Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#4128
Tudatosság 3 éve, 8 hónapja Karma: 0  
.

6 tanács tudatosságod fejlesztésére

Tudatosan élni annyit jelent: teljes mértékben te irányítod az életed, és ezalatt fontolóra veszed a döntéseidet, hogy az ideális irányba haladhass. Ebben a bejegyzésben nem a spirituális tudatosságról fogok írni, hanem pusztán a pszichológiailag ismert öntudatosságunkról. Ha sodródsz az életben, és úgy érzed elvesztetted az irányítást, vagy nem tudod, hogy jutottál oda, ahol most vagy, akkor ez a cikk hasznos tanácsokat nyújthat számodra.

A magas öntudatossággal bíró embert egy szóval úgy jellemezhetjük, hogy éber. Ennek az ellentéte, amikor valami sodródik az életben, és nem hoz tudatos döntéseket a jelenben arról, hogy merre teszi meg a következő lépését az ideális élete (vagy életcélja, céljai) felé, miközben a külső hatások (impulzusok) fogják a cselekvéseit irányítani, vagy motiválni. Az impulzus lehet itt például egy darab édesség a bolt polcán, vagy egy bekapcsolva hagyott tévé, szóval sok esetben egy gondolat, ami elindít egy cselekvésmintát. A cselekvésminta bekövetkezte után, ha nem tudjuk mérlegelni, hogy most az ideális életünk irányába haladunk-e ezzel, vagy csak az azonnali jó érzések irányába, akkor még van mit javítani ezen a készségen. Olyan is előfordulhat, hogy teljességgel rontjuk a helyzetünket egy berögzült szokással, tevékenységgel, de nem hozunk határozott lépéseket a megszüntetésére. A kikapcsolódás, szórakozás egy remek dolog, amivel semmi gond nincs, kivéve ha ez akadályoz bennünket a céljaink elérésében. Szóval vágjunk is bele, mutatok pár tanácsot, amiket érdemes alkalmazni, hogy magasabb öntudatosságra tegyünk szert.


1.) Figyeld meg, hogy mire megy el az időd!


A legjobb, ha előveszel egy papírt, egy tollat (és elmész egy kávézóba, ahol nyugodtan tudsz gondolkodni) és összeírod azokat a tevékenységeket, amiket egy napod során végzel. Ezek közül melyek lesznek azok, amik óriási hatással lesznek a céljaidra, vagy a közérzetedre, egészségedre, magadra, az emberekre, stb…? Ha úgy érzed, hogy semmire sincs időd, akkor tudd, hogy sok esetben a rossz (vagy netalán semmilyen) idő- és energiamenedzsment állnak a háttérben. Tehát össze kell írnod, és prioritizálnod kell a cselekvéseidet, és azt, hogy mire érdemes az energiádat elkölteni, és mire nem.


2.) Mi vonja el a figyelmedet?


Előfordulhat, hogy lennének fontos teendőid, vagy stratégiailag megtervezhetnéd az életedet egy papír felett, de inkább az impulzusok felé vonzódsz, és "csak 10 perc" Facebook böngészéséből mondjuk egy óra lesz. Ilyenkor kiesel a fókuszból, és nehezen tudsz újra visszaállni a koncentrált munkára, tanulásra, vagy más tevékenységre. Az ilyenekre a legjobb megoldás, ha éles döntéseket hozol arról, hogy miket kell megcsinálnod aznap, amik az ideális életedet építik, és határozottan kitartasz e döntéseid mellett. Van egy bővítmény, ami a hasznodra válhat: LeechBlock. Ennek segítségével limitálhatod, vagy tilthatod bizonyos weboldalak látogatását, így kibiztosíthatod magadat ha szükséges. Nyilván ezekre a kérdésekre neked kell megtalálnod a válaszokat, én csak rávezetlek az esetleges megoldásra.


3.) Az év elején kitűzött céljaidat sikerült megvalósítani?

Ha minden évben fogadalmakat, és célokat tűzöl ki, amiket év végére el szeretnél érni, akkor ez a kérdés neked szól. Sikerült is őket megvalósítani, vagy átment a dolog többnyire halogatásba? Érdemes ezekre odafigyelni, itt szintén egy megoldást jelenthet, ha öt éves távlatokban gondolkozunk, és ezt lebontjuk részcélokra, egészen addig, hogy fogjuk tudni mit kell az adott héten kiviteleznünk, vagy esetleg a következő nap folyamán. Mivel itt többnyire a halogatás áll a probléma középpontjában, ezért tudnunk kell, hogy miért halogatunk, és hogyan szüntethetjük meg ezt. Leginkább a korlátozó hiedelmeink miatt ("á ez most nem fontos", "Majd holnap elég lesz megcsinálni", "Úgy sem tudom véghezvinni", szóval érdemes ezeket egy pozitívra kicserélni, és elkezdeni a szükséges lépések megtételét, akár az azonnali jó dolgokról való lemondás, és a kényelmetlenség árán is. A másik dolog ami miatt halogatunk, hogy túl nagy elvárásaink vannak magunk felé. A harmadik pedig, ha már berögzült mintákat ismételgetünk a napunk folyamán, és mindezt észre sem vesszük magunkon. Vagy egyszerűen biztonságban, kényelemben szeretnénk maradni, és nem akarunk kilépni a komfortzónánkon. Bár itt megjegyezném, hogy egy híres író szerint az élet a komfortzónán kívül kezdődik, szóval hidd el, megéri belevágni, akár a kezdeti kudarcok árán is.


4.) Kapcsold ki az autopilótát!

Az agyunk rengeteg információt, és döntéslehetőséget dolgoz fel, így "hajlik" arra, hogy belemenjen az energiatakarékos dolgokba, tehát a legkisebb ellenállás felé haladjon. Például egy koncentrációt, és figyelmet, fizikai erőt igénylő munka helyett a tévé bámulása nem fog számodra sikert hozni, tehát érdemes úgy átszervezni a napodat, hogy a relaxáció, és pihenés valamilyen hasznosabb időtöltés legyen. Ezt neked kell eldönteni, de csak tippeknek: túrázás, meditáció, szauna, forró fürdőzés, edzés, kikapcsolódás a barátokkal, írás, olvasás. Tehát fel kell ismerned egy nap folyamán, hogy "hoppá, én most nem azt csinálom, amit kellene", és elkezdeni megtenni a helyes lépéseket.

5.) Függetlenség

A modern világunkban egyre jobban terjednek a reklámok, vagy elméletek, hogy hogyan kellene leélnünk az ideális életünket. És nyilván ehhez nekünk meg kell vásárolni x és y tárgyakat, mert csak akkor lehetünk boldogok. Az ilyenek felismerése, és annak mérlegelése, hogy ez valóban hasznos lesz-e nekem, majd konkrét döntések meghozatala - ez mind-mind tudatosságra utal.


6.) Tegyél fel kérdéseket magadnak!

Ha döntéshelyzetbe kerülsz, akkor nem érdemes azonnal az érzéseinkre hagyatkozni, hanem megkérdezni magunktól, hogy ezzel mit nyerek, és mit veszítek? Hasznos időtöltés ez a számomra? Ez segíthet megszüntetni a tudattalanul kialakult szokásaidat is, és lehetővé teszi, hogy elkerüld a jövőben a káros szokások kialakítását. Ezeken kívül javaslom még a rendszeres meditációt és az önfejlesztő könyvek olvasását, tanulmányozását.

Remélem hasznosítani tudod az itt elhangzottakat, és megteszed a szükséges erőfeszítéseket, hogy minden napod a lehető leghasznosabban, és legjobban teljen el. További csodás napot kívánok!

Forrás: kepezdmagad.com/blog/6-tanacs-a-tudatossagod-fejlesztesere/
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2016.12.08 15:40 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#4207
Tudatosság 3 éve, 4 hónapja Karma: 0  
.

Dalai Láma - az élet 15 elve, melyet érdemes megfogadniMindössze 6 éves volt, amikor elszakították őt a szüleitől. 15 évesen már a katonaságban szolgált, míg 25 éves korában erőszakkal kellett elhagynia Tibetet, és Indiába menekülnie. A Dalai Láma most 79 éves, és egy egész világ csüng az inspiráló, lélekgyógyító szavain.

Az élete messze sem volt könnyű vagy egyszerű. De ezek az elvek segítették őt abban, hogy azzá a nagyszerű emberré váljon, akit ma ismerünk. Vajon milyen lenne a világ, ha mindannyian megfogadnánk ezeket az élettapasztalatokat?

1. Légy jó, amikor csak tudsz. Vagyis mindig.

2. A jólét a tettekből, nem az imákból fakad.

3. Az arroganciára sosincs elfogadható magyarázat. Az alacsony önbecsülés vagy egy felszínes siker eredménye.

4. Amikor úgy érzed, az életedben minden rosszra fordult, ez azt jelenti, valami csodás fog történni veled.

5. Az emberek azért élnek, hogy szeretve legyenek; a tárgyak azért léteznek, hogy használják őket. A világban káosz uralkodik, mivel ezek a dolgok fordítva történnek.

6. Az együttérzésnek semmi köze a valláshoz. Ez egy univerzális fogalom. Az együttérzés az egyetlen feltétele az emberiség fennmaradásának.

7. Ha segíteni tudsz, tedd meg. De ha nem tudsz, legalább rosszat ne tégy.

8. Én nem ünneplem a születésnapokat. Számomra egyik nap sem különlegesebb a többinél. Valójában minden nap egyfajta születésnap. Reggelente felébredsz, minden friss és új, te pedig azt várod a naptól, hogy valami fontosat tanítson neked.

9. Az élet célja a boldogság.

10. Mindig őrizd meg az életben a pozitív hozzáállásod. Így elégedett lehetsz még a legkedvezőtlenebb körülményekben is.

11. Az ellenségeink valójában megadják számunkra a tökéletes lehetőséget arra, hogy a türelmet, kitartást és az együttérzést gyakoroljuk.

12. Véleményem szerint, az egyedüli vallás a jólelkűség.

13. Kordában kell tartanunk a technológiát, és sosem szabad megengednünk magunknak, hogy a rabjai legyünk.

14. A nagy változásokat mindig emberek idézik elő. A béke vesztőhelye a belső nyugalom és béke, melyet mindannyian fellelhetnénk önmagunkban. Valamennyien meghozhatnánk ezt az áldozatot.

15. Mindannyian felelősek vagyunk az emberiség sorsáért. Ez a hitem lényege. Nincs szükségünk templomokra vagy bonyolult filozófiákra. Az elménk és a szívünk a templomunk, a filozófiánk pedig a jóság.


filantropikum.com/dalai-lama-az-elet-15-...-erdemes-megfogadni/
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.03.24 20:26 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#4251
Tudatosság 3 éve, 2 hónapja Karma: 0  
.


Tudatos fejlődésA Krisztusi Fényt a Szeretet érzéseként fogjuk fel. Az érzéseken belül rendkívül alacsony frekvenciájú a félelem, a harag és a gyűlölet, amelyek ugyanakkor a Szeretet hiányát is jelzik. Ezek egyértelműen az alacsonyabb rendű Én-hez, az egóhoz tartoznak. (Az érzéseknek és a gondolatoknak van természetesen fizikai megnyilvánulásuk, fizikai hordozójuk is, mint például nyomás a mellkasban vagy elektromágneses hullámok az agyban.) A lelki képességek - ahol a lelki szó az anyagi világnál magasabb rezgésű világokra vonatkozik) kivétel nélkül mindannyiunkban jelen vannak. Azt lehetne mondani, hogy előre be vannak építve a rendszerbe. A belső képességek kifejlesztésére különböző módszerek és spirituális iskolák állnak a rendelkezésünkre. A módszerek közül megemlíthetjük például a meditációt, jógát, reikit, agykontrollt, vagy a spirituális gyógyítást. Ezekhez rendszerint előbb-utóbb társul a vegetáriánus koszt. A különböző módszerek rendszerint ugyanazt a célt szolgálják, nevezetesen a fizikai test rezgésének, valamint a tudat rezgésének emelését, a koncentrációs képesség növelését, a belső érzékszervek (belső hallás, belső látás, belső tapintás) aktiválását és a gondolati képek fokozatos tisztítását. Ez teszi ugyanis lehetővé számunkra a magasabb dimenziókra való behangolódást, és a magasabb dimenziókban végzett munkát.
Tudatos fejlődésünket nagy mértékben megkönnyíti, ha ennek érdekében határozott kéréssel fordulunk a magasabb világokban élő, a Krisztusi Fény szolgálatában álló mesterekhez és a nedűk is fejlettebb Angyalokhoz. Ezt a segítségkérést magyarul úgy hívják, hogy ima.
Belső képességeinket rendszerint nem egyetlen földi inkarnáció alatt fejlesztjük ki. Gyakran előfordul, hogy valaki felfedez magában olyan képességeket, amelyeket - földi emlékezete szerint — sohasem tanult. Van. aki rendkívüli könnyedséggel tanul meg egy új nyelvet, van, aki bizonyos foglakozásban ér el kimagasló teljesítményt különösebb erőfeszítés nélkül, és van, aki mediális képességekkel, valamint a tisztánlátásnak és tisztánhallásnak bizonyos fokával rendelkezik.
A világegyetemben vannak olyan adások, amelyeknek vételére műszereink nem alkalmasak ugyan, de a nagyon kifinomult lelki érzékenységgel rendelkező emberek igen. Ha valaki legalább részben képes a magasabb dimenziók érzékelésére, az nem holmi parajelenség, hanem egy lelki fejlődésben előbbre jutott társunk. Ha valakinek nem áll a rendelkezésére egy rádióhullámokat hanggá átalakító készülék - egy egyszerű rádióvevő - azt nagyon nehezen lehetne meggyőzni a rádióhullámok létezéséről. Ugyanúgy nehéz
meggyőzni a magasabb dimenziókból érkező információ létéről azt, akinek lelki érzékenysége és kifinomultsága még nem elegendő ezeknek az adásoknak a vételéhez.Az ember multidimenzionális fénylény. Minden áramkör, minden képesség és lehetőség előre be van építve, de meg kell tanulni aktiválni. A magasabb dimenziókhoz nem közelíthetünk tehát anyagi műszerekkel.
A magasabb dimenziókra való behangolódáshoz rendelkezésünkre álló eszköz a szertartásos meditáció, az ima, és a belső képességek fokozatos kifejlesztése. A szertartásos meditáció tudatállapot váltást jelent a tudatosság megőrzése mellett. (Elalváskor szintén beáll a tudatállapot váltás, de nem marad meg a tudatosság.) A szertartás minden esetben komoly segédeszköz, ami idővel kialakít bennünk egy bizonyos fajta feltételes reflexet, és ez által megkönnyíti a magasabb dimenziókra való be-hangolódást.
Az irányított, csoportos meditáció nagy mértékben segíti gondolati képeink tisztítását és belső képességeink fokozatos aktiválását. Az ima, mint a Krisztusi Fény szolgálatában álló magasan fejlett entitásokhoz címzett kérés, kivétel nélkül minden esetben eléri a címzettet. Hogy nem minden esetben talál azonnali meghallgatásra annak rendszerint karmikus okai vannak. Erre az univerzális törvényekkel kapcsolatban részletesebben kitérünk.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#4262
Tudatosság 3 éve, 1 hónapja Karma: 0  
.

Fejben dől el, milyen lesz az életed...


Van, aki kifogja élete nagy szerelmét, miközben sorban áll a közértben, más szuperkarriert ér el szempillantás alatt, és van, aki akkor esik teherbe, amikor akar... Hogyan lehetnek ennyire szerencsések? Miközben te...

Semmi nem úgy megy, ahogy akarod? Dehogynem? A rossz hír az, hogy akár tudatosan, akár "véletlenül", de te magad idézel elő mindent az életedben. Akikkel és amikkel körülveszed magad, te választottad...

Az információk, amik hozzád érkeznek, a te engedélyeddel jutnak be a világodba, és folyamatosan hatással vannak az életedre. Itt az ideje leporolni a régi dolgokat, és új lendületet venni! Segítünk!
Az emberek többsége az életükben bekövetkező nagyobb eseményeket, változásokat teljesen rajtuk kívül álló oknak tulajdonítják, és a szerencsére fogják.

Richard Wiseman kutató, a Szerencse-faktor című könyv szerzője mást állít: "A legújabb kísérletek azt igazolják, hogy az életünkben bekövetkező legtöbb esemény teljesen a saját irányításunk alatt áll." Más szavakkal: te is lehetsz szerencsésebb! Wiseman szerint van néhány kulcsfontosságú tulajdonság vagy szokás, ami meghatározza, hogy az illető mennyire lesz szerencsés.


Gondold máshogy!


Mondjuk, hogy egyedülálló vagy, és szórakozni indulsz. Ha a készülődés alatt folyamatosan azon aggódsz, hogy hátha végre történik valami azzal a sráccal, nagy a valószínűsége, hogy csalódni fogsz, és még azt is eldöntöd, hogy nincs szerencséd, vagy veled valami baj van. Pedig ha egyszerűen azon gondolkodnál, milyen jól fogod magad érezni a barátaiddal, és milyen szerencsés vagy, hogy ilyen buzgó társasági életet élsz, és mennyire klassz lesz a buli, sokkal nagyobb valószínűséggel akaszthatnád le a pasit is.

Az ok: a szerencse és az optimizmus kéz a kézben járnak. Ha azt nézed, mi a jó egy szituációban, akkor még több jót fogsz magadhoz vonzani. És utólag is eldöntheted, mit gondolsz egy adott eseményről: ha negatív véleményed van magadról, vagy a rossz szerencsédet okolod, ezzel folyamatosan megerősíted ezeket a gondolatokat.


Még a legrosszabb esetből is van mit tanulni, ki lehet venni belőle valami pozitívat. Képzeld csak el, milyen jó dolgok történhetnek. Talán lilán hangzik ez az egész, de tudományosan bizonyított tény: minél többet vizionálunk valamit, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megtörténik.

Ha például egy jobb állást, vagy előléptetést szeretnél, nem jutsz messzire, ha csak ülsz az asztalodnál, és azon sóhajtozol, milyen szörnyű a munkád és a fizetésed. De ha elképzeled magad az új munkakörödben, belegondolsz, milyen érzés lenne a nagyobb felelősség, milyen döntéseket hoznál, kihez hogyan szólnál, milyen íze lenne a reggeli kapuccsínónak, és hogy éreznéd magad, amikor meglátod a jóval nagyobb összeget a bankszámládon, akkor előrébb tartanál.
Az ok: A vizualizálás segít fókuszálni és lelkesíteni, és mivel annyira valósághűen látod, amire vágysz, csupa olyan apró döntést fogsz hozni, ami végül hozzásegít a célodhoz.

Minden apró részlet, amit a képhez adsz, segít a tudatalattidnak elhinni, hogy ez a valóság, és végül el is juttat oda. Tanulj meg lazítani! A szerencse nagy része azon múlik, hogy megragadd a kínálkozó alkalmat. Ha minden perced előre eltervezed, ha csőlátással dolgozol valamit, nem fogod észrevenni, milyen klassz lehetőségek jönnek az utadba.

A szerencsés emberek nem görcsölnek azon, hogy valamit tökéletesen hajtsanak végre, és nem veszik olyan rettentően komolyan az életet. Képesek játékosan, könnyedén venni az akadályokat, és örülnek a lehetőségeknek. Hagyd abba, hogy az életed minden percét menedzseled. Engedd a dolgokat néha véletlenül történni, és ne húzd fel magad, ha valami nem pont úgy alakul, ahogy tervezted. Lehet, hogy így jártál jobban.


Változtass!


Senkit nem ért még úgy nagy szerencse, hogy ücsörgött, és várta, hogy történjen már valami. Ha aktív vagy, kezdeményező, és kipróbálsz új dolgokat, akkor eljönnek a nagy lehetőségek is. De ha ugyanazt teszed, amit eddig tettél, és azt várod, hogy ettől valami egész más történjen, mint eddig, akkor nem is érdemled meg a szerencsét."
A "jókor jó helyen" csupán egy valószínűség-játék. Minél több helyen vagy, annál valószínűbb, hogy azokból az egyik a jó hely lesz. Ez nem atomfizika, csupán a józan ész. Tessék új helyeket kipróbálni, azzal jönnek az új ismeretségek, és az új lehetőségek. Érdemes kilépni kissé a komfort-zónádból, és kipróbálni olyan dolgokat, amiktől félsz egy kicsit. Apró merészségek hatalmas változást tudnak okozni az ember életében. Legyél bátor!

Forrás: astronet.hu

elozoeletek.blogspot.hu/2016/03/fejben-d...-lesz-az-eleted.html
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.06.18 16:11 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#4332
Tudatosság 2 éve, 9 hónapja Karma: 0  
.

Ugorj fejest a tudatosságba!

(A megvilágosodás gyakorlata)


Kíváncsi vagy a szellemedre, a lelkedre?
Kíváncsi vagy a testedben lakozó "én vagyok" érzet mögötti tudatosságra?
Benned van most is, most is figyel a szemeiden át..ez a tudatosság vagy Te valójában.
A benned levő "én vagyok", "én figyelek" érzete és tudása vagy.. Tapasztald meg!

Amikor tudatában vagy a tudatosságnak, amikor élő emberi szellemként laksz testedben, amikor jelen vagy s átadod magad teljesen az itt és most tudatos megtapasztalásának.. akkor megvilágosodott vagy.

A megvilágosodás a tudatnak nem egy ritkán elérhető, speciális állapota, amelyet csak kivételesek tapasztalhatnak meg, hanem annak a tudatosságnak a felismerése, amely mindig is benned volt, végigkövette az életedet. És most is benned van, ő olvassa például ezt a sort.
Hiszen tudod magadról ugye, hogy tudsz? Tudod magadról ugye, hogy tudsz a létezésedről?

Ezt a megvilágosodott tudati állapotot kívánjuk most elérni egy sor speciális tudatossági gyakorlattal, tudat-meditációval. Olvasd lassan a gyakorlatot, s hagyj időt az egyes gondolatok közt arra, hogy megértsd a leírtakat: zsigerből tudd és érezd, azaz pontosan megtapasztald azt, amiről írok.

Tehát:
Búcsú a gondolatoktól

Most arra kérlek Téged, hogy felejts el minden gondolatot és gondot, csak légy önmagadban, gondolatok nélkül, gondtalanul. Lazán és könnyedén viseld magadon a testedet és érezd, hogy testedben élsz, hogy tested életteli.

Mosolyogj
s élvezd a mosolygás csodáját! Most, tedd is meg!

Ahogy itt és most mosolyogsz, érezd, hogy az arcod izmai mélyen ellazulnak. Érezd, hogy a mosolygástól derűssé válsz és boldog vagy. Érezd, ahogy mosolyogsz, s élvezd a mosolygás csodáját..

S most megkérdezem tőled, Tőled, a benned levő értelemtől:
Ki az, aki most -ebben a szent pillanatban- olvassa ezeket a sorokat?

Ki vagy te valójában?

Figyelmeddel kövesd, ahogy kitekintesz a fejedből, s szemeiden át olvasod ezt a bekezdést. (Ezt olvasod most!)

Tehát:
MOST, EBBEN A SZENT PILLANATBAN, FIGYELJ!
A figyelem esszenciális.

Lásd az orrod körvonalát,
szaladj föl figyelmeddel az orrnyergeden és hatolj be szemüreged mögé, be a fejedbe: vissza a figyelmed forrásáig.

Keresd meg, hogy ki figyel benned most!
Lazítsd el magad, s keresd meg, hogy ki az, aki most a szemeiden keresztül figyel, és olvassa..
..pontosan EZEKET a sorokat!

Ne gondolkozz róla! Tapasztald meg, hogy mi az a figyelem, amelyik a szemeiden keresztül olvas..
Nem tudod elmével megragadni, s megfogalmazni, hogy mi az. Egy éber figyelem, ami a szemeiden keresztül figyel kifelé, a külső világodba, most.
Itt és most a tudatosság olvassa általad ezeket a sorokat.
A benned levő "én vagyok" érzete és tudata olvas. Az, akit te "ÉN"-nek nevezel.

Ízlelgesd magadban:
ÉN VAGYOK.

"Én", akit te önmagadnak, "Én"-nek nevezel, s akit mindenki önmagának vall "Én"-ként.

A szellemed, a szellem figyel belőled.

LÉTEZEL. VAGY.
Itt és most tudatos figyelemként tekintesz ki a testedből, és áttetszően látod arcod körvonalát. Látod, ahogy a testedből, a fejedből kinézel, s olvasod ezeket a sorokat.

Ki olvassa ezeket a sorokat?


Érzed?
Látod és tudod? Megtapasztalod?
Megtapasztaltad, hogy ki olvassa szemeiden át ezeket a sorokat?
Ez vagy te! A figyelő tudatosság.

Egy megfoghatatlan éber mező, intelligencia, önmagában levő létezés, egy tudomás, aki tudja, hogy "vagyok" - ez vagy Te. Ez a most jelenlevő figyelmed vagy Te, egy alapvető, fundamentális tudása és érzése annak, hogy vagy.

Tehát: a tudatnak nem egy speciális állapotáról van szó, amelyet csak kivételesek tapasztalhatnak meg, hanem arról a tudatosságról, amely mindig is benned volt, végigkövette az életedet és most is benned van, ő olvassa e sort. Hiszen tudod magadról ugye, hogy tudsz? Tudod magadról ugye, hogy tudsz a létezésedről?

Izlelgesd csak bátran, mert ezek kulcsok a megvilágosodáshoz:

"Én vagyok".
Itt és most létezem.
Ez vagyok én. A jelen pillanatban létezés. A mostban táncoló élő tudatosság, ami belakja e testet, e testi formát, s élőként animálja, mozgatja azt. Ez az "én vagyok" tudása, érzése ragyog be mindent, ami létezik bennem és számomra. Itt és most tudom, hogy létezem, vagyok. A tudatosság vagyok - s ennek tudatában vagyok. (...)

Légy csendes és passzív, befogadó. Ne tégy semmit sem, ha nem szükséges, csak figyelj, figyelj ártatlanul. Tudd és érezd, élénken tapasztald meg az alábbi kijelentéseket:

A figyelem vagyok.

Az "Én vagyok" tudomása az a tudatos tér, az üresség, amely formamentes dimenzióként áthatja a tengernyi formát, és élővé teszi azokat.

Én létezem, vagyok. Érzem, tudom, gondolatok nélkül megtapasztalom. Megpihentem önmagadban, s tudomásában vagyok annak, hogy én vagyok.
A figyelem vagyok, aki "én"-ként ismersz.
Az a figyelem vagyok, amelyik most ezeket a sorokat olvassa. Én vagyok a csendes, békés, figyelő tudomás. Formamentes energiamező, csendes, önmagáról tudó tudatosság. Annak tudása, hogy itt és most létezem, s hogy testemen keresztül szemlélődöm kifelé a világba.

Kíváncsian és ártatlanul tanúja vagyok önmagam létének, s a világnak. Fogalmam sincs arról, hogy ki ez a megfigyelő bennem, aki tudatosságként néz ki most a fejemből, a szemeimen át. Egyszerűen csak van, magától értetődően, ab ovo létezik.

Ez vagy te, kedves embertársam! Ez vagy te, aki most ezt a sort olvasod. Egy éber, befogadó tudatosság vagy, s jelen vagy az egyetlen valóságban, az életben, ami éppen most van.

Pihenj meg önmagadban! Ha teheted egyre többször! Ez egy megfoghatatlan érzés. A végtelenség nyílik meg benned, s ujjongás járja át a tested: "Létezem!".

Jó a testedben lenni, jó a bőrödben létezni.


Minden áramlik körülötted, számtalan forma ropja táncát. Hadd ropja táncát, s ha kedved tartja, szemléld. De soha nem feledd el, egy pillanatra se, hogy az itt és most jelenlevő tudomás vagy, a szellem vagy, aki önmagát s a világát megtapasztalja.

Részlet Kery Ervin: "A tudatosság kézikönyve" c. könyvéből

tudatossag.kery.org/2017/03/ugorj-fejest...-tapasztald-meg.html
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2017.11.07 20:31 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#4348
Tudatosság 2 éve, 8 hónapja Karma: 0  
.

A harmonikus és nyugodt, tudatos élet 10 titka:
1. Mindig cselekedj a szíved szerint, mert az az igazi, ami a lelkedből jön.

2. Ne politizálj, mert az csak ellentéteket és harcot szül.

3. A hétköznapi problémákat megoldandó feladatoknak vedd, ne problémának.

4. Ne várj el senkitől semmit, mert úgy nem csalódsz, és nem támasztasz mércét senkivel szemben.

5. Akármilyen rossz esemény történik az életben, tudd, hogy a személyiséged fejlődése érdekében történnek meg.

6. Fogadd el, hogy léteznek rosszindulatú emberek, és ezzel nem tudsz mit kezdeni, az élet nem igazságos, de ezeket nem a te dolgod megváltoztatni, éld az életedet.

7. Tudd, hogy kevesek fognak ténylegesen sokáig és őszintén melletted állni az életben, a kapcsolatok jönnek-mennek, mindegyik tapasztalat és tanulás céljából tart veled. Ami valódi, az úgyis megmarad. A többiből szűrj le pozitív tanulságot.

8. Adj hálát mindenért az életben. Ha nem érdemled meg, amid van és nem értékeled, a sors el fogja venni, hogy lásd, milyen az, amikor nincsen.

9. Tanulj az állatoktól: bölcsességet, tiszteletet, feltétel nélküli szeretetet, megbocsájtást. Törekedj a jóságra.

10. Sportolj, mozogj. Sosem fogsz annál nagyobb motivációt érezni az életben, mint amikor megtalálod a saját sportodat. A testedet a lelked mellé kaptad. Ahhoz, hogy a lelked jól érezze magát benne, vigyáznod kell rá és erősebbé tenni, egészségessé. "Ép testben ép lélek!"Forrás: ye-smile-love.blog.hu/2013/08/14/a_harmo...udatos_elet_10_titka
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
Az elejére