Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Spirituális gondolatok (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Spirituális gondolatok
#5151
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 7 hónapja  
.


Hogyan látja a világot egy spirituális és hogyan egy "hétköznapi" ember?


Egyre több ember tapasztalja azt, hogy a világ változásokon megy át, ezt még azok is érzik, akik nem foglalkoznak a spirituális oldalukkal.
Az is észrevehető viszont, hogy egyre hangosabbak azok a szavak, mondatok, amelyek a lelki, spirituális irányt mutatják. Említhetnénk itt a világhírű Eckhart Tolle-t, de vannak neves színészek, rendezők, művészek, akik megtapasztalták már a spiritualitás jótékony hatásait, ők már képesek más szemszögből is látni a világot.

A következőkben azt fogjuk bemutatni, hogy mi az a 7 dolog, ami megkülönböztet egy spirituális és egy hétköznapi embert.


1. Intuíció vagy ráció?

A spirituális ember: a megérzéseire, az intuícióira hagyatkozik. Figyel a belső hangra, az ösztöneire, az érzelmei irányítják.

A hétköznapi ember: a logika mentén dönt, a ráció szerepel mindig az első helyen. Mindig logikus érveket sorakoztat fel, ha be kell számolnia cselekedeteiről. Menekül azoktól a helyzetektől, kerüli azokat az embereket, akik társaságában nem érzi jól magát.


2. Tudatosság vagy tudattalanság?

A spirituális ember: mindig objektíven tekint a környezetére, még ha fájdalmas is amit lát. Egy spirituális ember mindig arra törekszik, hogy megismerje jobban önmagát, működését, tudatalattiját. Ez az ember megérti azt, hogy vannak olyanok, akik azért okoznak másoknak fájdalmat, mert gyerekkorukban traumák érték, amelyek emlékei a tudatalattijukba volt elraktározva, és ilyenkor előtörnek. Ahhoz, hogy ezt el tudja fogadni, megértőnek kell lennie azzal a személlyel.

A hétköznapi ember: idejének 70 százalékát a tudatalattija, a berögzült gondolatok, szokások irányítják. Néha megelégszik egy-két felszínes dologgal, amely örömet szerez, de ez csak pillanatnyi állapot. Mindig kívül keresi a boldogságot, az emberektől várja el, hogy jó napja legyen, de legtöbbször mindenkiben csalódik.


3. Vibrálás vagy szokványosság?

Egy spirituális ember: aszerint él, hogy a pozitív energiák vibrációja mennyire van hatással rá. Ez az ember megérzi, hogy az energiák vibrációja a színekben, a helyekben, az ételben, az emberekben nyilvánul meg, és ahol jól érzi magát, ott ezek az energiavibrációk pozitívak. Ugyanakkor hisznek a telepátiában, a tisztánlátásban.

A hétköznapi ember: ha az energiákról, vibrációról hall, akkor azt mondja: "ez marhaság." Az ő felfogása szerint csak az létezik, amit látunk, hallunk, ízlelünk, érzékelünk, megtapintunk.


4. Végtelenség vagy végesség?


A spirituális ember: szerint minden végtelen, egy nagy egység részét képezi, amiben mi is helyet foglalunk, úgy testileg, mint szellemileg. Minden lehetséges ebben a világban, minden határtalan.

A hétköznapi ember: csak a geometria törvényeit ismeri el, amely minden formának értelmezési keretet ad.


5. Szeretet vagy félelem?


A spirituális ember: úgy gondolja, hogy a félelem ellentéte a szeretet, nem pedig a gyűlölet. Mindig a szeretet erejére összpontosít, mert a szeretet nem ismer korlátokat, hierarchiát. A szeretet a lélek legfőbb tápláléka, amely nélkül megszűnik minden jó, minden pozitívum ezen a bolygón.

A hétköznapi ember: a félelem kapcsán leblokkol, amely a legrosszabb esetben élete végéig elkíséri. Ezzel pedig megkeseríti életét, a másokét is, leértékeli önmagát, agresszívé, közönyössé, intoleránssá válik.


6. Belső béke vagy társasági siker?

A spirituális ember: úgy tartja, hogy a külsőségek nem lényeges dolgok, nincs akkora értékük, mint a belső békének, harmóniának, nyugodtságnak, amelyre bármikor számíthatunk, nem úgy, mint a pénzre, értéktárgyakra. Ezért a spirituális embernek sokkal többet jelent egy kellemes beszélgetés a szeretteivel, mint egy méregdrága karóra.

A hétköznapi ember: feláldozza idejének és energiájának nagy részét a külső siker érdekében, ha viszont ez nem következik be, akkor lelkileg összetör. Mindig a környezetétől várja a megoldásokat, és ha valami nem sikerül, akkor gyakran másokat hibáztat a kudarcért.


7. Rendező vagy színész?

A spirituális ember: megérti, hogy ő nem csak egy szereplő az életében, hanem maga a rendező. Ő ismeri legjobban magát, képességeit, tulajdonságait, így tudatosan irányítja, intézi az életét. A szívére, a lelkére hallgat, és nem köt kompromisszumokat. Elfogad minden történést az életében.

A hétköznapi ember: mindig visszaigazolást kér, hogy jól csinálja-e a dolgokat, vagy sem, akár a színész. Sokszor képtelen irányítani az életét, hisz a szerencsében, úgy gondolja, hogy életéről, sorsáról sokszor mások döntenek. A boldogsága, sikere is a külső tényezőktől függ.


Forrás: http://filantropikum.com/hogyan-latja-a-vilagot-egy-spiritualis-es-hogyan-egy-hetkoznapi-ember/
https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/hogyan-latja-vilagot-egy-spiritualis-es.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.04.24 21:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5294
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 5 hónapja  
-

Megkaphatsz bármit, amire vágyszMa már tudom, hogy az embernek minden vágya teljesülhet, ha mer a nyomukba eredni, és semmi mást nem fogad el alternatívaként, mint azt, amit megálmodott.

Lehet, hogy száz másik megoldást nyújt az élet, de nem elégszem meg.

A megálmodott út tele van akadályokkal, de nem adom fel. Hiszen tudom, érzem, hogy ennek meg kell történnie. Tisztában vagyok azzal, hogy mindenért meg kell dolgozni. A semmiért nem adnak valamit. Vágyaim visznek a beteljesülés felé, közben elsajátítva rengeteg leckét.

Tudom, hogy kevésbé fájdalmas a tenni akarás, mint a be nem teljesülés. És mert hiszek önmagamban, hiszek szívem erejében, az élet végül megkínál azzal, amire vágyom.

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)

https://elozoeletek.blogspot.com/2017/04/megkaphatsz-barmit-amire-vagysz.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5306
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 5 hónapja  
.


Megtanultam..- Megtanultam, hogy nem kényszeríthetsz senkit sem arra, hogy szeressen. Csak annyit tehetsz, hogy olyan vagy, akit szeretni lehet. A többi rajtuk múlik.

- Megtanultam, hogy akármennyire is gondoskodok, néhányan nem gondoskodnak viszont.

- Megtanultam, hogy évekbe telik felépíteni a bizalmat és csupán másodpercekbe szétrombolni azt.

- Megtanultam, hogy sármmal eljutsz kb. 15 percig. Ezután jobb, ha tudsz valamit.

- Megtanultam, hogy vagy te irányítod a viselkedésed, vagy pedig az irányít téged.

- Megtanultam, hogy mindegy milyen forró egy kapcsolat az elején, a szenvedély megfakul és jobb, ha van valami más, ami átvegye a helyét.

- Megtanultam, hogy néha azok, akikről azt gondolod, beléd rúgnak, amikor lejtőn vagy, pont azok, akik visszasegítenek.

- Megtanultam, hogy néha, amikor mérges vagyok, jogomban áll mérgesnek lenni.

- Megtanultam, hogy az igaz barátság folyamatosan növekszik, még nagy távolságon át is. Ugyanez érvényes az igaz szerelemre.

- Megtanultam, hogy csak azért, mert valaki nem úgy szeret, ahogy szeretnéd, nem jelenti azt, hogy nem szeret mindenével.

- Megtanultam, hogy az érettség inkább a tapasztalatok típusával függ össze és azzal, amit tanultál belőlük, és kevésbé függ össze azzal, hány születésnapot ünnepeltél.

- Megtanultam, hogy a családod nem lesz mindig érted.

- Megtanultam, hogy bármilyen jó is a barát, egyszer meg fog bántani.

- Megtanultam, hogy nem mindig elegendő, hogy mások megbocsássanak. Néha neked kell megbocsátanod önmagadnak.

- Megtanultam, hogy bármennyire is összetört a szíved, a világ nem fog megállni a fájdalmadtól.

- Megtanultam, hogy hátterünk és körülményeink talán befolyásolták, hogy kik vagyunk, de mi vagyunk felelősek azért, hogy kivé válunk.

- Megtanultam, hogy csupán azért, mert két ember vitatkozik, nem jelenti azt, hogy nem szeretik egymást. És ha nem vitatkoznak, nem jelenti azt, hogy szeretik egymást.

- Megtanultam, hogy nem kell megváltoztatni a barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak.

Megtanultam, hogy két ember nézheti ugyanazt a dolgot és láthat valami teljesen különbözőt.

- Megtanultam, hogy akármennyire is próbálod megóvni gyermekeidet, valószínűleg meg fognak sérülni és te is meg fogsz sérülni a folyamatban.

- Megtanultam, hogy az élet órák alatt megváltozhat olyanok által, akik nem is ismernek téged.

- Megtanultam, hogy nehéz meghatározni, hol húzzuk meg a vonalat a kedvesnek lenni és nem megbántani mások érzéseit és kiállni azért, amiben hiszel között.

(Octavian Paler)

(Az idézetet az ineterneten Paulo Coelhonak tulajdonították, de ő maga azt mondja, ez nem az ő írása, de azért érdemesnek tartotta leközölni blogjában.)

Cikk forrása: http://inspiralo-uzenet.blogspot.com/2012/01/megtanultam.html


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5353
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 4 hónapja, 2 hete  
.

5 pszichológiai törvény, mely teljes egészében megváltoztatja a világról alkotott képed!

Az alábbiakban 5 pszichológiai alaptörvénnyel ismerkedhetsz meg, melyek segítségével más szemmel fogod látni a világot, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel!

1. Tükör törvénye


A körülötted lévő emberek a saját személyiséged tükörképei, vagyis, olyan embereket vonzol be, mint te magad. Ez azt jelenti, hogy ha valaki agresszívan viselkedik veled, akkor tudatalatt te vonzottad be ezt a hozzáállást. Mindaz, amit másban kritizálsz, az benned is megtalálható, azért nem tudod elfogadni egy másik személyben. Tehát, ahhoz, hogy szebbnek lásd a világot, először önmagaddal kell rendben legyél.

2. Választás törvénye


A közismert mondás szerint: mindenki saját sorsának kovácsa. Minden, ami az életedben történt eddig, választásaid eredményeképpen született meg. Ha unalmas a beszélgetőpartnered, nincs okod panaszkodásra, mert te engedted meg neki, hogy egy nem túl érdekfeszítő témával bombázzon.

3. Hibák törvénye

Mindannyian különböző hibákat követünk el intelligenciánk és érzelmi érettségünk függvényében. Olyan ember nincs, hogy soha nem hibázott volna, éppen ezért te sem lehetsz tökéletes. Ha hibázol, ne büntesd és becsméreld magad, fogadd el önmagad olyannak, amilyen vagy. Ne pánikolj, képes vagy leküzdeni minden akadályt, hiszen erős vagy.

4. Visszahatás törvénye

Ha nem tanulod meg kimutatni a szereteted, akkor nem várhatod el a partneredtől, hogy ő kimutassa feléd. Dolgozz önmagad tökéletesítésén, ne legyenek elvárásaid, és meglátod, hogy amit te adsz, ugyanazt vissza is fogod kapni. Próbálj meg jobb emberré válni, mielőtt másokat rossznak neveznél.


5. Optimizmus törvénye


Amíg siránkozol, az élet elmegy melletted. Próbálj meg nem a rossz dolgokra koncentrálni, ha mindig csak arra vársz, hogy majd egyszer sokkal jobb lesz, akkor soha nem leszel boldog. Vedd észre, az élet pontosan ebben a pillanatban a legjobb.

https://filantropikum.com/5-pszichologiai-torveny-mely-teljes-egeszeben-megvaltoztatja-a-vilagrol-alkotott-keped/
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5364
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 4 hónapja, 1 hete  
.


Halld meg lelked szavát!


Vannak a körülötted lévő világnak olyan részei, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz. Ha lecsendesíted az elméd, és a szíveddel figyelsz.

Amikor kétségek gyötörnek, félsz vagy fáj a lét, akkor figyelj egy kicsit befelé. A lelkedben minden kérdésre megvan a válasz. Ott van Benned több ezer év bölcsessége, és ha megengeded, hogy meghalld lelked szavát, újra tudássá válik majd.

Ha lelassítasz, képes leszel megérezni a dolgok lényegét " A másik szeretetét" A természet bölcsességét - Képes leszel hallani lelked hangját.


Ha megérzed az igazságot, nem tud elbizonytalanítani a külvilág, nem tud letörni mások szava. Tudni fogod, hogy minden okkal történik, Önmagad hozzájárulásával. Elmúlik a mindennapos feszültség, tudatos teremtővé válsz!


Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.14 16:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5391
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4703
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Spirituális gondolatok 4 hónapja  
.Érzéseink gondolataink teremtő erejeAmikor érzéseink vannak a szívünkben, elektromos és mágneses hullámokat hozunk létre a testünkön belül, amelyek a testünkön kívülre, a bennünket körülvevő világra kiterjednek..

A kutatások szerint ezek a hullámok nem csak 1 vagy 2 méterre terjednek ki, hanem sok-sok kilométerre a szívünk fizikai helyétől.
Mivel az energiamező, amelyről szó van egy tükör, ez a tükör azt az érzést tükrözi, amit az adott pillanatban tapasztalunk.
Amikor egy helyen több szív egy adott érzéssel egyesül, és egy olyan érzést teremtenek ,amiben hiszünk azt létre is hozzuk..
Létezik egy mindent egymással összekötő tér, egy háló.. amelyet az emberek gondolatai és érzései alkotnak, ezen gondolatok melyhez erős szív érzelem társul megnyilvánulnak a fizikai valóságunkban.
Ezeket jó néhányan tapasztaltuk már, de nem hisszük el hogy a világ így működne. Nincs is szükség erre, csak próbáljátok ki.
Ezen a vonalon haladva, tényleg Te tehetsz az életedről, a jóról s a kevésbé jóról is, figyelj a gondolataidra érzéseidre.
Hiszen teremtő vagy.
(ismeretlen szerző)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat