Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A karma (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A karma
#2015
A karma 10 éve, 9 hónapja Karma: 0  
A karma törvénye

Mikoron magánosan bandukolok az úton,
Fejem lehajtom, s mélázok a sorson.
Kit, miért, mikor és hogyan... kérdezem.
De nagy dolog a Sors, én ezt nem érthetem.
Törvénye van: ki mint vet úgy arat.
Ha rosszat teszek, rám száll vissza az akarat.
Háromszor kapom vissza, hogy tanuljam,
S okulásul másoknak is mondjam,
Hogy rosszat tenni immár felesleges,
Mert a jutalom nehéz és keserves.
Igaz ez akkor is, mondom néktek,
Ha jócselekedetre szánjátok fejetek.
Mert háromszorosan jő vissza a jó is,
S a Fény vállunkra lepelként omlik.
Leteszem én most a karmám súlyát
Mit ősidőktől raktak reám.
Tiszta lélekkel tovább indulok,
S az út porában emelt fővel baktatok.
(szerzője ismeretlen)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#2353
A karma 10 éve, 5 hónapja Karma: 0  
A lélekből történő betegségek gyógyítása karmikus hatással.

Példa esetek.
Önzés és gőg.
A szellemtípus gyógymódként önzésre először földi gazdagságot, gőgjére pedig az előkelő származást kapja meg kiélésre.

Következő testetöltésre már bekövetkezik a szellemi operáció. Az önzés megkapja a szegénység kegyelmi állapotát, a gőg pedig a megvetett származást, például a cigánysors kegyelmi állapotát, vagy Amerikában például a néger gettó lakóinak megvetett állapotát.

A szellemi tályogok felnyílnak, kifakadnak és megindul a szellemi tisztulás gyógyító folyamata.

Hiúság és hírnév.

A szellem megkapja a hírnév dicsőségét, érzékiségre pedig testi vonzerőt kaja kiélésre. Következő testetöltésre a hiúság megkapja a meghurcoltatás kegyelmi állapotát, az érzékiség pedig a visszataszító külső kegyelmi állapotát.

Nagyratörés és kapzsiság


A szellem megkapja a nagyratörésre a magas társadalmi pozíciót, kapzsiságára pedig a fényes vagyoni helyzetet. Következő testetöltésre megkapja a megalázó élethelyzet kegyelmi állapotát, a kapzsiság pedig a tönkremenés kegyelmi állapotát.
De nem minden esetben érvényesül a karma törvényének logikája, nem minden helyzetre igaz!
(ismeretlen)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#2463
A karma 10 éve, 3 hónapja Karma: 0  

A BŰN BÜNTETÉSE? - MAGAD OKOZTA SORS


Bűnei következményei alól senki sem vonhatja ki magát, mert az ember bűnei miatt saját maga teremt olyan állapotot magának, amit kínzónak érez. Bűnei miatt tehát nem én büntetem, hanem az Örök Rend törvénye az, hoy minden tettnek, minden viszás gondolatnak és cselekedetnek kihatása van. Én épp ezt a kihatást teremtik meg az emberek maguknak, kínnak és büntetésnek érezve azt - pedig mindez csak az örök Rend törvényének felel meg. Ezért elképzelhetetlen az a kín, és nyomorúságos állapot, amivel azok az emberek élnek, akik engem káromlással illetnek, gúnyolnak, akik azt hiszik hogy minden istenit és tisztát a sárba tiporhatnak anélkül, hogy meg bünhődnének érte. Bűnt bűnre halmoznak - majd megdöbbennek, hogy vétküknek mi lett a kihatása.

De a bírói ítélet alol nem tudják kivonni magukat. Mert én nem tudok mást adni nekik, mint amit maguk akartak. Csak életüknek és tetteiknek megfelelő jutalmat adhatok - és sok kínt ezért kell elviselniük. És boldognak mondhatják magukat, ha még a Földön elkezdhetik bűneik törlesztését, ha még a Földön szenvedniük kell, mielőtt elhívnák őket onnan. Mert a Földön még belátásra juthatnak, a Földön még felismerhetik bűneiket, és visszafordulhatnak még arról az útról, amelyen eddig jártak. A túlvilági Birodalomban gyakran mérhetetlenül sok idő után várható a bűneik felismerése, mer a bűnös ember teljesen elsötétült szellemmel megy át, és sokáig tart, amíg gondolatai megtisztulnak, és földi életét megbánja. Ugyanis a lélek nélkülöz minden erőt és világosságot, viszont érez minden kínt, amit viselkedésével készített magának.

Aki engem büntető Istennek tart, az nem ismeri örök Rendem törvényeit, különben sohasem beszélne így. Mert szeretetem minden embert igyekszik megmenteni attól a sorstól, amelyet maguknak készítenek, és ami sohasem mondható boldognak. Én mindent megteszek, hogy az emberek sorsát megkönnyítsem, de ha maguk akarnak így élni, ha nem engedik, hogy én vezessem őket, és maguk akaratából rosszul cselekszenek, akkor a következményeit is viselniük kell. De soha nem mondhatják, hogy én részesítettem őket abban sorsban, amit maguknak alakítottak. Mert tudok a rettenetes kínokról, és mindent megpróbálok, hogy ezeket elfordítsam a lényektől. De a szabad akaratot nem veszem el tőletek, és aki vétkezik, annak a bűn következményeit is viselnie kell, mert ez felel meg az örök Rendem törvényének.
Az emberek sokszor szeretetlenek, és embertársuknak kínt okoznak - én azonban maga a szeretet vagyok, és állandóan csak a boldogságot akarok készíteni nektek. De ahol ezt az emberek akarata megakadályozza, ott többé nem lehet boldogság sem. Mert az istenellenes kívánságok istenellenes sorsot hoznak létre: a gyötrelmes kín és sötétség sorsát, a legkeservesebb fogság - a szolgaság és erőtlenség állapotát, amely mindig a bűn következménye és kihatása. Ebből kifolyólag maga a lény idézi elő a büntetést, mert örök Rendemmel ellentétesen él a Földön.
Amen.
Berta D. 1955. 04. 21.
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2011.02.21 16:34 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#2998
A karma 9 éve, 7 hónapja Karma: 0  
Karma-.-

A karma napjaink talán legnépszerűbb és legtitokzatosabb szava. Egyre többen használják, miközben nincsenek tisztában a jelentésével. Illetve azért annyit tudnak, hogy múltbeli kapcsolatokról, tartozásokról van szó, amelyek befolyásolják a jelen életünket és a jövőnket.
A buddhisták szerint az élet örök és elpusztíthatatlan, a lélek pedig halhatatlan. Vagyis a lélek a halál után újraszületik, és életről életre, évszázadról évszázadra "vándorolva" hol női, hol férfitestben különböző sorsokat él meg. Az előző életeinkben létrejött kapcsolataink pedig ebben az életünkben is találkozásokat hozhatnak létre, és olykor úgy érezzük, mintha kísértenének bennünket.
A tibeti titkos tanítások szerint mindenkivel, akivel korábbi életünkben kapcsolatban álltunk, a jelenben is dolgunk lesz. Például a nagyon közeli kapcsolataink " mint amilyenek a vér szerinti viszonyok " azt mutatják, hogy az előző életünkben is hasonlóan szoros kötelékben éltünk. A karmakutatások eredménye szerint például előfordul, hogy aki az előző életünkben a szeretőnk volt, az most gyakran a férjünk, a következő születéskor pedig az apánk lesz.

"A karmikus kapcsolatok kiderítése bonyolult dolog " mondja Vida György parapszichológus, karmakutató és elemző. - Nagyon sok tesztelésnek kell alávetnünk valakit, mire kiderül, hogy ezek a múltba nyúló kötelékek milyen korban kezdődtek, ki milyen szerepet játszott a másik életében, a viszony hogyan ért véget, és hogy a jelen életben milyen karmikus feladatokat kell megoldani.
(nana.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2011.01.08 21:18 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#3042
A karma 9 éve, 5 hónapja Karma: 0  
.

Karmikus szerelem


Mint ahogy mondani szokták, meglátni és megszeretni egyetlen pillanat műve volt. A férfi amint megpillantotta a nőt, nyomban lángra gyúlt. Az érzelmei viszonzásra találtak, de a nő mégis tele volt félelemmel, nem hitt a férfinak, és mielőtt komolyra fordult a kapcsolat, visszakozott, szakítani akart. A vizsgálatok során aztán kiderült, hogy kapcsolatuk valamikor az 1200-as évek Franciaországában kezdődött. A férfi szerzetesként élte nyugodt életét egy kolostorban, és az egyik napfényes délután gyógynövényért indult a közeli erdőbe. Útközben meglátott egy lányt, és a találkozás olyan mélyen felkavarta, hogy hiába fogadott cölibátust, nem tudott ellenállni a varázslatnak. Az éjszaka titokzatos sötétjében találkozgattak, és a férfit egyre jobban gyötörte a bűntudat először a szüzességi fogadalom megszegése miatt, majd amiatt, hogy az imádott nőnek is fájdalmat okoz, mert nem vállalta őt akkor sem, amikor szerelmük gyümölcsét, a gyermeküket várta.

Az 1980-as évek elején a két lélek újraszületett, és találkozott a jelenben, hogy a férfi rendezhesse a nővel szembeni, előző életekből származó tartozását: a feltétel nélküli szeretetet, az önfeláldozást, a család egységének megteremtését, és hogy pótolja azt az időt, amit a nőnek nélküle kellett töltenie. Ám amikor találkoztak, a nő lelke legmélyéből feltörtek a múltbeli érzések, amelyek a férfival szemben óvatossá tették: nem hitt és nem bízott benne. A karmaelemzésen fény derült a problémára, a karmakutató segítségével feldolgozták és megoldották a problémát.
A férfi feleségül vette a nőt, létrehoztak egy vállalkozást, amit az asszonnyal közösen visznek. Ugyanazon a helyen, ugyanazt a feladatot látják el, így a nő most megkapja mindazt, amit a korábbi életében nélkülöznie kellett: a férfi társaságát és figyelmét a nap huszonnégy órájában.
(forrás:nana.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2011.02.21 16:07 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#3684
A karma 7 éve, 5 hónapja Karma: 0  
.


Karmáról vágatlanul.
Karsay István

(Karma TV 2013. január 22. adása)
45 perces filmMargit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2013.02.27 12:39 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
Az elejére