Jézus a fény
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
A végére Hozzászólás a témához Kedvencekhez hozzáadta: 0
TÉMA: A lélek "gyógyszerei"
#4847
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4354
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A lélek "gyógyszerei" 5 hónapja, 2 hete  
.


A lélek gyógyszerei
2019.01.29.


A mai napon az jutott az eszembe, hogy az emberek mennyire távol vannak attól a gondolattól, hogy a lelküket is gyógyítsák. A fizikai testükre gondolnak, beveszik mindig azokat a gyógyszereket, (anyagokat) amit ajánlanak nekik, de a lelkükre nem is gondolnak, azt hiszik, hogy az nincs is, és nem is kell vele foglalkozni, aki még gondol is arra, hogy a lelkével is kellene foglalkozni, az is messzire elkerüli annak a lehetőségét, hogy megnyissa a lelkét, az Isteni gondolatok előtt.

Én is arra gondoltam ma, hogy mit kellene tennem annak érdekében, hogy ne csak magamnak kelljen foglalkoznom az életemmel, mármint a fizikai élet adta terhekkel. Nagyon sok olyan esemény történik nap, mint nap az emberekkel, hogy nem is tudják, hogy mit is kezdjenek az életükkel. Ha nincs meg bennünk az a hajtóerő, ami vezet bennünket az Isteni úton, akkor nagyon nehezen is tudjuk kezelni a mindennapi élet adta lehetőségeket, eseményeket.

Én ma jöttem rá, hogy nem csak nekem kellene a mindennapi élet terheit cipelni, hanem minden ember legyen képes arra, hogy "vegye fel a keresztjét", vagyis törődjön saját magával, a saját lelki fejlődésével. Ez nem is olyan egyszerű, mint ahogyan ezt kimondjuk, mert nem is olyan könnyű az elindulás, de a haladás sem egyszerű, különösen, ha egyedül akarjuk megoldani az élet adta nehézségeinket, ha nem hívjuk segítségül Istent és az angyalokat. Ők mindig a segítségünkre vannak, sokszor embertársainkon keresztül történik a segítés, előfordul, hogy egy írás által találunk rá a megoldásra. Ezért legyünk figyelmesek, mert a segítség nem mindig úgy érkezik, ahogyan azt mi szeretnénk, hanem ahogyan a feladataink azt megkívánják.

Az Élet adta lehetőségek nagyon sokrétűek, sok olyan "gyógyszer" létezik benne, ami a lelket gyógyítsa, csak figyeljünk rá, a megérzéseinkre, a lelkünkbe érkező sugallatokra. Ezek mindig útmutatót adnak nekünk a mindennapi élet feladataihoz, amiben rejlenek a lelki kincsek is. Mert nem mindegy, hogy amit elvégzünk egy feladatot, akár fizikai, akár egyéb, hogy azt milyen érzésekkel, akarattal tesszük. Ha rossz érzésekkel, haraggal vagy dacból teszünk valamit, az nem terem pozitív eredményt, ezért fontos, hogy amit beszélünk, cselekedünk azokat szeretettel, jó érzésekkel itassuk át, mert ellenkező esetben ezek nem lesznek a lélek gyógyszerei. Továbbra is csak azokkal az eredményekkel fogunk találkozni, amit elrontottunk, mert amíg azt ki nem javítsuk, addig az ott lebeg előttünk és bármikor szembetalálhatjuk magunkat vele.

Azok az eredmények, események fogják a lelket gyógyítani, amiben az Isteni erő működik, ami "épít, buzdít, vigasztal", ezt egy tanító tanította nekem.

A lélek nagyon egyszerűen tudja a tudtunkra adni, hogy valamit jól vagy rosszul tettünk, mert általában rövid időn belül kapunk jelzést, általában a fizikai testünkön érzünk fájdalmat, vagy elváltozást, ezek figyelmeztetések, hogy gondoljuk újra, amit cselekedtünk. Ha sikeresen javítottunk, akkor a fájdalom azonnal megszűnik, ellenkező esetben addig marad, míg nem kerülünk vissza az Isteni Útra.

"A lélek gyógyszerei" mindenkinek rendelkezésére áll, de mindenkinek saját magának kell megkeresni azt, amire neki szüksége van. A lélek az "orvos", aki felírja azt, a (receptet), vagyis jelez.

(Imre Margit)
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.01.30 09:30 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
#4860
Margit (Adminisztrátor)
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4354
graph
A felhasználó távol van Kattintson ide a felhasználó profiljának megtekintéséhez
A lélek "gyógyszerei" 5 hónapja, 2 hete  
-
 
Naplózott Naplózott  
 
Módosítás: 2019.02.03 22:34 Név: Margit.
 
--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
  A hozzászólást mindenki csak regisztráció vagy bejelentkezés után teheti meg!
Az elejére Hozzászólás a témához
Támogatja a FireBoardegyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat