Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#4461
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 2 éve, 4 hónapja  
.

Az élet a mi iskolánkFöldi életünk célja, hogy elmélyítsük a tudatosságunkat a világról és önmagunkról, és így tanuljunk. A világról szóló leckék a kibontakozásban segítenek. A kapcsolataink, az egészségünk és az anyagi helyzetünk terén jelentkező kihívások mind-mind a tananyaghoz tartoznak. A mindennapi élet mindenre megtanít, ami a következő lépéshez kell. A sors minden áldott nap új leckékkel gazdagít.

Fölcseperedünk, iskolába járunk, dolgozunk, van, aki megházasodik és családot alapít, nyaralni járunk, szolgálatot teljesítünk és élünk, míg meg nem halunk. Hát nem elég ez? Minek ez a nagy érdeklődés a spiritualitás iránt? Mi a dolog lényege?

A legtöbben egyet értenek abban, hogy az élet egyfajta iskola abban az értelemben, hogy rengeteg leckét tanulunk. De ha a halállal mindennek vége, akkor tulajdonképpen mi értelme az életnek? Az elmúlással kapcsolatos kérdéseink odavezethetnek, hogy eltűnődünk az életünkön. Vaktában születő próbálkozások lennénk, vagy egy jóval nagyobb kép részei? Kérdés kérdést követ, s a végeredmény nagy rejtély. Vannak, akik a hithez fordulnak, mások egyszerűen tudni szeretnék. És a kíváncsiság e mezején csíráznak ki a spiritualitás magvai.

Egy bizonyos ponton túl megpillanthatjuk az élet iskolájának egyik alapvető tanítását: a tudatosságunk minden pillanatban két különböző valóságban tartózkodik, amelynek megvannak a saját törvényszerűségeik. Az egyik a hagyományos valóság, a másik viszont az érzékeken túli valóság: a spirituális dimenzió. Legnagyobbrészt a hagyományos értelemben vett valóság köti le a figyelmünket a mindennapi élet apró-cseprő dolgaival, vagyis a hétköznapi történésekkel. A megszerzés és elveszítés, a vágyakozás és kielégülés színházában előadott drámáink teljesen valóságosnak és fontosnak tűnnek. A megszokott értelemben használt élet velejárója a boldogság és a beteljesülés hajszolása, ami azon múlik, hogy a történések a vágyainkkal, a reményeinkkel és az elvárásainkkal összhangban alakulnak-e. És miközben igyekszünk megvalósítani a dolgainkat, a ragaszkodás, a sóvárság és az aggodalom gyötrelmeitől szenvedünk.

Azután egy napon /tapasztalataim szerint általában valamely sorscsapás vagy lelki megrázkódtatás következtében/ azon kapjuk magunkat, hogy a hagyományos valóság , legyen bár az a legcsodásabb, nem okoz elégedettséget. Elégedetlenek leszünk, amikor nem kapjuk meg, amit akarunk, vagy amikor azt kapjuk meg, amit nem akarunk, de még akkor is, amikor pontosan azt kapjuk, amit akarunk, mert ebben a tünékeny világban egyszer mindent elveszítünk, amit szeretünk.
A balsors és a lelki szenvedés arra ösztökéli az embert, hogy felülemelkedjen a hagyományos világon, föleszméljen, és rátaláljon a magasztosabb bölcsességre, amely a mindennapos élet közepette is lélekemelően hat. Az élet nehéz leckéinek hatására az ember hajlandó lesz pusztán hitére támaszkodva elrugaszkodni: elhagyni a túlhaladott és megszokott igazságokat, és bemerészkedni az ismeretlenbe.
Anais Nin csodás hasonlatával élve: "egyszer elérkezik az a pillanat, amikor a bimbónak jobban fáj, ha szorosan csukva marad, mint az, ha megkockáztatja, hogy kinyílik". A mindennapi élet iskolájában a spiritualitás nem válik el a földi világtól. Ellenkezőleg: lehetővé teszi, hogy a szokványos élet mellett ne feledkezzünk meg azokról a transzcendentális igazságokról, amelyek a szabadságunkat jelentik.

(Kurt Tepperwein)

http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/12/az-elet-mi-iskolank.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4536
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 2 éve  
.
Elengedés..."Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj."

(Müller Péter)
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4547
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 12 hónapja  
.


Spirituális ajándék: EMPÁTIA és TUDATOSSÁGAz emberek többségének fogalma sincs, hogy birtokában van-e olyan értékeknek, mint az empátia, vagy az érzések tisztasága, amelyek a legcsodálatosabb spirituális ajándékoknak számítanak.

Az érzések tisztaság mellett még meg kell említeni a tisztánlátás, a tisztán hallás és a tudás tiszta forrásból történő ismereteinek képességét.

Az érzések tisztasága szorosan kapcsolódik az empátiához. Ha valaki rendelkezik ezen képességekkel, még akkor is megérzi, hogy valakivel valami történik, ha az illető nagyon messze van, vagy meg is szakították a kapcsolatot egymással. Érezheti azt, hogy az illető szomorú, vagy éppen vidám, tudja, hogy mit gondol.

Ha nem törekedünk arra, hogy lezárjuk ezt a megmagyarázhatatlan kapcsolatot, ezek az érzések akár évekkel később is felszínre törhetnek.

A legnyilvánvalóbb jel, hogy empátiával rendelkező személyek vagyunk, ha például jól érezzük magunkat, de találkozunk egy szomorú ismerősünkkel, és hirtelen, drasztikusan mi is átváltunk a szomorúságra.

Az empatikus emberek érzelmileg rendkívül érzékenyek, és nem veszik észre, hogy mások érzelmi megnyilvánulásai mennyire erősen hatnak rájuk. Az empátiával rendelkező emberek pontosan e képességük miatt, gyakran válnak erőszak áldozataivá.

Ha a következő állítások igazak ránk, akkor empatikus személyiséggel rendelkező emberek vagyunk:

- hirtelen hangulatingadozás, aminek nem tudjuk az okát.
- tömegben az érzelmeid megváltoznak, idegesség, pánik, frusztráció, düh fog el, és idővel kifáradsz.
- ha a barátaid gyakran meglátogatnak, mert neked kiönthetik a szívüket, lelküket.
- állandóan azt érzed, hogy segítened kell másoknak, akár érzelmileg is.
- az emberek szeretnek a közeledben lenni, hogy elmondhassák neked a problémáikat.
- hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy egyesek milyen csúnyán beszéltek/viselkedtek veled, de te mégis meggyőzöd. magad, hogy segítened kell nekik.
- te segítesz mindenkinek - ez az értelme az életednek.
- úgy vonzod magadhoz a negatív energiákat, mint egy mágnes, mert képes vagy ezt másoktól átvenni.
- nem szeretsz szomorú, negatív lenni, de úgy gondolod, hogy ez is az élet része.
- imádod az állatokat, mert tőlük szeretetet kapsz.
- imádod a természetet.

Nézzük, hogy mi jellemző azokra az emberekre, akikre az érzések tisztasága jellemző:
bizonyos helyekhez érzékenyen viszonyulsz, érzed az adott környezet energiáját, vibrációját.

- Ilyen lehet egy kávézó.
a zsúfolt terek fejfájást okoznak, zaklatott leszel.
felzaklatnak azok a helyek, ahol szegénység, nélkülözés, szomorúság van. Nem is szeretsz ilyen helyre menni, ha mégis muszáj, akkor gyakran pánik tör rád.
- érzed a lelkek jelenlétét, hogy valami fura dolog történik körülötted.
- ha megérintesz egy embert, egyből érezni fogod azt, amit ő érez.
- olyan emberekre gondolsz, akik már nincsenek a közeledben.
- ha megölelsz valakit, az illető helyrejön, tehát lélekgyógyítónak is számítasz.

Ha a felsoroltak alapján magadra ismersz, akkor jó ha tudod, hogy a társadalomnak szüksége van rád!

A negatív érzések ellen úgy tudsz védekezni, ha felteszed a következő kérdést:

"Ezek az érzések az enyémek? Ha nem az enyémek, akkor kihez tartoznak? "

Válaszold meg, és enged el ezeket a visszahúzó érzelmeket.

Forrás: http://filantropikum.com/spiritualis-ajandek-empatia-es-tudatossag-deritsd-ki-te-is-ha-birtokaban-vagy-ezeknek-a-vonasoknak/

http://elozoeletek.blogspot.hu/2011/12/karmaoldas-idopontok.html
Lélekerő
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.07.10 21:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4603
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 10 hónapja  
.


Ez kell a pozitív tudatossághoz


Mindannyiunk számára megadatott az az erő, hogy az univerzum törvényeivel együtt munkálkodva felépíthessük egyéniségünket, megváltoztassuk, újrateremtsük, fejlesszük, kiteljesítsük, megvalósítsuk önmagunkat, és ennek megfelelően nekilássunk megváltoztatni tudatállapotunkat, érzelmi-gondolati programjainkat.
A lelki egyensúly felé vezető úton legfontosabb lépés hibáink, karma-csíráink, negatívumaink felismerése és néven nevezése. Alaposan, körültekintően nézzünk magunkba, és szólítsuk meg, nevezzük néven, írjuk le valamennyi hibánkat! Fejlődésünket az határozza meg leginkább, hogy mennyire tudunk megszabadulni ezektől a hibás gondolati programoktól, régi eszméktől, előítéletektől.

A rosszról való lemondás tudatos képviseletével, a vágyaink fölé emelt tudatos felismeréssel, döntéssel ("Eddig ezt rosszul tettem, de most megváltozom!") kezdetét veszi a visszatérés a jóhoz (és annak megcselekvéséhez). Gondolataink, eszméink megváltoztatásával átalakíthatjuk testünket, környezetünket, megváltoztathatjuk körülményeinket, előhívhatjuk azokat a tulajdonságokat, képességeket, adottságokat, amik potenciálisan már mind bennünk vannak, hogy ne csak azok legyünk, amit mások megnyilvánulásait, érzéseit értelmezve érzünk és gondolunk magunkról, hanem eredeti erőnket és isteni minőségünket visszanyerve a Teremtő alkotó részeivé váljunk.
Az érzelmek tudatossá tételének, uralásának kezdete pozitívumaink feltérképezése, meglátása, megnevezése, leírása, majd egy ezekkel harmóniában álló életrend megteremtése.


Forrás: Késmárki László: Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.


forrás:https://elozoeletek.blogspot.com/2017/11/ez-kell-pozitiv-tudatossaghoz.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4607
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 10 hónapja  
.


Amikor megváltozik a világod...


Bár az elmúlt évek "jövendölései" mást hírdettek, mégis meggyőződésem, hogy tömeges, központi megváltás nincs, és soha nem is lesz. Azt gondolom, hogy senkihez és semmihez nem mérhetjük magunkat, csupán ahhoz, akik tegnap voltunk. Senki, és semmilyen erő nem tud megszabadítani bennünket személyes karmánktól, és rajtunk kívül senki nem hozhat feloldozást. Mi vagyunk azok, akiknek meg kell bocsátani (főként önmagunknak), akiknek fel kell ismerni a tanításokat, megtanulni az elengedést, és hogy mit jelent hinni és bízni a gondviselésben.

Lehet, hogy ez sokaknak rossz hír, de ha valaki még mindig azt hiszi, hogy rajta kívül álló dolgok irányítják az életét, az újra csalódni fog.

Nem hiszem, hogy akár nekem, vagy bárki másnak hinned kellene. Elég, ha szétnézel a környezetedben. Az elmúlt napok, hetek történései precízen mutatják, hogy most sincsenek könnyű energiák! Sőt! Amiben jelenleg vagyunk, lehúzó és nehéz.
Sokan döntöttek úgy, hogy elhagyják a földet, és nem kívánnak többé részt venni abban, ami itt zajlik. Inkább elmenekülnek, mert akkorára nőtt a káosz mára.

Ha elérkezne a központi megváltás, és mindenkit megszabadítanának a tanulnivalóitól, akkor értelmetlen lenne a létezésünk. Azért vagyunk jelenleg ebben a helyzetben, mert itt rejlenek a tanulási feladataink. A próbatételek elé mi állítottuk magunkat, ez nem egy büntetés. Ha végre mindenki felelősséget vállalna az életéért, akkor gyorsan megtörténnének a felismerések. Kevésbé lehetne az embereket manipulálni.
Lehet, hogy ez nem mindenkinek jó hír. Nehéz szembenézni azzal a káosszal, ami körbevesz bennünket, és elismerni: - Igen, ezt én teremtettem. Minden döntést én hoztam az életemmel kapcsolatosan. Bárhol, bármikor dönthettem volna másként. Vállalom, hogy a megoldás is rajtam áll.

Vagy bízhatsz abban, hogy most tényleg jobb lesz mindenkinek, és végre kisüt a nap. Pontosan ugyanúgy, ahogy bíztál az elmúlt 6-7 évben minden hónap elején. Még mindig elhiszed, hogy történik valami, ami majd megment Téged. Még mindig bízol abban, hogy a semmiért adnak valamit. Nem kell tenni semmit, csak várni, hogy bekopogtasson a jószerencse. És csalódsz újra meg újra…

Feloldozás akkor van, ha Te feloldozod magad. Ha megérted, hogy nem kell tovább büntetned magad. A munkát Neked kell elvégezned, amiért megkapod a jól megérdemelt fizettségedet. Előbb adunk, és kapni fogunk. Véletlenül sem fordítva.

Rajtad áll, kinek mit hiszel. A Te dolgod, milyen irányba mész. Olyannyira szabad vagy, hogy akár a rabságot is választhatod. Repülhetsz, vagy bezárhatod magad egy kalitkába. Mehetsz a fényed felé, de lepaktálhatsz az ördöggel is. Minden Rajtad áll!

Van lehetőséged most fellélegezni. Ez nem azt jelenti, hogy vége a nehézségeknek, hanem azt, hogy sokkal több lehetőség érkezik hozzánk. Ha nem élünk ezekkel, tovább csúszhatunk lefelé. Az biztos, hogy középszerű életet ma nem lehet élni. Vagy megyünk az önmegismerés útján, egyre közelebb kerülve önmagunkhoz, vagy szélsebesen csúszunk lefelé egészen addig, míg rá nem jövünk, hogy a feladat önmagunkon van. Egészen szélsőséges helyzeteket teremthet a lélek azért, hogy végre felismerd a tanítást.

Én azt kívánom Neked, hogy az év valóban hozza meg mindazt, amire vágysz. De elsőként tanulj meg vágyni önmagad szeretetére, hogy más is tudjon közel kerülni a szívedhez. Add meg magadnak a feloldozás és mogbocsátás csodáját, hogy minden este úgy feküdj le, hogy béke van a szívedben. És tudatosítsd magadban, hogy minden pillanatban választasz. Minden pillanatban döntesz. Miért ne választanád végre a boldogságot??

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)

forrás:https://elozoeletek.blogspot.com/2018/09/amikor-megvaltozik-vilagod.html
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4612
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5131
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Tudatosság 1 éve, 9 hónapja  
.


Lassan megérted...


Lassan megérted... hogy az időt, amit arra fordítasz, hogy építsd mások életét, fordíthatnád a magadéra is. Hogy felesleges időpocsékolás azon fáradozni, hogy megments valakit, aki nem hajlandó a változásra.

Lassan megérted... hogy az ígéretek lehetnek szépek, de mindaddig üresen csengenek, míg valóra nem váltják őket. Hogy nem számít, ki mit mond, ha tetteivel meghazudtolja önmagát.

Lassan megérted..., hogy túl értékes életed minden perce ahhoz, hogy várj valakire. Aki valóban szeret, felismeri mindezt. Ő adni akar, nem pedig elvenni az életedből.

Lassan megérted..., hogy ha valóban megtaláltad a másik feled, nem kell elveszítened önmagad. A valódi szeretet elfogadja a másikat olyannak, amilyen.

Lassan megérted..., hogy minél jobban szereted önmagad, annál jobban szeretnek majd Téged. Annál befogadóbbá válsz a szeretetre. És a szeretet mércéje nem az, hogy mennyi adsz a másiknak, hanem az, hogy mennyire vagy képes önmagad maradni.

Lassan megérted..., hogy nem számít, mi történt a múltban - és a jövőbe vetett ígéretek sem jelentenek semmit. Életed egyetlen meghatározó eleme a jelen pillanat. Az, hogy mennyire vagy képes megélni a lényed.


Lassan megérted..., hogy el kell engedned azok kezét, akik aláássák önbecsülésed, és képtelenek Veled haladni az úton. Megérted, hogy senki másért nem kell felelősséget vállalnod, a saját életedért viszont kötelező... S ha megértetted, megértél arra, hogy önmagad légy...

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
https://elozoeletek.blogspot.com/2017/01/lassan-megerted.html
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2018.09.14 20:21 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat