Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Igaz történetek - valódi események (1 fő olvassa) (1) Vendég
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Igaz történetek - valódi események
#5315
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 1 éve  
.


Ezért olyan különleges emberek a 0-ás vércsoporttal rendelkezők
A 0-ás vércsoporthoz tartozó személyek és életvitelük is különlegesnek mondható!


"Az idő nagyon lassú azok számára, akik várakoznak, nagyon gyors a félőknek, hosszú a siránkozóknak, rövid az ünneplők számára, de azoknak, akik igazán szeretnek, egy örökkévalóságig is eltarthat." - William Shakespeare.


1930-ban, egy japán professzor azt állította, hogy az egyes emberek vércsoportja, nagyon sok mindent elárulhat az illető személyről. Megállapította, hogy a 0 várcsoporttal rendelkezők egyediek, mivel különleges tulajdonságokkal vannak megáldva. Nézzük akkor, melyek is ezek a különleges tulajdonságok!


1. A 0-ás vércsoport az ősök vércsoportja


Azt tartják, hogy ezek az emberek fontos szerepet játszottak a társadalomban, már az ősidők óta. Ők voltak a vadászok, akik felelősséggel tartoztak a törzsükért és a természetért egyaránt.

2. Elképesztő energiával rendelkeznek


Különös személyiségek, ennél fogva nagy szerencse, ha egy ilyen baráttal rendelkezünk.

3. Nagyon jó vezetői képességekkel rendelkeznek

Lehet, hogy ez a tulajdonságuk az idők folyamán, a társadalomban betöltött szerepük következtében alakult ki, de vitathatatlanul jó vezetők. Ambíció és aktivitás jellemzi őket a céljaik elérése érdekében.

4. Mindig rendezettek és összeszedettek

Számukra nehézséget jelent, ha valamit abba kell hagyjanak a cél elérése előtt. Általában minden apró kis részletre odafigyelnek, és addig dolgoznak, míg el nem érik a kitűzött célokat.

5. Rendívül jó logikával rendelkeznek


A japán kultúrában a 0-ás vércsoporttal rendelkező embereket áldottnak tekintik. Ezek a személyek általában nagyon következetesek, és felelősségtudatosak. Egyetlen hátrányuk, hogy gyakran rendelkeznek egészségügyi problémákkal, mint amilyen a gyomorfekély, vagy a stressz. Az ebbe a vércsoportba tartozó személyek bárki számára adhatnak vért.

De milyen életstílus javasolt a 0-ás vércsoportuak számára?

Mivel rendelkeznek egészségtelen szokásokkal, állandó stresszben élnek, és nem mozognak eleget, ezért a 0-ás vércsoport nagyon érzékeny a különböző felszívódási zavarokra, a pajzsmirigy betegségeire, és az elhízásra. Stresszes állapotukban nagyon nagy haragot tudnak táplálni, hiperaktívak, és nyugtalanok.

Ezek elkerülésére, szakemberek javaslata a következő lenne:

Az étkezéseket mindig az asztal mellett ülve vigyék véghez. Nyugodt tempóban egyenek és minden egyes falatot jól rágjanak meg. Kerüljék az alkohol és a koffein fogyasztását. A koffein veszélyes lehet az amúgy is magas adrenalin szintjükre nézve.

Impulzivitásuknál fogva sebezhetőbbek, és gyakran teszik ki magukat önpusztító életstílusnak. Állandóan keresik az élvezeteket, amikor stresszes állapotban vannak, igyekezzenek kerülni a fontos döntéseket és a pénzköltést is körültekintőbben tegyék.

https://filantropikum.com/ezert-olyan-kulonleges-emberek-a-0-as-vercsoporttal-rendelkezok/

Szerk.megjegyzése: Én is ebbe a csoportba tartozom.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.06.25 20:09 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5454
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 11 hónapja  
.


Vannak emberek..


Vannak emberek, akikről kiderül, hogy cseppet sem ismered őket, noha évek óta melletted vannak.

Vannak emberek, akikkel szinte sosem beszéltél, mégis mindent tudsz róluk, elég a szemükbe nézned.

Vannak emberek, akiket úgy bántasz meg, hogy fogalmad sincs róla, és akik Téged bántanak meg ugyanígy.

Vannak emberek, akikben mindig is bíztál, de mikor szükséged lenne rájuk, hátat fordítanak Neked.

Vannak emberek, akikkel még alig hozott össze a sors, máris tettek érted valamit, ami megváltoztatta életed.

Vannak emberek, akik évtizedeken keresztül tartanak velünk az úton, majd amikor más felé visz a sors, egy szép emléken kívül semmi nem marad.

És vannak azok az emberek, akikkel csak egy pillantás erejéig találkozott lelkünk, és örökre megváltozott az életünk, örökre nyomot hagytak bennünk..

Minden találkozásnak és eseménynek célja van az életünkben. Van, akivel kis időre, van akivel pedig életekre fonódik össze a sorsunk. S lelkeink bizony felismerik egymást életeken túl is..

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.08.10 22:47 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5644
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 8 hónapja, 4 hete  
.Életleckék Stephen Hawkingtől, az embertől, aki soha nem hibáztatta a Sorsot!

"Bármennyire is nehéz legyen az élet, mindig a csillagokra nézz, és soha ne a lábaidra. Mindig tehetsz valamit és mindig sikeres lehetsz valamiben. Fontos, hogy soha ne add fel".

A 76 éves korában elhunyt Stephen Hawking angol elméleti fizikus, korunk egyik legnagyobb gondolkodója volt. Elméletei által számtalan embert inspirált, a tudományos világban leginkább a fekete lyuk és a relativitáselmélet területén végzett kutatásai miatt vált ismertté.

Az alábbiakban néhány inspiráló idézetet hoztunk Stephen Hawkingtől.


"Bármennyire is nehéz legyen az élet, mindig a csillagokra nézz és soha ne a lábaidra. Mindig tehetsz valamit és mindig sikeres lehetsz valamiben. Fontos, hogy soha ne add fel!"

"Amíg élet van, van remény."

"Megfigyeltem, hogy pontosan azok, akik azt mondják, hogy minden előre eleve el van rendelve, nem mennek át soha anélkül az úton, hogy jobbra és balra néznének."

"A civilizáció hajnala óta, az ember arra vágyik, hogy megértse a világ alapjául szolgáló rendet. Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében. És mi lehetne különlegesebb annál, mint hogy nincsen határ. És nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem."

"Következő alkalommal, mikor valaki arra hívja fel a figyelmed, hogy hibáztál, mondd el neki, hogy még tiszta szerencse, mert a tökéletlenség nélkül semmi sem létezne, sem ő, sem te."

"Meg kell keresned a legnagyobb értéket, amit tevékenységeid által életre tudsz hívni."

"Minden dolog az életedben addig lesz fontos, amíg nem adod fel!"

"A csendes embereknek vannak a leghangosabb gondolataik!"

"Bár nekünk, emberi lényeknek fizikai korlátaink vannak, szellemünk szabadon bejárhatja az egész világmindenséget."

https://filantropikum.com/eletleckek-stephen-hawkingtol-az-embertol-aki-soha-nem-hibaztatta-a-sorsot/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5764
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 7 hónapja, 1 hete  
.

Egy megdöbbentő igaz történet

"Kicsit eltűntem az utóbbi hetekben, mert a jól megérdemelt pihenésemet töltöttem Indonéziában. Céges sikereimnek köszönhetően úgy döntöttem, megjutalmazom magam. Pontosabban megjutalmaztak. De még Indonéziában sem került el a végzet. Indulás előtte éjszaka nehezen aludtam el, forgolódtam, és nem tudom, hogy álom volt-e vagy látomás, de láttam magam, amint állok egy ...ház előtt, és beszélgetek egy őszes hajú nagyon kedves bácsikával. Arra gondoltam, biztosan valamelyik előző életem emlékképei jelenhettek meg, mivel nagyon valóságosként éltem meg. Arra is emlékszem, hogy egy kiskutya szaladt oda hozzánk, és a bácsika a feleségéről mesélt nekem, aki már nem él. Teltek a percek és én ámulva figyeltem az élménybeszámolót és nagyon nagy szeretetet éreztem.

Másnap nagyon jó érzésekkel indultam útnak. Minden simán ment, gyönyörű helyen volt a szállásunk, egy kis házat béreltünk. A növényzet teljesen rabul ejtett. A csoda az ötödik napon történt. Megbeszéltük, hogy ebédelni megyünk a közeli helyi étterembe, ahol nagyon finom különleges fűszerezésű grill ételeket készítenek. Elkezdtem készülődni, és mikor húztam fel a szoknyám, hirtelen görcs állt a hasamba. Nagyon erős és nagyon rövid ideig tartó. Gondoltam, biztos rosszul mozdultam. Közben Tibi is elkészült, és ahogy elindultam a kijárat felé, újabb görcs. De csak 2 másodpercig tartott. Mintha valami figyelmeztetés lett volna. Arra gondoltam, ha még egy lesz, itthon maradok. Mikor az ajtóhoz értem, és készültem felvenni a papucsomat, kaptam egy újabb jelet. Közben aggódtam azon is, nehogy beteg legyek. Mondtam a Tibornak, menjen a többiekkel, én itthon maradok. Ezt 10 perc után megbántam, mert utána teljesen jól éreztem magam...

Másfél órát csak feküdtem és unatkoztam, aztán mikor elegem lett az unalomból, gondoltam, sétálok egyet az utcában. Annyira sok gyönyörű házat, fát, bokrot láttam, hogy kicsit tovább merészkedtem, és lassan azt vettem észre, hogy 2 órája sétálgatok és fogalmam sincs, merre vagyok. Egyszerűen elfelejtettem, hogy hányszor kanyarodtam jobb meg balra és hogy milyen sorrendben. Annyira magával ragadott a látvány. Kicsit kétségbe estem, és reménykedtem benne, valaki majd visszakalauzol a házunkba. A problémám csupán annyi volt, hogy nem tudtam a címet...

Oda vissza sétáltam az utcában, és bekanyarodtam egy sejtésem szerinti visszavezető útra. Hát persze hogy nem az volt. Viszont 1 perc után földbe gyökerezett a lában, mert ott álltam a ház előtt, amit 6 napja álmomban láttam. Szinte kővé dermedtem. Ez egy nagyon régi, viszont szépen felújított nagyon barátságos kis ház dús növényzettel, szökőkúttal. Álltam ott 10 percig és csak néztem. Azon bosszankodtam, hogy nincs nálam a fényképezőgépem.

Ahogy álltam ledermedve, megjelent egy nagyon idős ősz bácsika, a szomszédból jött ki. Valószínűleg ő jelent meg az álmomban, de az álomban pontosan nem emlékszem rá. Akkor már szinte sokkot kaptam. Ha előtte nem álmodok erről, akkor az ezt követő perceket nem tudom megélni. Kedvesen rám mosolygott és kérdezte, kit keresek. Mondtam neki, hogy csak sétálgatok, itt nyaralunk. Közelebb jött hozzám, összeráncolta a szemöldökét, és így szólt!

Jézusom, Te vagy az Erika? Mondtam neki, hogy összekever valakivel. Kérte, menjek be, szeretne mutatni nekem valamit. Beleegyeztem, mert minden részletet tudni akartam. Ahogy beléptem a házba, olyan érzésem volt, mintha haza érkeznék. Ismerősek voltak az illatok, és egy gyönyörű kép a falon, melyen a bácsika háza volt egy régebbi kiadásban. Mintha ismerős lett volna. A bácsi elővett egy fényképet, gyönyörű zöld keretben, és megmutatta a feleségét, aki úgy nézett ki, mintha én lennék kb 20 évvel idősebb kiadásban.

Akkor már sírni kezdtem, nem bírtam. Kértem, hogy meséljen róla. A felesége az Egyesült Államokban született, ott ismerkedtek meg, majd ide települtek. A néni az én születésem előtt halt meg 2 nappal... A képet pedig ő festette a halála előtt, amin megakadt a szemem. Annyit még leírnék, hogy ebben az életemben is festek, rajzolok, művészléleknek tartom magam.
Többször találkoztam a bácsival még a nyaralás folyamán, van elérhetőségünk, és megbeszéltük, hogy még az idén újra meglátogatom...
Annyira a hatása alatt vagyok még, hogy többet nem is írok most...
Csodák márpedig vannak..."

(Niki, 28 éves)


(forrás: Karsay István hírlevelévől idézet)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5790
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 7 hónapja  
.

Steve Jobs: Isten azért teremtette az érzékszerveinket, hogy befogadjuk a körülöttünk lévők szeretetét!


Olvassátok szeretettel Steve Jobs szavait, amelyet még halála előtt osztott meg a nagyvilággal.


"Elértem a siker csúcsát az üzleti világban. Mások számára példakép vagyok, az életem a siker szimbóluma. Mindezen túl a munkámon kívül sajnos nincs más okom a boldogságra. A gazdagság csak egy szelet a megszokott hétköznapok rutinjában.

Ebben a pillanatban a kórházi ágyon fekve, lepergett előttem életem filmje. Tisztában vagyok vele, hogy az elismerés, a dicséret, a gazdagság, amit eddig élveztem életemben, mind mulandó, a halál pillanatában minden a semmibe vész. A sötét szobában látom a gépek zöld fényének villogását, amelyek az életemért küzdenek, hallom a búgó hangot, és egyre közelebb érzem a halál szelét.

Most már tisztában vagyok vele, hogy túlságosan sok időt töltünk azzal, hogy minél több pénzt keressünk. Csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy elegendő vagyont halmozunk fel, mely élethosszig kitart, azonban teljesen más dolgokat kellene keressünk, olyanokat, melyeknek semmi köze nincs a pénzhez. Inkább a kapcsolatokkal, a művészettel, vagy gyermekkorunk álmaival kellene foglalkozunk.

Ha nem állandóan a pénzt hajtanánk, olyan normális életet élhetnénk, mint én most. A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kiforduló személyt hoz létre. Isten azért teremtette az érzékszerveinket, hogy be tudjuk fogadni a körülöttünk lévők szeretetét. Nem pedig azért, hogy a gazdagság által hamis illúziókat kergessük.

Az összes pénz, az összes befektetés, ami eddig az életem értelmét jelentette mind itt marad, semmit nem tudok magammal vinni a sírba. Csak azt a szeretetet, amit kaptam, és amit én adtam valaha, ez a csodálatos érzés lesz mindig az enyém. A szeretet nem ismer határokat, bárhová is mehetsz ott lesz veled. Érintsd meg a csúcsot, két dologra lesz szükséged csak hozzá: a kezedre és a szívedre.

Alkalmazhatsz valakit, hogy vezesse az autódat, hogy kezelje a pénzed, de senkinek sem fizethetsz azért, hogy elviselje a betegséged. Az anyagi dolgok bármikor pótolhatóak, de egy dolog soha semmivel nem pótolható, mégpedig az elvesztegetett élet.

Nem számít, hogy melyik életkorban vagy, az idő múlásával egy nap mindannyian szembe kell néznünk. Töltsd addig a kiszámíthatatlan időt szeretetben, békességben a családod körében, foglalkozz olyan dolgokkal, amelyek örömet okoznak. Légy jó magadhoz, és másokhoz is!"

(Steve Jobs)

https://filantropikum.com/steve-jobs-isten-azert-teremtette-az-erzekszerveinket-hogy-befogadjuk-a-korulottunk-levok-szeretetet/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.10 12:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5991
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 4 hónapja, 2 hete  
.


Egy édesanya megható levele az idős korrólAz édesanya a legdrágább és legfontosabb személy mindannyiunk számára. Az anyai szeretet határtalan, és az sem számít, ha már felnőtt nő vagy, egy anya szemében mindig gyerek maradsz. Szomorú látni, hogy egyesek, ahogy felnőnek, mennyire eltávolodnak az édesanyjuktól.

Ez a levél mindazoknak a gyerekeknek szól, akik néha megfeledkeznek arról, hogy az édesanyjuk már nem olyan fiatal, és meglehet, hogy több türelemre és figyelemre van szüksége, mint korábban.

"Legkedvesebb virágszálam! Drága lányom! Arra kérlek, légy egy kissé megértőbb velem ebben a periódusban. Bizony már nem vagyok olyan fiatal és gyors, mint korábban. Sajnálom, de öregszem, gyermekem.

Ha esténként leülünk beszélgetni, arra kérlek, légy türelmesebb, és ne kiabálj, ha véletlen többször is megismétlem ugyanazt. Emlékezz csak vissza a gyerekkorodra. Emlékszel, hányszor olvastam fel neked ugyanazokat a meséket, csak mert azok voltak a kedvenceid, és mindig ugyanazokat akartad hallani?

Ha azt látod, hogy nem boldogulok a számítógéppel vagy a telefonnal, arra kérlek, ne haragudj meg rám, és légy türelmes. Próbáld megérteni, hogy érzem magamat ezekben a pillanatokban. Emlékezz arra, hogy tanítottam meg neked kiskorodban azokat a dolgokat, amik a felnőttek számára természetesek. Megtanítottalak arra, hogy moss fogat, hogy tartsd a kezedben a villát, hogy fésülködj meg. Türelmes voltam veled.

Ha már nagyon öreg és gyenge leszek, ne haragudj rám, ha nem tudom tartani veled a lépést. Ne légy rám dühös, ha lassan járok, hiszen valaha én is így tanítottalak meg téged járni. Amikor megtetted az első lépéseket, én ott vártam rád, és hittem benned. Ne hagyj engem magamra, ahogy én sem hagytalak magadra soha, amikor szükséged volt rám. Sietség nélkül szeretném végigélni az életemet.

Ha néha elfelejtem, miről is beszéltem, elvesztem a beszélgetés fonalát, kérlek, ne légy rám dühös, és ne nevess ki. Emlékezz arra, hogy amikor kicsi voltál, és még alig tudtál beszélni, én meghallgattalak, és megértettelek, még akkor is, ha nem ismertél minden szót. Nekem az a legfontosabb, hogy mellettem légy.

Mindig is értékeltem és értékelni is fogom az együtt eltöltött időt. Emlékszem minden mosolyodra, minden könnyedre, minden sikeredre és minden kudarcodra. Kimondhatatlanul szeretlek, jobban szeretlek, mint magát az életet.

Próbálj megérteni, és próbáld meg átérezni, min megyek most keresztül. Gyere, éljük át együtt megértésben és boldogságban az öregségemet!"

https://filantropikum.com/egy-edesanya-meghato-levele-az-idos-korrol/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat