Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni. Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: HOOPONOPONO
#4872
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
HOOPONOPONO 6 hónapja, 1 hete  
.


A megbocsátás gyógyító ereje - Ho'oponoponoTudom, ez nem újdonság, mert már a csapból is ez a nehezen kiejthető nevű technika folyik és már énekelni is tudjuk a bűvös 4 szót, mely életünket megváltoztatja (sajnálom, bocsáss meg, szeretlek, köszönöm), de a valódi értelmet a szavak mögött szerintem kevesen értik. Én is így voltam vele, míg a "bella" c. német hetilapban el nem olvastam egy cikket róla és lehullott szememről a fátyol.

Ez áll az írásban:

Egy hawaii bölcsesség azt mondja: napnyugta előtt megbocsátást kell gyakorolnod. Az ennek megfelelő rituálé a Ho'oponopono. Lefordítva annyit jelent, mint valamit helyretenni, valamit rendbehozni, a hibákat jóvátenni.

Az alapja egy mélyen gyökerező hit abban, hogy a világon minden egyetlen egységet képez. Hogy minden összefügg. Hogy minden tett egy másikat von maga után. Hogy a problémák és betegségek gondolatok által keletkeznek. Gondolatok által, melyeket szenvedéssel telt megtapasztalásaink bélyegeznek meg. Melyek az itt és mostra kihatnak. Lehetnek ezek fájdalmas visszaemlékezések emberekre, helyekre vagy eseményekre. A hawaiak meg vannak győződve arról, hogy minden problémánkat személyes hibák és felhalmozódott harag okozza. Azt mondják: "Ha 2 vagy 3 napig haragos vagy, akkor jönni fog egy nehézség vagy betegség."

Vállald fel a felelősséget!

És éppen ezért gyakorolják rendszeresen a Ho'oponoponót. Ez egy régi gyógymód, mellyel az emberek megszabadítják magukat a rossz gondolatoktól és megoldják egymás közötti konfliktusaikat. Eredetileg arra használták ezt a módszert, hogy a blokádokat és félreértéseket feloldják egy kisebb közösségen belül. Ha valakinek valamilyen problémája volt, akkor az egyben mindenki problémája is volt, tehát mindenkinek fel kellett vállalni a probléma rá eső részét és - ez a döntő lépés - teljes felelősséget kellett vállalnia érte.

Bocsáss meg önmagadnak!

Miután ezt felismertük, meg kell bocsátanunk önmagunknak. És az nem is olyan egyszerű, mert amilyen nagyvonalúan tudunk másokkal bánni, olyan szigorúak vagyunk önmagunkkal. Olyan sok dolog miatt haragszunk önmagunkra, hogy lelkünk nem tud szabaddá válni a boldogságra. Ezen változtatni kell és ha az sikerül, akkor nem csak saját életünk fordul jóra, hanem mindenkié, mert - mint mondottuk - minden összefügg. Minden egyetlen egységet alkot.

Az USÁ-ban már nagy divatja van

A Ho'oponopono először az USÁ-ban vált igazán népszerűvé. 2002-ben az a hír járta ott, hogy egy Dr. Ihaelakala Hew nevű gyógyító Hawairól egy egész szellemi beteg kórházi osztályt meggyógyított. Mindezt úgy, hogy soha nem is látta őket. Csak annyit tett, hogy a betegek aktáinak tanulmányozása közben önmagába befelé figyelt. Megkérdezte magától: Mi van bennem, ami ezeket az embereket megbetegítette?

Mialatt Dr. Len a páciensek helyzete miatti teljes felelősséget magára vállalta, a betegek állapota egyre javult. Néhány hónap múlva az ágyhoz kötött betegek szabadon sétálhattak. Mások, akik erős gyógyszereket kaptak, elhagyhatták azt. Némelyiket gyógyultan haza engedték. Idő közben az egész osztályt bezárták.

Csoda? Dr. Len magyarázata így hangzik: "Az ember megggyógyítja önmagában azt a részt, mely a problémát előidézte. Ha meg akarsz oldani egy problémát, dolgozz saját magadon! És ha mással van problémád, kérdezd meg magadtól: Mi játszódik le bennem, hogy ez a személy idegesít? Ha ezt felismered, akkor minden probléma eltűnik."

A Ho'oponopono megbocsátási folyamata tehát így zajlik:

1. A csúnyát/problémát önmagamban megerősíteni: Sajnálom.
2. A csúnyát/problémát önmagamban szeretni: Szeretem magam.
3. Az önmagunkban lévő csúnyaság előttünk álló átváltozásáért köszönetet mondani: Köszönöm.
4. Az önmagunkban lévő csúfságért megbocsátani: Megbocsátok magamnak.

Hihetetlen, ugye? Pedig egy egyszerű titok rejlik mögötte: a szeretet az, ami mindent jobbá tesz. Aki szeretetteljes önmagával, az másokkal is szeretetteljes.
Próbáld ki és meg fogod tapasztalni, hogy a csodák és vágyak valóra válnak!


Ennyi volt a cikkben. Én még hozzáteszem Dr. Len tanácsát, melyet Dr. Joe Vitaleval közösen tartott szemináriumán mondott el. Ezek a szavak valójában a bennünk élő gyermeki lényünkhöz szólnak. Mindenkiben benne él ugyanis a teljesen tökéletes gyermeki énje. Ha valami rossz történik velünk, akkor valójában ettől a gyeremektől kell bocsánatot kérnünk, amiért ezt tettük vele.

Dr. Len javasol egy meditációt, mellyel megtisztíthatjuk magunkat a "csúnyaságtól":
Csillapítsuk le elménket azáltal, hogy csukott szemmel egy nyugodt helyen ülve lélegzetünkre figyelünk! Ha lenyugodtunk, akkor képzeljük el magunkban gyermeki énünket! Kérdezzük meg tőle, hogy megsimogathatjuk-e a fejét! Ha azt a választ kapjuk, hogy igen, akkor simogassuk meg a fejét és mondjuk közben többször: sajnálom, bocsáss meg, szeretlek, köszönöm!
Ezután kérdezzük meg, hogy megfoghatjuk-e a kezét! Ha megengedi, akkor ismét mondogassuk a 4 kifejezést!
Végül kérdezzük meg, hogy átölelhetjük-e! Ha igen, akkor öleljük át a bennünk élő gyermeki énünket és mondogassuk a 4 szót!
Dr. Len szerint ezt érdemes rendszeresen elvégezni, mert teljesen megtisztít minden negativitástól és felszabadít vágyaink és álmaink megvalósulásának befogadására.


forrás:http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/search/label/Ho%27oponopono
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.06 13:01 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4926
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4452
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
HOOPONOPONO 5 hónapja, 3 hete  
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.21 17:47 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat