Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A szellemvilág és a szellemi segítők (1 fő olvassa) (1) Vendég
Angyalokról, szellemekről, szellemvilág fogalmáról, működéséről, a szellemtani tanításokról.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A szellemvilág és a szellemi segítők
#1450
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
: A szellemvilág és a szellemi segítők 11 éve  
V. Essene - O. Phylos:
Mihály Arkangyal útmutatása az új évezredre

részlet

;A ti döntéseteken múlik, hogy mit hoztok létre, de az életnek van három elsődleges célja: szeressétek magatokat, szeressétek egymást, és szeressétek, amit csináltok.;
Kövess engem képzeletedben, hogy láthasd, milyen lesz az élet a felemelkedés után, hogy felerősödjön bennetek az a csepp remény és lelki gazdagság. Képzeljük el, hogy valamikor a XXI. század során a Föld feljebb lépett a világmindenség egy magasabb pozíciójára, és a Nap mögé került, naprendszeretek tizenkettedik bolygójának helyére.

A lelkek, akik felnyitották tudatukat és szívüket az Egység rezgésének, a Földdel együtt feljebb léptek, fizikai-éteri lényekként. Azok, akik feljebb léptek, sok inkarnáción és tapasztalaton mentek keresztül, míg megtanulták, hogyan lehet a lelki önvalóra ráébredni, és hogyan lehet a negatívság lépcsőfokain túllépni. Kifejlesztették isteni képességeiket is a szeretet isteni hatalmának segítségével. A történelmi feljegyzések szerint a legnagyobb próbatételek a Földön a felemelkedés előtt fordultak elő, az utolsó napokban, amikor a lelki önuralom azt követelte meg mindenkitől, hogy maradjon erős és kiegyensúlyozott, és szeretetteljes mindenkihez, még a káosz, a nélkülözés, a háború kellős közepén is. Sok volt a kísértés, de egyesek kitartottak Isten iránti elkötelezettségük mellett, ami számukra békét eredményez, és kikövezi az utat az élet magasabb ösvényei felé. Sok közösség jött létre, amelyek segítették az embereket kiegyensúlyozottságuk megtartásában, a fény iránti elkötelezettség megtartásában, és támogatták őket rideg sorsuk elviselésében.

Én, Mihály arkangyal, összegyűjtöttem fényseregem, és egybegyűjtöttem mindazokat, akiknek a homlokából fény lángja áradt ki. Szeretetük, cselekedeteik és szolgálatuk által, és azáltal, hogy Istenhez igazak maradtak, késznek találtattak arra, hogy az éteri fényvilág rezgési szintjére emelkedhessenek. Amikor a jelet megadták, beléphettek a fény megnyitott csatornáinak harmonikus rezgésébe.
Az ég elemei olyan szélörvényt hoztak létre, amely tornádóként kezdett kavarogni, és ez az energia kihasította a Föld mennyezetét addig alkotó energiamezőt. Amikor az erőmező megnyílt, az angyali hírnökök megjelentek, és befedték a bolygó minden pontját. A Föld elérkezett a felemelkedés helyzetébe. Akkor az angyali erők gyorsító hatást előidéző tevékenységükkel olyan sebességet hoztak létre, amellyel a Föld és készen álló fényszolgái felléphettek egy magasabb állomásra.

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.05.26 13:20 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1598
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
: A szellemvilág és a szellemi segítők 10 éve, 10 hónapja  
.
Szeretnék angyalként az
emberek lelkébe látni,
egy pillanatra megérinteni őket,
s mélyen a szívükbe ásni.
Megőrizni mosolyukat,
s cserébe az enyémet adni,
átélni minden élményüket,
s őket nem szenvedni hagyni.
Átölelni őket, ha éppen
egyedül vannak,
csókot adni nekik,
de csak aki megérdemli annak.
Velük zokogni, s
örülni, amikor csak lehet,
hiszen ez a legtöbb,
amit egy angyal megtehet.


(Metzger Zsuzsanna: Szeretnék angyal lenni)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.08 15:41 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1668
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
: A szellemvilág és a szellemi segítők 10 éve, 10 hónapja  
.Írta: Szarvas Kitti


Az angyalok, olyan fénylények, kiket Isten szerető gondolata teremtett, hogy segíthessenek, oltalmazhassanak minket földi, és túlvilági életünk során.
Fejedelemségek (vallás, politika védelmezői, döntések angyalai):Ezek az angyalok állandóan szállítják a Mennyország és a Föld között áramló információkat. A hatalmakkal együttműködve figyelik az emberi vezetőket, és segítenek az igazságos döntések meghozatalában. Bárhol megtalálhatjuk őket, ahol embercsoportok gyűlnek össze azért, hogy tanuljanak, vagy döntéseket hozzanak. Főként hátrányos megkülönböztetés, állatok vagy emberek pusztítása, esetleg nem megfelelő vezetés esetén van szükségünk az ők hívására.Elérésük érdekében gyújtsunk fehér gyertyát az istenségnek, és vöröset a fejedelemségeknek.

Arkangyalok (Isten legfőbb hírvivői):Minden arkangyalnak van neve, és különleges feladata. Ők azok, akik mindenkivel törődnek, és nagyon szívesen foglalkoznak az emberekkel. Feladatuk, hogy ellenőrizzék az őrangyalokat és angyalokat a Földön. A legtöbb vallás ismeri: Mihály, Gábriel, Rafael és Uriel arkangyalokat, és őket tekintik a legfőbb Arkangyaloknak. De persze nem szabad megfeledkeznünk a többiekről sem.

Mihály, a Dél angyala
Mihály arkangyal, akinek a neve azt jelenti, hogy Ő, aki olyan, mint Isten" vagy Ő, aki úgy néz ki, mint Isten".

Sok vallásban Mihály a legfőbb angyali lényként szerepel. Ő az Erők Rendjének főnöke, az Isteni sereg, és az arkangyalok vezetője. A bűnbánat, a becsületesség, és a kegyelem angyala. Mihály az angyali birodalmak végrehajtója, hiszen ő az egyedüli angyal, aki az égi seregeket minden bajban megvédi. Az Irgalom seregével segít, hogy a negatív élő és halott lelkek eltaláljanak a fénybe. Hűsége megkérdőjelezhetetlen. Különleges tehetsége, hogy mindent megtisztít, legyen az ember, vagy valamilyen hely. Emellett benne egyesültek azok az ősi szellemek, akik a szent forrásokra, patakokra, folyókra, tavakra vigyáztak, és ő az oltalmazója a gyógyító energiák tiszteletére emelt szentélyeknek is.
Mihály szárnyai ragyogó smaragdzöld színben bomlanak ki, néha fácántollakkal ábrázolják. ő a rendőrök, a biztonsági őrök, a vadászok, és fegyveres szolgálatot teljesítők legfőbb védelmezője. Akkor hívd őt, ha félsz a negatív erőktől, vagy úgy érzed, egy földhöz ragadt szellem van a közeledben.
Ha hozzá fohászkodsz, képzeld magad elé vörösbe öltözött alakként, akit zöld, vagy arany fény vesz körül, és kezében lángoló kardot tart.


Gábriel, a Nyugat angyala
Gábriel arkangyal, akinek a neve azt jelenti, hogy Isten hőse" vagy ;Isten az én erőm"
.E név jelentése: a fény kormányzója". Gábriel a Paradicsom angyali őreinek vezetője, őt tekintik a Hold angyalának is. Ő az a híres arkangyal, aki hírt adott Máriának a hamari szülésről, és később ő hozta a hírt Jézus megszületéséről. Adományai közé tartozik a remény, és az írott szavakon keresztül az isteni birodalomból érkező üzenetek. Nyúlánk alakja körül nagy, arany szárnyak tárulnak szét. Őt hiszik a szülés és a terhesség védelmezőjének. Bár, az égi seregekért Mihály a felelős, mégis Gábriel dolgozik a stratégián, és vezényli a csapatok mozgását. Ő a védelmezője a hírvivőknek és a postai alkalmazottaknak. Kérd, hogy segítsen rejtélyes álmaid megfejtésében, Ő a felelős az álmokért, látomásokért, és a kinyilatkoztatásokért. Jelenítsd meg magad előtt Gábrielt olyan - kékbe öltözött alakként -, akit narancsos fény vesz körül, és egy edényt tart a kezében, amelyből víz hullik alá.


Rafael, a Kelet angyala
Raphael arkangyal,akinek a neve azt jelenti, hogy Isten gyógyít".

A héber rafa" szó gyógyítót, orvost, vagy doktort jelent. Rafael megfelelője eszerint:ragyogó gyógyító". Feladata a Föld gyógyítása, hiszen rajta keresztül óvja és táplálja a Föld az emberiséget. Ez magában foglalja a szeretet, az öröm, a fény, az ima, a könyörület, és a becsület energiáit. Ezért Rafael foglalkozik a betegségekkel és az egyensúlytalanságok elsimításával, Földanya minden gyermeke esetében. Másképpen, a Nap angyalaként is ismerik. Felelős a szeretetért, a boldogságért, és az örömforrásokért. Ő a túlvilági kísérő, az orvosok, a nővérek, a bábák, az alternatív gyógyítók őrangyala. Van humorérzéke, szereti a tréfát és a játékokat. Szívesen meglátogatja a gyanútlan halandókat, és beszélget velük. Ő egy álruhás angyal. Aki gyógyító akar lenni, Rafael védence. Másrészt ő vezérli és óvja az utazókat. Akkor hívd az életedbe, ha gyógyulás, gyógyítás vagy utazás vár rád. Ha elképzeled Rafaelt, akkor jelenítsd meg magad előtt egy sárga lepelbe öltözött, lilás fénnyel övezett alakként, aki egy kígyókkal körbefont botot tart a kezében.


Uriel, az Észak angyala
Uriel arkangyal, akinek a neve azt jelenti, hogy ;Isten fénye".
Uriel jelentése: ragyogó Föld".
A legenda szerint Ő figyelmeztette Noét a közelgő özönvízre. Ő is felelős, a látomásokért, az álmokért és a jövendölésekért. A rejtélyek angyalaként is ismert. Védelmezi a médiumokat, és azokat, akik arra törekszenek, hogy megjósolják a jövőt az emberiség javára, valamint az újságírók, tanárok, írók patrónusa. Ő a felelős bizonyos természeti jelenségekért, a tornádókért, a viharokért, a hurrikánokért, a vulkánkitörésekért, és a földrengésekért. Őrzi a tündérkirályságok kulcsait! Ő segít, ha felejteni szeretnénk, segít a fájó emlékek meggyógyításában. Ha konfliktusba keveredsz, azonnal segít, hogy abban a helyzetben is rátalálj a szeretetre. Kérd a segítségét, ha félsz a viharoktól, majd ő biztonságba helyezi az otthonodat, családodat. Ha úgy érzed a testedben, elmédben hatalmas vihar tombol, kérd őt, hogy rendezze gondolataidat, hozzon nyugalmat. Ha egy vágyad szeretnéd teljesíteni, kérd őt, hogy segítsen, vagy adjon melléd segítő társad. Jelenítsd meg magad előtt Arielt/Urielt zöldbe és barnába öltözött, termékeny talajon álló alakként, aki búza, kukorica, vagy árpaköteget tart a kezében.

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.26 12:56 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1669
A.M. Timea (Felhasználó)
Irgalom, békesség és szeretet adassék nektek
Hozzászólások: 360
graphgraph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A szellemvilág és a szellemi segítők 10 éve, 10 hónapja  
Az angyalok hierarchiája
Írta: Szarvas Kitti


A hagyomány szerint Isten első angyala Satanael (Nevének jelentése: Isten angyala) volt. Ő volt a herceg, a legnagyobb hatalommal felruházott angyal. Amikor Isten megteremtette az embereket, azzal bízta meg az angyalokat, hogy őket kísérjék és védjék. Azonban Satanael nem engedelmeskedett ennek a "parancsnak". Úgy gondolta, hogy az emberek alacsonyabb rendű lények, ezért ő nem fogja őket szolgálni. Emiatt felbujtotta a többi angyalt, hogy lázadjanak fel Isten ellen, és őt tiszteljék Egyetlen Urukként.
A legenda beszámol az ez utáni csatáról, amikor is Isten azt parancsolta Michael arkangyalnak, hogy számoljon le a lázadóval, és vegye el a hercegi koronát. Az első harcban Michael elbukott. Mihály elpanaszolta az Úrnak, hogy Ő túl gyenge Satanael legyőzéséhez. Ekkor Michael megkapta a hadsereg egyik hercegi rangját és így akkora erőre tett szert, hogy sikerült legyőznie a lázadót. Satanael ekkor elvesztette nevének "el" végződését, ami az Istenhez való legközelebbi kötődést jelentette, majd a Földre száműzték. Neve ettől kezdve Sátán, Ördög, vagy Lucifer lett. Új nevének jelentése a "Fényhozó", a "Fény követe", mely utal az Istentől való származására.

Az angyaloknak akkortól kezdve van egy égi hierarchiájuk, vagy szent rendjük, melyet először Pszeudo-Dionüsziosz Areopagitész jegyzett le, még az V. században. Ő tisztázta végül az angyalok rendjét, és végül kilenc rendjüket írta le, amely három triádra, vagy szférára osztható.
Az első szférában lévő angyalok rendjei, az asztrálsík legmagasabb szintjén működnek, mindig Isten mellett vannak, és "Isten hűséges angyalaiként" ismeretesek. Ők soha nem jönnek le a földre, birtokolják az istenséggel és annak belső működésével, megnyilvánulásaival kapcsolatos legmélyebb tudást. A tiszta gondolatokon keresztül nyilvánítják ki az energiát.

Szeráfok,szerafimok (a szeretet angyalai):
Ők a tűz, a fény és a szeretet angyalai.
A héber seraph szóból ered, jelentése: égni, lángolni. Ők veszik körül Isten trónját, védelmezik, megóvják az alantas energiáktól, és segítik, hogy az onnan áramló energiák eljuthassanak a "Címzetthez". Ők azok, akik a tökéletes fény erejével dolgoznak, így nagyon ritkán, és kevesen láthatjuk meg őket, kizárólag meghívással közelíthetünk hozzájuk. Ez nem azt jelenti, hogy nem léphetünk velük kapcsolatban, hiszen mint mindegyik angyal, ők is készségesen segítenek nekünk. Csak akkor kérjük segítségüket, ha az emberiség, vagy a bolygónk elérése érdekében szeretnénk energiát gyűjteni.
Elérésükhöz gyújtsunk fehér gyertyát az istenségnek, és lilát pedig a szeráfoknak.

Kerubok (Isten lovasai):
A kerub szóból ered nevük, jelentése: akik imádkoznak, vagy akik közbenjárnak. Ők a Bölcsesség angyalai, és a Mennyek Küszöbének Őrei.
Ők akár személyes Őrangyalként is tevékenykedhetnek, ha tudásra, vagy bölcsességre vágyunk. Ők ezen a téren készek segíteni nekünk. Sokan félig embernek, félig állatnak látták őket, állítólag ragyogóbbak, az összes többi angyalnál. A kerubok eredetileg nem angyalok voltak, de idővel bejutottak a mennyei szférába.
Elérésük érdekében gyújtsunk fehér gyertyát az istenségnek, kéket pedig a keruboknak.

Trónusok (Isten szellemi törvényeinek képviselői):
Isten szállítóiként dolgoznak, feladatuk a pozitív energia átadása. Ez az energia lehet igazságszolgáltató, békítő, gyógyító. Ezeket nem közvetlenül adják át nekünk, hanem Őrangyalunk segítségével.
Hívhatjuk őket, ha valamiféle konfliktust szeretnénk elsimítani, vagy biztonságot, békét keresünk.
Elérésükhöz gyújtsunk fehér gyertyát az istenségnek, és zöldet a trónusoknak.

 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.07.26 13:10 Név: A.M. Timea.
 
MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
  A téma lezárása megtörtént.
#1767
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5070
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A szellemvilág és a szellemi segítők 10 éve, 9 hónapja  
Angyal szállt...


Angyal szállt, az éjszaka mellém,
S megsúgta, utamon ő kísér
Hitet adott, álmokat és bátorságot,
Rózsaszín kezében egy arcot, egy jó barátot.
Elvitte lelkemet egy titkos útra,
Megmutatta, milyen kegyetlen az emberek háborúja.
Megtanított látni, ... mindenben a szépet,
Ezt adnám most ajándékul Néked.
Erőt adott elviselni a nehézséget,
Bátorítást, szép szavakat, reménységet.
Emberré, teljessé csak mások által válunk,
Ha fontosabb a miénknél az ő álmuk.
Csendesen, szerényen hallgatom a zenét,
S elküldöm Néked a szívem minden szeretetét ...
(ismeretlen)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.01.30 15:32 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
#1983
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5070
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A szellemvilág és a szellemi segítők 10 éve, 7 hónapja  
.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2009.11.08 22:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat