Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház. Sajnos!
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Agykontrollról
#2717
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4634
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Agykontrollról 9 éve, 3 hónapja  
Milyen eszközökkel dolgozik az agykontroll?
Meditáció Alfa-szinten.

Mit jelent az Alfa-szint? Megváltozott tudatállapot, melyet Maria Sorel agykontroll oktató szerint meditációval, lazítással lehet elérni. Ebben a tudatállapotban sikeresebben jut érvényre a bennünk lakozó képesség, hogy tudatalattinkból előhozzuk rejtett tudásunkat. Ennek a bőven áradó intuíciótengernek a lakhelye jobb agyféltekénk, melyet általában nem nagyon használunk, mert racionálisak vagyunk, s a racionalitás székhelye a bal agyfélteke. Jobb féltekénk hordozza különleges, a normálist meghaladó képességeinket. Az édenkertből való kiűzetés akkor történt, amikor az ember a tudás fájáról evett. Most újabb tudati ugrás előtt állnánk?

Figyeljünk oda Egyházunk tanítására, amit a New Age szellemiségével kapcsolatosan tett közzé 2003-ban a Kultúra Pápai Tanácsa és a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa: Jézus Krisztus az élővíz forrása, Keresztény reflexiók a New Age-ről c. dokumentumában. Itt találkozunk a New Age újdonságával miszerint megérett az idő az alapvető változásra az egyénekben, a társadalomban és a világban. Az ész újkori felmagasztalásától az átélés és a tapasztalat értékelése felé (ezt írják le gyakran a bal agyfélteke racionális gondolkodásától a jobb agyfélteke intuitív gondolkodására való átváltással (A pápai dokumentum máris megcáfolja az agykontroll hívők azon állítását, hogy az agykontroll nem tartozik a New Age szellemiségéhez.)

Maria Sorel szerint: A meditáció célja az, hogy a tulajdonképpeni ént, és ebben az énben Istent is megtapasztalhassuk. Ez a hallgatás útja, amely megvilágosodási tapasztalatokhoz, víziókhoz juttat.

A meditációval kapcsolatosan is olvashatunk tanítást a pápai dokumentumban. Nem azzal van a baj, hogy valaki megtanul meditálni, hanem a gyakorlat tárgyával és tartalmával, amely világosan meghatározza, hogy a Jézus Krisztus által kinyilatkoztatott Istenre vonatkozik, valami más kinyilatkoztatásra, vagy egyszerűen az én rejtett mélységére .Akármennyire is hangoztatják az agykontrollosok Istenhitüket, mégis, az agykontroll tanfolyamok folyamán sehol nincs szó Jézus Krisztusról, a meditációk, alfa állapotok közben sincs. használatos meditációs technikák közül sok nem imádság. ( technikái végső soron a magunk képességeire építenek, hogy elérjük az istenit, sőt istenivé váljunk: de ha megfeledkezünk arról, hogy Isten keresi szívünket, akkor az nem keresztény imádság. ( A keresztény misztika egyáltalán nem pusztán emberi erőfeszítés, hanem lényegileg párbeszéd, és a megtérés alapmagatartása foglaltatik benne, amely kilépés az én-ből az isteni Te felé. Úgy gondolom ezek alapján elég világos, hogy az agykontrollos meditációk, alfa állapotok éppen ellenkezőjét mutatják mindannak, amit a keresztény meditációnak nevez. Az agykontrollban éppen az én van a középpontban, és Istennek a saját énben való felfedezése, megtalálása, amely ellentmond a rajtam kívül lévő, Te-nek szólítható Isten képének, és nem alapoz arra, hogy Isten nyit felénk, hanem saját erőből akar istenélményhez jutni.

José Silva ezt írja könyvében: egy unitárius lelkész igen kényelmesen tud egyik lábbal a vallásos, a másikkal pedig a materiális világban állni. Feltételezi, hogy az univerzum mögött kreatív, teremtő erők rejlenek, s hogy ezen belső és külső valóságaink valahol találkoznak. A Silva-módszer erre a találkozóhelyre visz el. Alfa szinten képzeleted emberfeletti módon működik, mert jobb agyféltekéd jelenti a kapcsolatot a szuper intelligenciával. Tény: része vagy egy egységes értelemnek, ami átszövi az univerzumot. Tehát 1. kommunikálj Alfa szinten, 2. úgy kommunikálj, mintha te és az üzenetet vevő személy egyek lennétek.

Mit mond erről Egyházunk?

Egyes csoportokra mind az ezoterika, mind az okkultizmus jellemző. Az okkultizmus magja a hatalom akarása az istenivé válás álma alapján. A tudattágító technikák célja, hogy az embereknek feltárják isteni erejüket, és ők majd ennek az isteni erőnek a révén készítenek utat a megvilágosodás korának. Az emberségnek ez a felmagasztalása a feje tetejére állítja a helyes viszonyt a Teremtő és a teremtmény között, és egyik végletes formáját a sátánizmus jelenti.
(karizmatikus.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat