Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ebben a témakörben a dimenzióváltásról és az azzal kapcsolatos tanításokról lehet olvasni. Nostredamus, Kryon, Kirael, Pió Atya, Nyirkai jóslat, 2012,Plejádok üzenete, próféciák stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Buddha tanítása
#4682
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3839
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 2 hónapja, 2 hete  
.
Tanmese


Egy nap Buddha egy kis falun sétált keresztül. Hirtelen egy nagyon mérges és igen udvariatlan fiatalember szólította meg.
- Nincs jogod másokat tanítani - kiabálta.
- Pontosan olyan buta vagy, mint bárki más! Te is hamis vagy!

Buddha egyáltalán nem lett dühös, békésen figyelte az embert, majd megszólalt.

- Mondd kérlek, ha megajándékozol valakit és az illető nem fogadja el az ajándékod, akkor kié végül az ajándék? Az idegen nagyon meglepődött ettől a furcsa kérdéstől.

- Természetesen hozzám tartozik, elvégre én vásároltam az ajándékot - válaszolta. Buddha elmosolyodott.

- Bizony így van, jól mondod. És pontosan így van ez a dühöddel is. Ha mérges vagy rám és én nem veszem át a dühödet és nem reagálok rá, akkor a dühöd visszaszáll rád. Így csak te leszel boldogtalan, én nem. Csak magadat bántod ezzel. Ha abba akarod hagyni azt, hogy magadat bántod, meg kell szabadulj a haragodtól és szeretetteljessé kell válnod.
( Buddha)

https://www.facebook.com/B%C3%B6lcsId%C3%A9zetek-gondolatok-521854897836210/?ref=py_c
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.11.06 21:04 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4756
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3839
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Buddha tanítása 1 hónapja, 1 hete  
.
Buddha három legértékesebb tanítása, amiről neked is tudnod kell!


Buddha a bölcsesség és tisztánlátás igazi forrása volt. Rengeteg bölcs, egyszerű és tömör tanítást hagyott maga után, amelyek napjaink emberének is éppoly sokatmondóak és megfontolandóak, mint korának polgáraié.

Íme ezek közül három tanács, melyet tanítványaira hagyott, és mi is sokat tanulhatunk belőle:


1. "A béke belülről jön. Ne magadon kívül keresd."

Ebben röviden és tömören fejezi ki minden spirituális tanrendszer alaptételét. Megpróbálta megérttetni velünk, hogy a boldogság, a béke és az igazi jóllét csakis a mi bensőnkből fakadhat. A boldogságot, békét és szeretetet kívül keresni felesleges, emellett pedig meg is akadályoz abban, hogy megtaláljuk - azt, ami már bennünk van.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lelhetjük örömünket a világ dolgaiban, csupán arról van szó, hogy nem a "dolgoktól" és a "majd ott"-tól kell várnunk a beteljesedést.2. "Legyél jelen ott, ahol vagy. Amikor sétálsz, amikor eszel, amikor utazol. Másképp elmegy az élet melletted."

Más szavakkal ez annyit jelent, mint pillanatról pillanatra meditálni. Minden figyelmünket a jelen pillanatra összpontosítani. Ez a módja annak, hogy felfedezhesd a fent említett boldogságot, a békét és jóllétet. Még úgy is meg lehetne ezt fogalmazni, hogy "úgy éld az életed, mintha igazán számítana."

Sajnos sokan éljük úgy a napjainkat, mintha ezek csak eszközök lennének valamilyen cél eléréséhez. Gyakran esünk a saját tudatunk fogságába és feledkezünk meg teljesen arról, hogy figyelmünket az egyetlen, igazán számító dologra irányítsuk: a jelen pillanatra.3. "Ne higgy vakon abban, amit mondanak."


Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallasz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az ésszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.

Ez valóban egy jó tanács. Azt mondja Buddha, hogy a tanításai " és minden más spirituális tan " függetlenek a hittől és a hatalomtól. Nem olyasvalamik, amiket elhiszünk vagy sem; inkább olyan dolgok, amelyeket ki kell próbálnunk és direkt módon meg kell tapasztalnunk. Ugyanakkor arra tanít, hogy vállaljunk teljes felelősséget önmagunkért és életünkért.

(Egyed Zsuzsanna)


Forrás: http://egeszsegeselet.tippek.net/buddha-harom-legertekesebb-tanitasa-amirol-neked-is-tudnod-kell/

https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/buddha-harom-legertekesebb-tanitasa.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.12.15 18:25 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat