Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#5962
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 hónapja, 3 hete  
.

Vannak emberek...


Vannak emberek, akikről kiderül, hogy cseppet sem ismered őket, noha évek óta melletted vannak.
Vannak emberek, akikkel szinte sosem beszéltél, mégis mindent tudsz róluk, elég a szemükbe nézned.
Vannak emberek, akiket úgy bántasz meg, hogy fogalmad sincs róla, és akik Téged bántanak meg ugyanígy.
Vannak emberek, akikben mindig is bíztál, de mikor szükséged lenne rájuk, hátat fordítanak Neked.
Vannak emberek, akikkel még alig hozott össze a sors, máris tettek érted valamit, ami megváltoztatta életed.
Vannak emberek, akik évtizedeken keresztül tartanak velünk az úton, majd amikor más felé visza a sors, egy szép emléken kívül semmi nem marad.
És vannak azok az emberek, akikkel csak egy pillantás erejéig találkozott lelkünk, és örökre megváltozott az életünk, örökre nyomot hagytak bennünk...
Minden találkozásnak és eseménynek célja van az életünkben. Van, akivel kis időre, van akivel pedig életekre fonódik össze a sorsunk. S lelkeink bizony felismerik egymást életeken túl is...

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5977
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 hónapja, 1 hete  
.

AZ OPTIMISTA HITVALLÁS


Ígérd meg magadnak, hogy: Oly erős leszel, hogy semmi sem zavarhatja meg lelki nyugalmadat.
Szavaiddal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdeted minden embernek, akivel találkozol.
Minden barátoddal érezteted, hogy van bennük valami különleges.
Mindent a derűs oldaláról szemlélsz, és valóra is váltod optimizmusodat.

Csak a legjobb dolgokra gondolsz, csak a legjobb célokért dolgozol, és csak a legjobbat várod.
Éppoly lelkesedéssel fogadod mások sikereit, mint a magadét.
Elfelejted a múlt hibáit, és eltökélten küzdesz a jövő nagyobb teljesítményeiért.
Derűs arckifejezéssel jársz-kelsz mindenkor, és minden teremtett lényt, akivel találkozol, megajándékozol egy mosollyal.

Oly sok időt fordítasz önmagad tökéletesítésére, hogy nem marad időd mások kritizálására.
Túl nagyvonalú leszel az aggodalomhoz, túl nemes lelkű a haraghoz, túl erős a félelemhez, és túl boldog, semhogy megtűrd a gond jelenlétét.
Jó véleményt táplálsz önmagadról, és e tényt tudtára is adod ország-világnak, nem szavakkal, hanem nagy tettekkel.
Abban a hitben élsz, hogy az egész világ a te oldaladon áll mindaddig, míg hű maradsz önmagad legjobb részéhez.

Megjegyzés: "Az optimista hitvallása" először 1912-ben látott napvilágot Christian D. Larson A benned rejlő erők és felhasználásuk módja című könyvében. A hitvallás rövidített változatát használja manapság az Optimist International, egy nemzetközi csoport, amelynek célkitűzése pozitív változást hozni a világba.

http://sikerek.blogspot.hu/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5988
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 hónapja  
.


Amikor fényt sugárzunk magunkból, zavarjuk a sötétségben élőket!


"Ha a nevetés fertőző, tegyünk azt járvánnyá!"

Valószínűleg sokszor voltunk már olyan helyzetben, amikor egyszerűen ragyogtunk a boldogságtól olyannyira, hogy ezt az érzést meg akartuk osztani az egész világgal, és erre válaszul csak rosszalló pillantásokat és elutasítást kaptunk cserében.

De miért is zavarja a belső fény a sötétségben élő embereket?

Valójában ez általában így van. Az életben vannak olyan emberek, akik szó szerint tele vannak világossággal és megvilágítanak mindent, ami körülöttük van, és vannak mások, akik "sötétben élnek", mérgező énjükkel próbálva negatív hatást gyakorolni rájuk.

A legérdekesebb dolog pedig az, hogy ezek a mérgező személyek pontosan akkor jelennek meg, amikor annyira boldogok vagyunk, hogy legszívesebben "az egész világot átölelnénk", megosztva ez által örömünket.

"Az irigység ezerszer rosszabb, mint az éhezés, mert ez esetben valójában szellemi éhségről beszélünk!" - mondta Miguel de Unamuno, spanyol filozófus.

Valójában az igaz barátok azok, akik nem csak a nehéz helyzetekben támogatnak bennünket, hanem osztoznak a mi örömünkben és a boldogságunkban is. A fény és a sötétség az emberi természet része. Lélekben van, aki tele van világossággal, mások sötétséggel, azaz az irigységgel és a haraggal.

A probléma az, hogy bizonyos helyzetekben kommunikálnunk kell a "sötétség képviselőivel", és el kell mondanunk nekik, hogy ők azok, akik megmérgezik a mi "ragyogásunkat". Az igazság az, hogy néhány embernek szüksége van arra, hogy elvegye tőlünk a világosságot, hogy jobban érezhesse magát, mivel a lelkében a gonosz él és ereikben az irigység folyik.

De ha valaki nem képes együtt örülni velünk, akkor mit tehetünk?

Amikor szívünk tele van örömmel, szaladunk megosztani azokkal, akiket jól ismerünk. Mindenki a saját maga módján teszi ezt. Valaki ír egy bejegyzést a közösségi hálóra, valaki felhív és elmondja a legfrissebb híreket, mások verset írnak " Sokféle módja létezik, de a lényeg ugyanaz " meg akarjuk osztani az örömünket valakivel.

De olykor a világosságunk a reménytelen sötétséggel találja szemben magát. Az irigység és a gonoszság sötétségével. És ilyenkor van, hogy a fény elhalványul " Mintha valaki repülés közben vágná le a szárnyainkat. Az érzelmek elhalványulnak, és az öröm valahová eltűnik" Ha ezt éljük át egy baráttal vagy a szeretett személlyel, ideje gondolkodni azon, hogy miért is vagyunk még együtt vele.
A boldogság valóban fertőző, de csak azok számára, akik belülről is képesek ragyogni.

A "sötétség embereinek" a más öröme, kellemetlenséget és agresszióra való hajlamot okoz. És ebben nincs semmi felénk irányuló indulat! Egyszerűen ezek az ők egészségtelen reakcióik kizárólag saját komplexusaikból erednek.

A mi fényünknek pedig ragyognia kell, és örömmel kell betöltenie ezt a világot. És a sötétben élő embereknek nem szabadna ebben megakadályozniuk. Ennek érdekébe inkább távolodjunk el tőlük, és továbbra is élvezzük az életet!

https://filantropikum.com/amikor-fenyt-sugarzunk-magunkbol-zavarjuk-a-sotetsegben-eloket/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.02.22 18:24 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5996
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 hónapja  
.

Senkivel sem találkozunk véletlenül - 6 embertípus, akiket az utadba sodorhat a sors.


Mindig emlékezz arra, hogy minden okkal történik az életedben. Nincsenek véletlen találkozások.

Az életben minden eseménynek értelme van, még akkor is, ha ezt nem látod azonnal. Mindez végül pontosan oda vezet el téged, ahol lenned kell. Azok számára, akiknek fogalma sincs az egyetemes szinkronicitásról, az ilyen események véletlennek tűnnek, bár a valóságban ez egyáltalán nem így van.

A legtöbb ember, akivel kapcsolatba kerülsz, azért jelent meg az életedben, hogy megmutasson, vagy megtanítson neked valamit. És ezek az emberek mind különböznek egymástól.

Azok az emberek, akik azért jelennek meg az életedben, hogy emlékeztessenek valamire

Velük azért találkozol, hogy valami nagyon fontosra emlékeztessenek. Felébresztik a lelkedben már ott rejlő tudást, és segítenek, hogy megértsd ennek jelentését. Életed végéig emlékezni fogsz rájuk, még akkor is, ha ezek az emberek általában nem maradnak melletted sokáig.

Emberek, akik segítenek abban, hogy fejlődj,

A lélek tanítóinak is tekintheted őket. Ezek az emberek azért jelennek meg az életedben, hogy segítsenek neked jobb emberré válni. Mindig ott vannak, amikor szükséged van rájuk, ás a segítségükkel megértheted, ki vagy valójában, és mi a célod az életben.

Emberek, akik azért jelennek meg, hogy az életed részesei maradjanak

Ők azért lépnek be az életedbe, hogy örökre benne is maradjanak. Állandó fizikai és lelki támaszaid lesznek, akik mindig melletted állnak, ha szükséged van rá. Sok mindent átéltek majd együtt, és a kötelék, amely kialakul köztetek, sokkal erősebb lesz, mint azt el tudnád képzelni.

Emberek, akikkel azért találkozol, hogy felébresszenek téged egy hosszú álomból

Ők azért jönnek az életedbe, hogy gyökerestül felforgassák azt, és alapjaiban rázzák meg a valóságról alkotott nézeteidet. Ezek általában olyan emberek, akiket nem saját elhatározásból ismersz meg, de utólag megérted, hogy sokat tanultál tőlük.

Nem minden találkozás pozitív. Az érzelmek egész sorára van szükséged: gyűlöletre, szomorúságra, boldogságra. Akár hiszed, akár nem, az Univerzum sokkal jobban tudja, mire van szükséged, mint te magad.

Az emberek, akik nyitva tartják neked az ajtót

Olyan emberekről van szó, akik csak rövid ideig jelennek meg az életedben. De a jelenlétükkel emlékeztetnek rá, hogy nem vagy egyedül a világon. Emlékeztetnek rá, hogy az Univerzum emlékszik rád, és gondoskodik rólad. Leggyakrabban csak néhány szót váltanak veled, vagy csupán egy jelentőségteljes pillantást. Viszont ezt akkor teszik, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Érezni fogod ezt.

Emberek, akiknek el kell hagyniuk téged


Általában tudatában vagy annak, hogy nem maradnak sokáig az életedben, bármennyire is szeretnéd. Nekik az a rendeltetésük, hogy rövid időn belül megtanítsanak neked valamit. Azonban ne feledkezz meg arról, hogy nem minden tapasztalat és lecke pozitív – egyértelműen negatív is lehet. Időnként ezek az emberek azért követelnek helyet maguknak az életedben, hogy megszeresd őket, és aztán kitépjék a szívedet. De ez is egy értékes tanulság lehet, nem igaz?

https://filantropikum.com/senkivel-sem-talalkozunk-veletlenul-6-embertipus-akiket-az-utadba-sodorhat-a-sors/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.02.27 18:15 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#6017
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5000
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 2 hete, 2 napja  
.

Bízz magadban!


Biztosan sokszor vagy tanácstalan, ha saját életedről van szó. Nem akarsz hibázni, ezért mindent számításba veszel. Van úgy, hogy jobban bízol más emberek tapasztalataiban és tanácsaiban, mint saját bölcsességedben. De egyet ne felejts el! Mindenki csupán a saját megéléseiből vonja le a következtetéseket. Azért tudja, hogyan kell jól csinálni, mert már csinálta rosszul is. Vagyis tapasztalatokat szerzett.

Fejlődésed megköveteli, hogy hibákat kövess el, mert anélkül nem tudnád, hogyan helyes cselekedni. A probléma ott kezdődik, ha sokszor elköveted ugyanazt. Ez már a Te döntésed.
SENKI nem tudhatja, hogyan helyes döntened. Senki nem tudja, mit kell mondanod, tenned. Ismerhetik az életed, de a leglényegesebbet nem tudják, hogy mi van a lelkedben. Nem tudja senki, milyen utat választottál magadnak, miből kell tanulnod, fejlődnöd.
Egyedül a lelked ismeri az utad. Ő tudja, merre kell menned, elvezet azokhoz az emberekhez, akikkel feladatod van.

A diszkomfort érzésed és szenvedéseid is azért vannak, mert nem hallgatsz a belső hangodra. Sőt, testi tüneteid is azt jelzik, hogy kerülőutakra tévedtél.

Ha kellemetlenül érzed magad, semmi más dolgod nincs, mint figyelni lelked hangjára. Tanácsot kérhetsz, de a döntéseket érzéseid alapján hozd meg. Nem baj, ha úgy érzed, hibázol. Bocsáss meg magadnak, tanulj belőle és menj tovább. Így találod meg önanososságodat.

Ma bízom magamban és felelősséget vállalok az életemért. Tudom, hogy csak én tudhatom, mire van szükségem. Szeretem magam.

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.03.12 20:44 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat