Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A boldogságról
#4267
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3498
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 8 hónapja, 3 hete  
.


Boldogság


A boldogság nem oda szokott jönni, ahol már sok keserűség és szomorúság gyűlt fel, hanem inkább oda, ahol van már belőle. A mesékben gyakori, hogy szegény sorsú emberek, akik sokat szenvedtek, hirtelen boldogak lesznek, de az életben nem nagyon. A boldogságért sokat kell tenni. Meg kell adni magadnak a lehetőséget, hogy tényleg azt csináld, amit szeretnél. De ehhez kell pár dolog, amit nem biztos, hogy magadtól megteszel

1. Tudd, hogy mit akarsz!

Egyszerűnek tűnik, és mégsem az. Nagyon sok olyan helyzet adódik az életben, amikor nehéz eldönteni, mi lenne a jó nekünk. Belevágjak-e ebbe a projektbe vagy ne? Illik hozzám a partnerem? Felvegyek hitelt az új lakásra, vagy inkább várjak még és spóroljak?

Előfordul, hogy nagyon akarsz valamit, amiről később kiderül, hogy nem is tesz boldoggá. Tegyük fel, mindenáron programozó akarsz lenni. Rengeteget dolgozol érte, és nagy nehezen el is éred a célodat. Aztán elhelyezkedsz dolgozni, és rájössz, hogy nem élvezed. Egyáltalán nem szereted, amit csinálsz, pedig nagyon akartad. Hogy lehet?

Vagy halálosan szerelmes vagy valakibe, és minden vágyad, hogy meghódítsd. Sok időt, energiát, érzelmet teszel bele, és el is éred a célodat. Sok-sok küzdelem után megszerzed őt, s eleinte nagyon boldog vagy. Aztán szép lassan, ahogy telik az idő, rájössz, hogy mégsem illetek össze úgy, ahogy gondoltad. Csalódottan fedezed fel, hogy a másik nem olyan, mint hitted, és az egész nem érte meg a sok fáradságot.
Ha művészi hajlamú vagy, nem kezdesz programozást tanulni például. A szerelemmel kicsit más a helyzet, mert azt nem irányíthatjuk, de ha jól ismered a másikat is és önmagadat is, akkor több esélyed van ezen a téren is jó döntést hozni. S ha egy idő után mégis úgy érzed, nem érte meg, mert nem vagy boldog, akkor tudnod kell, hogy nem szégyen váltani.

2. Merj váltani, ha valamit már nem szeretsz!

A megszokásokba könnyű beleragadni. Egy munkahelyen, ahol nem érzed jól magad, egy kapcsolatban, ami már nem működik. Az emberi természetnek része, hogy biztonságra törekszik. Sokan inkább a biztos rosszat választják, mint a bizonytalant. Ha a változás csak rajtuk áll, folyton elnapolják, halogatják, mert nehéz szembenézni a bizonytalannal.

Minél hosszabb időt töltesz egy élethelyzetben, annál nehezebb kitörni belőle. Pedig a változásra már csak a lelki egyensúlyunk miatt is szükségünk van. Azt mondják, három év után váltani kell a munkahelyed, mert annyi idő alatt megszokod, megunod, motiválatlanná válsz. Három év. Nem olyan hosszú idő, ugye?

A párkapcsolat terén az a három év kettő. Átlagban két év alatt hűl ki az eleinte tomboló szerelem. Ez nem jelenti, hogy megutálod a másikat, vagy már nem jó vele lenni. De ami eleinte izgalmat és boldogságot hozott az életedbe, az megszokottá és szürkévé válik. Ez teljesen normális folyamat. A szerelemnek is az a sorsa, hogy egyszer véget érjen, mint minden egyéb. Attól még szeretheted a másikat, egy nyugodtabb, csendesebb, meghittebb fajta szeretettel, de az már nem ugyanaz. És könnyen lehet, hogy jön valaki, aki a szívedet újra lángra lobbantja. Mit tegyél? Válts vagy maradj a megszokottban?3. Legyél te a legfontosabb!

Ne gondold, hogy önzés, ha saját magadat teszed az első helyre. Ha te nem vagy boldog, akkor a környezetedben élők is boldogtalanok lesznek.
Ugyanis nem figyelünk magunkra. Nem törekszünk arra, hogy jobb legyen az életünk. Másokkal törődünk, vagy olyan dolgokkal, amik valójában nem fontosak. Tesszük mindezt talán rosszul értelmezett kötelességtudatból, tesszük mártíromságból, tesszük hanyagságból. Pedig saját magadért te vagy a felelős! A világ, a másik ember mindig fontosabb, mint te vagy? Akkor a végén azon kapod magad, hogy se neked, se annak a másiknak nem alakulnak jól a dolgok.

4. A legjobb barátod te vagy

Mit jelent ez? Senki más nem tud neked olyan biztatást, megerősítést, motivációt adni, mint te saját magadnak! És ugyanígy, senki sem tud úgy elkeseríteni, megbántani, feldúlni, mint te saját magad a gondolataiddal. Rengeteg múlik azon, hogy milyen viszonyban vagy magaddal. Jó véleménnyel vagy magadról? Biztatod, segíted, támogatod önmagad, vagy folyton lehurrogod, lebénázod, visszaveted?
Ha görnyedten jársz az utcán, és senkinek érzed magad, akkor mások is semmibe fognak venni. Ha kihúzod magad, és büszkén lépkedsz, azt fogják gondolni, nyilván okod van rá, s úgy is néznek rád. Ha úgy érzed, nincs mire felvágnod, akkor is légy büszke! Mert különleges és egyedi vagy, és ez már ok, hogy nagyra tartsd magad. Senki se ítélkezhet feletted, senki se mondhatja, hogy kevesebbet érsz, mint más. Amikor úgy érzed, semmibe vesznek, valójában te veszed magadat semmibe. Te ítélkeztél önmagad felett, és döntötted el magadról, hogy nem érsz semmit se. Nem érdemled a tiszteletet. Ezen változtatnod kell!

5. Ne a látszatot óvd, hanem nézz tükörbe!

Van, hogy még igyekszel fenntartani a látszatot, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne, holott érzed, hogy belül már rothad az életed. Nem akarod, hogy mások megneszeljék, ez természetes. De a színjátékkal, a maszkokkal akkor is vigyáznod kell! Nehogy el hidd a saját hazugságodat! Inkább nézz tükörbe, légy őszinte! Ne csapd be magad, hanem nézz szembe az igazsággal!

Elrontottál valamit? Nem úgy alakult, ahogy szeretted volna? Hibázni emberi dolog. Miért ne engedhetnéd meg magadnak te is? És mire jó, ha a világnak a tökéletesség álcáját mutatod? Nem fognak sokkal jobban szeretni, ha felvállalod, hogy te is emberből vagy? Még te is tévedsz néha. Még neked is lehet gyenge pillanatod. Engedd meg magadnak a válságot is, engedd meg magadnak a könnyeket is! Ne hazudd le, ha bajban vagy! Hiszen ilyenkor derül ki, kik az igazi barátaid. Ilyenkor fedezed fel, hogy a világ nem a tökéletességedért szeretett. Vannak olyan értékeid, amik akkor is megmaradnak, ha elhibázod az életed. Nem kell mindig mindent jól csinálni, viszont őszintének kell lenni magunkkal. Ha boldogságra vágysz, az őszinteségre kell ügyelned, nem a látszatra.

forrás: Fehér Jázmin facebook.

(Karsay István hirlevelében kaptam)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4331
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3498
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 4 hónapja, 1 hete  
.


A jelenlét boldogsága
(Hogy érzed magad most?)Ha visszaemlékezel az életedre, akkor láthatod, hogy csak azokban a pillanatokban voltál felhőtlenül boldog, akkor érezted magad jól a bőrödben, ha jelen voltál s élvezted a létezést.

Van egy ősi, vallásos adoma, ami szerint Isten minden pillanatban meghív téged hozzá: "'Jer és légy velem, légy velem itt és most a mennyek országában!" De te soha nem vagy jelen, hanem a fejedben veszel el, múltbéli történeteidben kószálsz vagy a jövőről álmodozol, s nem hallod meg a most, az éppen most elhangzó hívó szót: "Jer`, légy velem, légy itt és most!"

Gyakorold minél többször, vizsgáld meg rendszeresen, hogy miként viszonyulsz a jelen pillanathoz? El tudod fogadni olyannak, amilyen? Magadba tudod fogadni olyanként a most levő valóságot, mint amilyen? Vagy pedig elutasítod, mert a jelen pillanat nem teljesen olyan, mint amilyennek lennie kellene? El tudod teljesen fogadni azt, ami most van?

Valahányszor nem érzed jól magad, vedd észre, hogy ez azért van, mert valami nem tetszik neked, elutasítod a valóságot, s ezzel görcsösen ellenállsz annak, ami van.

Ez a görcsös ellenállás, az egó az, ami megkeseríti az életedet. Ha nincsen semmilyen ellenérzésed, hanem teljesen beleengeded magad a jelen pillanatba, ha benne élsz, akkor megváltozik nemcsak a hangulatod, hanem önmagad érzékelése is. Kristálytisztán tudod és érzed, hogy itt vagy, jelen vagy, s élvezed a létezés örömét.


Tehát: Ha visszaemlékezel az életedre, akkor láthatod, hogy csak azokban a pillanatokban voltál felhőtlenül boldog, ha jelen voltál s élvezted a létezést.

Talán valami régi terved sikerült és te megnyugodva felsóhajtottál: "Vége! Sikerült!". Megkönnyebbültél, s az öröm hullámai járták át a testedet, és élvezted, hogy élsz. A nap sugarai téged simogattak, a madarak neked daloltak, magadba szívtad az ételek illatát és ízét, s örömmel részt vettél egy játék izgalmaiban - élvezted minden pillanatát a létezésednek. Nem gondolkodtál róla, hanem átadtad magad az életnek, és maradéktalanul élvezted. Ilyenkor elégedett és boldog voltál, stressz nélkül, mély, belső nyugalomban.

Vedd észre, most: Jelen vagy, létezel és élvezd a létezést!


Gyakran megkérdezheted önmagadtól: elfogadom a mostot olyannak, amilyen? Ha észreveszed, hogy bármiképpen ellenállsz annak, ami most van, ebben a tudomásul vételben jelen van a tudatosság is: "Nem voltam jelen, mert elutasítottam a valóságot, ami nem tetszett nekem." S ahogy ezt a "nem-jelenlétet" felismerted, úgy ismét jelenlevővé váltál. Nem voltál jelen, de újra itt és most jelen vagy, tudod és érzed, hogy jelen vagy.

Néha adódhatnak olyan élethelyzetek, amelyeket semmiképpen sem tudsz elfogadni: "Ezt egyszerűen nem tudom elfogadni! Ennek nem szabadna így történnie". Ha úgy érzed, hogy a most pillanata nem olyan, mint amilyennek kellene lennie, ha számodra elfogadhatatlan az a helyzet, amiben vagy, akkor oldd meg! Ha nem tudsz benne élni, ha nem tudod számodra is elfogadható módon megoldani a szituációt, akkor lépj ki belőle!

A lényeg: változtass valamit, hogy megint otthon érezhesd magad az életedben!

Ha kizárólagosan csak a jelen pillanatra fókuszál a figyelmed, akkor éber vagy, tudatos vagy, tudod, hogy mi történik benned és körülötted. Ha valami vészhelyzet támad, könnyen észreveszed, s ha probléma merül fel, akkor meglátod a pillanat teljességében azt a megoldást, "ami adja magát".

Bármilyen kihívás, "probléma" bukkan fel, az magában foglalja a megoldást is " csak észre kell venned benne. S ez csak akkor lehetséges, ha jelen vagy, itt és most tudatában vagy annak, hogy vagy ; ha tudatos vagy..

(Részlet Kery Ervin: "A tudatosság kézikönyve" c. könyvéből)
http://tudatossag.kery.org/2017/03/jelen-let-most-hogy-erzed-magad.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.07 20:01 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4341
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3498
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 4 hónapja  
.


Modern boldogságokBoldogok, akik mosolyognak és jó reggelt kívánnak azoknak, akiknek oly hosszúak magányos, álmatlan éjszakáik.
Boldogok, aki barátságos szavakkal fordulnak embertársaik felé.
Boldogok, akik nem szólnak meg másokat sem nyíltan, sem titokban.
Boldogok, akiknek éles a szemük és nem a látszat szerint ítélkeznek.
Boldogok, akiknek jó a hallásuk és meghallják embertársaik kéréseit.
Boldogok, akik segítő kezüket mások felé nyújtják.
Boldogok, akiknek türelmes a lábuk és elkísérik a szenvedőket.
Boldogok, akik nem fukarkodnak a szavakkal és finom selymüket másokra borítják.
Boldogok, akik szeretetük hatalmával megjelenítik Jézus Krisztust, mert övék a mennyek országa.
Nem az álmok, nem a képzelet országa, hanem az itt és most születő mennyország, amely az örök élet kezdete a Földön.
https://www.facebook.com/lelki.gyogyir/photos/a.415776341804946.89716.415745368474710/452724124776834/?type=1

http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/uj-jo-vegyes-idezetek-18.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4426
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 3498
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A boldogságról 2 hónapja, 2 hete  
.A boldogság elmélete, melyet a nagy géniusz, Albert Einstein fogalmazott meg!


Albert Einstein alapjában megváltoztatta az emberiségnek az univerzumról, a tudományokról, a természeti jelenségekről kialakult addigi felfogását. A fizika terén forradalmasította az egész tudományt. Napjainkban számos feltevése nyer egymás után bizonyítást.
A boldogság elmélete, melyet a nagy géniusz, Albert Einstein fogalmazott meg!


1922-ben, egy tokiói látogatása alkalmával, a hotel szórólapjának hátára írta le, az ő "boldogság elméletét", amit ott hagyott a hotel recepciósánál.

A papíron ez állt: "Egy egyszerű és békés élet több boldogságot ad, mint a folyamatos nyugtalansággal való siker hajhászása!"

Egy másik papírra pedig ezt írta: "Ahol van akarat, ott van kiút is!"

Napjainkban ezek a jegyzetek előkerültek és 1.5 millió dollárért keltek el, egy Izraeli árverésen. Tulajdonképpen, Einstein a maga korában már mondhatni egyesítette a keleti és a nyugati filozófiát.

"Igyekszel olyan dolgokat elérni az életben, melyek a szerencsétől függnek, miközben nem becsülöd meg azt, ami már kézzel fogható számodra!" - mondta Einstein, egy "Az élet elmúlása" elnevezésű programjában.

"Mit fürkészel folyton? Merre tartasz? Állj meg! Éld a jelenben az életedet!"

Az ezekhez hasonló kijelentései a mai napig meggyőznek bennünket az aktualitásukról!

http://filantropikum.com/boldogsag-elmelete-melyet-nagy-geniusz-albert-einstein-fogalmazott-meg/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.12.31 21:41 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat