Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Mit üzen a betegséged ? (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Mit üzen a betegséged ?
#5444
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4540
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 1 hónapja, 1 hete  
.

A látás pszichoszomatikája: az érzelmek által okozott szembetegségek.


A látás pszichoszomatikája! Az érzelmi problémák is kiválthatnak különböző szembetegségeket!

Ha az orvosok nem tudnak pontos diagnózist felállítani azzal kapcsolatban, hogy mi okozhatja a szembetegség kialakulását, érdemes a lelki tényezőket is figyelembe venni.

Louise L. Hay és Lise Bourbeau szerint az érzelmek hatással vannak a fizikai betegségek kialakulására. Az alábbiakban sorba vesszük néhány szembetegség lelki hátterét!

Rövidlátás


A külvilágtól való félelem és elzárkózás jele lehet. Nem mersz szembenézni a valósággal, inkább homokba dugod a fejed, nem mered vállalni a felelősséget. Ha fiatal korban alakul ki a rövidlátás, azt jelenti, hogy a fiatal fél a felnőtté válástól, nem akar a jövőbe tekinteni, inkább a jelenben él. Egy másik oka lehet a rövidlátásnak az is, ha nem beszélünk egy, a múltban történt tragikus eseményről.

Távollátás

Leginkább azok a személyek küzdenek távollátással, akik nehezen tudnak megküzdeni az új helyzetekkel, félnek a változástól. A távollátó személyek nem kapják a helyüket ebben a világban, nehezen megy számukra a beilleszkedés. Félnek bármit is lépni, mivel egy múltban történt negatív dolog még mindig hatással van rájuk.

Szemtengelyferdülés

Nem tudja elfogadni mások véleményét, úgy gondolja, hogy csak az ő véleménye helyes, nagyon makacs, de kitartó is egyben.

Színtévesztés

Öntudatlanul kizár bizonyos színeket az életéből, hajlamos arra, hogy az életnek csak az egyik oldalát lássa. Azok, akik csak az alapszíneket látják, megtagadják a másodlagos jelentéseket.

Kötőhártya-gyulladás

Gyűlölet, harag, negatív érzések elfojtása vagy tagadása válthatja ki.

Zöld hályog

Indulatok, negatív érzések elfojtása, ha nem sikerül valami az életben, akkor hajlamos ezért más személyeket hibáztatni. Elrejti az érzéseit, így akár szorongás és depresszió is kialakulhat.

Szürke hályog

Azoknál alakul ki (főleg idősebb személyeknél), akik nem látják túl optimistán a jövőt.

Látásvesztés

Túlságosan sok negatív dolog történt az életben, ezért leginkább már nem szeretne semmit sem látni az illető személy. Utálni kezdi az egész életét, lelkileg is nagyon szenved.

https://filantropikum.com/a-latas-pszichoszomatikaja-az-erzelmek-altal-okozott-szembetegsegek/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.08.07 14:10 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5475
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4540
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Mit üzen a betegséged ? 1 hónapja  
.
Mit üzennek a betegségek

Milyen lelki okok állhatnak a fizikai tünetek mögött? Mi jelentheti a gyógyulást? Cikkünkből megtudhatod!

Ha elfojtunk bizonyos erőteljes érzéseket, ha nem találunk levezetést szorongásainknak és félelmeinknek, az előbb-utóbb testi panaszokat is okozhat. A testünk újra és újra jelez, ám ha nem vagyunk hajlandóak tudomást venni a jelentéktelennek tűnő panaszokról, és nem változtatunk, akár a legegyszerűbb megfázás is komoly betegségbe torkollhat.


Mit üzennek a betegségek?Térdfájdalom

Az ok: Panaszaid abból adódnak, hogy mereven ragaszkodsz az elképzeléseidhez. Ráadásul arra vágysz, hogy mindenki egyetértsen veled.

A megoldás: Tedd fel magadnak a kérdést: ki az, akinek túlságosan meg akarsz felelni? Nem szabad attól félned, mit gondolnak mások, fogadd el, hogy nem lehet mindenki pozitív véleménnyel rólad!

Ágybavizelés


Az ok: Az önkéntelen vizeletürítés a gyerekeknél egy közel álló személlyel, általában valamelyik szülővel szembeni félelmet jelez. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kicsi a testi bántalmazástól tart, olyan esetekben is jelentkezhet a probléma, ha a lurkó attól retteg, hogy elveszíti az egyik szülőt, vagy fél olyasmit tenni, ami szerinte nem nyerné el a szeretett apa vagy anya tetszését.

A megoldás: Ha a gyermeked is érintett, ülj le vele, és magyarázd el neki, hogy nem kell nektek megfelelnie, úgy szeretitek, ahogy van! Kritizálás helyett pedig minden helyzetben bátorítsd őt!

Fogfájás

Az ok: A foggal kapcsolatos megbetegedések arra utalnak, hogy ellenállsz a változásnak, és nem vagy képes dönteni a sorsodat érintő kérdésekben.

A megoldás: Legfőbb ideje, hogy döntést hozz. A tested azt üzeni, ne félj, mert bármelyik megoldást választod is, az belőled fakad, és képes leszel felvállalni a vele járó következményeket.Hátfájás


Az ok: Túl sok felelősséget vállalsz magadra, úgy érzed, rajtad múlik mások boldogsága. Ez azonban akkora teher, amivel az átlagember, így te sem birkózhatsz meg.

A megoldás: El kell engedned ezeket az érzéseket: ha segíteni szeretnél valakin, azt ne kötelességből, hanem szeretetből tedd! Ezzel párhuzamosan azt is meg kell tanulnod, hogy elfogadd mások támogatását.

Torokfájás

Az ok: A torok az önkifejezés csatornája, így az itt jelentkező fájdalom elfojtott érzelmeket, ki nem mondott indulatokat sejtet. Minden bizonnyal megbántott valaki, és te nem reagáltál a sértésre.

A megoldás: Gyakran előfordul, hogy szeretnénk közönyösnek, higgadtnak tűnni, legbelül azonban megmarad a fájdalom. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha kimondod, ami a szívedet nyomja.

Köszvény


Az ok: Nagy valószínűséggel úgy gondolod, hogy kihasználnak. Ez a kór azokat sújtja, akik képtelenek nemet mondani.

A megoldás: Betegséged arra figyelmeztet, hogy állj ki önmagadért, és csak akkor tegyél szívességet más embereknek, ha az nem vált ki ellenérzést belőled.

Szembetegség

Az ok: Ezek a megbetegedések mindig azt jelzik, hogy nagyon zavar valami, ami körülötted történik – szó szerint szúrja a szemedet…

A megoldás: Ha személyesen is érint a történet, akkor tegyél azért, hogy megváltozzon a helyzet, és adj hangot a véleményednek. Ha viszont csak külső szemlélőként zavar a probléma, vond ki magad a szituációból, mert nem a te feladatod a megoldás megtalálása!

Veseproblémák

Az ok: Azokat sújtja, akik gyakran kritizálnak másokat, ők maguk pedig csalódottak és frusztráltak. Úgy érzik, nekik semmi sem sikerül, ezért sajnálják magukat.

A megoldás: Itt az ideje annak, hogy a felelősség áthárítása helyett végre felvállald a tetteid következményeit.

Hasmenés

Az ok: Azt szeretnéd, ha minden minél gyorsabban megtörténne, amit kigondoltál. Nem hagysz időt a fontos dolgokra, így nem vagy képes igazi tapasztalatokat szerezni. Ugyanakkor a visszautasítástól való félelem vagy a valódi én elutasításának jele is lehet.

A megoldás: Tested arra figyelmeztet, hogy a félelem helyett inkább éld meg az életet!

Székrekedés

Az ok: Nem vagy hajlandó elengedni a régi elképzeléseidet, és ezzel kizárod az új megközelítési lehetőségeket. A székrekedés a kicsinyesség vagy annak a jele is lehet, hogy túlságosan ragaszkodsz az anyagi javakhoz.

A megoldás: Itt az ideje, hogy ellazulj, és hagyd, hogy az igazán hasznos dolgok belépjenek az életedbe!

https://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/mit-uzennek-betegsegek/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat