Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#5666
Tudatosság 9 hónapja, 2 hete Karma: 0  
.


Gyógyulj ki minden betegségbőlMindeddig úgy hittük, hogy életünk könyve meg van írva génjeinkben, s a családunkban előforduló betegségek " lévén genetikai eredetűek " Damoklész kardjaként függnek fejünk fölött. Lehet, hogy csak hiedelmeink akadályozzák meg, hogy egészséges és boldog életet éljünk? A tudósok ezt állítják"
Dr. Bruce Lipton, sejtbiológus és "A Hit Biológiája" című bestseller könyv szerzője, szószólója annak az elméletnek, miszerint jelentős hatalmunk van biológiai folyamataink felett, valamint szándékaink és hitünk erejével "újraprogramozhatjuk" illetve "kontrollálhatjuk" génjeink működését és ezáltal az életünket. Ez megkérdőjelezi a hagyományos tudományos meggyőződést, miszerint a gének irányítják az életünket, és a közfelfogás szerint betegségeink genetikai eredetűek.

Például, ha rák, szívelégtelenség vagy más betegség előfordult a családban, ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a fiatalabb családtag is megbetegszik ezekben, annak ellenére, hogy mindeddig úgy tudtuk, ezek a betegségek örökletesek. A gének megváltozhatnak környezeti behatásra, vagy azáltal, hogy a környezetünk észlelését megváltoztatjuk.

"Képesek vagyunk befolyásolni a génjeinket, hiedelmeink és személyes attitűdünk megváltoztatásával. Az, ahogyan a világot látjuk, és az észleléseink nem csak a belső biológiai és genetikai működéseinket szabályozzák, hanem azt, hogy milyennek teremtjük magunk körül a világot. Az, ahogy elménk felfogja a világot, befolyásolja a test biológiai és kémiai folyamatait, ami által megváltoznak szervezetünk sejtjei is."
A sejtek olyanok, mintha törpe emberkék lennének, mivel a sejteknek és az embereknek egyforma szervrendszereik vannak, úgy, mint emésztő-, szaporodási-, immun- és idegrendszerük. Minden sejtnek "csakúgy, mint az embereknek " vannak receptoraik a felszínükön, így vesznek tudomást a környezetükről. Ha valaki stresszes környezetben van, minden egyes sejtje érzékeli ezt, az egész testünket átjáró elektromágneses rezgések útján. Hasonlóképpen, ha boldogok vagyunk, sejtjeink is boldogan és harmóniában élnek. "A sejtek ugyanazt az életet élik meg, mint mi magunk, és képesek életben maradni a testünkön kívül is, szövettenyésztő lemezeken élni és növekedni " tette hozzá Lipton.

A kutatások szerint az emberek 95%-ban a tudatalatti elméjüket használják, amely a gyermekkortól egészen 6 éves korig kialakult szokások rabja, ami után az életünk további részében ezek a szokások irányítanak. Míg a tudatos elménket " amelyre önazonosságunkat alapozzuk " e gondolkodó és érvelő elménket csak időnk 5%-ában használjuk.
Lehet, hogy fogod az adást, és azt gondolod, hogy: változtatni fogok ezen, pozitív leszek, és elkerülöm a negatív gondolatokat, de valójában ez csak a tudatos elméd fecsegése, a tudatalattid eközben vissza akar térni a régi módon ismétlődő mintákhoz. Tudatos erőfeszítést kell tennünk, hogy elfelejtsük, ami gyermekként elménkbe programozódott, hogy ne bízzuk magunkat e a szokásokra, és hogy ez látható változást okozzon az életünkben.

Lipton szerint, három hatékonya módja van annak, hogy megváltoztassuk vagy szabotáljuk tudatalatti elménk régi, korlátozó hiedelmeit, a buddhista éber tudatosság meditáció, a klinikai hipnoterápia, és egy új gyógyítási mód az úgynevezett "energia pszichológia". "Ez a változtatás végül ahhoz vezet, hogy egészségesebben éljünk, harmóniában a természettel és önmagunkkal.


Közzétette: www.fenyorveny.hu
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.10.24 19:59 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#5671
Tudatosság 9 hónapja, 2 hete Karma: 0  
.

Nyisd ki a szíved, biztonságban leszel
Nem mered kinyitni a szíved, megélni a szeretetet?

Igen, itt a szívedben bujkálhat a csalódástól, visszautasítástól való félelem, de ha nem próbálod meg? Ha nem nyitod ki a szived önmagad és mások szeretetére, akkor lemaradsz a csodáról!

Lemaradsz arról a csodáról, hogy megtapasztald, milyen érzés ön-magad szeretetében lenni,

lemaradsz arról, milyen érzés, amikor mások által szeretve vagy!


Hogyan ébreszgesd a szivedben lévő szeretetet?

Egy ötlet:

Reggel ébredés után kezdheted a napod hálaadással. Én kimegyek a kertbe, a napsugarak melegítik arcomat és egyszerűen spontál elönt a hála érzés. Megköszönöm, azokat a dolgokat, amiért hálás lehetek. Lehetnek ezek egyszerű dolgok, pl. megköszönni a jó időt, az egészséget, megköszönni:


"Vagyok, aki vagyok, én vagyok. Boldog vagyok, teljes vagyok, én vagyok."


"Köszönöm, hogy van állásom, köszönöm, hogy másoknak segíthetek,
köszönöm, hogy egészséges vagyok,
köszönöm, hogy harmónikus párkapcsolatban vagyok,
köszönöm, hogy, olyan emberek vannak körülöttem, akiket szeretek és akik szeretnek.
Köszönöm az életemben lévő próbákat, hiszen ezek által fejlődhetek.
Köszönöm a tisztánlátást, a bölcsességet, köszönöm, hogy vagyok aki vagyok!"


A hálaadás utat nyit a benned lévő szeretetnek. A napod szeretettel kezdődik és szeretetben folytatódik. A rajtad lévő derű pedig átragad másokra is, igy megtöbbszörözitek ezt a csodás öröm állapotot.

Amikor kinyilik a szíved és önzetlenül, elvárások nélkül szeretsz, hidd el, hogy a környezeted Téged fog visszatükrözni. Szíved olyan, mint egy érzékelő központ, tehát másokat is érezni fogsz. Érteni és látni fogod mi mozgat másokat. Félelmeid, aggodalmaid, hogy nem vagy szerethető eltünnek.

Próbáld ki milyen nyitott szívvel élni!

Próbáld ki milyen ön-magad szeretni!


Forrás: www.uj-elet.info/#!Nyisd-ki-a-sz%C3%ADved-biztonságban-leszel/cev3/567910010cf203da56e7f27f


elozoeletek.blogspot.com/2016/04/nyisd-k...onsagban-leszel.html
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#5676
Tudatosság 9 hónapja, 1 hete Karma: 0  
.

Sorsodat a döntéseid határozzák meg, és nem a véletlen

"De mi lesz, ha..?"


Amikor az ember nem tudja merre tovább, akkor kétségek gyötrik. Kétségbe esik. Kettősségbe, hogy erre, vagy arra menjen. Döntés-képtelen lesz. Aggodalmak, melyek kihatnak az életére, és a környezetére is. De van kiút ebből?

Ilyenkor az elme gyártja a rosszabbnál rosszabb jövőképeket. Képeket alkot arról, hogy melyik döntésének milyen következményei lehetnek. "Mi lesz, ha nem sikerül?" "Mi lesz, ha nem tudom megcsinálni?" Amit gyakran szoktam hallani, hogy "mi lesz, ha véletlenül?" Amióta tudom, hogy semmi nem véletlen az életemben, és a tiédben sem, azóta ez a félelem "tetszik" a legjobban.

Van egy ősi mondásunk, amit gyakran szeretek ismételni, miszerint: "Te vagy a sorsodnak kovácsa."

A kétségeket, a kételyt, a válságot magunkban, a kétségbe esést, az aggodalmakat, azt mi magunk állítjuk fel azzal, ha nem vagyunk képesek dönteni. Választani. Dönteni arról, hogy merre tovább, ha éppen válasz út elé érkeztünk. Ilyenkor dönteni kell. Nincs más kiút.

Nincs értelme azon gondolkozni, hogy mi lesz a következménye, ha erre megyek, és mi lesz, ha arra. Ha tudjuk melyik az út, mely a legközelebb áll a jövőbeli elképzeléseinkhez, akkor csak el kell dönteni, hogy arra. És pont.

Amikor választás elé kerülök, és hirtelen nem tudom, hogy melyik a helyes út számomra, akkor mindig végignézem a lehetőségeket. A tényekre alapozva, melyek birtokában vagyok nagyjából látom, hogy melyik úton mi fog rám várni, és ennek megfelelően odaképzelem magam. Ha kell, még több információt szerzek. Elképzelem, hogy milyen lenne, ha azt az utat választanám. Mi várhat rám abban az élethelyzetben, milyen körülmények vehetnek ott engem körbe. Csak a tényekre alapozva, amit biztosan tudok.

Sosem találgatok előre, hogy de mi van, ha ez vár rám. Van, amit csak akkor fogok megtudni, amikor odaérek, ezért kár "agyalni" rajta. Tapasztalat lesz.

A megszerzett információim birtokában (melyek olykor hamisak is lehetnek, ezért érdemestöbb szemszögből beszerezni az információkat), érzések alakulnak ki bennem.

A képzeletem segítségével, a képzelet erejével, a képalkotásom, a jövőm meglátása közben keletkeznek ezek az érzések. Ez lehet jó érzés, vagy rossz. Kellemes, vagy kellemetlen. Lehet örömteli, vagy szomorú.

Az érzéseimnek megfelelően, mindig döntök, hogy merre tovább. Amelyik út a legkellemesebb, legörömtelibb, legmegnyugtatóbb érzéssel tölt el az összes többihez képest, mindig azt választom. Az érzéseimre hallgatok. Ez lesz a legmegfelelőbb számomra, de sosem ártva másoknak. Nem haragból, és nem dühből. Ez mindig zsákutca. Innentől kezdve nincs az a kételkedő a környezetemben, aki befolyásolni tudna a döntésemben.

Amikor döntesz, akkor már tudatában vagy annak, mi fog történni. Tudod, hova tartasz. Tudod, mi vár rád. Tudod, hogy miként fogod érezni ott, abban a jövőbeli időpontban magad a döntésed következményeként. Döntöttél a sorsodról. Ilyenkor már nincs olyan, hogy "mi lesz, ha". Nincs kételkedés, nincs kétség. Tudás van.

Bárhogyan is alakul, bármilyen akadály is jön szembe velem, megoldom." Tudom!" "Megcsinálom!" Ha más megtudta oldani, akkor én is képes vagyok rá. Eltűnnek a kétségeid.

Így már nem másra hallgatsz, hanem magadra. Az eredményeidért sem okolhatsz majd mást, ugyanakkor a sikereidet sem másnak köszönheted, hanem saját magadnak. Ez egészséges önbizalommal fog téged tölteni. Bízni fogsz magadban, bízni fogsz a megérzéseidben, és mindig a "jó helyen leszel, a jó időben." A siker élményekhez vezet, bármiről is legyen szó. Tapasztalatokhoz, melyek további sikereket szülnek az életedben, ha mersz dönteni. A sikereket nem pénzbe mérik.

Ha nem döntesz, és nem látod tisztán azt, hogy merre visz az utad, a jövőd homályos lesz, és életed akár egy fa darab a zúgó folyón, mely ide oda csapódik. Nem tudod mi fog történni veled.

Ahogy a kovács is megizzad, miközben a vasat formálja, úgy dönteni sem könnyű. Olykor hibázunk. Mellé ütünk. Ez egy tanulási folyamat. "Gyarló gyakorlók vagyunk." A tapasztalataink által fejlődünk. Megérthetünk dolgokat, és ezt a tudást már senki nem veheti el tőlünk. Így sorsunk és életünk valóban a mi döntésünk lesz.Forrás: elmeura.hu/blog/de-mi-lesz-ha

elozoeletek.blogspot.com/2016/04/sorsoda...tarozzak-meg-es.html
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#5680
Tudatosság 9 hónapja, 1 hete Karma: 0  
.

5 spirituális jó tanács a boldogságért
Fogadja meg tanácsainkat, hogy boldogabb és elégedettebb legyen!


1. Ne sürgesse az Univerzumot!

Ha imádkozik, és kér valamit az égiektől, utána várjon türelemmel. Higgye el, az őrangyalai és a felsőbb hatalmak pontosan tudják, hogy melyik a legmegfelelőbb pillanat a kívánsága teljesítésére!

2. Hálaadás

Ne felejtsen el köszönetet mondani az égieknek mindazért a jóért, amiben részesül, és vegye észre az élet legapróbb ajándékait is!

3. Adok, kapok


Azért élünk a Földön, hogy egymás segítségére legyünk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki más azért van itt, hogy minket támogasson: ahhoz, hogy kaphassunk, előbb adnunk kell! Ha jót tesz, azért mindig „honoráriumban” részesül.

4. Csak jót kérjen!


Bármilyen gondot, bajt észlel? Először a Teremtőhöz fohászkodjon segítségért: ha jót és jól kér, az imája meghallgattatik!

5. Tisztaság

Törekedjen arra, hogy ne csupán a környezetét, hanem az emberi kapcsolatait és a gondolatait is tisztán tartsa! Ha egy adott helyen vagy valakinek a társaságában rendszeresen rosszul érzi magát, az sosem a véletlen műve, hanem a szervezet egyértelmű jelzése. Tegyen a változásért!Forrás: www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogy...-boldogsagert-104411
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#5685
Tudatosság 9 hónapja, 1 hete Karma: 0  
.


Lélek-kapcsolatok


Minden találkozás, mely lélekben megérint (legyen akár szerelem vagy gyűlölet első látásra), mindig elmúlt életeink folytatása. Ha valaki azonnali érzéseket vált ki belőlünk, biztosak lehetünk benne, hogy valahol, valamikor már találkoztunk, s most folytatódik történetünk.

Ebből tudhatjuk, hogy kettőnk meséje még nem ért véget. Most lehetőséget kaptunk a megélésre, vagy a gyógyulásra. A karma a kiegyenlítődésre törekszik. Mindaddig fogunk életről-életre találkozni, míg a tiszta, feltétel nélküli szeretetet nem tudjuk érezni egymás iránt. Míg fel nem oldottuk, meg nem gyógyítottuk az egymásnak okozott sérüléseinket.
Minden lélek-találkozás egy ajándék, hiszen magában hordozza a fejlődés lehetőségét egymás lénye által.

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)

elozoeletek.blogspot.com/2016/06/lelek-kapcsolatok_26.html
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.11.02 18:23 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#5716
Tudatosság 8 hónapja, 3 hete Karma: 0  
.


Jelek, melyből tudhatod, hogy valakivel találkoztál előző életeidben.


Vannak olyan találkozások életünkben, melyekről azonnal tudjuk, hogy okkal történnek. Egyszerűen érezzük. Bár hajlamosak vagyunk eszünkkel felülírni, amit szívünkben érzünk, mégis nem hagy nyugodni a gondolat: "Ki lehet ez a titokzatos idegen"?

Vajon miért rá gondolok folyton? Miért érzem azt, hogy már végtelen idők óta ismerjük egymást? Tudom a gondolatait, érzem az érzéseit. Mintha együtt lennénk akkor is, amikor nem találkozunk.
Ezek a kapcsolatok jó régre nyúlnak vissza. Élmúlt életünkben/életeinkben már találkoztunk, s most szinte nem is kell újra megismernünk egymást, csupán a lelkek felismerése történik meg. Ilyenkor minden természetes, szavak nélkül is értjük egymást.

Nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre, hiszen benne felismerheted a másikat akkor is, ha ezer éve nem találkoztatok. A másik szemében önmagadat is megláthatod.
Ha "régi" ismerőssel találkozol, mindig mély érzéseket vált ki belőled. Ezek az érzések lehetnek kellemesek és szívet melengetőek, de lehetnek akár negatívak is.

Egy találkozás haragot, dühöt, félelmet, fájdalmat is előhozhat lelked legmélyéről, ha a régmúltban bántottátok egymást. Ha megcsaltak, elhagytak, fizikailag bántalmaztak, ellenszenvet válthat ki belőled a másik.
Ha kellemes, melengető érzés van szívedben, amikor a másik szemébe nézel, akkor valószínűleg kellemes viszonyban volt részetek. Lehettetek barátok, szerelmesek, testvérek, szövetségesek.

Vannak olyan találkozások, amikor spontán emlékek törnek Rád. Nem tudod, honnan jönnek a képek, de biztos vagy abban, hogy amit látsz, nem elméd szüleménye. Valahol, valamikor már megtörténtek ezek az események. A találkozás megnyithatja az emlékezés kapuit.

S hogy miért beszéltük meg odafent, hogy újra találkozunk? Erre a jövőben biztosan választ kapunk... De egy biztos: az újrakapcsolódás nem a véletlen műve...

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
Az elejére