Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre
#5760
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4754
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 1 hete  
.

Morgan Freeman üzenete: nézd a világot más szemmel, hogy boldogabb lehess!


"Egy szép nap mindannyian meghalunk, de csak egyeseknek adatik meg, hogy igazán éljenek" - Morgan Freeman.Ha az utóbbi időben elégedetlen voltál az életeddel, úgy érezted, semmi sem akar sikerülni, akkor érdemes egy kicsit elgondolkodnod, a híres színész, Morgan Freeman üzenetén. Valóban a pénz a legfontosabb dolog a világon?

"Hallgass rám, és kezdj el cselekedni, ha úgy érzed, hogy az életed nem olyan, mint, amilyet szeretnél. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, tégy valamit azért, hogy minden jobb legyen. Jó lett volna, ha valaki ezt sokkal előbb elmondja nekem is, akkor, amikor még fiatal voltam" - mondta Morgan Freeman.

"82 éves vagyok, és úgy érzem nincs sok időm már hátra. Dollármillióim vannak a bankban, de a világ minden pénze nem elég ahhoz, hogy az életben a legfontosabb dolgot, az egészséget meg tudjam vásárolni. Szerető családom, és népes rajongótáborom van a világ minden pontján, de most mégis egyedül érzem magam. Én és jómagam. Egy igen helytelen életet éltem, és nem szeretném, ha ez veled is megismétlődne, ezért mondom el ezt a történetet. Csupán két percet szánj rá, hogy meghallgasd, mit is akar mondani az öreg.

A pénz önmagában nem egy rossz dolog, számtalan lehetőséget tartogat magában. Másrészt viszont csak egy darab papír, amelynek olyan értéke van, hogy felülmúlja az igazán értékes dolgokat is. Ha a pénz nem rossz, akkor mi a rossz? A pénz egy erkölcsi és rögeszmés szenvedély, egy szív nélküli örökös keresgélés, az elégedetlenség forrása. Kergetjük az szivárványt, és nem vesszük észre, hogy sosem fogjuk tudni megfogni. A rossz az, amikor eladnánk a lelkünket is, hogy minél több pénzünk legyen, amikor úgy gondoljuk, hogy a boldogságot meg lehet vásárolni, és nem vesszük észre, hogy mennyire mulandó.

Képzeld el, hogy mindaz, amid van, pillanatok alatt szertefoszlik, eltűnik, és ottmaradsz a semmivel.

Ki vagy most? Hol vannak a jó barátok, ismerősök, akik melletted voltak akkor, amikor még volt pénzed. A világon nagyon sok olyan értékes dolog van, amit pénzért nem lehet megvásárolni. Változtasd meg az életed még ma, kezdd azzal, hogy újraértelmezed a siker fogalmát, és gondold át az emberi kapcsolataidat.

Bocsáss meg önmagadnak, és azoknak is, akik esetleg megbántottak valaha. Segíts azoknak, akiknek szüksége van rád, ha eddig nem fektettél minden energiát bele a párkapcsolatodba, most még megteheted. Alakíts ki jobb kapcsolatot a gyerekeiddel, bármikor lehetsz a legjobb szülő. Az életkor csak egy szám, ne gondolj arra, hogy már túl idős vagy, soha nem késő semmit elkezdeni. Bármikor lehet több pénzed, de az időt nem fordíthatod vissza.

Egy napon mindannyian meghalunk. Mit akarsz, hogy mire emlékezzenek veled kapcsolatban? Tettél bármit is azért, hogy a világ jobb hely legyen? Mi a te igazi célod? Mindannyian meghalunk, de közülünk nagyon kevesen éltek csak igazán. Bárki csodálatossá változtathatja a világot apró lépések által is, légy ösztönző hatással másokra. Csak a szeretet, a szenvedély és a megbocsátás által lehet legyőzni a rosszat."

https://filantropikum.com/morgan-freeman-uzenete-nezd-a-vilagot-mas-szemmel-hogy-boldogabb-lehess/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.01 22:24 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5765
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4754
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre 6 napja, 1 órája  
.A "később" nevű út, a "soha" nevű helyhez vezet!


A "később" nevű út, a "soha" nevű helyre vezet - Ezért aztán még ma főzzünk valami finomat, és ne halasszuk egy "különleges alkalomra", használjuk kávézáshoz a legszebb csészénket és viseljük még ma a legszebb ruháinkat. Ne hagyjuk a gyengédséget, a kedvességet és gondoskodást későbbre! Végül is egy boldog ember bármit meg tud tenni - írja Angela Bantovskaya.

Emlékszünk egy idős nő történetére, aki kapott egy doboz érett körtét? Minden nap egy rohadtat evett meg belőle, megtartva holnapra a még ehetőket. Másnap pedig egy újabb körte volt rohadt, így azt fogyasztotta el természetesen. Ezt minden nap megismételte mindaddig, amíg a körte el nem fogyott. Ennek eredményeként az idős asszonynak egyetlen ízletes körtét sem sikerült elfogyasztania a kosárból.

Ez egy igazi történet, és egyben szomorú is, de ugyanakkor tanulsággal szolgálhat számunkra!

Mindig úgy gondoljuk, hogy extra pénzt kell keresnünk, megtakarítva azt, és betartva bizonyos korlátozásokat.

De nem létezik a "később"! Itt és most létezik!

Honnan származik ez a bizalom, talán mert úgy gondoljuk, hogy a boldogságot meg kell szerezni? Esetleg megnyerni?

Vagy várni?

De mit is várunk valójában?

Az öregkort? A vele járó betegségeket? A valódi vágy hiányát? Esetleg az elmúlást?

Tegnap beszéltem a faluban egy szomszéddal. Azt kérdezem: "Miért vagy ilyen szomorú?" Gondolkodva felsóhajtott, szomorúan elmosolyodott, és azt válaszolta: "Még vissza sem tudtam tekinteni, és az élet máris elment mellettem." Természetesen elkezdtem megnyugtatni őt, és ekkor egy olyan mondat hagyta el a száját, amely valójában arra buzdított, hogy mindezt leírjam.

"Mindig azt gondoltam " először pénzt fogok keresni, házat építek, itt felnőnek a gyerekek és akkor elkezdek magamnak élni. Divatos frizurát hordok, és csak elegáns ruhákat fogok viselni. De a nadrág kényelmesebb ." Elhallgatott. Én meg nem siettettem Őt.

"A gyerekek felnőttek, a ház felépült, van pénzem, de " még mindig nadrágot viselek. És a frizura továbbra is ugyanaz " egy egyszerű lófarok a fejem hátsó részén. "

Fel szerettem volna vidítani, így megkérdeztem: "Akkor most mit csinálunk? Gyorsan elmegyünk a fodrászhoz és vásárolunk divatos ruhákat? "

Fáradtan elmosolyodott:

"Nem akarom. Fáradt vagyok. Látja, a valóság nincs összhangban az elvárásokkal. Az örökös izgalom során nem vettem észre, milyen gyorsan telt el az idő."

Éjfélig mérlegeltem a szavait. Ennek a nőnek nem volt már ideje "későbbre". Kimerült, és kiégett. Sajnos ez a példa nem egyedülálló. Több millióan vagyunk így ezzel.

Egyszer olvastam egy gyönyörű mondást: A "később" nevű út, egy "soha" nevű országba vezet. Éljünk itt és most!

Ebben a testben nem lesz második életünk! Együnk és igyunk gyönyörű evőeszközökből és poharakból. Három öröm létezik az életemben: a könyvek, a sálak és az edények. Tehát hidd el, ez csodálatos.

Igyuk meg kedvenc kávénkat, és hagyjuk, hogy az ízlelőbimbóink örömmel elmerülhessenek az ízében.

Viseljünk elegáns ruhát, és a kedvenc cipőnket.

Olvassunk könyveket, és utazzunk.

És ami a legfontosabb - ne hagyjunk semmit későbbre, és ne spóroljunk a gyengédséggel és a kedvességgel!

Szeressünk teljes szívből! Öleljük át családtagjainkat! Bókoljunk neki! Legyünk nagylelkűek a szeretet terén. Mindez boldog emberré fog tenni bennünket!

És egy boldog ember mindent megtehet! Sőt, még annál is többet!

https://filantropikum.com/a-kesobb-nevu-ut-a-soha-nevu-helyhez-vezet/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.12.02 23:06 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat