Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? (1 fő olvassa) (1) Vendég
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: Hogyan gyógyítsd meg önmagad?
#4942
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 1 éve, 1 hónapja  
.Gondolataink erejével hatást gyakorolhatunk a sejtjeinkreRégóta tudjuk, hogy érzelmeink erős hatással vannak a testünkre. Erről számos tudományos és orvosi dokumentáció látott napvilágot. A DNS azonban az eddigi felfogás szerint megváltoztathatatlannak számított. De vajon csakugyan az?

A HeartMath Institute 1992 és 1995 között azt kutatta, milyen hatást gyakorolnak DNS-ünkre a tiszta érzelmek. Glen Rein és Rollin McCarty kutatók ehhez az emberi DNS-t vették górcső alá. A DNS-t a kísérlethez először is elkülönítették egy főzőpohárban, majd a különböző szellemi és érzelmi technikákat alkalmazó kísérleti személyek segítségével erős érzelmeknek és indulatoknak vetették alá.

Az eredmények abszolút meggyőzőek voltak. Habár a tudósok kételkedtek abban, hogy az érzelmek hatással lehetnek a DNS-re, most olyasmit figyelhettek meg, ami ellentmondott a fizika addigi törvényeinek: miközben a kísérleti személyből erős érzelmek áradtak, az örökítő anyagon egyértelmű elektromos reakció volt mérhető! Vagyis az emberi érzelmek hatást gyakoroltak a főzőpohárban lévő DNS-molekulákra.

Az emberi érzelmek hatással vannak a DNS alakjára.

Értelmünk számára ez nehezen felfogható. A tudomány eddigi állása szerint a DNS megváltoztathatatlannak számított: vele születünk és a súlyos, erőteljes beavatkozásokon kívül semmi sem lehet rá hatással, nem változtathatja meg, sem a testen belül, sem abból kiemelve. Most azonban tapasztalnunk kell, hogy a DNS igenis megváltoztatható, sőt az igen finom energetikai rezdülésekre is reagál!

Kísérletsorozatában a HeartMath Institute még egy lépéssel tovább ment, és megvizsgálta az emberi placenta DNS-ének reakcióit is. Ez a DNS legtisztább alakja. A kísérlethez huszonnyolc, placentából származó DNS-t helyeztek egy-egy főzőpohárba, s adták át huszonnyolc kutatónak, akik arra is ki voltak képezve, hogy erőteljes érzelmeket gerjesszenek.

Ebben a tesztben is bebizonyosodott, hogy a DNS alakja a kutató érzelmeinek megfelelően változik:az elismerés, szeretet és hála érzésének hatására a DNS fellazul, a láncok felnyílnak, vagyis a DNS-lánc megnyúlik. Ám ha a kutató aggodalmat, félelmet, dühöt vagy feszültséget árasztott magából, a DNS rövidebb lett, sőt jó néhány kódját ki is kapcsolta! A negatív érzésekre tehát azzal reagált, hogy összehúzódott.

Most már érthető, miért vágnak el minket a negatív érzések a világ többi részétől. Ha dühösek vagy rosszkedvűek vagyunk, úgy érezzük, hogy elszigetelődünk és kizökkenünk a helyes kerékvágásból. És csakugyan ez történik - csakhogy mi zökkentjük ki saját magunkat! A DNS-kódok kikapcsolása mindenesetre csak addig tartott, amíg a kutató el nem kezdett ismét örömet, elismerést, hálát és szeretetet érezni. Ettől a kódok ismét bekapcsolódtak - mintha a villanyt kapcsolták volna fel.

A DNS-en mért változások egyébként sokkal nagyobbak és átfogóbbak voltak, mintha például elektromágnessel váltották volna ki őket.

Azok, akik képesek mélyen szeretni, megváltoztathatják DNS-ük alakját.

Végül HIV-fertőzöttekkel is elvégezték a kísérletet, s ennek során kiderült, hogy az elismerés, a hála és a szeretet hatására a beteg ellenálló ereje a 300 000-szeresére nőtt azokéhoz képest, akik nem voltak képesek ilyen érzésekre.

Vélhetőleg ebben keresendő az egészség nyitja. Mindenképpen ajánlatosnak tűnik az öröm, a szeretet, a háládatosság és az elismerés érzését gyakorolni, hiszen ilyen módon sokszorosára növelhetjük ellenálló erőnket.

Ha kitartunk a pozitív érzések mellett, biztosan útját állhatjuk néhány betegségnek, mert ezzel megerősítjük immunrendszerünket. De nem lennénk-e képesek ennél többre is? Talán még az egészségünket is visszanyerhetnénk! Számtalan sikertörténetet ismerünk.


Nekem is megvannak a magam tapasztalatai az öngyógyító erőkkel, amelyek " ha az orvostudománynak hihetünk " ilyesmit végképp nem produkálhattak volna:


"Húszesztendős voltam, és erős hátfájás gyötört. Rögtön egy szaktekintélyhez küldtek. Az első vizsgálat alapján adott diagnózis lesújtó volt: Bechterew-kórban, a gerincoszlop gyulladásos betegségében szenvedtem. Semmi kétség, a laboreredmények mind ezt mutatták.

Megállapodtunk, hogy egy hét múlva, ha az első megrázkódtatást kihevertem, megbeszélhetjük a további kezeléseket. Egyvalami biztos volt: ez a betegség gyógyíthatatlan, színészi pályámnak tehát vége. Gerinccsigolyáim rövid időn belül annyira összenőnek, mintha egyetlen csontot alkotnának. A hátam pedig úgy meggörbül, hogy a földön kívül egyebet nem fogok látni.

Eltelt a hét - életem legnehezebb heteinek egyike. Akkor még mit sem tudtam a sikeres kívánságokról vagy a kvantumfizikáról; nem tudtam, hogy gondolatainak erejével az ember akár a DNS-ét is megváltoztathatja; csupán egyvalamit tudtam: Egészséges vagyok. Tökéletes a hátam. Szeretem a hátamat. Erős, eleven és mozgékony vagyok. - Egy évre előre feliratkoztam teniszedzésre, de nem kétségbeesésemben, hanem azért, mert annyira örültem, hogy így fel lettem rázva; mert tudtam, milyen jó egészségesnek lenni! Jót nevettem a világegyetem tréfáján, megköszöntem a figyelmeztetést, felébredtem, és éreztem, hogy vagyok, hogy élek, és hogy egészséges vagyok. Egészséges vagyok és voltam. Éjjel-nappal, minden percben, minden pillanatban arra a csodára összpontosítottam, ami bennem történt.

Környezetem őszinte bámulatára. Senki sem tudta, miért van ilyen jó kedvem, mitől vagyok ennyire boldog, miért szeretek ennyire mindenkit és mindent. Táncoltam, énekeltem, hálás voltam, egyben voltam. Mérhetetlen háládatossággal és elismeréssel töltött el az addigi életem.

Eljött az újabb orvosi vizsgálat, az újabb laboreredmények napja. Az orvos csodálkozott mosolygó, jó kedvű betegén - és akkor robbant a bomba. Megmagyarázhatatlan. Felfoghatatlan. Ilyen még nem történt. A tévedés kizárt. Egy hebegő orvos állt előttem. A reumatikus gyulladás, a gerincoszlop, a beteg keresztcsonti és csípőízület, hiszen olyan egyértelműnek látszott, és most - Ezt még egyszer meg kell vizsgálnunk. De az orvos, a szaktekintély három nap elteltével sem tudott mit mondani. Meggyógyult. Vége. Nem látni semmit, nem találtak semmit. A vérkép teljesen normális, sehol egy betegséghordozó gén, semmi csigolyagyulladás, nagyon sajnálja, igazán örül, de hát...

Szinte azt hittem, jobban örülne, ha minden a maga rettenetes módján történt volna, csak hogy az ő élete az addigi szabályos kerékvágásban futhasson tovább. De így csak kézfogás, hitetlenkedő fejcsóválás. Emlékszem, ahogyan vigasztalóan megöleltem, és biztosítottam róla, hogy helyesen járt el; ahogyan csókot nyomtam az asszisztensnő arcára - aztán elkezdtem teniszezni.

Ma már tudom mi történt akkor. Ma már mélyen meghat énem és gondolataim erejének ajándéka. De mitől voltam akkor olyan biztos a dolgomban? Nem tudom. Visszatekintve azonban látom, hogy ebből az esetből merítettem azt a szilárd bizonyosságot, amely még ma is eltölt. Ez a tapasztalat és sok más esemény megtanított arra, hogy saját egészségünk is a mi kezünkben van - sokkal inkább, mint gondolnánk. Ez szilárd meggyőződésem."

És te, mit hiszel? Hited a mindent eldöntő erő. Döntsd, és alakítsd annak megfelelően az életed!


forrás: Pierre Franckh: A rezonancia törvénye
https://rejtelyekszigete.com/gondolataink-erejevel-hatast-gyakorolhatunk-a-sejtjeinkre/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.25 18:49 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5221
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 10 hónapja, 2 hete  
.


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.05.24 20:25 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5230
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 10 hónapja, 2 hete  
.


 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.05.28 19:55 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5262
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 10 hónapja  
.

Meg akarsz gyógyulni? Az elméd csodát tehet!Az alábbi egyszerű módszerek segítenek abban, hogy az elméd segítségével enyhítsd a fájdalmakat, csökkentsd az allergia tüneteit, vagy éppen élesítsd a memóriádat!


Szüntesd meg a tüsszögést!


Csökkentsd a szénanátha tüneteit azzal, hogy magad elé képzeled a sivatagot például. A lényeg, hogy egy olyan hely legyen, ahol nincs olyan növény, amely allergiát okozna. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy a nyugodt, tiszta környezet elképzelése ellazítja és kitágítja az aprócska ereket az arcüregben, ezzel fokozza a vérkeringést, csökkenti az orrdugulást és a gyulladást.

Így végezd: A legjobb eredmény érdekében képzelj el annyi részletet, amennyit csak tudsz: a forróságot, a homokdűnéket, szinte érezd a szelet az arcodon! Naponta 10 percig végezd!
Csökkentsd a magas vérnyomást!


Kutatások szerint, azok a betegek, akik naponta tudatosan lassítottak a légzésükön csökkenthették a vérnyomásuk szisztolés értékét(az első számadata a perjel előtt). A nyugodt, szabályos lélegzetvétel ugyanis azt az üzenetet közvetíti az agyadnak, hogy lassítsa a szimpatikus idegrendszer működését – ez szabályozza a vérnyomást.

Így végezd: Lélegezz lassan, hosszan és mélyen úgy, hogy egy perc alatt körülbelül 10-szer szívod be a levegőt. Végezd 10 percig!
Felejtsd el a fájdalmat!

Görcsöl a hasad? Fáj a derekad? Hasogat a fejed? Kapd elő a telefonod és nézegess képeket a szeretteidről! Az agyad ugyanis ugyanazon az úton közvetíti a fájdalom jeleit, és a szeretet-üzeneteket is. És mivel egyszerre kettő különböző üzenet „nem fér el" egymás mellett, ezért van lehetőséged arra, hogy elnyomd a fájdalmat pozitív szeretetteljes üzenetekkel. Ráadásul ha szeretetet érzel, akkor testedben felszabadulnak a fájdalomcsökkentő edorfinokat is.

Extra tipp: Ha legközelebb betegen fekszel otthon, gyorsítsd meg a gyógyulásod azzal, hogy olyan sorozatokat, filmeket nézel, melyek megnevettetnek. Ezt a módszert olyan súlyos, krónikus betegségek kezelésében is használják, mint pl. a rák. Ugyanis a fájdalomérzet szoros kapcsolatban áll az érzelmeiddel. Minél jobb kedvű vagy, annál kevesebb fájdalmat vagy diszkomfort-érzést tapasztalsz.


Élesítsd az elméd!

Fontos lenne, hogy emlékezz pontos számadatokra a következő megbeszélésen? Tegyél egy szerencsét hozó talizmánt a táskádba vagy a zsebedbe! Megfigyelések szerint azok az emberek, akik így tettek, sokkal jobban teljesítettek a memória-játékokon és teszteken. Ennek oka, hogy ha valami olyan tárgy van nálad, amelyről azt hiszed szerencsét hoz, akkor az önbizalmad is megnő, hiszen elhiszed, hogy ez a bizonyos tárgy hozzásegít a sikerhez. Azt meg, ugye, magyaráznunk sem kell, hogy legtöbbször a jó teljesítményhez már elég az, hogy elhiszed: sikerülhet!

Exra tipp: Tarts öt perces szüneteket a fontos, és koncentrációt igénylő munka alatt is! Ilyenkor akár videójátékot is játszhatsz, a lényeg az, hogy ennyi idő elég ahhoz, hogy az agyad megpihenjen és felfrissüljön!


Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/alternativ-kezelesek/meg-akarsz-gyogyulni-az-elmed-csodat-tehet-104178
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5274
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 9 hónapja, 4 hete  
.

Mesébe illő módon gyógyult meg - 2015.01.15 - tv2.hu/mokka - 6 perces film


https://www.youtube.com/watch?v=hQaYFR0au-E
 
Naplózott Naplózott  
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#5373
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 5006
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
Hogyan gyógyítsd meg önmagad? 8 hónapja, 3 hete  
.


Öngyógyítás - hogyan segítsd beindítani a tested természetes gyógyulási folyamatát?

Az öngyógyítás egy természetes, spontán folyamat, melyet a testünk indít el valahányszor szükségét látja anélkül, hogy mi közbeavatkoznánk. Az emberi test rendelkezik ugyanis azzal a fantasztikus képességgel, hogy magától regenerálódjon és helyreálljon, külső befolyás nélkül.

A szervezet mindig az egyensúlyra törekszik, és ha felborul ez az egyensúly, akcióba lép. Vannak azonban esetek, amikor ez az egyensúly annyira megbomlik, hogy a gyógyulási folyamat akár évekbe is telhet, és sokkal bonyolultabbá válik. Szerencsére megvan a módja, hogyan siethetünk a testünk segítségére, amikor annak szüksége van ránk. Az alábbiakban néhány technikát mutatunk be, az ősi és modern gyógyászatból egyaránt, melyekkel hatékonyabbá tehető az öngyógyítás.
Ősi és modern gyógyászat

Az ősi orvoslás teljes mértékben az öngyógyítás fogalmára alapozott, a kínai akupunktúrától kezdve az Ayurveda szemléletig. Ezek a hasznos praktikák még ma is élnek, sőt. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és egyre többen érdeklődnek a természetes gyógymódok, a fitoterápia vagy a kvantumgyógyászat iránt.

A tünetkezelések helyett egyre nagyobb teret hódít a holisztikus szemlélet: az, amelyik az embert a test-elme-szellem egészeként tekinti, és amely megérti, hogy a betegség forrását elsősorban a belsőnkben kell keresni, nem a környezetünkben. Ez egyáltalán nem újdonság, hiszen az ősi gyógyászat alapja volt, és most már a modern orvoslásban is kezd "hivatalosnak" számítani.

Mint ahogy korábban írtuk, ez egy spontán és természetes folyamat, azonban sokat rombolhatunk rajta, ha több téren is sokkoljuk a szervezetünket. Ezt elkerülendő, figyeljünk oda:

1. Az étkezésre - ez ugyanis az egészségünk alapja. Fontos, hogy elkerüljük a testünk elsavasodását, hogy rendszeresen lúgosítsunk. A vegetáriánus vagy vegán étrend óriási hatással van a betegségek megelőzésére, ebből kifolyólag pedig a sok zöldségre és gyümölcsre alapozó étrendnek is.

2. A pihenésre - alvás közben az agy kiszűri a fölösleges méreganyagokat a szervezetből, és helyreállítja az idegrendszer egyensúlyát. A minőségi alvás hangulatjavító, és megvédi a testet a túl sok stressztől. Ezért nem szabad spórolni az alvásidővel, napi legkevesebb 7 óra ajánlott belőle. Megfelelő mennyiségű pihenés nélkül ugyanis a testünk képtelen ellátni a saját funkcióit.

3. A gondolatainkra és érzéseinkre
- számos betegség pszichoszomatikus eredetű, ami azt bizonyítja, a gondolatainknak és érzéseinknek nagyobb befolyása van az egészségünkre, mint azt gondolnánk. A pozitív gondolkodás és az érzéseink kifejezése kedvez a jó egészségnek és az öngyógyulásnak. Meg kell értenünk, hogy az erő ott rejlik bennünk, és amikor ez sikerül, fantasztikus eredményeket érhetünk el a sejtjeink és a DNS-ünk szintjén pusztán a gondolatainkkal. Ezt pedig tudományos kutatások is bizonyítják.


Hasznos tippek az öngyógyulásra

1. Meditáció - tudományosan is alátámasztott, hogy a rendszeresen meditáló emberek kevésbé stresszesek, szinte sosem szoronganak, jól alszanak, nagyobb az életkedvük, és a betegségekre is kevésbé fogékonyak.

2. Reiki, Theta Healing
- ezekkel a módszerekkel újrakalibrálható a test energetikája, és megadják számunkra a lehetőséget, hogy az energiák (reiki) valamint elménk (theta healing) segítségével feloldhassuk az akadályokat.

3. Jóga és a tibeti rituálék
- spirituális gyakorlatok, melyek helyreállítják a test, elme és szellem egyensúlyát, és lehetővé teszik az energia megfelelő áramlását.

4. Akupunktúra, reflexológia
- az ősi kínai orvostudomány alapját képezik, és elsősorban a betegségek megelőzésére, a test egészségének a fenntartására használják.

5. Aromaterápia, illóolajok
- ezek segítik a test ellazulását és az elme kikapcsolódását, ezáltal pedig az egészségnek a fenntartását. Bizonyos betegségek gyógyítására is remekül alkalmazhatók, mint ahogyan a masszázs során is csodára képesek.

6. Zeneterápia - a mantrák és a hangterápia kedveznek a belső harmónia fenntartásának, az elme és a test között. Ugyanakkor a 432 Hz frekvencián hallgatott zenének is pozitív hatása van az egészségre. Ezt konkrét esetek bizonyítják, a modern orvostudomány által gyógyíthatatlannak minősített betegségekből való felgyógyulások, szerte a világon.

Gyógyulás = öngyógyítás

Elegendő csupán azt megértenünk, hogy mindaz, ami történik velünk, azt magunknak köszönhetjük, ezáltal pedig csakis mi vagyunk azok, akik ezen változtathatunk. Az ember szerepe a gyógyulási folyamatban létfontosságú, sőt, akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy egyedül őtőle függ az öngyógyítás sikere.

Teljesen mindegy, milyen kezelést írtak fel nekünk, vagy milyen típusú betegségben szenvedünk, fontos észben tartanunk, hogy a gyógyulás kizárólag a mi kezünkben van, és a testünk öngyógyító képességén múlik.

https://filantropikum.com/ongyogyitas-hogyan-segitsd-beinditani-a-tested-termeszetes-gyogyulasi-folyamatat/
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.07.17 21:32 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat