Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Tudatosság (1 fő olvassa) (1) Vendég
Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.
A végére Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Tudatosság
#6048
Tudatosság 4 hónapja Karma: 0  
.

Azt hiszem ez még ma is aktuális!2020.04.04 = 4.4.4 Egy különleges energiájú nap

Bejegyezte: VG - április 04, 2020


A mai nap egy különleges nap, a 4-es szám uralja. Változások jönnek, ám ezek sokkal kellemesebbek, mint az idei év eddigi fordulatai. Ha képes vagy irányt adni a változásoknak, életed egyik fordulópontja lehet az elkövetkező néhány nap.
Őszintén bízom benne, hogy már érzékeled/látod a célját, jelentőségét az idén kialakult krízishelyzetnek.

A krízis görög szó magyarul "fordulópontot" jelent. Ha valaki eddig úgy élte az életét, hogy nem tudatosan építette a kapcsolatait, karrierjét, ha nem figyelt oda az egészségére, ha nem vállalt felelősséget a cselekedeteiért vagy képtelen volt döntéseket hozni, akkor nála most krízishelyzet állt elő - Vagyis rengeteg döntést kell meghoznia.

Ha valaki eddig is tudatos volt az egészségére, szeretet-kapcsolatokat épített, tudatosan bánt a pénzügyekkel, van megtakarítása, felelősséget vállalt életéért és nem halogatott semmit, akkor elképzelhető, hogy nem kell, vagy nem kell annyi döntést meghoznia. Az ő életében nincsen krízis. Ezek az emberek egy ajándéknak élik meg a jelen időszakot, és azt mondják, tele van lehetőséggel.

Én azt gondolom, minden ember az életében legalább egyszer keresztül megy azon, hogy minden összeomlik, majd újjáépül. Lehet, hogy csak utólag, de mindig rájövünk, hogy ezek szükségszerű változások. Ahhoz, hogy újat tudjunk építeni, le kell rombolni a régit. Ez változással jár. A változás pedig fájdalommal. Ezt el kell fogadni. Az emberek legtöbbször nem az összeomlástól félnek, hanem az ismeretlentől, amilyen változásokkal jár mindez.

Én azt gondolom, hogy a világban zajló átalakulás már évekkel ezelőtt megtörtént volna (2011-2013), ha az emberiség fel van készülve rá. 2011-ben elkezdődtek a változások, és az elmúlt 9 év várakozással, tanulással telt. Időt kaptunk a felkészülésre. Időt kaptunk arra, hogy megtanuljunk elengedni, megbocsátani, tovább lépni. Hogy elengedjük a régi energiákat, mert ha tovább cipeljük őket, nem fogunk tudni létezni az új energiában.

Most pedig elérkezett az idő! Tisztán látjuk, honnan hová jutottunk az elmúlt 8-9 évben, hogyan reagálunk dolgokra, mennyire hiszünk és bízunk magunkban, a sorsunkban.
Én teljesen biztos vagyok abban, hogy valami rendkívül JÓ van kialakulóban. Ha még nem látod, nem baj! De őrizd meg a hited!

Lehet, hogy most nehézségekkel küzdesz és tele vagy félelmekkel. De bízz abban, hogy minden érted történik. Azért, hogy felébredj végre. Az emberek most megértik, mik a valódi értékek.
Ez az időszak vagy összekovácsolja az emberi kapcsolatokat vagy szétszakítja őket. Minden letisztul.
Most tanulj meg odafigyelni a tested jelzéseire. Érdemes kihasználni az adatott időt. Hiszen lehet semmittevéssel tölteni, de hetek alatt kitanulhatsz akár egy új szakmát. Meditálhatsz, megtervezheted az egész jövőt.
Ennek az időszaknak egyébként is óriási teremtő ereje, varázsereje van. A manifesztáció roppant gyorsan működik. Talán ideje irányt adni a gondolatainknak, cselekedeteinknek.

Legyen ez a mai nap, amikor elgondolkozol a jövőn. Amikor ki mered mondani, miket akarsz megváltoztatni. Amikor leírod, milyen vonal mentén haladjon tovább sorsod. Amikor megtervezed az egész életed.
Azt fogod észrevenni, hogy számtalan lehetőséged adódik, hogy megvalósítsd a terveidet. Teljesen mindegy, honnan jöttél, hová születtél és ki voltál eddig. A lényeg az, hogy hová tartasz. Holnap már nem az az ember leszel, aki tegnap voltál. Eljuthatsz BÁRHOVÁ, ha van merszed elindulni!

A mai nap a változásé. Engedd meg, hogy a Te életedben is megtörténjen! Én drukkolok Neked!

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.04.06 22:21 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#6058
Tudatosság 3 hónapja, 2 hete Karma: 0  
.


Amikor megérsz az álmaidra..Biztosan vannak most is bizonyos dolgok, amik nagyon fájnak.
Régóta szeretnél elérni valamit, de hiába nyújtózkodsz érte.
Vágysz valaki tiszta szeretetére, de ő falakat emel maga köré.

Tudod, hogy már régen meg kellett volna tenned bizonyos dolgokat, de biztonságosnak érezted inkább az egyhelyben maradást. És fáj a bűntudat.

Vannak az életben olyan álmok, melyek megvalósulásához időre van szükség. És még több időre. Ezáltal lehetőséget kapva arra, hogy olyan fontos tulajdonságokra tegyünk szert, mint a türelem, az alázat és az elfogadás. Ugyanis elengedhetetlen része a fejlődésünknek. S természetesen ezt csak olyan emberek és helyzetek taníthatják meg velünk, akik/amik nagyon fontosan számunkra.

Amikor pedig beteljesül az álmunk, már bennünk van a bizonyosság, hogy pont a megfelelő időben történt. Már elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy belássuk, erre meg kellett érni...

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#6070
Tudatosság 3 hónapja, 1 hete Karma: 0  
.

Búcsúzz el!


Búcsúzz el a múlttól, mely bár számtalan felismeréssel gazdagított, már nincs többé...
Búcsúzz el régi önmagadtól, hogy megújult erővel indulhass valóra váltani az álmaidat...
Búcsúzz el a régi, rossz érzésektől, hogy ne mérgezzék tovább a jelenedet...
Búcsúzz el a Téged körülvevő, negatív emberektől, hogy ne tartsanak vissza a céljaid felé vezető úton...
Búcsúzz el azoktól a helyzetektől, melyek aláássák önbizalmadat, és elhitetik, hogy nem vagy méltó a boldogságra...
Búcsúzz el azoktól az ismerősöktől, akik hamis álarcokba bújva hitegetnek, bírálnak, vagy zsarnok módon rabságban tartanak...
Búcsúzz el azoktól, akiket évek óta képtelen vagy elengedni. Bármi is történt, az életednek szüksége van Rád...
Búcsúzz el a rossz szokásaidtól, a függőségeidtől, hogy teljes mértékben uralhasd az életed...
Búcsúzz el minden testi- és lelki "problémádtól", megköszönve nekik, hogy eddig is mutatták az utat...
Búcsúzz el a tegnaptól, hiszen mától új fejezet kezdődik... Bármi is történt, most tiszta lappal indulsz.
A jövőd üres oldalait bármivel tele írhatod!
Kívánok Neked bölcsességet, hogy tudd, mikor merre kell lépned...
Kívánok Neked sikert, és sok-sok megvalósuló álmot...
Kívánok Neked testi- és lelki egészséget...
Kívánok Neked önbizalmat és bátorságot, hogy legyen merszed elindulni az álmaid felé vezető úton...
Kívánok Neked őszinteséget, hogy képes legyél beismerni magadnak, ami régóta visszatart... hogy tudj szembenézni a valósággal...
Kívánok Neked türelmet, hogy ne siettesd a dolgokat...
Kívánok Neked erőt, hogy képes legyél véghezvinni, amire oly régóta vágysz...
Kívánok Neked szeretetet, szerelmet, bőséget, és minden jót, amire vágysz....
Végül kívánok Neked végtelenül sok önmagadba vetett hitet, hogy tudd, az egész életed Rajtad múlik... Hogy a jelen pillanatban ott van a lehetőség, hogy végre Önmagad légy... Ott van a lehetőség, hogy Te és az álmaid megtaláljátok egymást...

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#6086
Tudatosság 2 hónapja, 3 hete Karma: 0  
.

9 ok arra, hogy miért is kell minden nap ölelést adnunk és kapnunk!


Azt mondják, hogy a szeretet nélküli életnek nincs értelme, és ha egy pillanatra valóban átgondoljuk, akkor valószínűleg azonnal igazat is adunk ennek az állításnak. Köztudott, hogy a szeretet legszebb kifejezési módja nem más, mint az ölelés, amelynek jelentős szerepe van az emberek közötti kapcsolatok erősítésében.

Azt azonban kevesen tudják, hogy az ölelésnek egy csodálatos gyógyító ereje van, mely segíthet erősíteni az immunrendszert, gyógyítja a depressziót, csökkenteni a stresszt és biztosítja a pihentető alvást. Aki tehát gyakran átéli az ölelést, az általa felüdül, fiatalodik, és még rossz „mellékhatásokkal” sem kell megküzdenie.

A pszichoterapeuta, Virginia Satir, nem győzi eleget ismételni:

"Napi 4 ölelésre van szükségünk a túléléshez, 8-ra, hogy egyensúlyban maradjunk, 12-re pedig, hogy fejlődjünk és szellemileg gyarapodjunk."

És hogy meggyőződjünk arról, hogy az ölelés egy nagyon "komoly munka", amelyből mindannyian csak profitálhatunk, íme 9 ok arra, hogy miért is gyakoroljuk minden nap!

1. Stimulálja az OXITOCIN termelést

Az oxitocin, egy olyan hormon, amely az agy érzelmi központjában termelődik, felszabadítva az öröm érzését, csökkentve a szorongást és a stresszt. Ennek a hormonnak köszönhetően az anyák "elfelejtik" a szüléskor tapasztalt fájdalmakat, és ezek ellenére képesek szeretni a csecsemőiket.

Az Egyesült Államok Kaliforniai Egyetemén végzett tanulmányok szerint, az oxitocin teszi a férfiakat gyengédebbekké és szeretetteljesebekké. Ha valaki megölel bennünket, akkor az oxitocin az agyalapi mirigyen keresztül szabadul fel a testünkben, csökkentve ezzel a szívverést és a kortizol szintet. A kortizol az a hormon, amely csökkenti a stresszt, a magas vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

2. Erősíti a türelmet


Olyan világban élünk, ahol az emberek egyre elfoglaltabbak mindenféle problémával, amelyek egyike sem tűr legtöbbször halasztást. Természetesen ezek a "sürgős" helyzetek, amelyeknek túl sok jelentőséget tulajdonítunk, képesek elfejtetni velünk az igazán fontos dolgokat. Az emberek közötti kapcsolatok akkor képesek megerősödni, ha jelen van az elismerés és hála egymás iránt.

Az ölelés a legegyszerűbb módja annak, hogy ha valaki elismerését szeretetét, vagy örömét szeretné kimutatni. Ahelyett, hogy mindig egy új helyzet megoldásán gondolkodnánk, inkább tartsunk egy kis "szünetet", amelyben adjuk és fogadjuk az öleléseket. Ez által türelmet és nyugalmat gyakorolhatunk, melynek fontosságát sajnos alábecsüli a jelen társadalom.

3. Megelőzi a betegségeket


A következtetés egyszerű: az boldogság csökkenti a test stressz szintjét, így a betegség ritkábban fordul elő. Egy jelentős Miami-i intézet, több mint 100 tanulmányt készített, amelyek kimutatták, hogy az érintés, és az ölelés mennyire jótékony hatással van ránk, sőt még a koraszülött csecsemők számára is segíthet a gyorsabb fejlődésben. Ezenkívül enyhítheti a fájdalmat, csökkentheti a cukorbetegségben szenvedő gyermekek glükózszintjét és erősítheti a rákos betegek immunrendszerét.

4. Stimulálja a csecsemőmirigyet

Nyilvánvaló, hogy az ölelések erősítik az immunrendszert. Így a szegycsontra gyakorolt kis nyomás és az érzelmi töltet, könnyen aktiválhatja a Napfonat csakrát. Ily módon stimulálódik a csecsemőmirigy, amely szabályozza és kiegyensúlyozza a fehérvérsejtek termelését, amelyek biztosítják a jó egészségi állapotot.

5. Egyfajta kommunikáció szavak nélkül, mivel a kommunikáció több mint 70% -a non verbális

Ez a fajta testbeszéd egyetlen mozdulattal értelmezhető, és általa képesek vagyunk kifejezni önmagunkat szavak nélkül. Mondanunk sem kell, hogy azok, akik gyakorolják az ölelést, átérzik a másik ember szeretetét és átadják a sajátjukat.

6. Növeli az önértékelést


Az ölelések erősítik az önbecsülést, különösen a gyermekek esetében. A tapintás nagyon fontos a kisgyerekek esetében, hiszen a csecsemők érintés útján ismerik meg szüleiket. Ezért jó, ha öleléssel tanítjuk a kicsiket, így a gyermekkorban kapott érzések és a szeretet egész életükben elkíséri.

Fontos megemlíteni, hogy a szüleinktől kapott ölelések sejtszinten megmaradnak, így egy ölelés megtaníthatja nekünk, hogy mit jelent a szeretet és az önbecsülés – ez a két létfontosságú dolog minden felnőtt számára.

7. Serkenti a DOPAMIN termelődést


Ez egy nagyon fontos neuro transzmitter az idegrendszerben. Kimutatták, hogy az alacsony dopaminszint fontos szerepet játszik a Parkinson-kórt okozó neurodegeneratív folyamatban. Ez más társadalmi betegségekhez is vezet, például pl. a depresszióhoz.

A dopamin felelős a jólétért és segíti az embereket motivációban! Az ölelés természetesen az agyban dopamint szabadít fel, amelyet "örömhormonnak" is neveznek. A drogfüggők, az agyuk ugyanezen területeit stimulálják a káros drogokkal, anélkül, hogy tudnák, hogy ennek egyszerűbb módja van - az ölelés.

8. Serkenti a szerotonin szintet

Ha átölel bennünket valaki, az agy endorfinokat és szerotonint szabadít fel az érrendszerbe, amelyek szerepe az öröm érzetének a létrehozása, valamint a fájdalom és szomorúság "kezelése". Emellett távol tart a szívproblémáktól, harcol a felesleges zsírokkal és meghosszabbítja az élettartamot. Érdemes megemlíteni, hogy a háziállatok simogatása szintén csökkenti a stressz szintjét. Ha hosszú ideig ölelkezünk, akkor ez növeli a szerotonin szintet, mely által boldogabb lesz az életünk.

9. Kiegyensúlyozza az idegrendszert


Az ölelések kiegyensúlyozzák az idegrendszert. A Vater-Pacini testecskék egy, a hámrétegben előforduló idegrendszeri "képződmények", azaz a tapintást (pontosabban nyomást és vibrációt) érzékelő receptorok, melyek közvetlenül érintkeznek az aggyal. A bőr galvanikus reakciója, (ez a tenyérben és az ujjakban tapasztalható, az érzelmek által kiválasztódott sós folyadék, mely növeli a bőr vezetőképességét) azt mutatja, hogy ha ölelést adunk vagy kapunk, a bőr hidratálása révén, változás következik be az idegrendszerbe.

Mindezek ismeretében, fektessünk nagyobb hangsúlyt ezentúl az ölelés fontosságára. Valószínűleg ezen okok miatt a "Ingyenes ölelés" kampány valódi sikert aratott világszerte, melynek szerepe az volt, hogy kiemelje a szeretet iránti igényt, amely a Föld minden lényében létezik.


filantropikum.com/9-ok-arra-hogy-miert-i...t-adnunk-es-kapnunk/
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2020.05.15 21:47 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#6111
Tudatosság 2 hónapja, 1 hete Karma: 0  
.

Lassan megtanulok lassítani, és az életem napról-napra szebb lesz!


Megtanulom az életet úgy kezelni, mint egy barátot, megértem és megszeretem az összes nehézség ellenére is. Értékelem az összes nehézséget, boldogságot, emléket, szomorúságot és tapasztalatot.

Lassan megtanulom, hogy a dolgokat nem szabad siettetni, elengedem azokat, akik menni akarnak, és nem erőltetek már semmit. Teret adok azoknak, akik be akarnak lépni az életembe, hiszen tudom, hogy minden a megfelelő időben történik. Mert, ha valami után futni kell az életben, akkor az azt jelenti, hogy még nem jött el az ideje, hiába nyitom ki az ajtót, nem fog bejönni.

Őszintén hiszem, hogy minden, ami számomra fontos az életben, azzal előbb-utóbb találkozni fogok. Persze ez a magatartásforma nem egyenlő a passzivitással és a nemtörődömséggel, csupán nem harcolok többé, hanem inkább türelmesen várok.
Figyelek a jelekre, megpróbálom értelmezni a történések okát és célját, de nem esek kétségbe, ha minden nem úgy történik, ahogy azt elterveztem. Hagyom, hogy rám találjon a szeretet, és többé nem ragaszkodom olyan emberekhez, akik nem értékelnek. Nem osztom meg a szívem olyan emberrel, aki semmibe vesz!

Nyitott szívvel élek, és engedem, hogy a szeretet rám találjon, akkor, amikor eljött az ideje.
Megtanulok türelmes lenni magammal!

Meg kell tanulnom azt is, hogy ne kritizáljam magam állandóan, és kerüljem a maximalizmust, mert különben sosem leszek elégedett. Ehhez pedig gyakorolnom kell a türelmet önmagammal és a világgal szemben!

Meg kell bocsátanom a hibáimért, és sokkal elnézőbb kell lennem magammal szemben a közeljövőben. Gyakorlom a kedvességet és a türelmet önmagam felé, csak így válhatnak valóra az álmaim. Meg kell értenem életem eddig kudarcait is, hiszen ez a bizonyíték arra, hogy kipróbáltam valamit, de nem az volt az én utam.
Tanulok a hibáimból, hiszen minden tévedés közelebb visz a helyes úthoz.
Nem kell irányítani az életet!

Megértem és elfogadom, hogy, ha nem tudom mindenre a választ, az teljesen normális. Megpróbálom elfogadni anélkül a dolgok alakulását, hogy állandóan az én kezemben lenne a kormány.
Haladok az áramlással, és élvezem az élet minden percét, hiszen minden azért van, hogy fejlődjek, és csodálatosan érezzem magam a bőrömben. Megtanultam, hogy élet megmutatja az utat, anélkül, hogy beavatkoznék a dolgok menetébe.filantropikum.com/lassan-megtanulok-lass...ol-napra-szebb-lesz/
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
#6118
Tudatosság 2 hónapja Karma: 0  
.

A világot csak a saját szíveden keresztül ismerheted


A világot csak a saját szíveden keresztül ismerheted.
Figyeld csak meg: ha feszült vagy, a világ is tele van feszültségekkel. Ha lelked békés, a világban is béke van.

Hidd el, sohasem az adott helyzet, ami zavar Téged. Ami az egyik embernek rossz, a másiknak lehet jó. Minden nézőpont kérdése.
Téged az zavar, ahogyan szemléled dolgokat.

Nem a vihar a félelmetes, hanem az, amiket magával hoz.


Ha kellemetlen érzések gyötörnek, ne hagyd, hogy sokáig időzzenek Nálad! A fájdalom elmúlik, ha nem táplálod azzal, hogy időt töltesz vele.

Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.hu)
Margit (Adminisztrátor)
Administrator
Hozzászólások: 5166
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
 
A téma lezárása megtörtént.  
Az elejére