Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Máté Imrének a Nyirkai jóslat írójának gondolatai (1 fő olvassa) (1) Vendég
Ebbe a témába azokat az írásokat, körleveleket teszem, amiket "tévtanításnak" nevez az egyház. Sajnos!
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Máté Imrének a Nyirkai jóslat írójának gondolatai
#2715
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4911
graph
A felhasználó most jelen van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Máté Imrének a Nyirkai jóslat írójának gondolatai 9 éve, 7 hónapja  
Alázat és gyalázat

Gondolatok a Magyar katolikus Püspöki Konferencia 2009 szeptember 20.-án fölolvasott körlevelére

A "tiszta katolikus hit őreinek" Egyházon belüli joga az "elhajlás" ellen küzdeni. Ezt eddig is megtették, azért lángolt Európa szerte annyi MÁGLYA. Ilyen belső elhajlás a körlevélben szinkretizmusnak nevezett jelenség, amikor is valódi, vagy vélt magyar "ősvallások" elemeit keverik kereszténnyel. Elsősorban formalizmust formalizmussal, mert képtelenek gyerekkorukban rájuk csomózott szellemi béklyókat szétbogozni. Más jelenség azonban, amikor valaki elfogadja a krisztusi alapot, de az egyház spekulatív "felépítményét" elveti. A katolikus egyház azonban nem meggyőződést vár el hanem hitet és a gondolkodó és ez a gondolkodó ember számára megalázó. Az ilyen embert az egyház ellenségnek kezeli. A két német vallásfilozófus Küng, ill. Drewann példája is bizonyítja hogy a gondolkodást nem tűri, akkor sem ha az Egyházat mentendő próbál logikát vinni a logikátlanságba, vagy az abszurd hihetetlent megpróbálja szimbólummá szelídíteni.

Megint mások úgy látják, hogy a keresztény egyházak hitelüket veszítették, lejártak, mert mindig a hatalommal szövetkeztek, haszonrészesedés fejében.
Ez a körlevél is egy kísérlet az új frigyre. A körlevél kicsengés ugyanis az, hogy "a pogánykodók" mind egy szálig szélsőjobboldali soviniszták volnának, a Katolikus egyház pedig a demokrácia őre volna. S mintha az egyházat is támadják!

Egyébként nem csak pogánykodók építenek be valláskreációikba keresztény elemeket, hanem a római Katolikus egyház is átfunkcionál -nevezzük így - "pogány " elemeket . Ilyen mahináció "Boldogasszony "azonosítása a Bibliai Szűz-Mária alakjával, de ilyen a Lourdesi, vagy Fatimai "Magna Mater"-nek kisajátítása is.
A hivatalos Római katolikus Egyház védőszárnyai alatt rakoncátlankodva is- előrenyomulóban vannak a fundamentalista jellegű csoportok, szervezetek. Ezek működése különösen ami az ifjúság körében kifejtett működésüket illeti, nem kívánatos.
A magyar ifjúság ki van téve egyfelől a kereskedelmi tv-kben sugárzott pornófilmek ferdítő hatásának, másfelől egyházi szervezetek anitsexuális befolyásának. Nem csodálkoznék azon sem, ha mindkét mezőny mögött az egyház állna. A középkorban például a nemi élvezetek ellen prédikáltak, miközben az Egyház monopolizálta a bordélyházakat.
A Katolikus Egyház védőszárnyai alatt működő érdekszövetségek mindenhová beépülnek........

A katolikus egyházat, de a többi keresztényt sem támadta senki-AZ EGYHÁZ TÁMADÁSNAK TEKINTI A MÁS UTAT:, tehát azt, ha valaki nem veti magát alá az egyház akaratának. Ez a körlevél üzenete!

AZ EGYHÁZ TÁMAD -de nem föl, mert döglött lóra hiába vernek új patkót, az nem fog nyargalni!- de támad, mert pénzt akar, egyre több pénzt s ezért hajlandó bárkivel szövetkezni!
Alázattal gyalázatosan!
(Máté Imre a nyirkai jóslat írója)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2010.07.02 08:29 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A téma lezárása megtörtént.
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat