Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Bermuda háromszög
#1708
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 10 éve, 2 hónapja  
Bermuda háromszög

Számtalan hajó és repülőgép tűnt el nyom nélkül a rejtélyes Bermuda háromszögben. Még most sem, 57 évvel azután hogy 5 harci repülőgépnek veszett nyoma egy rutinfeladat közben, senki nem tudja pontosan, hogy mi okozta eltűnésüket. 57 évvel ezelőtt egy szép napon 5 hadi repülőgép szállt fel a Floridai bázisról a Flight 19 fedőnevű rutinfeladat végrehajtására. Sem a gépeket, sem a legénységet nem látták soha többé.

A Bermuda háromszög az a terület, mely a Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt háromszögben van. Pontos adatokkal nem szolgálhatunk, de az elmúlt évszázadban számtalan hajó és repülőgép tűnt el itt. A múltban sok furcsaságot jegyeztek fel a területről. Kolombusz Kristóf megemlékezéseiben az iránytű furcsa viselkedését említette. A terület a nevét csak 1964-ben kapta, amikor egy újságíró az 5 eltűnt gépről írt cikkében utalt a helyre. A 14 fős legénység 5 Grumman TBM-3R Avenger torpedó bombázót vezetett, amely a Bermuda háromszög felett repült el.

Sok különleges elmélet született arról, hogy hova tűnt el az 5 gép. Szóba kerültek hatalmas tengeri szörnyek, földönkívüliek, misztikus negyedik dimenzió, és hasonló elméletek. Az igazság sokak szerint ennél sokkal prózaibb. Érvelésük szerint a sokszor kiszámíthatatlan természet, emberi mulasztás vagy balszerencse lehetett az oka az eltűnésnek. A Bermuda háromszög ugyanis nagyon forgalmas és az európai felfedezők útjai óta itt kereszteződik számos fontos útvonal. Ahhoz képest nem nevezhető soknak az eltűnt hajók és repülők száma.

A Bermuda háromszög legendája örökre kapcsolódni fog a Flight 19-hez, ami 1945 december 5.-én történt. A Floridai támaszpontról felszállló gépek délután 2 körül hagyták el bázisukat , hogy rutinnavigációs gyakorlatot végezzenek. A feladat szerint háromszög útvonalon haladva néhány homokzátony bombázását kellett elvégezniük a gyakorlat során. A pilóta abban az időben az iránytűjére hagyatkozott, és arra, hogy milyen sokáig és milyen sebességgel repült egy meghatározott irányba. A gépeken azonban felmondták az iránytűk a szolgálatot. A rádióbeszélgetésekről készült feljegyzések szerint a pilótánál nem volt óra. Az óceán közepén nem láthattak domborzati elemeket. A repülők az általuk jónak talált irányba repültek, majd irányt váltottak, míg a napfény el nem tűnt és a helyét átvette a viharos éjszaka. A vezető pilóta rádiójából hallani lehetett, hogy terve szerint amint az első repülőgép eléri a minimum üzemanyagszintet, mind az 5 gép kényszerleszáll a vízen.

Az Avenger egy nehézkes repülőgép volt. A pilóták sokszor hívták vasmadárnak. Olyanra építették őket, mintha tankok lennének. A pilóták azért szerették ezeket, mert szitává lőve is képesek voltak működni és visszatérni a bevetésről. A gépek nagyon nehezek voltak, üresen több mint 4500 kg-ot nyomtak. Ha tengerre kényszerleszállt, az Avenger valószínűleg igen gyorsan elsüllyedt. Az esélye, hogy a kényszerleszállást valaki túlélje, kicsi volt, annak hogy a hideg vízben valaki kihúzza az éjszakát, még kisebb, annak, hogy a roncs pillanatok alatt a tenger fenekére süllyed, óriási. Hatalmas mentőakciót szerveztek, de sem a roncsokat, sem az embereket soha nem találták meg. A tragédiát fokozta, hogy a segítségre siető mentőrepülők egyike is eltűnt 13 fős legénységével együtt. Az a repülő egy PBM Mariner volt, amit repülő benzin tartélynak neveztek könnyű gyúlékonysága miatt. Egy a területen haladó hajó látott is egy hatalmas tűzgömböt és áthaladt egy olajfolton akkor, és ott, ahol a repülőgépnek lennie kellett volna. A Flight 19 eltűnését emberi mulasztásnak könyvelték el.

A Bermuda háromszögnek vannak furcsaságai. Egyike annak a két helynek - a másik Japán partjainál van és az ördög tengerének nevezik- melynek hasonló rejtélyes hírneve van. Ezeken a helyeken az igazi észak és a mágnes szerinti észak egy vonalban van amely megnehezíti az iránytű olvasását. Itt van a tengerek egyik legmélyebb mélytengeri árka is. A roncsok itt több km-re a tenger felszínétől lelik hullámsírjukat. A Bermuda háromszögben a tengerfenék általában több mint 5 km mélyen fekszik, Puerto Rico közelében a mélység eléri a 8,2 km-t. Alattomos zátonyok húzódnak a szárazföld közelében és erős áramlatok rendszeresen állítanak újabb navigációs problémát a hajósok elé. És ott van az időjárás. A legnagyobb gondot a hurrikánok okozzák. A Golf áramlat a háromszög nyugati szélénél húzódik, ami befolyásolja azt. Az áramlat egy 64-80 km széles folyó az óceánban a környezeténél melegebb levegővel. Ha viharban a hullámok 4m magasak a tengeren, a Golf áramlaton belül ennek a háromszorosára nőnek. A hajósok sokszor arról ismerik fel a Golf áramlatot, hogy fölötte viharos az ég. Mégis ha választani kell az ártatlan hajókat elnyelő tengeri szörny, az embereket elrabló földönkívüliek és az emberi hiba, műszaki problémák, a természeti jelenségek között, ki tudna ellenállni a Bermuda háromszög legendájának.
(ismeretlen forrás)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.08.05 09:55 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1808
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 10 éve, 1 hónapja  
A Bermuda-háromszög titka

Kitartóan őrzi titkát a Föld egyik leghíresebb rejtélyes övezete, a Bermuda-háromszög. Találgatások vannak, de konkrét, elfogadott magyarázat még nincsen erről a misztikus területről, amely számtalan könyv, film és történet ihletője.
A Bermuda-háromszög Miami, Bermuda és Puerto Rico által határolt terület. A múltban sok furcsaságot jegyeztek fel erről a helyről, és Kolombusz Kristóf is megemlíti, hogy itt áthaladva az iránytű furcsán viselkedett. A terület akkor kapta a nevét, amikor 1964-ben öt hadi repülőgép tűnt el, tizennégy fős legénységével.

Különös esetek

Kolombusz furcsa tapasztalata után a legkorábbi feljegyzés 1872-ben történt. Az angol Dea Gratia nevű hajó New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor találkozott egy kihalt fedélzetű, másik hajóval. A kapitány felismerte, hogy arról a Mary Celeste hajóról van szó, amely akkor már egy hónapja elhagyta New York kikötőjét, majd nyomtalanul eltűnt. Az egykori jármű teljesen kihalt volt, egy árva lélek nélkül ringatózott az óceán vizén. Egy másik rejtélyes eset is történt, az amerikai haditengerészet Cyclops nevű, 19000 tonnás szállítóhajója üresen tért vissza. A 309 tengerészből senkit nem találtak meg.
Több ízben feljegyezték, hogy nemcsak hogy ember nem élte túl a különös eseteket, de még árulkodó nyomok sem maradtak, melyek alapján el lehetett volna indulni. Volt arra is példa, hogy a hajó idővel előkerült, még az emberek is rajta voltak, viszont egyikük sem élt, de külsérelmi nyomokat nem találtak rajtuk. Többnyire a veszélybe került járművek semmilyen jelzést nem tudtak adni az eltűnés előtti pillanatokban, és teljesen megszakadt velük a kapcsolat.


A legenda

A Bermuda-háromszög legendáját örökre meghatározza az 1945. december 5-i eset, amikor a floridai támaszpontról öt hadi repülőgép egy gyakorlatot elvégezni emelkedett az égbe. A feladatuk az volt, hogy meghatározott pontokat bombázzanak. A gépeken azonban felmondták az iránytűk a szolgálatot. A rádióbeszélgetésekről készült feljegyzések szerint a pilótánál nem volt óra, az óceán közepén nem láthattak domborzati elemeket. A gépek addig repültek, amíg le nem szállt az éjszaka. A vezető pilóta rádiója szerint az volt a terv, hogy amint az első repülőgép eléri a minimum üzemanyagszintet, mind az öt gép kényszerleszállást hajt végre a vízen. Ezek a repülőgépek azonban nagyon nehezek voltak, üresen több mint 4500 kg-ot nyomtak. Ha tengerre szálltak,valószínűleg gyorsan elsüllyedtek. A veszély észlelésekor megindult a mentőakció, azonban sem a roncsokat, sem az embereket nem találták meg. Ráadásul a segítségre siető mentőrepülők egyike is eltűnt, legénységével együtt. Sok különleges elmélet született arról, hogy hova tűntek el a repülőgépek. Szóba kerültek hatalmas tengeri szörnyek, földönkívüliek, misztikus negyedik dimenzió, és hasonló elméletek. A hadgyakorlat összes tragédiáját végül emberi mulasztásnak könyvelték el. A Bermuda-háromszög ugyanis nagyon forgalmas és az európai felfedezők útjai óta itt kereszteződik számos fontos útvonal, és ehhez képest nem nevezhető soknak az eltűnt hajók és repülők száma.
(forrás: astronet)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#2352
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 9 éve, 8 hónapja  
A Bermuda-háromszög titka

Nincs olyan ember, aki ne hallott volna élete során a Bermuda-háromszögről. Misztikus, félelmetes és hátborzongató erővel bír, akár a neve hallatán is. A leginkább elhíresült tulajdonsága, miszerint bármi, ami a vonzásába kerül, eltűnik, vagy megsemmisül. Mi állhat a rejtély hátterében, mivel magyarázzák a tudósok ezt a rémisztő jelenséget?

A sajtó évtizedek óta említ olyan eseteket, melyek a Bermuda-háromszöggel kapcsolatosak, számtalan titokzatos eseményt írtak már le, és elemeztek valamilyen elmélet szerint.

A legelső eset, mely megrendítette az embereket, a közvéleményt, egy Mary Celeste nevű hajóval volt kapcsolatos. 1872-ben történt, hogy az angol Dea Gratia nevű hajó New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor találkozott egy igen furcsa hajóval. Közelébe érve a kapitány megdöbbenve tapasztalta, hogy a hajó a Mary Celeste, mely akkor már egy hónapja elhagyta New York kikötőjét, majd nyomtalanul eltűnt. A hajó kihalt volt, egy árva lelket sem talált rajta.

Szintén megrendítő eset volt a Cyclops nevű 19000 tonnás szállítóhajó esete, ami az amerikai haditengerészeté volt, ugyanis az induláskor 309 tengerészből egyetlen egy sem került elő.
És a két példa csak töredék, a rengeteg hajó és repülőgép eltűnése valóságos rémálommá változtatta sok ember életét. Tehát számtalan hajó süllyedt el úgy, hogy egyetlen túlélője sem maradt. De nemcsak hogy ember sem élte túl ezeket az eseteket, de még árulkodó nyomok sem maradtak, melyek alapján el lehetett volna indulni. Bár olyan előfordult, hogy az összes embernek nyoma veszett, a hajó pedig mindenféle sérülés nélkül előkerült. Sőt, az is megtörtént, hogy a hajó idővel előkerült, még az emberek is rajta voltak, viszont egyikük sem élt, de külsérelmi nyomokat nem találtak rajtuk. Többnyire a hajók és repülőgépek az eltűnés előtti pillanatokban semmilyen jelzést nem tudtak adni, teljesen megszakadt velük a kapcsolat.

De mi lehet a magyarázat?

Az köztudott, hogy a tengerek és óceánok alját néhol több tízezer kilométeres szakaszon repedésvölgyek tagolják. Ezek mentén az izzó magma áttörve a kérget az óceán aljára ömölhet, és ekkor érintkezik az óceán vizével. A feltörő láva sokszor hatalmas gáztömegek kíséretében érkezik. A gázok viszont a tengervíz áramlása közben elszakadhatnak attól a helytől, ahol felszínre törtek. Ezek a gázdús víztömegek aztán egyszer csak egy kiszámíthatatlan helyen és időben a felszínre kerülnek. A gázok a folyadéktól elkülönülnek, és intenzív pezsgés kíséretében a légtérbe lépnek. A gázok a víz felszínén, illetve bizonyos magasságig felhalmozódnak, és ott különféle fizikai és kémiai reakciókat produkálnak. Eszerint nem azért süllyed el a hajó, vagy zuhan le a repülőgép, mert a gázmérgezésben meghalt személyzet nem képes irányítani azt, hanem éppen fordítva: a gázömlés miatt süllyed el a hajó, vagy zuhan le a repülő, melynek következtében vízbe fullad a személyzet, vagy éppen gázmérgezésben hal meg.
A hajót irányítók, sajnos, előre nem érzékelhetik a veszélyt, csak akkor tapasztalják a bajt, mikor a hajó már a pezsgő vízben halad, akkor viszont már késő bármit is tenni. A hajó rohamosan süllyedni kezd. S még, ha a tengerbe is ugranak például mentőmellénnyel vagy akár csónakkal, azok is rohamosan süllyedni fognak.

S hogy a műszerek miért zavarodnak össze?

Az említett gázok tele vannak elektromos töltéssel, ráadásul ezek folytonosan áramlanak. Ennek hatására mágneses tér keletkezik, mely zárlatot okozhat az elektromos berendezésekben.
Sokan máig azon tanakodnak, vajon igaz-e az egész Bermuda-eset, vagy csak legenda és kitaláció. Ahhoz viszont túl sok szerencsétlenség történt már, hogy csupán mesekönyvbe illő történet legyen.
Te mit gondolsz? Szerinted létezik a Bermuda-háromszög, és elfogadható a vulkáni gázokból eredő magyarázat?
(forrás:sulinet.hu)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.02.15 20:34 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3316
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 7 éve, 8 hónapja  
.
Bermuda háromszögről film 46 perces

http://www.youtube.com/watch?v=pIqxEG7xst4&feature=related
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2012.03.16 20:20 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3329
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 7 éve, 7 hónapja  
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2012.03.16 20:19 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#3634
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Bermuda háromszög 6 éve, 9 hónapja  
.

A bermuda-háromszög kalandorai c. film 91 perces


http://video.xfree.hu/?n=szuromieszter|6de66bb2658deefbf5e146578becc8a5
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2013.01.01 23:19 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat