Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#5124
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 2 hónapja  
.


Isten nem a főnököd, de nem is a szolgád - Ez a különbség a hatalom és a szeretet között!


A szeretet az önszeretettel kezdődik, és a félelem elfelejtésével folytatódik!

Bármely vallást is vesszük alapul, az egyik legfontosabb erő a világon a szeretet. Fontos szerepe van a virágzásban, a fejlődésben, a teremtésben, a békében, de meghatározó a világ milyenségének alakulásában is.

Laura Maria Cojocaru pszichológus szerint, bármennyire is furcsa, a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a félelem. A félelem az az emberi érzés, amely megsemmisíti a szeretetet, a virágzást, az alkotást, a teremtést. Kétféle félelmet különböztethetünk meg, a külső, és a belső félelmet.

1. Külső félelem

Minden kornak megvolt a maga megfélemlítési eszköze annak érdekében, hogy rendet tartson a társadalomban. Ha valami rosszat akarnál tenni, tudd, hogy megbüntetnek, megbírságolnak, megszólnak stb. Természetünkből adódóan szabad embernek születtünk, de szabadságunknak mégis korlátokat állítottak fel. Már egészen kisgyerek korunk óta azt nevelik belénk, hogy félnünk kell a feljebbvalóktól: a szülőktől, a nagyszülőktől, a tanároktól, a főnöktől, az intézményvezetőktől, a polgármestertől, és nem utolsó sorban az Istentől is.

2. Belső félelem

Leginkább a megfelelési kényszer miatt rettegünk. Félünk attól, hogy másokhoz viszonyítva nem vagyunk elég jók, elég tökéletesek, elég szépek, elég karcsúak, elég okosak, és állandóan másokhoz viszonyítjuk magunkat. Állandó kontroll alatt tartjuk az életünk, hogy megfeleljünk a társadalom által előírt normáknak, egy percig sem vagyunk képesek lazítani, és önmagunk lenni.

Kezdjünk el szeretni!


A szeretet önmagunk szeretetével kezdődik, ez az életben a legnagyobb feladat, amit meg kell tanulnunk. Tiszteletben kell tartanunk azokat a külső és belső tulajdonságokat, amelyeket kaptunk, ismernünk kell a testünk és lelkünk működését, az igényeinket, a gyengeségeinket.

Hogyan tudnánk másnak szeretetet adni, ha önmagunkat sem szeretjük? Hogyan tudnánk másnak segíteni, tanácsot adni, ha a saját életünket nem tudjuk irányítani?

"A legfontosabb, hogy elfelejtsük a külső- és belső félelmeinket. Mindannyian alattvalók vagyunk ebben a világban, nincs egy felső hatalom, akinek kötelezően meg kell felelni. Csak olyan feladatokat kapunk, amelyek által tanulhatunk, és elősegítik a fejlődésünket. Nagyon fontos az is, hogy leválasszuk magunk az isteni hatalom elméletétől, mert Isten nem a mi főnökünk, és mi nem vagyunk a szolgái, akik meg kell feleljenek az elvárásainak. Isten közvetlenül velünk, és nem egy hatalommal áll kapcsolatban, akinek teljesíteni kell az elvárásait. Egyedül a szeretet és a megbocsátás a kötelességünk, nem Neki kell teljesítenünk, hanem a saját ritmusunkban kell fejlődnünk türelemmel és odaadással" - mondja a szakember.

forrás:https://filantropikum.com/isten-nem-a-fonokod-de-nem-is-a-szolgad-ez-a-kulonbseg-a-hatalom-es-a-szeretet-kozott/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.04.17 16:11 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5146
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 2 hónapja  
.


A szív és az ész harca


Vannak emberek, akiket képtelenek vagyunk megérteni.
Egész egyszerűen tudod, hogy másként cselekszik, mint ahogyan érez. Látod a vágyat a szemében, érzed a szeretetet a szívében, mégis rideg és érzéketlen.
Megtanult úgy pillantani Rád, hogy észre se vedd. Megtanult úgy vágyakozni, hogy ő maga se tudjon róla.
Látszat világban él, önmaga elöl is titkolva érzésit.

Te pedig magadban keresed a hibát. Összezavar, hogy mást érzel, mint amit látsz. S kérded: Melyik az igazi? Miért menekül előlem? Tényleg nem vagyok szerethető? Nem vagyok felvállalható?
Hadd mondjak el valamit Neked! Az érzéseid sosem csapnak be. De mi emberek nem vagyunk egyformák.

Vannak olyanok, akik 40-50 év alatt sem nőttek fel, képtelenek a felelősségvállalásra. A szerelem pedig óriási felelősség. A szerelemben nem hibáztathatok mást, nem vonhatok felelősségre senkit a saját érzéseimért. A valódi szerelemben kénytelen felnőni az ember.

Amikor látszat kapcsolatban él valaki, vagy kizárólag "könnyű" párkapcsolatokat keres, amelyben kevés az érzelem, akkor még képtelen a felelősségvállalásra. Túl gyenge ahhoz, hogy megadja magát az érzéseknek. Úgy érzi, irányíthatóvá válik. Nem bízik önmagában. Talán még azt sem tudja, hogy Ő irányítja saját sorsát. Gyáva.
A legtöbb esetben még csak nem is tud róla. Azt hiszi, hogy minden rendben, s talán kívülről is ezt látjuk.
Azért képtelen a szeretet elfogadására, mert nem tartja méltónak magát. Bünteti saját lényét, hiányzik belőle az önszeretet.
De éjszaka, mikor lelke megszólítja, szenved, a kínok kínját éli át. Nem érti, miért hullik darabokra az élete. Szembe megy az érzéseivel, blokkolja a teremtő energiát. De keménynek "kell" maradnia, nem láthatják, hogy gyenge.

Pedig az az igazán erős ember, aki meri vállalni az esendőségét. Aki tud minden pillanatban önmaga lenni. Aki felvállalja érzéseit, tűnjenek bármilyen őrültnek is. Erős ember az, aki nem fél a boldogságtól és nem fél boldoggá tenni azt, akit szeret...

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5157
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 2 hónapja  
.


Ok nélküli találkozások? Nincsenek!Minden ember valamilyen céllal érkezik egy másik ember életébe.
Több milliárd ember él a Földön. És Te mégis pont ezekkel az emberekkel találkozol. Gondold csak végig, szerinted véletlen? Ugyan, hát hogyan is lehetne!

Van, akinek elég csak egyszer besétálnia, hogy lásd és tudd, mi dolgod van vele az életben. De másnak el kell sétálni ezerszer, míg egyáltalán az életed része lesz. Akár csak egy éjjelre, de lehet a halálod napjáig marad. Lehet, az ötödik ember, akit holnap látsz az utcán, fél év múlva melletted ébred. Vagy, akivel eddig csak maximum köszöntetek, hirtelen az egyik legfontosabb szereplő lesz az életedben.Mindennek és mindenkinek megvan a saját ideje. Annak is, hogy kiderüljön a találkozás oka. Ehhez sokszor rengeteg idő kell. De, amikor rájössz, azt is megtudod, miért pont akkor kellett megtudnod mindezt.

Te nem tudod, de az élet tudja, mikor és mennyit bírsz el valójában. Ennek megfelelően küldi a segítőidet az életedbe. Mert mindenki egy segítő. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülsz, egy apró kis darabot hordoz belőled. És pont akkor jönnek, amikor ezt a darabot magadba kell illesztened. Akár a szívedbe, akár a lelkedbe, akár a testedbe. Ezért kell nyitottnak lenned és ezért kell menned. Ezért nem állhatsz egy helyben, hanem haladnod az úton nyitott szemmel. Mert az élet folyamatosan küldi az embereket, és Te ösztönösen tudni fogod, ki az, akivel dolgod van . Bíznod kell ebben az ösztönödben. Nem tudsz rosszul választani. Mert, ha az a választás éppen pokoli kínokhoz is vezet, Neked akkor éppen arra volt szükséged, de ezt majd csak később érted meg.

Minden ember okkal érkezik az életedbe. Fogadd el és fogadd be. Az idő majd úgyis megmutatja, ki milyen céllal érkezett. Te is okkal érkezel mások életébe, Te is mások darabjait hordozod saját magadban.

Forrás: http://lelektenger.cafeblog.hu/2014/02/03/ok-nelkuli-talalkozasok-nincsenek/
https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/ok-nelkuli-talalkozasok-nincsenek.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.04.28 23:18 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5183
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 2 hónapja  
.

A sors vörös fonala: Ha elolvasod a következő legendát, újra hinni fogsz a szerelemben!A következő történet az élet misztériumairól, a szerelem varázsáról szól, amelyet ha elolvasunk, ismét hinni fogunk abban, hogy a boldogság bármikor betoppanhat az életünkben.

Csukd le a szemed, képzeld azt, hogy a tested láthatatlan. Képes vagy megjeleníteni lelki szemeid előtt tested érhálózatát, amely összeköti minden testrészedet?

Ha ez megvan, képzeljünk el egy fő eret, amely összeköti a szívünket a kisujjunkkal, így ez a pici végtagunk fogja képviselni a szívünket. Ezért van az, hogy sok kultúrában ha két ember békét köt, vagy fogadalmat tesz, a kisujjukat nyújtják egymásnak, amiket majd összekulcsolnak.

Egy japán legenda szerint ez az ér, ami a szívből indul ki, nem ér véget a kisujjban, hanem egy számunkra láthatatlan vörös színű cérnaszálként tovább folytatódik, és keresi a párját. Így ha két ember vörös cérnaszála találkozik, akkor az a sors találkozása lesz, amely egész életükre ki fog majd hatni.

Bármennyire messze is legyenek egymástól a felek, előbb vagy utóbb találkozni fognak. A holisztikus filozófia is úgy tartja, hogy a földi létünk nem ott ér véget, ahol a fizikai testünk határt szab. Nincsenek véletlenek, az az ember, akivel találkozunk, aki a párunk, vele nem véletlenül találkoztunk. Azt a sors rendelte így, láthatatlan szálak intézték el, amelyeket az Univerzum irányít.

A két láthatatlan vörös cérnaszál folyamatosan munkálkodik, azon vannak, hogy közelebb húzzák egymást, addig, míg a két lelkitárs megismerkedik.


Forrás: http://filantropikum.com/a-sors-voros-fonala-ha-elolvasod-a-kovetkezo-legendat-ujra-hinni-fogsz-a-szerelemben/

https://elozoeletek.blogspot.com/2016/12/a-sors-voros-fonala-ha-elolvasod.html 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.05.08 10:00 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5190
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 2 hónapja  
.


Magadat mentsd, ne a világot!


Sokan beszélnek arról, hogy mentsük meg a Földet, Európát, minden energiájukat abba teszik, hogy embereket toborozzanak mindehhez.

Nem értem, miért nem azt mutatják meg, hogyan lehet az egyén élete teljes és harmonikus, és akkor nem lenne szükség minderre.

Ha mindenki a saját életével lenne elfoglalva, és azon dolgozna, hogy önmagát jobbá tegye, rájönne, hogy felesleges minden küzdelem és harc.

A világbékéért meditálnak, amikor önmagukban sincs béke. Hiába a jó szándék vezérli, többet rombol és árt, mint amennyit használ.

Mindenki csak azt nyújthatja, ami őbenne létezik.
Ha elöljáró szeretnél lenni, mutass példát az embereknek. Olyanok vagyunk mind, mint a kisgyermekek. Sosem az a követendő példakép, aki hangzatos szavakkal kábít el Bennünket (ideig-óráig lehet), hanem aki saját példáján keresztül ad nekünk bíztatást.

A hiteles élet nem azt jelenti, hogy fennhéjázva hirdetjük, amit igaznak vélünk, hanem azt, hogy szeretetben éljük a hétköznapjainkat. A hitelesség azt jelenti, hogy úgy élsz akkor is, ha nem látják az emberek, mint amikor kirakatban vagy.

Több ember csupán könyvekből ismeri a szeretetet. Spirituális közösségekben tapasztaltam, hogy amikor nem osztják a nézeteiket, orvul hátba támadják egymást. Ezek az emberek mind hatalomra éhesek. Csak az számít nekik, hogy ismertek legyenek, ünnepeljék őket. Ezen "tanítók" mind a sötétségbe vezetik az embereket. Nem beszélve arról, hogy a közös "mentsük meg a világot" meditációk olyan kapukat nyitnak, amiken keresztül olyan erőket engedhetsz be anélkül, hogy ez tudatosodna Benned, ami szétrombolja az életedet. "Hozzád férnek" energetikailag, azt tesznek Veled, amit akarnak. Az ördög mindig könnyű megváltást ígér. És nem érted azt, miért is nem halad évek óta az életed.

És vajon van-e olyan ember, akinek több lett az élete anélkül, hogy fizikai szinten bármit is tett volna érte?

A Föld egy intelligens létező, nem hinném, hogy nekem kellene megmentenem. Viszont saját magamat csak én menthetem meg. Ha én boldog vagyok, kiegyensúlyozott és békés, ugyanezt sugárzom a környezetembe, s talán a körülőttem lévő embereket is ösztönzöm ezzel arra, hogy kiegyensúlyozottak és békések legyenek. És így tovább... Ők is hatni fognak ember tásraikra, és így teremtődik meg a Földön a béke... De amíg a zavarodott lelkű, önmagukat nem ismerő emberek adják össze energiáikat, addig még nagyobb káoszt teremtenek a Földön.
Te csak saját magadért tartozol felelősséggel.

Végül egy idézettel zárnám:
"Mindenki arról beszél, hogy hagyjunk egy jobb Földet gyermekeinkre.


Inkább próbáljunk meg jobb gyerekeket hagyni a Földünkre!"
-ismeretlen szerző -

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5196
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5135
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 1 hónapja  
.


Menekülés az érzelmek elől


Vannak emberek, akik kitartóan kutatnak valami után, legyen az egy érzés vagy egy személy, majd mikor meglelik, elmenekülnek előle. Úgy érzi, most már nem vágyakozik, hanem fél. Teret enged a rettegésnek, így az egyik érzés kiszorítja a másikat. Egyetlen ösztöne a menekülés. Maga sem érti, mi elől menekül, de hatalmas falakkal zárja be magát.

Bizony, a szeretet magunkba engedéséhez bátorságra van szükség. Ahhoz is, hogy valakit merjünk szeretni. Ehelyett a világból is elmenekülne, nehogy megsebezzék. De így van ez: míg a magunkba- és az életbe vetett bizalom nem jön létre, mindig kételkedni fogunk a másik emberben. Ha megtanuljuk szeretni magunkat, mi is szerethetővé válunk.

Aki igazán szeret, az nem fél a sebektől. Tudja, mivel boldogsága nem függ a másiktól, nincs mivel megsebezzék. A szeretet leckéjét megtanulta...

Guzsik-Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat