Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Belső béke
#165
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Belső béke 11 éve  
A belső béke megfizethetetlen. A béke az élet harmonikus irányítása. Lüktet az életenergiától. Olyan erő, amely könnyedén felülmúlja minden világi tudásunkat, ugyanakkor mégsem választható el földi létünktől. Ha megnyitjuk a megfelelő belső csatornákat, akkor ez a béke itt és most érezhetővé válik.
A béke örök. Sohasem túl késő békét lelni. Ennek mindig itt az ideje. Életünket valóban gyümölcsözővé tehetjük, ha nem vagyunk elválasztva Forrásunktól, ami nem más, mint az örökkévalóság békéje. A legnagyobb szerencsétlenség, ami emberi lényt érhet, ha elveszíti belső békéjét. Nincs az a külső erő, amely képes lenne megfosztani tőle. Saját gondolatai, saját tettei azok, amik megfoszthatják tőle.

A béke élet. A béke örök üdvösség. Kétségtelenül léteznek mentális, vitális és fizikai problémák, de rajtunk múlik, hogy elfogadjuk vagy elutasítjuk azokat. Egy biztos, ezek nem elkerülhetetlen velejárói az életnek. Mivel mindenható Atyánk csupa béke, így a béke közös örökségünk. Óriási baklövést követ el az, aki a kínálkozó arany lehetőségekkel visszaél, azokat elmulasztja, és így tovább szélesíti a majdani megbánás széles útját. Itt és most, mindennapi tevékenységeink közepette, el kell határoznunk, hogy szívvel-lélekkel a béke tengerébe vetjük magunkat.
Téved, aki azt hiszi, hogy élete alkonyának közeledtével a béke magától beköszönt hozzá. Abban bízni, hogy spiritualitás és meditáció nélkül megtaláljuk a békét, annyi, mint a sivatagban vizet remélni. Csak akkor lesz békénk, ha végleg felhagyunk azzal, hogy másokat kritizáljunk. Az egész világot teljesen a sajátunknak kell éreznünk.
Ha mások hibáira figyelünk, belépünk az ő tökéletlenségeikbe. Ez a legkevésbé sem válik hasznunkra. Bármily különös is, minél mélyebbre merülünk, annál nyilvánvalóbbá válik számunkra, hogy mások tökéletlenségei a mi saját tökéletlenségeink, csak más testben és elmében. Ellenben, ha Istenre gondolunk, az Ő részvéte és istenisége kiterjeszti az Igazságról való belső látomásunkat. Csak spirituális megvalósulásunk teljességében tudjuk az emberiséget egyetlen családnak elfogadni.

Nem szabad hagynunk, hogy múltunk felkavarja és tönkretegye szívünk békéjét. Jelenlegi jó és isteni tetteink könnyen ellensúlyozhatják múltbéli rossz és istentelen tetteinket. Ha a bűnnek hatalmában áll megríkatni minket, akkor a meditációnak kétségtelenül hatalmában áll, hogy örömet adjon, hogy isteni bölcsességgel áldjon meg minket.
Békénk belül van, és ez a béke életünk alapja. Ezért hát határozzuk el, hogy mától fogva értelmünket és szívünket az odaadás könnyeivel töltjük meg, melyek a béke alapját képezik. Ha az alap szilárd, nem számít milyen magasra emeljük az építményt, sosem fenyeget minket veszély. Mert béke van lent, béke van fent, béke van bent, béke van kint.

Milyen lépéseket tehet az ember, hogy belső békére leljen?
Gyakorlati szinten, ne várj el másoktól semmit a fizikai síkon. Csak adj, adj és adj, mint az anya, aki mindent odaad gyermekének, azzal a gondolattal, hogy a gyermek nincs abban a helyzetben, hogy bármit is adhasson cserébe. Ne várj semmit a világtól, csak szeresd a világot, és kínáld fel képességedet, belső gazdagságodat, örömödet. Mindenedet, amid csak van, add a világnak feltétel nélkül. Ha bármit is elvársz a világtól, akkor nyomorultul fogod érezni magad, mert a világ nem ért téged, a világ nem törődik veled. Ha bármit meg tudsz tenni feltétel nélkül, akkor meglesz a lelki békéd. Ez az egyik módszer.

A másik módszer, hogy a szívedre meditálsz, ahol állandó öröm és állandó szeretet honol. Akkor nem fogsz mások elismeréséért sírni. Akkor állandóan belső Forrásodra támaszkodsz, ott pedig végtelen öröm, végtelen szeretet, végtelen béke van. A legjobb dolog, ha a szívre meditálsz. Ez a második megoldás igen hatékony.
(Sri Chinmoy)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2008.10.11 21:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#197
Istvan (Felhasználó)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 117
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Belső béke 10 éve, 11 hónapja  
Belső béke

Van valami, amivel segíthetünk, hogy béke legyen a Földön: Ha békéssé tesszük önmagunkat! Ebben az első lépés a becsületes önvizsgálat, hogy megtaláljuk, ami békétlenné tett bennünket. Mindenki eredeti állapota a béke. A béke az általunk és a világ által megteremthető legnagyobb erő. Ezt a hitet erősítsük!

A békétlenség oka az elégedetlenség, mert valamiből kevesebbet érzünk, mint arra igényünk van. Kevesebb nyugalmat, kevesebb vidámságot, kevesebb figyelmet, tiszteletet, kevesebb boldogságot, de legfőképpen kevesebb biztonságot, hiszen a béke biztonságot nyújt. Azt gondoljuk, a békét a biztonság adja. De nem! A béke adja a biztonságot!
Fel kell ismernünk, hogy sohasem mások veszélyeztetik a békénket, hanem saját gondolataink és érzéseink. Meglehet, azok mások magatartása miatt keletkeztek. De akkor is mi teremtettük. Ha viszont megértjük, hogy a békével minden körülmények között rendelkezhetünk, akkor értelmét veszíti a körülményeinktől való félelem.
Mindannyian reális, hosszú távú megoldásokra törekszünk, hogy tervezhessünk. Minél fontosabb számunkra egy cél, annál inkább ennek megfelelően gondolkodunk. Ám a megnyugtató eredményhez békés eszközökre van szükség: párbeszédre, megértésre, együttműködésre, toleranciára és tiszteletre, a másik értékeinek felismerésére. A stabil békét csak az teremtheti meg, ha véget vetünk a harcnak, és mindenki győztesként, méltó módon, biztonságban élhet. De ezt először önmagunkban kell megteremtenünk!
Forrás:Uj lap3)
 
Naplózott Naplózott  
 
``A leckét az ISKOLA adja fel,
de az ÉLET kérdezi ki``
  A téma lezárása megtörtént.
#635
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Belső béke 10 éve, 9 hónapja  
Belső békéről


Életünk úgy telik napról-napra, hogy rohanunk, idegeskedünk, a jövő, a múlt meg sok egyéb dolog miatt, közben nincs időnk megállni, lazítani és azon kapjuk magunkat, hogy ok nélkül feszültek vagyunk. Az alábbi gondolatok talán segíthetnek megtalálni a rég elvesztett belső békénket.

A sokat és keményen dolgozó emberek soha nem vesztegetik az idejüket, főleg nem kikapcsolódást ígérő vagy szerintük értelmetlen tevékenységekkel. Pedig a játékos időtöltés az fáradt, stresszes emberek számára minden, csak nem időpocsékolás.
Bármilyen kegyetlenül is hangzik, de ha stresszes emberek közelében tartózkodunk, mi is stresszesek leszünk. Ha viszont kiegyensúlyozott, békés emberek társaságát keressük, előbb-utóbb mi is átvesszük a hangulatukat, és pihentnek, nyugodtnak fogjuk érezni magunkat.

A belső béke megtalálásának legfontosabb feltétele, hogy ne becsüljük alá mindennapi élet rutinfeladatait: a kis dolgokat; a másik fontos feltétele pedig az, hogy tanuljunk meg ne tulajdonítani nagy jelentőséget a történéseknek, mindent egyforma lelkesedéssel és odafordulással kezeljünk.

Lehetőleg mindenhova induljunk el tíz perccel hamarabb. Így elkerülhetjük a dugók miatti sietségből származó stressz helyzeteket, és ha minden jól megy, lesz tíz percünk lazítani a munkakezdés vagy következő elkötelezettségünk előtt.
A legtöbb idegeskedésünk a jövőre vonatkozik, egy eljövendő történés miatt van. Ezek a történések azonban a legtöbb esetben nem következnek be. Összpontosítsunk a jelenre, a jövő majd kiforrja magát.
Ha be szeretné csapni tudatalattiját azért, hogy nyugodtabbnak érezhesse magát, ismételgesse magában sokszor egymás után: "Egyre jobban érzem magam, egyre nyugodtabb vagyok."

Keressük mindenben és mindenkiben a legjobbat. Vannak helyzetek és emberek, amikor és akikkel nehéz szót értenünk. Ilyenkor a legjobb amit tehetünk az, hogy megpróbáljuk meglátni bennük a legelőnyösebb és legszebb tulajdonságot. Ha egyszerűen közelítjük meg a dolgokat, az optimizmust és pozitív hozzáállást vált ki.

Tegyen úgy, mintha "ember" lenne. A tökéletességet felejtse el, ne törődjön azzal, hogy vannak tökéletes és nagyszerű emberek. Legyen teljes egészében elégedett önmagával, aminek az eredménye lelki nyugalom és belső béke lesz.
Éljen az apró örömöknek. A legegyszerűbb dolgot is a legnagyobb tisztelettel és rácsodálkozással közelítse meg. Így örömét fogja lelni egy szőlőgerezdben, a derült ég szemlélésében, egy virágos mező csodálásában, vagy akár egy pohár vízben is. Mindezek a belső béke megtalálásához vezetik.

Szabaduljon meg a múlt béklyóitól. Semmi racionalitás nincs abban, ha múltbeli események miatt kesereg. Mert a múlt nem létezik semmilyen formában, a múlt nem él, csak emlékeinkben. Ha majd rájön erre, elnyeri nyugalmát. Hallgassuk a csendet! A csend a nyugalom esszenciája. A belső csendet nem könnyű előidézni, csak elfogadni kell, amikor jön. Ha viszont odafigyelünk rá, a legváratlanabb helyeken fedezhetjük fel. Csak egy kis koncentrációt igényel.
(forrás: hir3.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.01.18 16:16 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#722
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Belső béke 10 éve, 8 hónapja  
.
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1698
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4614
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Belső béke 10 éve, 2 hónapja  
Minden napunk ajándéka

Az Ember elment a Bölcshöz:

- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts
rajtam!

- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok.
Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta,
csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda.
Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek.
Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.

Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt.
Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT!
Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha...

Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:

"Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal" - lelkesedett.
Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet.
Ő bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot, majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta.

Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámba menő ritkaság, és aztán így végig.
Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben, a belsejükben rejtőző érték.
Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól.

Mondd, mit jelenthet?
- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom!
Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága.
(szerzője ismeretlen)


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.08.01 21:05 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1735
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Adminisztrátor
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
: Belső béke 10 éve, 2 hónapja  
Horváth Gábor
A békesség forrása


Mi is a békesség? Ellentéte a viszálynak, a háborúságnak és az erőszaknak. Az az egészséges és boldog állapot, amikor nem vagyunk meghasonlásban sem Istennel, sem magunkkal, sem másokkal. Egy belső szabadság mindenféle tehertől és nyugtalanságtól. Az igazi békesség Isten legfőbb áldása az emberen! Ezt az Istentől származó békességet nem befolyásolják külső tényezők, nem lehet rá változtató hatással semmilyen körülmény, mert belülről van táplálva a békesség Fejedelmével való összeköttetés által. Éppen a külső próbák ideje alatt mérhető le, hogy békességünk Istentől származik-e!

Egy festőt megkértek arra, hogy rajzolja le a békességet. Nagy sietséggel hozzálátott, hiszen úgy érezte, hogy könnyű dolga van, hamar végezni fog vele. Először rajzolt tengert, rajta hajót, ahol az emberek nyugodtan ültek vagy feküdtek. De amikor készen lett, látta, hogy a képen nem a békesség van, hanem a tétlenség és unalom. Majd rajzol fákat, virágokat, sok szépet, de a békességet egyik rajz sem tükrözte vissza! Keresésében odáig jutott, hogy Istent kérte meg: mutassa meg számára a békességet! Közben este lett, és kint nagy vihar kerekedett. Ahogy a festő az ablaknál állt, és nézte a szélben hajladozó fákat, a villám hasította eget; hallotta az ég morajlását, a szél zúgását, az eső zuhogását, észrevett az egyik fa hasadásában egy alvó verebet. Rögtön érezte: ez a békesség! A legnagyobb viharban is nyugodtnak, békésnek maradni!
Könnyű dolog békésnek maradni, amíg süt a nap, csend van körülöttem, minden elsőre sikerül, nem bánt meg senki sem, mindenki megértő, de a próbák össztüzében, a támadások idején derül ki, hogy Isten békessége uralkodik-e bennem! Vagy én szítom a békétlenséget magam körül? Mert akkor nagy baj van a szívben! A különbségnek itt kell meglátszani a hívő és hitetlen ember között!

Mivel ez a békesség hiányzik az emberek életéből, ezért van a vitatkozás, veszekedés, gyűlölködés. És bár az emberek szeretnék, ha békesség és boldogság venné körül őket, de nem jó helyen keresik! Nem tudják azt, amit mi, hogy az igazi békesség csak Istentől kapható! Az Isteni békességet Jézus Krisztus hozta el e földre, a kereszten kiontott vére által szerezte meg! Ő eljött, és békességet hirdetett, megbékéltette Istennel az emberiséget! Csak Jézus Krisztussal való szoros kapcsolat által lehet miénk ez a drága kincs! És ebből eredően jó viszonyban élek az emberekkel. Ez egy körforgás. Az Istennel való összeköttetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a békesség uralkodjon szívemben, hiszen Tőle kapom! Ezáltal az emberekkel is békességre törekszem, amennyiben rajtam áll, mert ez van a szívemben. Valaki vagy benne van ebben a folyamatban, vagy nincs. Pontosan ez az oka annak is, hogy ha valaki vétkezik, rögtön a belső békessége és nyugalma tűnik el. Mert a bűn az, ami elválasztja az embert Istentől és megszakítja a Vele való kapcsolatot ezért kellet Jézusnak helyreállítani ezt a békességet. Tehát ha nincs belső nyugalmunk, akkor az Istennel való kapcsolatban kell keresnünk a hibát, és a Hozzá való őszinte, buzgó imában egyben a megoldást is megtaláljuk! Soha ne akarjuk színlelni a békességet, ha az nincs bennünk, mert az úgyis hamar kiderül! Miért hordanánk álruhát, amikor ma még mindenki helyreállíthatja kapcsolatát az Úrral, és akkor valódi békessége lehet? Fontos, hogy így legyen életünkben, hiszen Isten népe vagyunk! Nekünk küldetésünk többek között ,a békesség gyümölcsét megteremni, ennek illatát árasztani az emberek felé! Erre hívott el Isten, hogy békességben éljünk mindenkivel!

Mi, emberek, sok hiányossággal, gyarlósággal küszködünk. Nem mindig egyformán uralkodik bennünk a békesség, és egymásban sem egyformán jön létre, természetileg sem vagyunk ugyanolyanok, testileg sem vagyunk egyforma állapotban. Ha valaki fáradt, annak kisebb a terhelhetősége. Van, akinek természeténél fogva többet kell küzdenie a békességben maradásért. Ezért a békességen nem csak egynek, de mindenkinek munkálkodnia kell, a békesség fennmaradására vigyázni kell, egymás gyengeségeit, hiányosságait kiegészítve, elhordozva, megértve. Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem láthatja meg az Urat! Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak!


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.08.07 21:20 Név: Margit.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat