Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Igaz történetek - valódi események (1 fő olvassa) (1) Vendég
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Igaz történetek - valódi események
#4703
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4127
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 4 hónapja, 4 hete  
.A magyar Egyház is tanulhatna a San Francisco-i hajléktalanok megsegítésére kitalált ötletből!


Mindjárt 15 éve lesz annak, hogy 2004-ben a San Francisco-i St. Boniface templom plébánosa, Louis Vitale atya, Shelly Roder aktivistával közösen, megnyitotta Isten házát a hajléktalanok előtt, hogy ott menedékre lelhessenek. Ezt a karitatív megmozdulást Gubbio Projektnek nevezték el.

Azóta naponta több száz fedél nélkül élő ember húzza meg magát a templomban, veszi igénybe a takarókat, és hajtja álomra a fejét a padokon.

A Gubbio Projekt honlapján ez olvasható: "Nem kérdeznek senkitől semmit, ha átlépi a templom ajtaját. Senkit nem utasítanak ki, mindenkit befogadnak, tisztelettel, méltósággal bánnak a rászorulókkal."

A templom nappal is nyitva van a látogatók előtt, azonban a templom egyrésze a hajléktalanok számára van fenntartva.

A Gubbio Projekt egyik képviselője szerint: "minden hajléktalan a közösségünk része, akiket nem szabad kiközösíteni, ahogyan azokat az embereket sem, akik szegények, kimerültek, vagy akik mentálisan sérültek."

A felmérések szerint a Gubbio Projekt hajléktalan szállásai a legbiztonságosabbak, hiszen a megkérdezettek 95 százaléka úgy vélte, hogy az elszállás körülményei megfelelőek, biztonságosak, és a bánásmód is jó.

Sajnos nem mindenhol vannak ilyen jó körülmények a hajléktalanok számára, hiszen több amerikai nagyvárosban drótkerítésekre költenek, hogy megakadályozzák a hajléktalanokat abban, hogy sátrakat húzzanak fel, és ott éljenek. 2018 februárjában a kaliforniai El Cajonban több tucat aktivistát, köztük egy 14 éves gyereket is letartóztattak, akik segíteni szerettek volna a hajléktalanoknak.

Magyarországon sem jobb a helyzet, nemrég a hatóságok hadjáratot indítottak a köztereken tanyázó hajléktalanok ellen.


forrás:http://filantropikum.com/a-magyar-egyhaz-is-tanulhatna-a-san-francisco-i-hajlektalanok-megsegitesere-kitalalt-otletbol/ 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.11.23 21:28 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4836
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4127
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 2 hónapja, 3 hete  
.Mágikus gyógymódok a múltban

A misztikus gyógyítási módszereket az emberi kultúra kezdeteitől megfigyelhetjük, elég, ha itt az ősközösségek varázslóira gondolunk, akik kései utódait a helyenként még ma is tevékenykedő sámánokban lelhetjük fel. A "rontó erők" eltávolítása, a lélek egységének helyreállítása, általában csakúgy szerepelt repertoárjukban, mint a ráolvasás vagy a kézrátételes orvoslás is. Az ilyen egzotikus módszerekkel párhuzamosan alkalmaztak gyógyfüves kezeléseket is, ezek a komplex technikák egyébként a népi gyógyászatban és az ezoterikus természetgyógyászatban ma is sok helyen megtalálhatók.

A test energiarendszerének elméleteit leginkább a távol-keleti területeken dolgozták ki, innen származnak a legkifinomultabb aura- és csakraelméletek. Ezek szerint az egészség egyik legfontosabb feltétele az emberi testben és a test körül zajló energiaáramlások harmóniája, amit a csakrának nevezett energiaközpontok kiegyensúlyozott működése biztosít. Ebben a szemléletben ezek az életenergiák a testet körülvevő aurarétegeken át tartanak kapcsolatot az úgynevezett kozmikus energiával, ami áthatja az Univerzumot.

Ugyanígy ide rendelhetők a nagy próféták és szentek csodálatos gyógyításai, aminek legismertebb példáit a krisztusi csodatételekből ismerjük. A vakok, ördöngősök és bénák gyógyításán túlmutatva, Lázár feltámasztása is a képtelennek a hittel való felülírhatóságára utal. A hit, vagyis a tudat magasszintű elvárásainak orvosló hatása más szenteknél is megfigyelhető, illetve az is, hogy például az imák gyógyító erejében mindig is bíztak az emberek. A szent helyeken történő csodálatos gyógyulásoknak ma is él a kultusza, Lourdes-ba vagy például Medjugorje-ba napjainkban is ezrével zarándokolnak az emberek.

A tudati és testi folyamatok csodaszámba menő kapcsolatáról a hipnózis kapcsán is számtalan esetet idézhetünk, ebben a különlegesen módosult tudatállapotban lévő embereken akár nagy műtétek is végezhetők úgy, hogy a beteg nemcsak nem érez fájdalmat, de szóbeli utasításra a sebek vérzése is csökkenthető vagy elállítható. A hipnotikus utasítások hatására a gyógyulási folyamatok gyorsabbak, illetve időnként olyan betegségek is orvosolhatók, amelyekre más módszerek hatástalannak bizonyulnak. Ehhez hasonlóan a tudat kiemelt szerepére utal a placébóhatás, vagyis az a furcsaság, amikor a betegnek egy olyan gyógyszernek mondott tablettát adnak, ami nem tartalmaz hatóanyagot, ennek ellenére mégis gyógyuláshoz vezet.

Mint az előzőekből is láthattuk, a misztikus és rejtélyes hatású gyógymódokba vetett hit az emberrel egyidős, azt azonban, hogy ezek milyen szinten és miként működtek-működnek, már nehezebb objektív módon eldönteni. Ebben segíthetnek az olyan kísérletek és idevágó megfigyelések, amelyeket elsősorban a tudományos parapszichológia területéről idézhetünk.

- részletek -

https://www.astronet.hu/ezoteria/gyogyito-pszi-erok-paranormalis-hatasok-az-orvoslasban-es-termeszetgyogyaszatban/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.24 20:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4873
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4127
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 2 hónapja, 1 hete  
.


A világ legszegényebb miniszterelnökeA képen lévő urat valószínűleg nagyon kevesen ismerik, pedig embersége, önzetlensége, népe iránti tisztelete és segítőkészsége példa értékű. Ő José Mujica, Uruguay államfője.

A dél-amerikai ország miniszterelnöke havi 9600 Eurónak megfelelő fizetésének 90 %-át szociális intézményeknek adományozza. Azt vallja a 78 éves elnök, hogy neki havi 900 Euró elég a megélhetéshez.

"El Pepe", ahogy őt honfitársai szeretetteljesen nevezik, Montevideo melletti kis gazdabirtokán él. A drága nyári rezidenciát, ami eredetileg kijárna neki, eladatta és az árából lakásokat és egy iskolát építtetett a szegény családoknak.
"Nekem elég az, amim van, többre nincs szükségem. A legtöbb honfitársamnak ennél sokkal kevesebből kell kijönnie."- mondja az egykori virágtermesztő.

Mujica vezetése alatt az utóbbi 3 évben Uruguayban szociális és gazdasági fellendülés zajlott le. A korrupció rohamosan lecsökkent. A nép imádja az egykori lázadót, aki 14 évig börtönben ült, akit megkínoztak, kétszer is meglőttek.

További nagy figyelmet keltett 2012-es beszéde Brazíliában a Rio+20 csúcskonferencián: "Nem az a szegény, akinek kevés van. Igazán szegény az, aki mindig, vég nélkül egyre többet és többet és többet akar."- mondta Mujica.

Forrás és fotó: t-online.de
http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/search/label/lelki%20t%C3%A1pl%C3%A1l%C3%A9k


Magyarország vezetői is tanulhatnának ettől az egyszerű embertől - a miniszterelnöktől.
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.06 20:33 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4987
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4127
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 1 hónapja, 1 hete  
.


A prédikátor

Egy hideg vasárnapon történt. A templom parkolója hamar megtelt. Ahogy kiszálltam a kocsimból, arra lettem figyelmes, hogy a testvérek valamit sugdolóznak, miközben bemennek a gyülekezetbe. Ahogy közelebb értem, észrevettem egy embert, amint támaszkodik a templom falának.
Már majdnem egészen lefeküdt, mintha aludna. Egy hosszú, nagyon rongyos viharkabát volt rajta és egy kalap a fejére húzva, hogy már az arcát sem lehetett látni. Egy kb. 30 éves cipő volt rajta, ami olyan kicsi volt rá, hogy kilógtak a lábujjai. Gondoltam, hogy hajléktalan és hogy alszik, így bementem a templom ajtaján. Bent elkezdtünk beszélgetni. Szóba került a kint fekvő hajléktalan is. Az emberek csak mosolyogtak és suttogtak, de senki sem volt hajlandó behívni, hogy üljön le. Én sem.

Néhány perc múlva elkezdődött az istentisztelet. Mindenki a prédikátort várta, hogy foglalja el a helyét, és szóljon az Igéből, amikor kinyílt az ajtó. Bejött a hajléktalan, fejét lehajtva
végigsétált a padok között. Az emberek zavarban voltak és suttogtak, meg arcokat vágtak. Végigment a szószékig, ahol aztán levette a kalapját és a kabátját. Elszorult a szívem. Ott állt a prédikátorunk...

Ő volt a hajléktalan. Senki sem szólt egy árva szót sem. A prédikátor elővette a Bibliáját és letette. "Testvéreim, azt hiszem, nem kell
mondanom, hogy miről fogok ma prédikálni."
Aztán elkezdett énekelni egy éneket, amelynek így hangzottak a szavai:

"Ha tudok segíteni valakin, amint elmegyek mellette. Ha tudok egy vidám szót, mi megnevettette. Ha meg tudom mutatni, hogy az ő útja helytelen, akkor már nem hiábavaló az életem."

Vajon hiábavaló az én életem?

(forrás: tvn. Végner Jné)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.13 17:55 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5009
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4127
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Igaz történetek - valódi események 1 hónapja  
.

A templom porrá égett, de a benne található biblia és szent kereszt érintetlen maradt!


Amikor a tűzoltók kiértek az észak-virginiai Grandview-ben található Szabadság Templomához, az épület már lángokban állott.

Hosszú küzdelem után, melynek során sajnos a templom a tűz martalékává lett, a tűzoltóknak végre sikerült bejutni a romok közé. Azonban amit ott találtak, az végtelen csodálattal töltötte el őket!

A tűz során keletkezett hőség olyan mértékű volt, hogy egy adott pillanatban meg is kellett szakítani az oltás folyamatát, saját életük érdekében. Mégis, amikor be tudtak hatolni a füstölgő romok közé, azt látták, hogy a templom egyetlen bibliája és maga a szent kereszt és teljesen sértetlen maradt.

A tűzoltók azonnal ki is posztolták ezt a csodát a közösségi hálóra, és azt is hozzátették, hogy bár rendkívül veszélyes volt az oltási folyamat, az isteni gondviselésnek köszönhetően a biblia és a szent kereszt mellett egyetlen tűzoltó sem sérült meg.

A tűz keletkezésének oka máig is ismeretlen a tűzlovagok számára.

forrás:https://filantropikum.com/a-templom-porra-egett-de-a-benne-talalhato-biblia-es-szent-kereszt-erintetlen-maradt/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.03.18 19:04 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat