fel Istennek a fiát, Izsákot, Salamon itt építette az első nagy templomot. Ebből az épületből csak a nyugati fal maradt meg, ma ez a Siratófal. A zsidók szerint Isten sohasem hagyta el a falat, és ők is gyógyító hatást, lelket tisztító erőt tulajdonítanak neki. A közeli sziklamecset örökíti meg azt a helyet, ahonnan Mohamedet a mennyekbe emelte az Úr...

A Föld hét, erőt sugárzó, pozitív pontja közül a harmadik az indiai Delhiben található. Az óváros nagy mecsetjében 25 ezer hívő fér el.


A negyedik ilyen helynek a mekkai Nagy Mecsetet tartják. Ebben található a szent Kába-kő, ami nem egyéb, mint egy nagy méretű, vastartalmú meteor, amely régen zuhant a Földre a kozmoszból. Egyesek szerint ezt a "pozitív pontot" még maga az első ember, Ádám jelölte ki azzal, hogy itt épített szentélyt.

Minden igazhitűnek legalább életében egyszer el kell(ene) zarándokolnia Mekkába, hogy ott feltöltődjön az igaz hittel! Az sem zárható ki, hogy a betegek fájdalmát csökkenti és pszichológiai alapon mindennap meggyógyít valakit a Kába-kő érintése.

Az ötödik pozitív pont a görögországi Delfiben található. Apollón papnői, a Püthiák itt jósoltak évszázadokon át, és előre jelezték a jövőbeni eseményeket. A szent hely pozitív kisugárzásáról számos ókori szerző tesz említést. Delfi volt talán a Föld legrégibb idegenforgalmi látványossága - hiszen a hangulatáért, a jóslatokért az egész világból vándoroltak oda az emberek.

A hatodik hely a csehországi Velehrád, ahol ma egy cisztercita kolostor áll. A csehek számára ez a hely a nemzet legyőzhetetlenségének, kitartásának jelképe. Sokáig itt élt, és itt is halt meg Metód, a szláv népek két nagy tanítójának egyike.

A hetedik hely a krakkói "csakra" ellen annyira tiltakozó katolikus egyház legfőbb szentélye. A római Szent Péter-székesegyház egy őskeresztény bazilika helyére épült, és középpontja azt a helyet védelmezi, ahol Jézus társát, Pétert kivégzése után eltemették. A régebbi időkben sok forrás bizonygatta, hogy ebben a szent épületben is van pozitív kisugárzás. Legalábbis számos ide látogató érezte, hogy a lelke itt megtisztul, az ereje visszatér, kigyógyul a bajából.

Összességében bátran kijelenthetjük: ha bár a dolognak egy része kétségtelenül csak legenda, azért van (lehet) benne valami. Miért van az, hogy bizonyos pontjain a Földnek jól érezzük magunkat, míg másutt szinte kiszívja valami az erőnket? Van, ahol szeretünk lenni, és van, ahonnan menekülünk - anélkül, hogy pontosan éreznénk, milyen hatás ér bennünket. Ennek pedig valami oka van, és remélhetőleg ezt az okot egyszer a tudomány felfedezi, és nyilvánosságra hozza.
Nemere István
(astronet.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2011.06.12 17:18 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat